3 Cukai Cryptocurrency Umum “Celah” dan Mengapa Mereka Tidak Berfungsi

Berikut adalah catatan tetamu oleh Mario Costanz, Ketua Pegawai Eksekutif HappyTax dan CryptoTaxPrep.com. ascsvszvzdv

Pedagang cryptocurrency pernah menikmati persekitaran pelaburan yang bebas peraturan. Sejak awal Bitcoin, hanya pelabur yang paling mahir berteknologi yang tahu bahawa ia wujud. Namun, ketika cryptocurrency merambah ke arus perdana, agensi pengawalseliaan sedang mengembangkan dasar yang semakin canggih mengenai mata wang digital.

Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (“IRS”) pertama kali mengumumkan bagaimana dan mengapa cryptocurrency dikenakan cukai dengan pernyataan dasar ringkas pada tahun 2014. Namun, sangat kecewa agensi ini, namun hampir tidak ada yang membayar cukai mereka atas pelaburan mata wang digital. Kini, IRS secara aktif mengejar pelabur cryptocurrency yang gagal melaporkan pendapatan Bitcoin mereka.

Kita semua mengenangkan hari-hari tua yang baik. Lagipun, kehidupan menjadi lebih sederhana bagi pelabur mata wang maya ketika IRS berada dalam kegelapan mengenai berbilion dolar yang diperoleh di bursa cryptocurrency. Ramai pelabur masih percaya bahawa pertukaran cryptocurrency berada di bawah kelemahan kod cukai yang mengecualikan mereka dari cukai. Namun, tidak ada yang lebih jauh dari kebenaran.

Anda mungkin mendengar khabar angin dalam komuniti cryptocurrency yang mendorong anda untuk mempercayai bahawa anda boleh memanfaatkan celah cukai untuk mengelakkan pembayaran cukai di pertukaran mata wang digital anda. Malangnya, ini lebih dari sekadar angan-angan. Artikel ini membahas beberapa khabar angin ini dan menjelaskan bagaimana dan mengapa ia tidak berfungsi.

Mengelakkan cukai, walaupun secara tidak sengaja, boleh menyebabkan anda terkena air panas yang serius. Walau bagaimanapun, perancangan cukai pintar dapat meminimumkan tanggungjawab anda kepada IRS.

1. Membeli Cryptocurrency Melalui Akaun Persaraan Anda

Sebilangan besar daripada kita tahu bahawa akaun persaraan seperti IRA, 401-ks, atau ROTH memberikan pelepasan cukai untuk orang yang menabung untuk bersara. Akibatnya, beberapa pelabur cryptocurrency percaya bahawa mereka dapat mengelakkan pembayaran cukai di pertukaran mata wang maya mereka dengan membeli aset melalui akaun persaraan mereka. Walau bagaimanapun, ini lebih mudah diucapkan daripada dilakukan.

Sekiranya anda adalah warganegara Amerika atau pemastautin tetap dan anda ingin membeli cryptocurrency melalui IRA anda, anda mesti terlebih dahulu mendapatkan jenis akaun persaraan yang unik. Ia sering disebut sebagai IRA buku panduan atau buku panduan (yang paling biasa). Anda juga mungkin layak untuk 401k atau SEP yang diarahkan sendiri bergantung pada struktur perniagaan kami. Jenis akaun ini juga mempunyai pelbagai sekatan. Terdapat beberapa jenis urus niaga yang secara tegas dilarang dan menyelesaikan salah satu daripadanya boleh membatalkan keseluruhan transaksi anda. Ini akan mengakibatkan ia dikenakan cukai sebagai pengedaran dengan denda tambahan untuk pengedaran awal juga ditangani.

Anda mungkin mempertimbangkan untuk membuat satu di luar pesisir, tetapi ini membawa lebih banyak komplikasi pada keseluruhan proses dan biasanya dapat dielakkan.

Bunyi rumit? Ia adalah. Anda pasti memerlukan bantuan profesion. Proses ini mempunyai kos yang besar untuk dimulakan dan memerlukan beberapa perancangan yang teliti untuk dapat memperoleh manfaat maksimum daripadanya. Anda juga mungkin mempunyai jumlah pertukaran yang sangat terhad yang boleh anda jalankan kerana anda perlu membuat akaun institusi dan bukan akaun peribadi.

Kerumitan, perbelanjaan, dan kemungkinan penipuan bukan satu-satunya masalah dengan skema ini. Juga, kerana proses ini menghendaki anda menjadi pengurus untuk akaun pelaburan anda sendiri, anda tidak dibenarkan mendapat keuntungan dari pelaburan tersebut. Peraturan IRS menghalang anda meminjam dari akaun atau mendapat keuntungan daripadanya secara peribadi, sama seperti penasihat pelaburan profesional yang lain. Tambahan pula, jumlah sumbangan tahunan untuk IRA anda tidak boleh melebihi $ 5,500 gabungan jika anda berumur di bawah 50 tahun, dan jumlahnya akan dibatasi pada $ 6,500 setelah anda lebih tua. Pembatasan pada beberapa rancangan lain jauh lebih tinggi tetapi biasanya begitu juga dengan kertas kerja.

Mereka mempunyai satu tempat di mana mereka bersinar. Sekiranya anda meninggalkan pekerjaan di mana anda mempunyai 401k, anda berpotensi dapat memasukkan 401k anda ke dalam IRA yang diarahkan sendiri dan kemudian melabur dalam cryptocurrency. Pastikan anda mengamalkan pengurusan risiko yang baik dan fahami bahawa nilai boleh merosot dengan cepat.

2. Membeli Cryptocurrency Melalui Polisi Insurans Hayat Anda

Polisi insurans hayat boleh mempunyai potongan cukai yang serupa dengan akaun persaraan. Sebagai contoh, jika anda menetapkan polisi insurans hayat penempatan peribadi, tahan untuk jangka masa tertentu, dan kemudian keluarkannya, anda berhak mendapat penangguhan cukai yang serupa dengan IRA tradisional. Anda masih akan membayar cukai keuntungan modal, tetapi anda boleh menangguhkan tanggungan cukai anda sehingga kemudian. Tidak ada pelepasan cukai, hanya penangguhan.

Tetapi bagaimana jika anda tidak pernah mengeluarkan polisi anda? Sekiranya anda menyimpan mata wang maya dalam polisi insurans hayat sehingga kematian anda, wang tersebut akan diserahkan kepada waris anda. Seperti harta lain yang dihantar melalui insurans hayat, waris anda tidak perlu membayar cukai atas kenaikan nilai mata wang maya yang terdapat dalam polisi. Kedengarannya hebat, bukan? Lagipun, bukankah intinya mengelakkan pembayaran keuntungan atas pendapatan cryptocurrency anda? Pasti, kecuali satu masalah besar: anda sudah mati. Apa gunanya mengelakkan cukai jika anda tidak pernah dapat menghabiskan wang yang ingin anda sembunyikan dari IRS? Anda mungkin juga memberikan IRS potongannya dan menikmati hidup semasa anda masih menjalani.

Meninggalkan cryptocurrency kepada waris anda sepertinya cara yang baik untuk menyediakan keluarga anda setelah anda tiada. Walau bagaimanapun, kebanyakan dasar penempatan swasta memerlukan pelaburan sekurang-kurangnya $ 500 ribu sebelum mereka memulakan perbualan. Keperluan pelaburan minimum ini tidak termasuk sebilangan besar daripada kita malah berusaha untuk melewati semua peluang yang diperlukan untuk menyertai skim ini, jadi lebih baik kita menjimatkan masa dan sakit hati dan hanya membayar cukai anda.

Oleh kerana cryptocurrency terus membina kekayaan, kawasan ini akan mendapat perhatian lebih banyak kerana semakin banyak pelabur akan mendapat angka yang memenuhi syarat minimum. Pastikan anda menjumpai profesional yang benar-benar memahami urus niaga ini agar tidak terkena hukuman.

3. Menuntut Pengecualian Pertukaran Seperti

Dalam pernyataan dasar IRS 2014, agensi tersebut mengelaskan mata wang digital sebagai harta benda. Ini menyebabkan ramai pelabur percaya bahawa menukar Bitcoin untuk mata wang maya lain seperti Ethereum, Bitcoin Cash, atau Ripple, layak sebagai pertukaran sejenis di bawah Seksyen 1031 kod cukai. Pertukaran sejenis 1031 melibatkan perdagangan satu jenis perniagaan atau aset pelaburan yang lain. Sebagai contoh, jika anda memiliki galeri seni dan menukar lukisan yang dibenci oleh pelanggan anda untuk patung yang anda harapkan akan menarik perhatian ramai, anda tidak akan membayar cukai di bursa. Liabiliti cukai timbul semasa anda menjual patung itu, tetapi selagi kedua karya itu mempunyai sifat yang sama, anda boleh menangguhkan membayar cukai pada patung tersebut sehingga ia menjualnya..

Pelabur yang menjual aset cryptocurrency mereka sebelum 2018 sering berpendapat bahawa mereka harus dilindungi oleh pengecualian pertukaran seumpamanya kerana cryptocurrency mempunyai sifat atau watak yang sama. Namun, ini bukan bagaimana IRS memperlakukan mata wang maya. Mengeluarkan Bitcoin anda – sama ada untuk dolar A.S. atau mata wang maya lain – adalah peristiwa yang dikenakan cukai. Ini benar sama ada anda membeli secawan kopi atau koin alternatif baru yang paling panas. Transaksi tersebut tidak memenuhi syarat sebagai pertukaran harta-harta tanah. Sebaliknya, ia dianggap sebagai penjualan segera diikuti dengan pembelian.

Bagi pelabur yang merancang untuk menuntut peraturan pertukaran sejenis untuk perdagangan cryptocurrency pada masa akan datang, pembaharuan cukai persekutuan 2018 telah membawa hujan ke perarakan. Di antara beberapa perubahan pada kod cukai persekutuan yang diluluskan pada hari-hari terakhir tahun 2017, Kongres dengan jelas mengehadkan pertukaran Seksyen 1031 hanya untuk harta tanah sahaja. Ini menutup celah pertukaran sejenis sepenuhnya, sekurang-kurangnya setakat yang berlaku pada cryptocurrency pada masa lalu.

Semasa dalam Keraguan, Panggil Profesional

Sebilangan besar daripada kita agak baru dengan cryptocurrency. Namun, IRS telah mengawasi transaksi mata wang maya selama beberapa tahun sekarang, dan mereka tidak membiarkan siapa pun lolos dengan mengelak cukai melalui “celah” yang dirasakan dalam kod cukai. Pelabur awal menenangkan diri dengan kepercayaan bahawa mereka dilindungi oleh ketidakjelasan dan ketidakpastian dalam dasar IRS. Walau bagaimanapun, pelabur ini kini dikejar oleh agensi cukai, yang kemungkinan besar akan menjatuhkan mereka dengan yuran dan denda selain memungut cukai belakang yang mereka bayar.

Ketika melindungi aset anda, penting untuk terus berada di sebelah kanan IRS. Pastikan bekerjasama dengan Akauntan Awam Bertauliah berlesen yang telah mendapat latihan ekstensif dalam percukaian mata wang maya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me