Apa itu Dogezer (DGZ)? Panduan Pemula

Dogezer (DGZ) telah mencipta platform untuk memanfaatkan kesan rangkaian untuk kebaikan pencipta dan pengguna awal perisian baru. Kesan rangkaian adalah fenomena ekonomi yang diperhatikan apabila terdapat peningkatan nilai barang atau perkhidmatan hanya kerana lebih banyak orang menggunakan barang atau perkhidmatan tersebut. Contoh klasik perkhidmatan yang mengalami kesan rangkaian adalah rangkaian telekomunikasi. Semakin banyak orang yang menggunakan rangkaian komunikasi, semakin berharga rangkaian komunikasi itu.

Dogezer ingin menangkap skala ekonomi dari sisi permintaan dalam cryptocurrency khusus projek. Platform ini membolehkan para pemimpin projek menawarkan duit syiling untuk mengumpul dana. Ini juga membolehkan penyumbang dihargai atas usaha mereka melalui duit syiling tersebut.

Dogezer kini pengumpulan dana. Penjualan umum token Dogezer deflasi, DGZ, bermula pada 15 Februari 2018. Apabila token bersifat deflasi, seperti token DGZ, penawaran tidak meningkat. Ini bermaksud bahawa jika permintaan token meningkat, undang-undang ekonomi menetapkan bahawa harganya akan meningkat dengan sewajarnya. Penjualan token DGZ berakhir pada 8 Mac 2018.

Maklumat ICO

Token Dogezer adalah kontrak pintar ERC-20 di rangkaian Ethereum. Ia boleh dibeli di https://www.dogezer.com. Untuk maklumat langkah demi langkah mengenai cara membeli token DGZ dengan ETH, sila rujuk pejabat rasmi panduan. Sumbangan melebihi 10 ETH mesti dilalui KYC / AML keperluan.

Ada juga pegawai panduan untuk membeli DGZ dengan bitcoin.

Pengelasan Token: Utiliti Token (sebahagiannya terbakar ketika digunakan)

Jenis Token: Kontrak Pintar ERC-20 (Rangkaian Ethereum)

Nilai Token: 1 DGZ bernilai minimum $ 4 di Platform Dogezer

Kadar Penukaran Token: 1600 USD setiap 1 ETH

Harga Token: 0.000625 ETH setiap DGZ

Jumlah Bekalan: 100,000,000 DGZ

Tawaran Umum: 98,000,000 DGZ

Peruntukan Karunia: 1,500,000 DGZ

Bahagian Pengasas: 500,000 DGZ (terletak lebih dari 3 tahun)

Mematuhi KYC / AML: Ya (Sumbangan melebihi 10 ETH)

Juruaudit Kontrak Pintar Token Sale: Perkhidmatan Sains Audit

Jualan Token Berakhir: 8 Mac 2018

Softcap Dicapai: 20 Februari 2018

Token yang tidak terjual: Terbakar

Bagaimanakah ia berfungsi?

Dogezer berfungsi seperti versi pembuatan duit syiling Kerja Atas. Tidak seperti Upwork, ini hanya tertumpu pada membantu pasukan pengembangan perisian untuk berkolaborasi. Ini membolehkan pasukan-pasukan tersebut mengatasi masalah penggalangan dana secara serius melalui sistem kewangan Dogezer. Sistem kewangan ini memberi kemampuan kepada pasukan pembangunan perisian untuk menghasilkan duit syiling mereka sendiri.

Rayuan Dogezer

Rayuan Dogezer

Setelah projek mula menjana pendapatan, pengasas dapat menggunakan hasil projek untuk membeli kembali duit syiling dari ahli pasukan. Walaupun duit syiling tidak bernilai dalam pasaran sekunder, atau pertukaran seperti Binance dan Bittrex ahli projek diberi pampasan atas usaha mereka.

Dogezer bermaksud untuk memberi peluang kepada pasukan pengembangan perisian untuk tidak hanya menjana dan memasarkan token khusus projek melalui mekanisme penawaran duit syiling awal, tetapi juga menerapkan kontrak pintar, mengurus projek, mengawasi kempen karunia, dan merampingkan kerjasama pasukan.

Bilakah ia dicipta?

Dogezer dikandung pada musim bunga 2016 oleh pasukan Rusia di Nizhny Novgorod yang diketuai oleh Alexander Kozlov. Versi alfa terbuka untuk umum di https://www.dogezer.io. Versi versi beta akan tersedia pada musim panas ini, Jun 2018.

Ini adalah projek pertama pasukan di ruang cryptocurrency. Sebelum membuat Dogezer, tim ini berkolaborasi dalam pengembangan web dan infrastruktur, perisian pengenalan skrin XBOX / Playstation / PC automatik, dan pelbagai projek perisian lain yang tidak berkaitan. Dalam kertas putih mereka, mereka menunjukkan pemahaman yang kukuh mengenai kelebihan pengumpulan dana. Lebih-lebih lagi, sebagai pasukan pembangun perisian, mereka sangat mengetahui potensi nilai platform Dogezer.

Nilai apa yang ditambahkannya?

Sebahagian besar daripada nilai tambah oleh Dogezer berasal dari menangani ketidakcekapan yang biasanya dialami pengasas ketika mengumpul dana. Mengikut laman web, Ciri Dogezer merangkumi:

Pasar Bakat (Seperti Upwork)

Sistem Kawalan Versi (Seperti GitHub)

Penyunting Dokumen (Seperti Dokumen Google)

Task Tracker (Seperti Jira dan Asana)

Penyimpanan Awan (Seperti Dropbox)

Pemesejan Bersepadu (Seperti Slack)

Platform Dogezer menggunakan model freemium yang membuka ciri asas secara percuma. Ciri canggih platform hanya tersedia untuk pemegang token DGZ.

Ciri-ciri yang terbuka untuk umum ialah papan pemuka, profil pengguna, orang, kekosongan, projek baru, dan bahagian projek:

Bahagian Orang Dogezer

Bahagian Kekosongan Dogezer

Bahagian Projek Dogezer

Bahagian Profil Dogezer

Bahagian Projek Baru Dogezer

Bahagian Papan Pemuka Dogezer

Untuk siapa Dogezar?

The Dogezer kertas putih mendakwa bahawa platform ini adalah untuk “usahawan, jurutera perisian, pereka UI \ UX, artis, jurujual, pakar pemasaran dan semua individu lain yang terlibat dalam penciptaan, promosi, dan sokongan produk perisian dalam bentuk apa pun.”

Dogezer dikenal pasti Jajahan dan Starbase sebagai pesaing. Walau bagaimanapun, jelas bahawa platform ini memberikan utiliti terbesar kepada pengasas yang ingin memintas pendekatan penggalangan dana tradisional dan memberikan token khusus projek sebagai pampasan kepada pengasas bersama dan ahli pasukan utama.

Adakah Dogezar akan Berjaya?

Masa akan menentukan. Sudah tentu, komuniti aktif dan kekuatan kesan rangkaian dapat memastikan bahawa pengguna Dogezer dan platform diberi pampasan dari segi pelbagai sumbangan mereka. Yang mengatakan, sehingga Dogezer memberdayakan beberapa projek perisian yang berjaya yang menghasilkan pendapatan yang besar, penggunaan platform akan menjadi lambat. Selain itu, ia hanya memerlukan penambahan subsistem penghasilan syiling untuk penyandang jawatan seperti Upwork, atau bahkan Senarai Malaikat, untuk melumpuhkan inisiatif Dogezer.

Terakhir, risiko utama penggunaan platform ini adalah kekurangan bursa cryptocurrency yang bersedia menyenaraikan token keselamatan. Duit syiling yang dihasilkan oleh platform boleh dinilai sebagai sekuriti. Memandangkan keperluan semasa untuk menyenaraikan cryptocurrency di bursa popular, duit syiling buatan Dogezer mungkin tidak memenuhi syarat senarai. Akibatnya, pasukan di sebalik projek yang sangat berjaya, dan pengguna awalnya, mungkin tidak dapat memanfaatkan sepenuhnya kesan rangkaian yang dihasilkan oleh pemilikan token khusus projek di pasaran sekunder.

Maklumat lanjut

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Dogezer, sila terokai pautan berikut:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me