Ketika Satoshi mendedahkan buku putihnya yang terkenal pada tahun 2008, dia tidak menyangka Bitcoin akan mendapat nama emas digital. Ini kerana bitcoin tidak pernah dimaksudkan untuk menjadi kenderaan pelaburan, tetapi versi tunai elektronik peer to peer. Ini bertujuan untuk mengirim wang ke seluruh dunia antara dua pihak tanpa campur tangan pihak berkuasa kewangan.

Perkara dimaksudkan untuk dibeli dengan bitcoin dan dijual dalam bitcoin. Itu tidak ditakdirkan untuk berakhir di tangan pelabur berwajah segar HODLing simpanan wang mereka. Terdapat beberapa penasihat di luar sana yang akan memberitahu anda untuk menghabiskan simpanan anda sekarang. Tetapi jika anda ingin mengatasi trend dan benar-benar menggunakannya sebagai mata wang, berikut adalah tujuh perkara paling keren yang boleh anda beli sekarang.

1. Pelayaran Pusingan Dunia

Dengan andaian bahawa anda mempunyai cukup bitcoin di dompet maya anda, anda boleh membelanjakannya dalam pelayaran dunia. Dan anda mungkin memperolehnya selepas tahun cryptocurrency roller coaster setakat ini. Inginkan perjalanan mewah ke Bahama atau perbaikan budaya di Eropah? Anda boleh menyelesaikan semuanya Expedia. Anda juga boleh membayar hotel, membeli penerbangan, dan perkhidmatan mereka yang lain dalam kadar pertukaran pada hari tersebut.

Expedia bekerjasama dengan Coinbase untuk membuat pembayaran dalam bitcoin lebih mudah, dan penukaran dolar ke bitcoin seakurat mungkin. Harga harga anda berlaku maksimum 10 minit, selepas itu anda harus meminta yang baru.

Walaupun urus niaga bitcoin tidak dapat dipulihkan, sekiranya anda bertaubat setelah berbelanja, anda masih boleh mendapatkan bayaran balik, tetapi anda tidak akan mendapat dana digital kembali. Jadi, jika nilai meroket setelah pembelian anda, anda harus menyedutnya dengan koktel sampanye di lautan terbuka.

2. Pangsapuri di Dubai

pangsapuri di dubai

Anda mungkin pernah melihat tajuk utama awal tahun ini. Kemerosotan kegembiraan melanda komuniti kripto ketika para pelabur muda memikirkan kemungkinan. Membeli sebilangan syurga harta tanah di bandar paling mewah di dunia. Aston Plaza & Kediaman dijual 50 pangsapuri dalam bitcoin pada bulan Februari, tetapi selebihnya hanya tersedia dalam fiat.

Sekiranya anda masih ingin menggunakan harta tanah dengan menggunakan bitcoin, sebenarnya bukan sekadar cara yang sangat baik, walaupun turun naik. Cryptocurrency pertama di dunia masih mendapat tarikan dalam industri harta tanah, dengan laporan baru dari Tindakan Re / Max Pertama memuji bitcoin sebagai yang paling sesuai untuk pasaran harta tanah.

Sebenarnya, di luar harta kekayaan yang kaya dengan poket dalam di UAE, sekitar 37 rumah telah disenaraikan di realtor.com setakat ini oleh penjual yang menerima pembayaran bitcoin. Itu termasuk sebuah rumah kecil Kansas dan sebuah rumah besar Hawaii bernilai jutaan dolar.

3. Skandal Politik

Sekiranya anda menyukai pemikiran untuk mendedahkan rasuah atau melihat orang kaya dan berkuasa, anda boleh menyumbang bitcoin anda Wikileaks. Terus membaca e-mel Hillary, cari tahu mengenai perintah pengintipan semasa pilihan raya Perancis, atau hanya menyokong memerhatikan Rusia – bitcoin dan satoshi anda dapat membantu.

Walaupun pengasasnya agak misteri, Wikileaks adalah bukan untung berdaftar dan dengan demikian, anda boleh memberikan bitcoin sebagai sumbangan dalam bentuk. Ini bermaksud bahawa anda dapat membantu membiayai tentera salib kebenaran kontroversial ini – dan menghapuskannya untuk tujuan cukai juga.

4. Pendidikan Kolej

Cumbria University di United Kingdom menjadi universiti awam pertama di dunia yang menerima bitcoin sebagai pembayaran yuran pengajian pada tahun 2014 – dan siapa yang mengatakan bahawa Inggeris tidak tahan terhadap perubahan? Mereka mungkin tidak gembira dengan euro, tetapi Inggeris mengejutkan dengan bitcoin.

Oleh itu, jika anda benar-benar ingin menghabiskan bitcoin yang anda hasilkan untuk melanjutkan pelajaran anda, terdapat sebilangan institusi akademik lain di seluruh dunia yang membolehkan anda melakukannya. Senarai ini merangkumi Universidad de las Américas Mexico di Puebla dan Lucerne University of Applied Sciences and Arts Switzerland.

5. Sushi

Sushi

Bitcoin mungkin semakin berkurang sebagai kaedah pembayaran untuk item sehari-hari, tetapi anda masih boleh membeli sushi anda dengannya di beberapa tempat di seluruh dunia. Sudah tentu, anda tidak mempunyai banyak insentif untuk melakukannya, selain menunjukkan kepada rakan anda siapa pengguna awal anda.

Dan sementara Bitcoin telah dinyatakan mati sebagai mata wang hampir 300 kali, jika itu betul-betul berlaku, anda juga boleh mendapatkan satoshi anda di sashimi.

6. Bom Mandi dan Bubble Bar

Sekiranya anda ingin berbaring dan berehat di tab mandi yang penuh dengan buih, anda boleh menggunakan bitcoin anda untuk melakukannya. Pembuat bom mandi, gelembung gelembung dan semua perkara yang lazat, Kosmetik yang subur, menerima bitcoin sebagai pembayaran untuk produknya.

Pengurus Kewangan Mike West menyatakan di laman web mereka tahun lalu, “Menerima Bitcoin sangat menggembirakan bagi Lush. Dengan Bitcoin, pelanggan dari seluruh dunia akan membayar yang sama untuk produk kami, bebas dari turun naik mata wang yang tidak menentu dan caj bank yang tinggi. ” Jelas, dia memegang bola mandi, dan bukan bola kristal, pada masa itu.

7. Cincin Berlian

Dari emas digital hingga emas sebenar, jika anda benar-benar terpikat untuk menjalani kehidupan yang tinggi, anda juga boleh menggunakan cincin berlian untuk diri sendiri atau pasangan anda. Perhiasan REEDS lebih senang menerima bitcoin anda sebagai perhiasan pembayaran dan jam tangan, sama ada dalam talian atau di mana-mana 65+ kedai mereka di Amerika Syarikat.

Bliss yang Dibeli dengan Bitcoin

Mereka mengatakan bahawa wang tidak dapat memberi anda kebahagiaan, tetapi mungkin bitcoin dapat. Dari perjalanan mewah hingga berendam di dalam tab mandi, anda masih boleh membeli beberapa perkara dengan bitcoin. Tetapi, seperti artikel lain yang anda baca mengenai perkara ini, anda harus menilai risiko dengan betul terlebih dahulu.

Membeli barang dengan tiket tinggi dalam mata wang digital yang tidak menentu bukan tanpa risiko. Oleh itu, walaupun anda semoga tidak akan berdiri di luar harta tanah tanpa kunci atau wang tunai, tidak mungkin bank akan memberikan gadai janji kepada anda dalam bitcoin dalam masa terdekat.