Apa itu Libra Credit: Aset Digital sebagai Masa Depan untuk Kredit Antarabangsa

Apa itu Libra Credit: Aset Digital sebagai Masa Depan untuk Kredit Antarabangsa

Kredit Libra menawarkan ekosistem berasaskan Ethereum pinjaman yang terdesentralisasi yang membantu pengguna mendapat akses terbuka ke kredit di mana sahaja dan bila-bila masa.

Selagi pengguna mempunyai aset digital, mereka akan dapat meminjam wang dari Libra Credit dengan menggunakan aset digital tersebut sebagai cagaran. Selain itu, pengguna ini akan dapat membina sejarah kredit antarabangsa – konsep yang Libra Credit dan rakannya merancang untuk didorong untuk dikenali di peringkat global.

Platform Kredit Libra

Libra Credit merancang untuk mengenakan kadar faedah tahunan 8% yang tetap, yang mana pihaknya dapat bekerjasama dengan institusi kewangan tradisional. Kadarnya kompetitif dengan platform pinjaman peer-to-peer lain seperti Lending Club dan Salt, tetapi tidak terikat dengan ketersediaan pertandingan rakan sebaya.

Platform Kredit Libra

Libra Credit mempunyai beberapa perkongsian sinergis yang disatukan dengan pertukaran cryptocurrency, penyedia duit syiling yang stabil seperti MakerDao, penyedia data pengesahan identiti pihak ketiga seperti uPort, dan institusi kewangan berlesen.

Pasukan

Pengasas bersama Lu Hua memotong giginya di ruang pembayaran berteknologi sirip, menghabiskan beberapa tahun di PayPal dalam jawatan kepemimpinan dan pengurusan sebelum mengambil peranan CEO di sebuah syarikat perkhidmatan kredit digital terkemuka bernama moKredit pada tahun 2011. Dengan pelaburan dari Sequoia Capital, Bertelsmann Asia Fund, dan Ventech China, moKredit meningkatkan kepada lebih dari 30 juta pengguna menggunakan teknologi pengiraan kredit dan pengurusan risiko berasaskan AI.

Pasukan Kredit Libra

Pasukan Libra Credit


Semasa berada di moKredit, Lu Hua mendapati bahawa sangat sukar untuk membina sejarah kredit antarabangsa kerana pelbagai sistem pelaporan kredit oleh setiap negara.

Pengasas bersama Dan Schatt juga melayani pelbagai kepimpinan dan peranan pengurusan. Semasa tempoh Schatt sebagai GM Inovasi Kewangan di PayPal, dia dapat menjalin kerjasama yang produktif dengan pelbagai institusi kewangan.

Pada tahun 2017, Hua dan Schatt memasuki blockchain dan mendirikan Libra Credit untuk membantu mengembangkan kaedah terhad untuk membina kredit di peringkat antarabangsa.

“Ini adalah pertama kalinya dalam sejarah manusia terdapat beberapa aset digital yang boleh diterima secara universal seperti Bitcoin dan Ethereum,” komen Hua. “Kami percaya blockchain adalah cara untuk pergi.”

Libra Credit, platform yang membolehkan sesiapa sahaja meminjam wang dari Libra Credit dengan syarat mereka mempunyai aset digital, bergantung pada model perniagaannya pada populasi pemegang cryptocurrency yang berkembang pesat.

Kami berminat dengan kemasukan kewangan. Anda tidak perlu membayar lebih banyak wang kerana di mana anda dilahirkan. Ini adalah masalah global yang dapat ditangani oleh blockchain. Aset digital boleh dibeli oleh sesiapa sahaja, di mana sahaja, asalkan anda mempunyai akses ke Internet. Itulah kehebatan. ” Dan Schatt memberi komen.

Penasihat Libra Credit

Penasihat Libra Credit

Libra Credit juga mempunyai sekumpulan penasihat yang cukup banyak, seperti Presiden PayPal & Ketua Pegawai Eksekutif Yahoo Scott Thompson, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Alphabit Digital Currency Fund Liam Robertson, Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Moven.com, Ketua Pegawai Eksekutif Global ID & Ketua Pegawai Risiko Ripple Labs Greg Kidd, dan peguam dan perunding sekuriti Zachary Fallon.

Pemikiran Akhir

Nampaknya Libra Credit bertujuan untuk meletakkan dirinya sebagai entiti dengan yang terbaik dari kedua-dua dunia, fleksibiliti dan desentralisasi platform pinjaman yang disokong aset digital dan institusi kewangan tradisional dan institusi yang kurang stabil.

“Kami percaya bahawa perlu untuk menyediakan platform pinjaman dalam ruang crypto dan bekerjasama dengan intuisi kewangan tradisional,” kata Hua. “Lebih sukar untuk membangun pada awalnya dibandingkan dengan platform peer-to-peer, tetapi lebih menjanjikan dalam jangka panjang.”

“Kami melihat masa depan dan kami melihatnya berlaku,” kata Schatt. “Libra Credit mungkin salah satu produk pertama yang memberi orang rasa praktikal dan nyata bagaimana blockchain dapat melengkapkan dan meningkatkan kehidupan mereka sehari-hari.”

Walaupun hanya masa yang akan memberitahu bagaimana ketidakstabilan yang wujud yang sangat terkait dengan industri cryptocurrency akan mempengaruhi model perniagaan Libra Credit, ia pasti tidak menyakitkan bahawa syarikat itu mengembangkan kerangka penilaian kredit berasaskan AI untuk mengurangkan risiko pinjaman sisi.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Libra Credit, lihat mereka tapak dan kertas putih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map