Apa itu Reddcoin (RDD)?

Bayangkan anda dibayar dalam kripto untuk pos FB anda, dan dapat memperdagangkannya untuk produk, kad hadiah dan item lain. Selamat datang ke Reddcoin. Fikirkan Reddcoin sebagai “duit syiling media sosial” dengan sistem pembayaran peer-to-peer (p2p).

Dikeluarkan kepada umum pada tahun 2014, Reddcoin adalah cryptocurrency sosial terdesentralisasi yang membolehkan sesiapa sahaja menghantarnya dengan serta-merta & menerima pembayaran RDD (cryptocurrency asalnya) di rangkaian sosial tanpa bayaran transaksi. Ini pada dasarnya adalah versi blockchain Venmo, Facebook Cash, atau Snapchats Snapcash, yang semuanya membolehkan anda dengan mudah memindahkan wang kepada rakan dan keluarga melalui platform media sosial masing-masing.

Walau bagaimanapun, tidak seperti rangkaian media sosial utama yang memerlukan anda menggunakan platform asli mereka untuk menghantar dan menerima wang, Reddcoin membolehkan anda menggabungkan ciri pembayarannya dengan lancar di pelbagai platform seperti Reddit, Facebook, Twitter, dan banyak lagi. Anda juga boleh melakukan lebih daripada sekadar menghantar dengan serta-merta & terima wang kepada orang yang menggunakan Reddcoin: anda boleh “memberi tip” wang kepada pencipta kandungan yang serupa dengan bagaimana anda “menyukai” atau “kegemaran” siaran.

Reddcoin menggunakan pendekatan mesra alam yang disebut Proof-of-Stake-Velocity (PoSV). Ini sangat berbeza dengan protokol bukti kerja (PoW) Bitcoin yang memerlukan banyak tenaga untuk ditambang. Setiap pengguna Reddcoin secara automatik mencetak Reddcoins ketika bertaruh, kerana ini adalah fungsi terpasang dari dompet rasmi yang boleh dimuat turun (yang perlu anda mulakan menggunakannya).

Ciri Utama Reddcoin

  1. Reddcoin adalah cryptocurrency sosial yang boleh disatukan dengan banyak platform media sosial yang berbeza untuk menghantar / menerima wang dengan bayaran sifar.
  2. Ini adalah cryptocurrency sumber terbuka peer-to-peer yang berasal dari Litecoin.
  3. Ini mendedikasikan banyak usahanya untuk memfasilitasi “pemberian” sejumlah kecil RDD di rangkaian sosial, yang dilakukan dengan cara yang serupa dengan “menyukai” siaran di FB.
  4. Algoritma PoSV adalah penggunaan baru PoS yang mendorong pemilikan (kepentingan) dan aktiviti (halaju).
  5. Sistem pemberian tipnya telah diaktifkan di Twitter, Reddit, Twitch, dan Justin.TV.

pemberian reddcoin

Bagaimanakah Reddcoin Kerja?

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Reddcoin menyambung ke rangkaian media sosial masing-masing dan membolehkan anda menghantar pembayaran RDD kos sifar segera kepada sesiapa sahaja yang anda berinteraksi di rangkaian anda. Anda boleh menghantar RDD kepada ibu anda untuk disewa, membayar rakan sekerja yang membelikan anda Chipotle burrito untuk makan tengah hari, atau “memberi tip” kepada pencipta kandungan untuk siaran anak anjing yang comel. Yang perlu anda lakukan ialah klik butang “tip” yang kemudian menghantar pembayaran mikro kepada orang itu.

Reddcoin menggunakan PoSV, yang pada awalnya dirancang oleh pasukan Reddcoin untuk menggantikan protokol PoW yang dulu. PoSV pada dasarnya adalah pengambilan Proof-of-Stake (PoS) baru yang menangani keperluan mata wang sosialnya untuk mendorong “kepemilikan (kepentingan) dan aktiviti (halaju)”.

Dengan kata-kata mereka sendiri, pengubahsuaian pada PoS “diperlukan untuk mempromosikan penyertaan rangkaian yang lebih aktif.” Perbezaan terbesar antara keduanya adalah bahawa sementara PoS mengalami penuaan duit syiling linier (setiap hari duit syiling diadakan, anda memperoleh satu hari usia duit syiling), PoSV mempunyai penuaan duit syiling tidak linear.

grafik umur duit syiling reddcoin

Pewarnaan PoSV, rakan sejawat untuk perlombongan PoW, membolehkan sesiapa sahaja melakukan “pudina” RDD dengan CPU PC, komputer riba dan peranti mudah alih dan bukannya rig perlombongan yang mahal dan memakan tenaga seperti GPU atau ASIC. Dengan PoSV, semakin banyak saham RDD yang anda pegang di dompet anda, semakin besar kemungkinan anda menemui blok / menerima hadiah blok yang sah. Untuk ini berlaku, semua yang perlu anda lakukan ialah memastikan dompet anda tetap berjalan dan bersambung ke Internet.

Mengenai Reddcoin

Reddcoin dibuat pada 20 Januari 2014, sebagai cryptocurrency PoW. Pada 2 Februari 2014, setelah mengumpulkan $ 100,000 melalui mereka Penawaran Syiling Awam Awal (IPCO), Reddcoin dilancarkan kepada umum. Pada 29 April 2014, mereka mengumumkan bahawa Reddcoin akan beralih dari PoW ke PoSV.

Pada tahun 2017, Reddcoin membuat pengumuman rasmi yang menyenaraikan ahli pasukan mereka, termasuk pemaju John Nash dan Leonard Simonse.

Dalam Tweet berikutnya, mereka secara terbuka mengumumkan penambahan pembangun seperti Bradley Ploof dan James Tweeg. Mereka aktif dalam mengemas kini komuniti melalui Twitter, tetapi jika anda ingin terus mendapat maklumat mengenai kemajuan projek pasukan, lihatlah GitHub atau Trello (yang merangkumi peta jalan projek).

Memperkenalkan Team Reddcoin! Nantikan lebih banyak kemas kini pada masa akan datang semasa kami bekerjasama untuk merealisasikan sepenuhnya potensi Reddcoin! $ RDD pic.twitter.com/VjCmZhdcgX

– Reddcoin (@reddcoin) 14 Oktober 2017

RDD Bekalan dan Kemampanan Syiling

Ketika peralihan dilakukan dari PoW ke PoSV pada 1 Ogos 2014, terdapat kira-kira 27 bilion RDD. Setakat ini, ReddCoin mempunyai bekalan beredar 28,773,308,124 RDD. Pencetakan menghasilkan inflasi hingga 5% setiap tahun, dan tidak ada batasan untuk penawaran maksimum RDD.

Sejarah Perdagangan RDD

Seperti yang anda lihat di atas, Reddcoin kekal rata sejak penubuhannya: iaitu sehingga Disember 2017. Pada 7 Januari, nilai ATH mencapai $ 0,03 sen, kemudian mengikuti nasib banyak syiling lain pada waktu itu dan kehilangan nilai yang signifikan. Pada masa penulisan, RDD diperdagangkan untuk sebahagian kecil sen.

Di Mana Anda Boleh Membeli Reddcoin?

Anda mempunyai kemampuan untuk memperdagangkan RDD di laman pertukaran seperti Cryptopia, Bittrex, dan Upbit untuk ETH atau BTC. Sekiranya anda seorang pelabur baru, anda boleh membeli syiling BTC atau ETH di Bitstamp atau Coinbase, kemudian memasukkannya ke dompet masing-masing di bursa sebelumnya.

Di Mana Anda Boleh Simpan Reddcoin?

Anda boleh memuat turun Reddcoin yang disokong dompet dari laman web Reddcoin rasmi, atau anda boleh menyimpan Reddcoin di dompet mudah alih Coinomi.

Kesimpulannya

Sukar untuk meramalkan masa depan Reddcoin. Di satu pihak, agak aneh jika kita memberi tip kepada orang lain di media sosial apabila kita hanya dapat menunjukkan penghargaan dengan “menyukai” kandungan mereka. Tetapi kami memberi nasihat kepada hampir semua yang lain di Amerika Syarikat, jadi mengapa tidak berpuas hati? Platform media sosial Steemit telah berjaya dalam ciri serupa, yang membayar pengguna di STEEM untuk membuat dan mengurus kandungan, jadi tidak masuk akal untuk melihat tren menyebar.

Oleh itu, Reddcoin telah berjalan jauh sejak awal tahun 2014. Cryptocurrency sosial, yang bertujuan untuk mengintegrasikan dirinya dengan hampir setiap platform media sosial sebagai platform pembayaran peer-to-peer dengan kemampuan tip, sudah berfungsi di beberapa laman media sosial. Akan menarik untuk melihat pertumbuhan Reddcoin ketika mereka melangkah ke tahun 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me