[Catatan editor: Artikel ini dikemas kini pada 6.29.2018 untuk menggambarkan statistik terkini untuk setiap kumpulan perlombongan dan maklumat tambahan untuk kumpulan perlombongan Nanopool Ethereum.]

Memilih Kolam Perlombongan Ethereum Terbaik

Oleh itu, anda pernah mendengar bahawa Ethereum perlombongan boleh menjadi perniagaan yang menguntungkan dan mungkin telah membeli rig perlombongan.

Langkah anda yang seterusnya ialah menyertai kolam perlombongan Ethereum.

Kolam perlombongan hanyalah kumpulan pelombong yang bekerjasama untuk menambang Ethereum. Bergabung dengan kumpulan membantu menurunkan turun naik pembayaran anda dengan memberikan pembayaran yang lebih kecil dan lebih kerap daripada jumlah sekaligus yang anda terima hanya apabila satu blok diselesaikan.

Semasa memilih kolam perlombongan, penting untuk bergabung dengan satu dengan bayaran rendah yang memberikan pulangan yang boleh dipercayai. Anda juga harus mempertimbangkan lokasi pelayan kolam ketika memutuskan mana yang terbaik untuk anda. Semakin dekat pelantar perlombongan anda ke pelayan, semakin cekap ia dapat ditambang.

Dalam artikel ini, kami mengetengahkan tiga kumpulan perlombongan Ethereum terbaik supaya anda dapat memutuskan mana yang akan disertai:

Pembahagian kolam perlombongan Ethereum

Pengagihan Kolam Perlombongan Ethereum melalui EtherChain

Ethpool / Ethermine

Ethpool dan Ethermine dikendalikan dari dua laman web yang berbeza tetapi menyumbang kepada kumpulan yang sama. Dengan ~ 26.8% kuasa kadar hash rangkaian, kolam ini adalah terbesar di rangkaian Ethereum. Ethermine pada masa ini mempunyai lebih dari 125,000 pelombong menggunakan perisian kolam sementara Ethpool mempunyai kurang dari 1,100.

Kedua-dua Ethpool dan Ethermine mengenakan bayaran a Bayaran 1% untuk setiap ganjaran yang anda terima – salah satu yuran terendah kolam yang diteliti.

Statistik Ethermine

Statistik Ethermine (29/6/18)

Ethermine membolehkan anda menetapkan ambang pembayaran minimum yang diperlukan untuk menerima ganjaran anda. Sekiranya anda jarang menerima pembayaran, anda boleh menetapkan ambang maksimum 10 ETH. Tetapkan ambang anda ke minimum 0,05 ETH untuk menerima pembayaran lebih kerap.

Nanopool

Nanopool adalah kolam perlombongan Ethereum ketiga terbesar dengan ~14.4% kadar hash rangkaian dan lebih 80,000 pelombong. Bayaran kolam juga lebih rendah daripada kebanyakan pesaing pada kadar 1%.

Ambang pembayaran minimum lalai menggunakan Nanopool adalah 0.2 ETH, tetapi anda dapat menurunkan dan menaikkan minimum dalam tetapan anda. Antaramuka mudah dan senang digunakan jika anda baru memulakan.

Platform ini juga mempunyai luas menolong dan bahagian Soalan Lazim untuk membantu anda memulakan. Ini menuntun anda cara mengatur pelombong anda, mengkonfigurasi pengaturan kolam, dan menghubungkan anda dengan pelanggan perlombongan yang sesuai.

Di luar itu, bahagian bantuan juga memberi petunjuk kepada anda mengenai jenis perkakasan yang paling sesuai untuk perlombongan Ethereum. Nanopool mengesyorkan agar anda menggunakan pemacu GPU AMD 15.12. Anda boleh saya menggunakan CPU tetapi ganjaran anda akan sedikit dan tidak dapat dilakukan.

Halaman utama Nanopool

Halaman Utama Nanopool

Nanopool juga menyokong perlombongan untuk Ethereum Classic, Siacoin, ZCash, Monero, Pascal, dan Electroneum.

Beberapa pelombong telah melaporkan bahawa kadar hash mereka melalui Nanopool jauh lebih rendah (kadang-kadang hingga perbezaan 10%) daripada perlombongan di kolam lain atau mereka sendiri. Pasukan Nanopool membincangkan hal ini dalam kumpulan mereka Bahagian Soalan Lazim. Terdapat dua sebab utama perbezaan ini:

  1. The hashrate yang ditunjukkan Nanopool berubah-ubah kerana berdasarkan jumlah saham yang dihantar. Sebaliknya, anda harus memeriksa berapa purata dalam jangka masa 24 jam.
  2. Sekiranya hashrate anda turun ke sifar, ia mungkin disebabkan oleh fail DAG yang rosak pada pelombong anda. Jika ya, hentikan penambang, hapus fail DAG, dan mulakan semula.

Secara keseluruhan, masyarakat nampaknya mempercayai dan menyukai kumpulan ini.

Kerdil kerdil

Pernah menjadi peneraju pasaran, Kerdil kerdil kini lebih kecil dengan hanya ~ 2.4% kadar hash rangkaian Ethereum. Seperti Ethpool / Ethermine dan Nanopool, Dwarfpool mengenakan bayaran a Bayaran 1% untuk ganjaran blok.

Baki akaun anda perlu mencapai 1.01 Ethereum sebelum pembayaran dan kumpulan wang terbayar 6 kali sehari. Kecuali anda melakukan perlombongan dengan rig perlombongan yang kuat atau menggunakan beberapa pelombong, anda mungkin ingin bergabung dengan kolam dengan minimum pembayaran yang lebih rendah.

Dwarfpool juga menyokong perlombongan syiling lain seperti Monero, Zcash, Expanse, dan Groestlcoin.

Kesimpulannya

Anda tidak boleh salah menyertai kumpulan perlombongan teratas. Sebilangan besar yang terbesar boleh dipercayai dan mempunyai struktur yuran yang serupa. Pada akhirnya, penting untuk memilih yang paling selesa anda gunakan.

Setelah anda mula memperoleh keuntungan yang konsisten, anda perlu mencari cara terbaik untuk menjual Ethereum yang anda lombong.