Rentberry: Penyelesaian blockchain untuk penyewaan jangka panjang

Rentberry ialah platform penyewaan jangka panjang yang menggunakan teknologi blockchain untuk menyelaraskan proses penyewaan untuk penyewa dan tuan tanah. Dengan menggunakan kontrak pintar, mereka memberikan ciri unik kepada pengguna seperti deposit sewaan orang ramai dan harga sewa yang dilelong.

Penjualan token Rentberry sudah berjalan, tetapi anda masih boleh menyumbang kepada ICO mereka sehingga 28 Februari.

Antara muka Rentberry

Butiran Utama Rentberry

Petikan: BERRY

Jenis Token: ERC20

Harga Token ICO: 1 ETH = 2500 BERRY

Matlamat Pengumpulan Dana: $ 30,000,000

Jumlah Token: 400,000,000

Tersedia untuk Jualan Token: 280,000,000 (70,0%)

Ketahui Pelanggan Anda (KYC): Ya

Menerima: ETH, BTC

Apa itu Rentberry?

Rentberry mengintegrasikan teknologi blockchain dengan sebahagian besar platform mereka. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa ciri unik yang membantu syarikat membezakan dirinya daripada persaingan.

Platform Rentberry

Perlindungan Deposit Keselamatan Crowdsourced

Semua anggota komuniti Rentberry dapat menggunakan token BERRY platform untuk memasukkan dan menolong deposit keselamatan seseorang – sehingga 90% daripadanya. Sekiranya anda memilih untuk menyumbang, anda akan mendapat Faedah 3-7% kembali dalam bentuk lebih banyak token BERRY.

Matlamat program ini adalah untuk membantu penyewa berkualiti menjamin harta tanah sewa yang mereka tidak akan dapat kerana kos deposit keselamatan tinggi.

Ini adalah ciri yang menarik, tetapi mungkin memerlukan sedikit masa bagi pengguna untuk mengetahui kadar faedah yang tepat. Profil risiko setiap penyewa tidak hanya bergantung pada sejarah mereka tetapi juga pada perlindungan deposit keselamatan setiap harta tanah. Kecuali ini diseragamkan, sukar bagi pengguna biasa untuk menentukan pulangan pelaburan yang baik.

Teknologi Lelong

Bukannya pemilik tanah menyenaraikan harga untuk harta tanah mereka, penyewa mengambil bahagian dalam lelongan untuk harta tanah yang ingin mereka sewa. Rentberry telah berjaya menggunakan proses ini di platform semasa mereka dan berhasrat untuk meneruskannya setelah integrasi blockchain.

Setelah pasukan melaksanakan blockchain, akan dikenakan bayaran sebanyak 1000 BERRY (~ $ 200) untuk mengemukakan permohonan untuk menyertai lelang harta tanah. Sekiranya tawaran anda diterima, 950 token pembayaran BERRY anda merangkumi sebahagian daripada kos sewa anda sementara Rentberry menerima baki 50 BERRY sebagai bayaran. Sekiranya anda tidak memenangi lelong, anda akan dikembalikan keseluruhan deposit 1000 BERRY anda.

Tidak jelas sama ada yuran permohonan akan berubah apabila token BERRY meningkat (atau menurun) nilainya.

Token BERRY

BERRY adalah token ERC20 dan kaedah pembayaran eksklusif di platform. Tuan tanah mengumpulkan sewa melalui token BERRY dan dapat membelanjakannya untuk perkhidmatan Rentberry lain seperti:

 • Promosi dan pemasaran harta tanah
 • Pelaburan deposit keselamatan bersumberkan orang ramai
 • Perkhidmatan pihak ketiga (pembersih, peralatan tangan, dll …)

Jualan Token

Penjualan token Rentberry bermula pada 5 Disember 2017, dan akan berterusan sehingga 28 Februari 2018. Syarikat ini telah menetapkan had $ 30 juta dan akan menamatkan penjualan token lebih awal jika mencapai jumlah tersebut.

Pasukan ini juga boleh memperpanjang tarikh tutup penjualan hingga tiga kali mengikut budi bicara mereka sendiri. Sekiranya syarikat memperoleh kurang dari $ 3 juta pada akhir penjualan token, mereka akan mengembalikan dana kepada semua peserta.

Pengedaran token BERRY

1 ETH sumbangan akan memberi anda 2500 BERRY, tetapi anda boleh mendapat bonus dengan memberi sumbangan lebih awal. Bonus mengikut jadual di bawah:

 • 5 Dis – 19 Dis: Bonus 33%
 • 20 Dis – 16 Jan: Bonus 27%
 • 17 Jan – 28 Feb: Bonus 25%

Oleh itu, kecuali jika Rentberry memutuskan untuk melanjutkan penjualan token, semua orang akan mendapat bonus.

Jumlah minimum yang boleh anda sumbangkan ialah 0.1 ETH sebagai ganti 250 BERRY ditambah bonus. Rentberry menerima sama ada sumbangan Bitcoin atau Ethereum.

Pertandingan

Rentberry tidak mempunyai pesaing langsung yang besar, terutama di ruang blockchain. Airbnb mungkin pesaing terdekat tetapi cenderung untuk lebih menumpukan pada sewa jangka pendek. Harta sewa jangka panjang biasanya diiklankan dan diuruskan melalui syarikat tempatan yang berbeza dari satu tempat ke tempat lain.

Rentberry kini berada di hampir 5,000 bandar di Amerika dan mempunyai rancangan untuk berkembang ke peringkat antarabangsa menjelang 2020.

Pasukan Rentberry

Tidak seperti ICO lain, Rentberry sudah menjadi perniagaan yang mapan dengan jumlah pertumbuhan yang ketara. Ditubuhkan pada tahun 2015, pasukan 23 anggota telah mengumpul $ 4 juta dan mempunyai pertumbuhan pengguna aktif 53% bulan ke bulan pada Q3 2017.

Alex Lubinsky, Lily Ostapchuk, dan Aleksey Perfilov memimpin pasukan Rentberry. Kepakaran mereka yang lengkap merangkumi sebahagian besar perkara yang ingin anda lihat dengan pasukan kepimpinan di ruang ini. Lubinsky adalah pemilik harta tanah yang sebelum ini menjual beberapa perniagaan yang berjaya. Ostapchuk mempunyai pengalaman sebagai Pengarah Pemasaran dan juga Ketua Pegawai Produk dan telah menguruskan harta tanah sewa di seluruh dunia.

Pasukan teknikal menaikkan beberapa bendera. Perfilov, Rentberry CTO, mempunyai banyak pengalaman dalam pembangunan perisian tetapi mungkin masih bekerja di Amazon, sekurang-kurangnya secara sambilan, menurutnya Profil LinkedIn. Pembangun blockchain dalam pasukan juga nampaknya mempunyai sedikit pengalaman blockchain yang mungkin membimbangkan.

Di sisi positifnya, Rentberry mempunyai sejumlah penasihat termasuk Adi Ben-Ari, Ketua Pegawai Eksekutif Blockchain Terapan.

Kelebihan Rentberry

 • Rekod prestasi yang terbukti. Rentberry telah berjaya beroperasi selama 3 tahun dengan pertumbuhan yang memberangsangkan baru-baru ini. Mereka juga mengumpul $ 4 juta membuktikan bahawa ada orang lain yang mempercayai pasukan dan visi mereka.
 • Pembezaan unik. Pasukan ini tidak hanya menggunakan teknologi blockchain dan menerapkannya pada model perniagaan standard. Mereka melakukan inovasi dalam proses penyewaan jangka panjang dan menggunakan kontrak pintar untuk membantu memudahkannya.
 • Sokongan penasihat. Pasukan ini mempunyai banyak senarai penasihat yang merangkumi beberapa industri yang berkaitan.

Kekurangan Rentberry

 • Kekurangan pengalaman blockchain. Pasukan pembangunan sepertinya tidak mempunyai banyak pengalaman membina aplikasi blockchain. Ini boleh menyebabkan masalah di jalan raya.
 • Token yang mungkin tidak diperlukan. Pengguna mungkin tidak mahu dipaksa menggunakan token BERRY. Kecuali platform ini termasuk cara mudah untuk “mengeluarkan wang”, tuan tanah dan penyewa boleh beralih ke aplikasi yang menerima fiat sebagai gantinya.

Pemikiran Akhir

Rentberry membawa penyewaan blockchain untuk penyewaan jangka panjang dan menyediakan kedai sewa sehenti kepada semua pihak. Platform baru ini bukan sahaja dapat menurunkan kos operasi tetapi juga akan memberikan ciri-ciri terkenal seperti lelong sewa dan crowdfunding untuk deposit keselamatan.

Ini adalah petanda yang baik bahawa syarikat telah melihat kejayaan, tetapi masih belum jelas sama ada ICO diperlukan atau tidak. Walaupun pasukan pengembangan mungkin kurang berpengalaman dengan teknologi blockchain, rangkaian penasihat, pelabur, dan rakan kongsi Rentberry harus memberikan sokongan yang cukup untuk mengurangkan risiko ini.

Faktor yang paling penting untuk diperhatikan adalah sama ada pengguna sedia ada menggunakan platform baru dan peserta sewa baru menyertai Rentberry pada kadar pertumbuhan yang sama.

Penjualan token sedang dijalankan dan anda boleh mengambil bahagian melalui mereka laman web.

Anda juga boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai Rentberry melalui buku putih mereka di sini.

Sumber Rentberry Tambahan

Telegram

Facebook

Twitter

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me