Apa itu DragonChain?

DragonChain adalah sebuah syarikat dan ekosistem berasaskan blockchain yang pada awalnya dikembangkan oleh Disney pada tahun 2014. Projek ini dimulakan sebagai “Platform Private Blockchain Disney” dan kemudian dilancarkan sebagai perisian sumber terbuka pada tahun 2016.

Logo DragonChain

DragonChain pada masa ini beroperasi sebagai bukan untung tetapi akan dilancarkan sebagai perusahaan komersial (DragonChain Inc.) setelah platform ini dilancarkan sepenuhnya.

Apa Yang Dilakukan oleh DragonChain?

Secara umum, tujuan DragonChain adalah untuk membantu syarikat memasukkan blockchain dengan cepat dan mudah ke dalam aplikasi perniagaan mereka. Banyak syarikat mungkin berminat untuk melakukan peralihan ini kerana faedah yang berkaitan dengan melayani pelanggan melalui blockchain – peningkatan kecekapan dan keselamatan untuk transaksi, pengurangan kos daripada menghilangkan kemungkinan penipuan dan penipuan, dll..

Lebih khusus lagi, DragonChain menyediakan ekosistem tanpa pelayan yang membolehkan syarikat mula menggunakan aplikasi blockchain dengan cara yang mudah, peribadi, dan selamat. Mereka bertujuan untuk memberikan perniagaan “kunci giliran” produk yang sesuai dengan timbunan pengembangan yang digunakan syarikat seperti Java, C ++, dan Python. Ini bermaksud bahawa perniagaan kini dapat membina kontrak pintar mereka sendiri (di platform DragonChain) menggunakan bahasa pengaturcaraan biasa.

Untuk melihat senarai atribut lengkap untuk ekosistem DragonChain, kami akan merujuk DRGN kertas putih:

 • Sistem tanpa pelayan dan kontrak pintar
 • Menyokong sokongan bahasa untuk kontrak pintar (Java, Python, Node, C #, Go, dll.)
 • Berskala – Penyebaran Amazon AWS dan Google
 • Selamat – Perlindungan data dan operasi perniagaan
 • Pelaksanaan mata wang lanjutan
 • Perpustakaan kontrak pintar
 • Agnostik Mata Wang

Sifat-sifat utama ini, yang dibincangkan dengan lebih terperinci kemudian, adalah persekitaran yang membolehkan perniagaan menjalankan aplikasi desentralisasi mereka dengan mudah. Hartanah ini digabungkan untuk memberikan kos pembangunan yang lebih rendah, kelajuan yang lebih pantas untuk memasarkan projek syarikat, skalabilitas yang lebih tinggi untuk projek tersebut, dan tahap keselamatan yang meningkat dengan ketara.

Bagaimana DragonChain berfungsi?

Ekosistem DRGN terdiri daripada tiga komponen utama:

1) Platform DragonChain

The Pelantar boleh dianggap sebagai aspek latar belakang DragonChain yang menyimpan dan melindungi data pelanggan-pelanggan. Di sinilah pembangun dapat membuat dan menyimpan Kontrak Pintar dalam bahasa pengaturcaraan biasa. Juga termasuk dalam platform adalah akses ke Amazon Web Services (anak syarikat Amazon.com yang menyediakan platform pengkomputeran awan atas permintaan).

bahasa pengaturcaraan serasi

2) Inkubator Berskala Besar DragonChain

The Skala Orang Ramai Inkubator adalah di mana syarikat akan dapat dengan mudah mengembangkan projek blockchain mereka dengan mengikuti proses standard DragonChain.

Aspek “skala besar” inkubator dimaksudkan untuk memberi manfaat besar bagi projek syarikat. Ini bermaksud, setelah perniagaan mengembangkan projek blockchain mereka di inkubator, mereka dapat meninjau dan menskalakannya oleh orang ramai yang terdiri daripada orang / pelabur dari seluruh dunia. Sekiranya berjaya, proses inkubasi berfungsi untuk secara drastis mengurangi sumber daya yang diperlukan agar klien mendapat pendedahan mengenai projek yang sedang dibangunkan.

Dari segi hasil, inkubator berskala besar bertujuan untuk membolehkan projek perniagaan dilancarkan dan mula menghasilkan nilai pasaran dengan lebih cepat. Di laman web DragonChain, anda dapat melihat bahawa mereka sedang mengambil aplikasi dari perniagaan yang ingin memulakan platform komersial dan proses inkubasi mereka.

Pengeraman DragonChain

DragonChain kini mempunyai 5 projek dalam inkubasi: Look Lateral – Liquid Art, Seed2You, LifeID, IDPay, dan ClevX.

Lebih banyak maklumat mengenai setiap projek ini terdapat di DragonChain kertas putih.

3) Pasar DragonChain

Terakhir, DragonChain Pasar adalah sistem sokongan untuk syarikat pelanggan. Di sini mereka dapat mengakses kumpulan Ahli Mata Pelajaran yang disahkan mengenai topik seperti crypto, pemasaran, dan pengembangan perisian. Marketplace juga merupakan tempat pelanggan DragonChain mengakses perpustakaan kontrak pintar yang telah dibangunkan.

Pasar Dragonchain

Bersama-sama, 3 komponen ini (platform, inkubator, dan pasar) membentuk ekosistem DragonChain. Ekosistem didorong oleh Syiling Naga (DRGN), token yang berlesen mikro untuk dijadikan kredit bagi setiap komponen perkhidmatan.

Apa yang membezakan DragonChain?

Terutama, DragonChain bertujuan untuk menyelesaikan masalah platform yang ada yang menyekat penciptaan aplikasi blockchain yang benar-benar selamat dan berskala dalam kes penggunaan perniagaan dunia nyata.

Ethereum, misalnya, menyediakan pelanggan dengan ekosistem yang menjalankan Dapps dan Kontrak Pintar. DragonChain mempunyai tujuan yang serupa tetapi dirancang agar lebih selamat daripada protokol Bitcoin dan Ethereum.

Buku putih DragonChain memberi titik untuk menekankan tahap keselamatan yang dicadangkan oleh blockchain mereka. Termasuk dalam platform DRGN adalah a sistem lima tahap konsensus standard. Keselamatan meningkat apabila tahap pengesahan untuk blok meningkat. Lima tahap ini adalah:

 1. Pengesahan Perniagaan (Kelulusan)
 2. Pengesahan Perusahaan (Pengesahan)
 3. Pengesahan Kepelbagaian Rangkaian
 4. Pengesahan Rakan Luaran (Notari)
 5. Pengesahan Tempat Pemeriksaan Awam

sistem lima tahap konsensus standardBentuk keselamatan berlapis ini berfungsi untuk menambahkan dimensi lain pada model blockchain biasa. DragonChain menyarankan untuk memikirkan tahap konsensus model mereka sebagai “blockchain dari blockchain.”

Industri Mana yang disasarkan oleh DragonChain?

Oleh kerana blockchain bertujuan untuk menggantikan kontrak tradisional dan sistem pembayaran dengan proses yang lebih selamat, industri yang kini mengalami penipuan / penipuan berpotensi tinggi untuk mendapat keuntungan. Ini bermaksud bahawa syarikat yang berurusan dengan harta tanah atau undang-undang, misalnya, dapat menghilangkan kerugian yang besar dari penipuan melalui Kontrak Pintar dalam ekosistem DragonChain. jabat tangan digital

Kes penggunaan berpotensi lain terdapat di industri permainan. FlowPlay, sebuah syarikat permainan dengan lebih dari 75 juta pengguna, ingin menggunakan token DragonChain untuk membolehkan pemain membeli barang maya dengan selamat. Ini secara berkesan akan mewujudkan pasaran bukan amanah pertama untuk barangan maya, yang menjamin kesahan.

Beberapa kes penggunaan intuitif platform ini termasuk pengauditan, tempahan / tempahan, dan sistem pengundian. Untuk melihat senarai penuh, rujuk ini halaman disediakan oleh Disney.

Siapa yang berada di Pasukan DragonChain?

Pasukan DragonChain terdiri daripada lapan anggota dengan Joe Roets sebagai CEO dan Ketua Arkitek. Dia sebelumnya bekerja untuk Disney sebelum pergi untuk memberikan sepenuh masa dalam pengembangan platform DRGN. Joe Roets juga terkenal dengan penglibatannya dalam projek di Coinbase dan Overstock.

Joe RoetsPasukan yang lain terdiri daripada empat pemaju teras dan tiga profesional perniagaan / pemasaran. Lebih banyak maklumat mengenai setiap ahli dan penglibatan mereka terdapat di DragonChain laman web.

Selain itu, pasukan ini mempunyai lembaga penasihat yang kuat di belakang mereka. Jeff Garzik mungkin merupakan penasihat mereka yang paling berpengalaman dalam hal teknologi blockchain. Dia berfungsi sebagai ikon yang mantap di rangkaian Bitcoin dan mengasaskan syarikat blockchain, Bloq. Penasihat penting lain ialah Ed Fries; VP penerbitan permainan di Microsoft dan Pengasas Bersama Xbox.

Pembahagian Token

Jumlah Bekalan: 433,494,437 DRGN

Bekalan Beredar: 238,421,940 DRGN

Duit syiling DRGN ditawarkan pada 2 Oktober 2017 dengan harga 0,0663 USD di ICO dan melampaui $ 4 menjelang Januari 2018.

Token awam merangkumi 55% daripada jumlah token dengan baki 45% yang diedarkan dengan sewajarnya:

Pembahagian syiling Dragonchain

Skor Slumber Naga

DragonChain menawarkan faedah bagi mereka yang memegang duit syiling mereka dalam bentuk a Skor Slumber Naga. Semakin banyak duit syiling DRGN yang anda miliki dan semakin lama anda menyimpannya, semakin tinggi Skor Slumber anda.

Skor Slumber yang lebih tinggi memberi anda manfaat berikut:

 • Semua orang: bonus untuk ICO syarikat pada masa akan datang
 • Pemilik bisnes: diskaun untuk kontrak pintar yang terdapat di pasaran DragonChain serta bentuk teknologi lain yang akan ditawarkan oleh DragonChain pada masa akan datang

Di mana saya boleh membeli DragonChain?

DRGN tidak boleh dilombong, tetapi anda boleh membelinya di bursa berikut:

 • KuCoin
 • EtherDelta
 • Pertukaran Syiling
 • Gerbang.io
 • Tidex
 • Rangkaian Bancor
 • Kedai Token

Sebilangan besar pertukaran dalam senarai ini agak tidak biasa, meninggalkan ruang untuk kenaikan harga yang berpotensi jika DRGN diterima pakai oleh bursa yang lebih besar seperti Binance. Dari bursa dalam senarai ini, KuCoin mempunyai jumlah dagangan tertinggi untuk DRGN dengan margin yang besar. Dengan menggunakan KuCoin dalam kes ini, perdagangan DRGN anda akan dapat diproses dan dipenuhi dengan lebih cepat.

Tempat menyimpan DragonChain?

DRGN adalah token ERC-20 jadi terdapat beberapa pilihan tempat menyimpannya, iaitu dalam dompet yang serasi dengan ERC-20. Sekiranya menyimpan token anda dalam dompet ERC-20 dalam talian, DragonChain mengesyorkan menggunakan MyEtherWallet atau “MEW”.

Sekiranya anda mencari kaedah yang lebih selamat dan luar talian untuk menyimpan duit syiling DRGN, anda harus menggunakan dompet perkakasan seperti Trezor atau Ledger Nano S. Kedua-dua dompet ini menyokong semua token ERC-20 termasuk DRGN.

Pemikiran Akhir

Platform DragonChain membangun ceruk di dunia crypto dengan ciri keselamatan berlapis. Model keselamatan 5-lapisan menambahkan kredibiliti besar kepada keseluruhan tujuan mereka untuk memfasilitasi penyatuan perniagaan ke dalam blockchain.

Selain itu, DragonChain dilihat sebagai saingan kuat Ethereum kerana kemampuan platform untuk membuat skala; satu isu yang terkenal dengan Ethereum. Dari sudut kewangan, jika DragonChain menyaingi Ethereum, maka ada banyak ruang untuk pertumbuhan dalam Cap Pasar DRGN. Cap pasaran Ethereum kini melebihi 120 kali daripada DragonChain.

Garis Masa Dragonchain

Mulai Januari 2018, pasukan DragonChain mengumpulkan dana dan menyelesaikan pembangunan platform. Walaupun tarikh yang tepat belum diumumkan, platform DRGN dijangka akan dilancarkan sepenuhnya pada tahun ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me