Rangkaian Blockchain Seluruh Dunia

Teknologi blockchain mengubah ekonomi global dengan cara utama. Teknologi yang mengubah permainan ini mengurangkan ketidakcekapan dalam sistem perniagaan semasa dengan memberikan alternatif yang lebih selamat daripada status quo. Teknologi blockchain berumur kurang dari 10 tahun dan sudah, kemajuan yang telah dicapai sangat memberi inspirasi. Namun, di sebalik kelebihan teknikal yang jelas yang dibawa blockchain ke tahap ekonomi dunia, nampaknya pada akhirnya akan menjadi ahli politik yang memiliki kekuatan untuk mendorong penerapan teknologi revolusi ini ke hadapan.

Bukan misteri bahawa ahli politik dan blockchain tidak selalu menyatu dengan baik. Akibatnya, carian Google yang sederhana dapat mendedahkan banyak ahli politik yang tidak berpengetahuan dan bercakap negatif mengenai teknologi blockchain. Dalam kebanyakan keadaan, jelas bahawa mereka tidak begitu memahami apa yang mereka bicarakan. Syukurlah, tidak semua ahli politik anti-crypto dan ada beberapa ahli politik yang sangat penting yang membantu cryptocurrency ketika mereka sangat memerlukannya. Berikut adalah 10 ahli politik pro-blockchain yang telah membantu memajukan penggunaan crypto.

Putera Mahkota Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum – Dubai

The Putera Mahkota Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum telah menjadi penyokong besar untuk teknologi blockchain. Dubai telah lama menjadi pelopor dalam perlumbaan untuk adopsi blockchain dengan pegawai pemerintah yang menyatakan bahawa mereka berhasrat untuk menjadi pemerintah pertama yang berkuasa sepenuhnya pada tahun 2020. Kerajaan merancang untuk melaksanakan sistem untuk menggunakan teknologi blockchain untuk semua transaksi dan pengembangan sudah berjalan. Dubai juga baru-baru ini mengeluarkannya sendiri cryptocurrency.

Putera Mahkota Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum

Putera Mahkota Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum

Presiden Nicolás Maduro – Venezuela

Presiden Venezuela Nicolas Maduro membuat tajuk utama awal tahun ketika dia mengumumkan bahawa negaranya akan menjadi yang pertama menawarkan cryptocurrency yang disokong oleh pemerintah. Yang lebih mengagumkan ialah kenyataan bahawa negara itu mengadakan ICO yang mengumpulkan $ 735 juta untuk melancarkan Petro Coin. Selama lima tahun terakhir, Venezuela dilanda sekatan ekonomi dan penghancuran inflasi. Walau bagaimanapun, Presiden berharap bahawa mata wang baru dapat membantu mengurangkan kebimbangan ini. Seperti yang anda bayangkan, tidak semua orang gembira dengan manuver dengan Presiden AS, Trump melarang warganegara daripada melabur dalam cryptocurrency.

Nicolas-Maduro-pro-blockchain

Foto Presiden Venezuela Nicolas Maduro Melalui India.com

Perdana Menteri Malcolm Turnbull – Australia

Australia sedang berkembang menjadi negara yang sangat pro-blockchain berkat sokongan ahli politik seperti Perdana Menteri Australia Malcolm Turnbull. Turnbill baru-baru ini menghantar a permintaan kepada Agensi Transformasi Digital untuk meluluskan inisiatif pembiayaan penyelidikan blockchain bernilai $ 530,000 pada 22 Mei 2018. Penyelidikan ini akan ditujukan untuk mengkaji bagaimana memanfaatkan teknologi blockchain terbaik dalam sistem pemerintahan. Australia telah menyaksikan ledakan dalam permulaan blockchain sejak tahun lalu dan Perdana Menteri berharap dapat memanfaatkan pasaran baru.

Ahli politik Malcolm-Turnbull-pro-BTC

Perdana Menteri – Malcolm Turnbull

Dmitry Golubov – Ukraine

Tahun lalu, beberapa perkembangan menarik berlaku antara pegawai dan pengawal selia mengenai cryptocurrency. Mungkin, tidak lebih dari Ukraine ketika tiga ahli politik terpaksa mendedahkan mereka mengadakan lebih dari $ 50 juta dalam pemegangan BTC semasa perbahasan peraturan. Agensi berita, Ria Novosti, mendedahkan bahawa Dmitry Golubov sendiri memegang 8,752 BTC. Kejadian itu menjadi berita utama antarabangsa sejak Ukraine ketika ini mengalami kemiskinan yang melemahkan di banyak bahagian negara itu. Ini digunakan untuk menyoroti jurang perbezaan antara negara kaya dan miskin.

Dmitry Golubov Via Coin News

Dmitry Golubov Via Coin News

George Galloway – Great Britain

George Galloway adalah penyokong kuat teknologi blockchain, dan pada tahun 2015, dia mencadangkan sistem penjejakan perbelanjaan berdasarkan blockchain untuk meningkatkan ketelusan dalam pemerintahan. Projek ini dijuluki Rantai Walikota. Calon walikota berbicara berkali-kali mengenai bagaimana teknologi blockchain dapat mengubah akauntabiliti politik dan menambahkan kepercayaan kembali ke dalam sistem politik kita.

George-Galloway-Foto-Via-Daily-Express

Foto George Galloway Melalui Daily Express

Brian Forde – Calon Kongres Demokratik – Amerika Syarikat

Tidak jarang anda menemui ahli politik yang anda rasa mempunyai pemahaman yang lebih kuat tentang teknologi blockchain daripada anda tetapi dalam kes Brian Forde, itu mungkin benar. Forde tidak asing dengan blockchain, kerana ternyata, dia bekerja secara meluas dengannya semasa menjadi Pengarah Mata Wang Digital untuk Universiti MIT yang berprestij. Selain itu, dia juga merupakan Penasihat Teknologi untuk mantan Presiden Barack Obama. Forde selalu membantu mendorong lebih banyak integrasi blockchain dalam kerajaan dan dia dianggap sebagai calon pilihan oleh banyak pelabur crypto.

BrianForde Melalui Berita MIT

BrianForde Melalui Berita MIT

Jared Polis – Anggota Kongres Amerika Syarikat

Jared Polis telah menjadi penyokong kuat teknologi blockchain dan pada tahun 2014, dia mendapat kepercayaan dari komuniti blockchain ketika dia secara terbuka dikritik ahli politik mahu melarang BTC. Dia mengatakan “Dolar adalah mata wang yang harus dilarang.” Sebagai tambahan, dia mengatakan bahawa dia akan menentang mana-mana organisasi yang ingin menghalang perkembangan mata wang digital. Lelaki ini serius dengan blockchainnya dan dia tidak takut untuk mempertahankan teknologi daripada ahli politik yang tidak memahami faedahnya.

Jared-Polis-via-Denver-post-pro-blockchain-politisi

Foto Jared Polis Melalui Denver Post

Menteri Sains dan IT Yoo Young-min – Korea Selatan

Korea Selatan adalah salah satu pasaran utama untuk cryptocurrency dan ada alasan yang baik untuk ini. Menteri Sains dan IT, Yoo Young-min adalah penyokong blockchain yang besar. Akibatnya, semasa ketakutan crypto Korea Januari tahun ini, Young-min yang ditolak untuk pengembangan berterusan ke dalam integrasi blockchain. Young-min ingin menjadikan cryptocurrency dan teknologi blockchain dianggap sebagai entiti yang berasingan untuk tujuan peraturan. Namun, ini boleh menjadi hujah yang sukar kerana BTC adalah kes penggunaan blockchain pertama di dunia. Akibatnya, banyak yang percaya bahawa memisahkan keduanya tidak dapat dilaksanakan.

Berita Korea Yoo Young-min -Via

Yoo Young-min Melalui Perniagaan Korea

Ricardo Rossello – Puerto Rico

Apa yang anda lakukan apabila negara anda hancur oleh ikatan Vulture dan taufan abad ini? Anda beralih ke blockchain. Gabenor Puerto Rico Ricardo Rosello menyambut permulaan blockchain dengan tangan terbuka. Dalam menunjukkan sokongan, Gabenor baru-baru ini berbicara secara langsung di persidangan “Puerto Crypto” yang diadakan di pulau itu. Di sini, dia secara peribadi mengucapkan terima kasih kepada semua syarikat yang terlibat dalam inisiatif itu dan dia menegaskan komitmen negara itu untuk inovasi blockchain. Pulau ini sangat memerlukan rangsangan ekonomi dan mungkin teknologi blockchain adalah dorongan yang sempurna.

Ricardo Rossello Via Business Insider

Ricardo Rossello Via Business Insider

Vladamir Putin

Pada bulan Januari, tidak ada yang pasti apa yang akan dilakukan Rusia dengan cryptocurrency. Bagaimanapun, ini berlaku sebelum Vladimir Putin meningkatkan dan menyokong teknologi blockchain sepenuhnya. Pada 24 Januari tahun ini, Putin menuntut bahawa penggubal undang-undang berhenti menghalang perkembangan teknologi ini. Selanjutnya, dia menyatakan pentingnya menjadi pemimpin global di lapangan. Dia bahkan mengisyaratkan Rusia untuk membuat Ruble crypto nasional untuk memuji mata wang fiat daerah.

Vladimir Putin melalui Washington Times

Vladimir Putin melalui Washington Times

Ahli Politik Blockchain

Berkat usaha individu-individu ini, dan banyak lagi, pergerakan blockchain berjaya melihat pengembangan yang berterusan. Teknologi blockchain ada untuk bertahan dan semakin cepat penggunaan skala besar dicapai, semakin baik semua pihak yang terlibat. Suka atau tidak, teknologi blockchain memerlukan ahli politik untuk memajukan adopsi dan memacu pelaburan. Siapa tahu, anda mungkin melihat poster “Satoshi untuk Presiden” di halaman jiran anda dalam masa terdekat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me