Adakah pasaran terdesentralisasi ini adalah Amazon seterusnya? Mari lihat Syscoin, jawapan blockchain untuk platform e-dagang.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Apa itu Syscoin (SYS)?

Syscoin adalah “rangkaian global, lejar diedarkan, pangkalan data terdesentralisasi, dan blockchain. Ia juga merupakan cryptocurrency, altcoin, a mata wang digital, dan token yang boleh didagangkan. “

Pada mulanya dilancarkan pada akhir 2014 dan dibuat melalui garpu Bitcoin, versi semasa membawa kita ke Syscoin 2.1 dan mempunyai algoritma yang membolehkannya digabungkan dengan Bitcoin. Gabungan perlombongan hanyalah kemampuan bagi pelombong untuk melombong dua cryptocurrency yang berbeza berdasarkan algoritma yang sama.

Projek ini berusaha untuk membuang orang tengah dan memasukkan wang terus ke tangan peniaga / pengguna, menghilangkan yuran besar yang kini dikenakan oleh syarikat besar seperti Amazon dan eBay. Untuk mempermudah transaksi yuran hampir sifar, anda boleh menggunakan cryptocurrency asalnya, Syscoin (SYS), untuk membayar barang di pasaran. Walau bagaimanapun, anda juga boleh membayar menggunakan cryptocurrency alternatif seperti Bitcoin atau Zcash.

antara muka blockmarketsyscrsyscryp

Blockmarket, yang dibina berdasarkan teknologi blockchain Syscoin dan kini berfungsi sepenuhnya, adalah platform perdagangan global yang memberi anda keupayaan untuk membeli atau menjual apa sahaja dari perabot ke komputer dengan sedikit dan tanpa bayaran. Selain itu, perniagaan boleh membuat keseluruhan kedai maya di Blockmarket dan anda boleh menjual semula produk orang lain dengan komisen.

Dompet Desktop Blockmarket dikeluarkan pada bulan September 2017, dan mulai sekarang, anda mesti memuat turunnya untuk mendapatkan akses ke pasar Blockmarket. Blockmarket Web dilancarkan pada suku ini, dan kemudian akan memberi anda akses ke platform perdagangannya yang terdesentralisasi melalui web.

Ciri-ciri Utama Syscoin

 1. Marketplace yang terdesentralisasi dengan item inventori tanpa had
 2. Urus niaga kos hampir sifar
 3. Alias: Hantar duit syiling ke nama yang tidak peka huruf besar-kecil tanpa perlu memasukkan alamat dompet yang panjang (mis. “TheFlowerShop”).
 4. Keupayaan untuk menjual semula produk orang lain di kedai anda atau membenarkan produk anda dijual semula oleh orang lain untuk mendapat komisen
 5. Pemesejan yang disulitkan dengan peti masuk / kotak keluar seperti e-mel untuk berkomunikasi dengan orang di rangkaian Syscoin
 6. Perkhidmatan Escrow: menyimpan token pembeli dalam escrow “sehingga syarat penjualan dipenuhi dan pembeli melepaskan pembayaran kepada penjual”.
 7. Sijil digital: Mengeluarkan, memberi kuasa, mengesahkan dan menukar aset digital yang mengandungi maklumat peribadi seperti kod kad hadiah atau kunci pendaftaran.
 8. Tidak ada waktu henti: Tidak seperti pasaran seperti OpenBazzar di mana pengguna perlu membiarkan komputer mereka terbuka untuk terus menyenaraikan, Blockmarket menjamin 100% waktu operasi.
 9. Pertukaran bersepadu: pertukaran 32 cryptocurrency yang mesra pengguna dengan pertukaran dalam dompet Changelly dan Flypme.

Ciri Teknikal Utama

Menurutnya kertas putih, Syscoin adalah “cryptocurrency berasaskan blockchain tanpa izin dengan sekumpulan kontrak pintar … dibina berdasarkan sistem skrip Bitcoin menggunakan op-kod skrip standard OP1 hingga OP16”.

buku putih syscoin

Syscoin merangkumi:

 • Kontrak pintar yang mengeras (yang berbeza dengan kontrak pintar Ethereums Turing-lengkap) mengekalkan keserasian ke belakang dengan protokol Bitcoin.
 • Insentif penambang: “Sekat subsidi melalui ganjaran dan yuran transaksi”, dengan metrik inflasi untuk ganjaran sekatan.
 • Bukti kerja SHA-256 digabungkan. Apabila ditambahkan, kemampuan ini meningkatkan rangkaian Syscoin 100 kali ganda dalam masa kurang dari 12 jam.
 • Nod induk akan disiarkan secara langsung Q1 tahun 2018 dan akan memudahkan 300,000 TPS dan membenarkan 0 pengesahan
 • Rangkaian Lightening yang diuji dan berfungsi pada mainnet teras Syscoin dalam pelepasan terbaru yang seterusnya, memberi laluan untuk pembayaran mikro
 • Pemangkasan: membelah transaksi perkhidmatan Syscoin “menjadi dua output, dengan output pertama tidak dikenakan pemangkasan, dan yang kedua dipangkas setelah habis masa berlakunya”
 • Tanda tangan kriptografi selamat untuk pemilik alias, memastikan keselamatan di rangkaian

transaksi sesaat visa riak dan syscoin

Pasukan dan Perkongsian Syscoin

Syscoin diketuai oleh pasukan pemaju dan dicipta oleh pemaju terasnya sekarang, Sebastian Schepis. Menurut Bukti Pembangun, laman web yang mengesahkan, menilai, dan menempatkan pasukan pembangun, Syscoin menerima 5 bintang pada tahun 2014.

semakan syscoin

Blockchain Foundry mempertahankan Syscoin sebagai produk unggulannya, dengan misi untuk “mengganggu pasaran dengan memanfaatkan potensi teknologi blockchain”. Pada bulan Mac 2017, Blockchain Foundry bekerjasama dengan ekosistem Microsoft Azure dan merupakan salah seorang ahli pengasas Digital Identity Foundation (DIF). Anggota pengasas DIF yang lain termasuk syarikat gergasi korporat seperti Microsoft, Accenture, ConsenSys, dan banyak lagi.

Bekalan dan Perlombongan Syiling SYS

Syscoin mempunyai bekalan maksimum 888,000,000 SYS dan bekalan semasa beredar sebanyak 531,095,020 SYS. Anda boleh melombongnya, tetapi pasukan mengesyorkan agar tidak melakukan perlombongan dari CPU kerana hash terlalu tinggi. Walau bagaimanapun, jika anda berminat untuk melombong duit syiling, ikuti arahan yang terdapat di laman web rasmi Halaman Soalan Lazim.

Sejarah Dagangan SYS

Seperti banyak projek blockchain awal yang lain, Syscoin tidak melihat pertumbuhan yang besar sehingga baru-baru ini. Pada masa penulisan, Syscoin melambung sekitar $ 0,70, lebih daripada kenaikan tiga kali ganda dalam tiga bulan terakhir.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“skrip”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(fungsi () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

jika (appName == “”) {appName = “tempatan”;}

var s = document.createElement (“skrip”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = benar;

var theUrl = baseUrl + ’serv / v3 / coin / chart? fsym = SYS&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:”? “) +” App = “+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Dengan pelancaran pasaran web yang terdesentralisasi yang akan datang dan apabila produk Syscoin berkembang menjadi asas pengguna mereka, penggunaan SYS akan meningkat yang boleh menyebabkan kenaikan harga. Bagaimanapun, seperti semua cryptocurrency, faktor lain, seperti FUD dan trend pasaran secara keseluruhan dapat menghalang pertumbuhan ini.

Di Mana Anda Boleh Membeli SYS?

Syscoin boleh didapati di bursa popular seperti Poloniex dan Bittrex. Pengguna baru boleh membeli duit syiling BTC atau ETH di Bitstamp atau Coinbase dan kemudian memasukkannya ke dompet masing-masing di Poloniex atau Bittrex. Setelah didepositkan, anda boleh menukar wang syiling ini untuk Syscoin.

Di Mana Anda Boleh Menyimpan SYS?

Anda boleh memuat turun dompet untuk Mac atau Windows dari Syscoin laman web atau gunakan telefon anda untuk memuat turun Coinomi dompet mudah alih. Meninggalkan cryptocurrency di bursa tidak digalakkan kerana risiko peretasan, tetapi anda mempunyai pilihan untuk meninggalkan koin anda di bursa jika mereka mahu.

Kesimpulannya

Blockchain Syscoin memberikan kelajuan yang lebih cepat bersama dengan yuran transaksi yang lebih rendah daripada pendahulunya, Bitcoin. Ia dapat menyokong 750 tps, dan dengan pelepasan masternode yang akan datang, ia akan menyokong lebih dari 300,000 tps. Buat masa ini, ini adalah salah satu cryptocurrency termurah mengenai yuran transaksi (di sebalik cryptocurrency transaksi zero-fee NEO dan NANO), bahkan lebih murah daripada Ripple.

Seperti yang dinyatakan dalam mereka Blog Sederhana, “Rancangan pembangunan 2018 kami termasuk menambahkan pangkalan data dan penyimpanan fail yang terdesentralisasi, meningkatkan kelajuan transaksi ke kemampuan POS / Visa / Mastercard, menambahkan kemampuan kontrak pintar lengkap Turing untuk logik perniagaan tanpa had, rantai sampingan, lapisan aplikasi, dan lapisan identiti kami.” Walaupun pasukan jarang menyiarkan di media sosial, mereka nampaknya selalu menyampaikan apa yang mereka katakan.

Oleh itu, projek Syscoin disokong oleh pasukan yang kuat dan mereka terus meningkatkan protokol mereka. Juga, sudah berada di industri sejak 2014, agak lama untuk syarikat blockchain dan mempunyai produk yang berfungsi sepenuhnya. Dengan pembebasan versi berasaskan web, ini mungkin merupakan langkah lain untuk penggunaan crypto mass adopsi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me