Perlombongan awan pada tahun 2018 bukan untuk orang yang lemah lembut. Perlombongan awan Bitcoin dipenuhi dengan penipuan, atau secara amnya dianggap tidak menguntungkan. Adakah perlombongan awan Litecoin merupakan alternatif yang bermanfaat pada tahun 2018? Kami telah melakukan semua penyelidikan untuk mencuba dan memberikan jawapan terbaik dan jujur ​​kepada anda untuk soalan ini.

Secara keseluruhannya, perlombongan awan kini mempunyai reputasi yang sangat buruk, mungkin dibenarkan. Dunia crypto masih penuh dengan penipuan, dan perlombongan awan tidak berbeza. Terdapat sebilangan besar pengendali penipuan yang terlalu rela mengambil wang anda sebagai pendapatan berulang bulanan kerana melakukan.

Cara Mengesan Penipuan Cloud Mining

Nasib baik, ada beberapa isyarat yang akan menghilangkan penipuan. Sebelum menceburkan diri dalam perlombongan awan, pastikan anda telah memeriksa penyedia secara menyeluruh untuk memastikan bahawa mereka asli. Petua berikut harus membantu:

  • Pastikan nama domain laman web didaftarkan. Ya, kami orang kripto menghargai privasi kami, tetapi anda tidak harus menyerahkan butiran kad anda ke domain yang tidak didaftarkan
  • Periksa sama ada terdapat bukti peralatan yang mereka gunakan. Beberapa syarikat perlombongan akan menunjukkan rakaman video pelantar mereka di tempat kerja; yang lain akan dapat memberikan bukti pembelian kit yang digunakan untuk melombong duit syiling.
  • Periksa juga bahawa peralatan tersebut adalah jenis ASIC yang tepat untuk melombong token kripto pilihan anda. Lombong ASIC Bitcoin berdasarkan SHA-256 sedangkan operasi perlombongan awan Litecoin perlu menggunakan ASIC Scrypt
  • Lihat berapa lama mereka beroperasi. Semakin lama syarikat beroperasi, semakin kecil kemungkinan mereka akan lari dengan usaha keras anda

Penipuan perlombongan awan

Tangan yang memberikan perlombongan awan Litecoin yang menguntungkan, boleh jadi tangan yang menghilangkan wang anda. Sumber gambar: Pixabay

  • Jangan selalu percaya laman perbandingan. Pendapat dan cadangan mereka sering didasarkan pada berapa banyak syarikat perlombongan membayarnya untuk kajian yang baik
  • Periksa pendaftaran syarikat dan perincian pengarah berdaftar. Sekiranya pemilik syarikat berada di negara yang sama dengan syarikat itu, ini bermakna mereka cenderung menjalani prosedur pemeriksaan yang ketat
  • Anda boleh mengabaikan promosi yang kuat dengan janji-janji keuntungan. Jangan percaya gembar-gembur, percayakan kerja rumah anda sendiri
  • Cari ulasan syarikat yang disiarkan oleh pengguna di luar laman perbandingan. Reddit, BitcoinTalk, dan YouTube semuanya boleh menjadi sumber maklumat yang berguna ketika mencari pengalaman pengguna yang tulen.

Keuntungan Litecoin Cloud Mining

Jangan berpakaian – kita sudah beberapa bulan berada di negara beruang sekarang. Namun, mungkin anda yakin anda dapat mendengar suara kuku lembu menghantam ke arah kami dari ufuk. Mungkin, walaupun terdapat penipuan yang semakin meningkat, perlombongan awan Litecoin adalah sesuatu yang masih anda pertimbangkan.

Pasar beruang

Dia mendengar suara kuku lembu. Sumber gambar: Pixabay

Dari kontrak perlombongan awan Litecoin yang sah yang terdapat di pasaran hari ini, kami telah memeriksa beberapa untuk mengetahui apakah ada yang menawarkan bisikan keuntungan. Semua pernyataan dibuat berdasarkan nilai Litecoin pada masa penulisan.

Kontrak Perlombongan Awan Litecoin

Kejadian dan Hashflare adalah dua penyedia kontrak perlombongan awan yang paling popular dan disyorkan. Genesis mempunyai pasukan yang kelihatan, yang aktif dalam komuniti. Hashflare sudah beberapa tahun dan diserang awal tahun ini kerana menghentikan operasi perlombongan SHA-256 mereka kerana kurangnya keuntungan dalam Bitcoin.

Kami tidak mengatakan bahawa kami mengesyorkan salah satu daripada syarikat-syarikat ini, tetapi kami percaya bahawa kedua-duanya bukan pakaian penipuan.

Model kontrak mereka adalah bahawa mereka membolehkan anda membeli hash rate dari rig perlombongan mereka sendiri, berdasarkan pembayaran tetap untuk jangka masa yang ditentukan. Tidak ada yang menawarkan akses kepada kontrak perlombongan awan Litecoin mereka. Ini berkemungkinan besar kerana tahap keuntungan semasa, walaupun laman web merujuknya sebagai kehabisan stok.

Perlombongan Awan Hashflare Litecoin

Tangkapan skrin semasa dari halaman harga kontrak Hashflare

Perlu diperhatikan bahawa kontrak perlombongan awan biasanya mempunyai klausa yang membolehkan mereka menghentikan operasi perlombongan jika kos penyelenggaraan melebihi nilai kontrak perlombongan yang anda bayar.

Sekiranya ini berlaku, anda tidak dapat menuntut balik pembayaran yang hilang, walaupun perlombongan berhenti untuk jangka masa yang lama. Ini berlaku walaupun untuk kontrak perlombongan awan Litecoin yang telah kami senaraikan di sini. Hashflare telah melakukan ini pada masa lalu, untuk melolong kemarahan dari pengguna mereka.

Litecoin Mining yang dihoskan

Hashnest (dimiliki oleh Bitmain) menawarkan anda peluang untuk membeli Scrypt ASIC anda sendiri, yang kemudiannya akan dijaga, dan dijalankan di salah satu pusat datanya sendiri.

Pada masa ini, ia juga tidak menawarkan perkhidmatan tersebut. Sekali lagi, ini kemungkinan besar didorong oleh nilai Litecoin semasa. Kos penyelenggaraan / kuasa menjalankan Scrypt ASIC anda pada masa ini akan menelan belanja lebih tinggi daripada yang dikenakan untuk menjalankannya.

Kata Akhir

Berdasarkan percambahan penipuan dan tahap keuntungan, kami tidak dapat mengesyorkan perlombongan awan Litecoin pada masa ini. Sekiranya pasaran berubah dan nilai Litecoin meningkat seperti pada akhir 2017, itu mungkin berubah.

Seiring berjalannya keadaan, anda akan mendapat pulangan yang lebih baik dengan memasukkan dana anda ke dalam akaun simpanan perbankan harian. Kemungkinan besar minat inflasi akan membantunya daripada anda menjana wang dari perlombongan awan Litecoin pada tahun 2018.

Gambar yang dipaparkan adalah Pixabay