Apa itu CRYPTO20?

CRYPTO20 (C20) adalah dana indeks cryptocurrency token pertama di dunia, yang membolehkan pelabur mendapatkan faedah kepelbagaian memegang dua puluh cryptocurrency teratas di pasaran dengan kemudahan dan kesederhanaan memegang satu token.

Kurang dari satu dekad, pasaran cryptocurrency masih di awal kitaran hayatnya berbanding kelas aset lain. Dengan jumlah capaian pasaran hampir 500 bilion dolar, pasaran cryptocurrency hanya sebahagian kecil dari ukuran pasaran kewangan terbesar di dunia dan masih mempunyai ruang yang mencukupi untuk berkembang.

C20 menawarkan kaedah praktikal dan murah kepada pelabur untuk mengesan pulangan umum pasaran aset digital yang berkembang pesat.

Laman Utama C20

Gambaran keseluruhan Faedah CRYPTO20

CRYPTO20 menawarkan pelbagai faedah kepada pelabur yang tidak dapat ditandingi oleh produk pasaran lain:

 • Kepelbagaian – Membolehkan pelabur mempelbagaikan pendedahan mereka dengan mudah di antara 20 cryptocurrency teratas mengikut had pasaran. Memberi kaedah yang tepat kepada pengguna untuk bertaruh pada masa depan keseluruhan pasaran cryptocurrency.
 • Bayaran Rendah – Menawarkan kadar pengurusan yang paling kompetitif dalam industri kerana C20 bergantung pada sains data untuk memperkuat fitur pengimbangan semula portfolio.
 • Kemudahan – Menyediakan pengguna kaedah yang sangat mudah untuk melabur dalam pelbagai aset digital tanpa perlu membuat beberapa akaun atau jenis dompet.
 • Ketelusan – Memberi pemegang token ketelusan sepenuhnya mengenai aktiviti dana kerana semua tindakan dana direkodkan dan diperiksa di blockchain Etheruem.
 • Kecairan – Dibuat dengan pilihan kontrak pintar kecairan terpadu, pemegang token C20 mempunyai pilihan untuk membubarkan token mereka bila-bila masa.
 • Tiada Pelaburan Minimum – Tanpa keperluan modal minimum, C20 memberikan kaedah kepada semua pelabur untuk mengesan kembalinya pasaran cryptocurrency.

Faedah C20

Portfolio Semasa CYRPTO20

Pada 14 Februari 2018, portfolio CRYPTO20 terdiri daripada:

 1. Riak- 9.8%
 2. Bitcoin- 9.6%
 3. Ethereum- 9.6%
 4. Tunai Bitcoin- 9.5%
 5. Litecoin- 9.1%
 6. Cardano- 7.7%
 7. Hebat- 6.1%
 8. Neo – 5.9%
 9. EOS – 4.7%
 10. Iota- 4.1%
 11. Sengkang- 3.9%
 12. NEM – 3.6%
 13. Monero- 3.1%
 14. Kerugian- 2.6%
 15. Ethereum Classic- 2.4%
 16. Tron- 2.1%
 17. Qtum- 1.8%
 18. VeChain- 1.7%
 19. Bitcoin Emas- 1.5%
 20. Ramai- 1.2%

Untuk melihat maklumat penting mengenai portfolio C20, kunjungi portal prestasi.

Asas CRYPTO20

Dilancarkan pada 16 Oktober 2017, C20 menjejaki dua puluh cryptocurrency teratas mengikut had pasaran. Indeks menggunakan berat komponen maksimum 10% setiap aset sehingga satu pegangan tidak dapat menguasai dana.

Sebagai dana tertutup, C20 mengumpulkan dana sekali melalui ICO dan membatasi jumlah token yang dibuat pada 40,656,082. Dengan jumlah peredaran 39,335,007 token yang beredar, nilai dana C20 berjumlah $ 86,359,404. Token C20 tidak boleh dilombong.

C20 adalah dana yang diuruskan secara pasif; pengurus dana tidak terlibat dalam perdagangan aktif selain pengimbangan semula aset mingguan. CRYPTO20 merancang untuk menggunakan pembelajaran mesin untuk mengoptimumkan pengurusan dana dan menentukan parameter untuk dana masa depan.

Petikan C20

Yuran pengurusan

Dengan memotong orang tengah dan mengotomatisasi mekanisme pengimbangan semula mingguan, C20 dapat menawarkan satu jadual yuran pengurusan yang paling kompetitif di industri.

C20 mempunyai yuran tetap tahunan 0.50% sedangkan dana crypto bersaing mempunyai yuran pengurusan sekitar 3%. Tidak ada bayaran keluar, tidak ada yuran pembrokeran, dan tidak ada yuran nasihat.

Membeli dan Menjual C20

Token C20 dibeli dan dijual secara eksklusif pada pilih pertukaran cryptocurrency.

Di mana C20 Dagangan?

C20 kini disenaraikan di empat bursa:

 1. Bibox
 2. HitBTC
 3. IDEX
 4. EtherDelta

C20 juga sedang dalam proses untuk diterima Pertukaran Coinex dan YoBit.

Pilihan Pemegang Token

Pemegang token C20 mempunyai dua pilihan yang berbeza untuk menerima pembayaran semasa membuang token:

 1. Jual C20 di bursa
 2. Gunakan pilihan pembubaran terbina dalam C20

Pilihan Pembubaran

C20 mempunyai fungsi pembubaran kontrak pintar terbina dalam yang membolehkan pelabur menarik balik Ethereum berdasarkan bahagian mereka dari aset pendasar dana. Tidak ada kebenaran atau masa menunggu yang diperlukan untuk membubarkan token dengan cara ini.

Untuk membubarkan kedudukan anda, anda mesti mengemukakan permintaan penarikan ke kontrak pintar. Kontrak pintar kemudian membolehkan anda mengeluarkan sejumlah Ethereum yang setara dengan nilai pasaran semua token pelabur. Terdapat yuran perdagangan 1% untuk mengaktifkan pilihan pembubaran ini.

Sekiranya token dilikuidasi, ia dihantar kembali ke pasukan Pengurusan CRYPTO20 yang kemudian akan menjual semula token tersebut di bursa pada nilai pasaran semasa token. Ini memastikan bahawa token yang dilikuidasi tetap dalam edaran dan penawaran token secara keseluruhan tidak berkurang selepas peristiwa pembubaran.

Harga

Pilihan pembubaran ini mewujudkan harga minimum yang berkesan yang memastikan token C20 tidak boleh berdagang dengan potongan harga di bawah nilai aset bersih token (NAB).

Token NAV = Nilai Aset Bersih Dana / Edaran Jumlah token

Nilai token C20 boleh melebihi nilai aset pendasar (diperdagangkan pada premium) tetapi tidak boleh jatuh di bawah nilai aset pendasar (diperdagangkan pada harga diskaun) kerana pilihan likuidasi dalam kontrak pintar.

C20 ICO

ICO awam C20 diadakan dari 16 Oktober 2018 hingga 30 November 2017. Dana ini mengumpulkan sejumlah $ 38,000,000 dalam tempoh ini. Token tidak akan dibuat selepas ICO.

Harga Token ICO

 • Harga pra-penjualan selama 1 minggu sebelumnya: $ 0,95
 • Harga pra-penjualan hingga 48 jam pertama ICO: $ 1.00
 • Harga melebihi 48 jam pertama hingga akhir minggu ke-3 ICO: $ 1.05
 • Harga dari minggu ke-4 hingga minggu ke-6 ICO: $ 1.10

Pengedaran Token ICO

 • Peserta ICO – 87.0%
 • Pasukan C20 * – 7.5%
 • Hubungan Pemasaran dan Pelabur – 2.5%
 • Undang-undang – 1.0%
 • Pasukan Keselamatan Sistem – 1.0%
 • Program Bounty – 0.5%
 • Pasukan Penasihat – 0.5%

* Token pasukan C20 akan diberikan selama dua tahun untuk memastikan bahawa insentif pasukan selaras dengan peserta ICO.

Prestasi Dana

Semasa ICO C20, token dijual dalam julat harga dari $ 0,95 hingga $ 1,10 bergantung pada kapan token itu dijual. Pada 14 Februari 2018, peserta ICO telah mendapat pulangan lebih dari 100% tanpa mengira titik apa yang mereka beli semasa ICO. Sejak C20 tersenarai di bursa pada akhir Januari, harganya telah jatuh ke $ 2.43 kerana nilai aset pendasarnya telah menurun.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“skrip”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(fungsi () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

jika (appName == “”) {appName = “tempatan”;}

var s = document.createElement (“skrip”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = benar;

var theUrl = baseUrl + ’serv / v3 / coin / chart? fsym = C20&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:”? “) +” App = “+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Cara Menyimpan C20

C20 adalah token ERC-20 standard. Oleh itu, C20 mesti disimpan dalam dompet Ethereum yang mematuhi ERC-20. Pilihan dompet perisian yang popular adalah MyEtherWallet.

Untuk menghilangkan risiko keselamatan pihak ketiga, pelabur harus mempertimbangkan untuk menyimpan aset digital mereka dalam dompet perkakasan. Beberapa perkakasan ERC-20 yang dipercayai termasuk Ledger Nano S atau Trezor.

Senarai Rakan Kongsi

CRYPTO20 mempunyai senarai lebih daripada sepuluh rakan kongsi:

 • Blok512 Blok512 adalah platform konsortium agnostik pakar yang memberikan pandangan, khidmat nasihat, dan perkhidmatan percepatan untuk penyelesaian blockchain dengan model perniagaan yang layak.
 • Danilov & Konradi LLP – Danilov & Konradi LLP adalah sebuah firma undang-undang antarabangsa butik yang berpusat di Moscow dan Texas.
 • 8760 – 8760 adalah agensi pemasaran tumpukan penuh, yang mengkhususkan diri dalam Fintech dalam, blockchain, dan ICO.
 • HoSho – HoSho adalah peneraju global dalam keselamatan blockchain. Perkhidmatan keselamatan merangkumi analisis statik, pengesahan kontrak, pengembangan kekukuhan antara lain.
 • Ekstravaganza – Extravaganza adalah pemasar digital antarabangsa dan agensi pengembangan perisian yang menawarkan pelbagai perkhidmatan digital.
 • Coinhills – Bukit Syiling adalah laman web yang mengumpulkan data pasaran cryptocurrency dan juga berita aset digital dari seluruh web.
 • DataProfet – DataProfet pakar dalam pembelajaran mesin dan menyediakan perkhidmatan pengembangan produk kepada pelbagai industri dari kewangan hingga undang-undang.
 • Token KR – KR Token menawarkan pelbagai perkhidmatan yang merangkumi penjualan token, perdagangan OTC untuk aset digital, dan pengurusan aset cryptocurrency.
 • Keselamatan – Keselamatan adalah gabungan platform FinTech / RegTech yang membolehkan perdagangan percuma kelas aset tidak cair sebelumnya.
 • Metamensi – MetamensionA firma pemasaran digital yang mengkhususkan diri dalam pembuatan video dan seni untuk filem dan televisyen.
 • IdentityMind – IdentityMind membina identiti digital yang dipercayai untuk melancarkan pematuhan dan meningkatkan pencegahan penipuan.

Pasukan CRYPTO20

C20 dipimpin oleh pengasas dan CEOnya, Daniel Schwartzkopff. Dia adalah usahawan bersiri dengan latar belakang dalam pembangunan, teknologi, dan pembangunan rangkaian sosial. Selain itu, Schwartzkopff adalah pengasas bersama dan pengarah Dataprophet, sebuah syarikat perundingan dan pembangunan pembelajaran mesin.

Beberapa ahli pasukan utama yang lain termasuk Raymond Botha dan Bobby Jonker. Sebagai pengasas bersama dan CTO C20, Botha menguruskan kejuruteraan sistem dan seni bina untuk projek ini. Botha juga menyumbang kepada integrasi blockchain dana dan sistem perdagangan automatik. Sebagai pengurus dana C20, Jonker mengendalikan operasi perniagaan dana tersebut. Pengalaman kewangan Jonker merangkumi pengalaman kerja di Intertrust Group, PricewaterhouseCoopers, dan Ernst & Muda.

Pasukan C20

Kesimpulannya

Melabur dalam pelaburan kripto individu sememangnya berisiko dan memerlukan beban penyelidikan yang memakan masa; CRYPTO20 menawarkan strategi pelaburan praktikal kepada para pelabur yang dapat mengurangkan risiko pelaburan secara keseluruhan dengan membuat indeks yang mengesan pasaran cryptocurrency yang muncul secara keseluruhan daripada berusaha memilih sendiri pemenang dan yang kalah pasaran.

Untuk maklumat lebih lanjut, arahkan ke C20 laman web atau kertas putih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me