Apakah Bitcoin seterusnya?

Wah. Itu sangat sukar untuk bertanya apa itu. Adakah Bitcoin tidak cukup baik untuk anda?!

Jadi, anda fikir anda sudah bersedia untuk Bitcoin seterusnya? Baiklah, biarkan saya berterus terang, “Bitcoin” seterusnya lebih baik menjadi bumi yang sangat mengagumkan sehingga memecah kesinambungan masa semesta. (Untuk sebenar-benarnya.)

Apa yang saya maksudkan adalah lebih baik benar-benar inovatif di luar fungsi dan protokol di mana Bitcoin telah memenuhi jurang. Tetapi hei, ini adalah salah satu soalan yang paling biasa diajukan oleh pendatang baru cryptocurrency … Jadi, inilah dia.

Mari mulakan dengan mengkaji semula apa yang menjadikan Bitcoin begitu hebat terlebih dahulu.

Apa itu Bitcoin, kawan?

Bitcoin adalah ekosistem wang digital dengan unit mata wang (Bitcoin) yang digunakan untuk menyimpan dan menghantar nilai di kalangan peserta dalam rangkaian komputer yang diedarkan dan terdesentralisasi ini. Tumpukan protokol Bitcoin boleh didapati sebagai perisian sumber terbuka dan boleh berjalan di banyak peranti termasuk telefon bimbit, tablet, desktop dan bahkan a Pai raspberi.

Pengguna berkomunikasi melalui protokol Bitcoin melalui web atau mekanisme lain (seperti bluetooth atau bahkan radio). Ini adalah sistem peer to peer tanpa pelayan pusat atau pusat kawalan.

Bitcoin dibuat melalui proses yang disebut perlombongan. Ini melibatkan komputer yang bersaing untuk mencari penyelesaian untuk masalah matematik (berfikir perlumbaan untuk menyelesaikan teka-teki Sudoku raksasa) yang menghasilkan 12.5 BTC setiap blok yang dijumpai. Penambang juga memproses dan mengesahkan transaksi bitcoin untuk memastikan tidak ada perbelanjaan berganda atau transaksi penipuan lain.

Oleh itu, mari kita mengulas, Bitcoin (dan Blockchainnya) terdiri daripada:

 • Rangkaian peer-to-peer yang terdesentralisasi (protokol bitcoin)
 • Buku besar urus niaga awam (blockchain)
 • Satu set peraturan untuk pengesahan transaksi bebas dan pengeluaran mata wang (peraturan konsensus aka perlombongan)
 • Mekanisme untuk mencapai konsensus desentralisasi global mengenai blockchain yang sah (Algoritma Proof-of-Work)

Ini adalah Internet wang! Sangat inovatif adalah apa adanya.

Jadi, apakah Bitcoin seterusnya?

Abang. Bitcoin adalah kelas aset baru. Itu persembahan yang sukar untuk diikuti. Ini bererti telah membuat kategori baru “harta benda” digital yang merupakan sebilangan besar cacing dan kes penggunaan yang akan dibuka. Malah IRS, bank dunia IMF dan banyak badan pemerintah yang lain masih menggaru-garu kepala mereka tentang apa yang harus dilakukan dengan teknologi ini.

Di bawah ini adalah rubrik yang sangat asas mengenai apa yang akan membuat sesuatu Bitcoin seterusnya (yang akan digunakan untuk duit syiling yang dipertimbangkan).

“Bitcoin seterusnya” mesti:

 • Mempunyai seni bina pasaran generasi akan datang – Mereka mesti mengembangkan konstruk blockchain secara besar-besaran untuk dianggap sebagai ‘perkara seterusnya’. Ethereum misalnya mencipta platform yang telah menghasilkan puluhan projek kedudukan tertinggi yang dibina di atas rangkaiannya.
 • Menjadi gangguan eksponen dalam kes penggunaan – Mengganggu sistem kewangan, fintech dan mewujudkan kelas aset baru adalah pertunjukan sukar untuk diikuti, mereka mesti berinovasi di luar ini.
 • Manfaatkan kod dan pelaksanaan asal – Bitcoin terdiri daripada konsep yang diterbitkan sebelumnya (mis. Hashcash) tetapi mengembangkan ciptaannya menjadi sesuatu yang asli, baru dan mantap, mereka mesti mempunyai pencapaian yang serupa.
 • Mempunyai kesan penerapan rangkaian – “duit syiling” hanyalah idea tanpa produk yang berfungsi dan yang lebih penting, orang yang menggunakannya, semakin banyak pengguna semakin baik.

Fikirkan “pilihan” berikut sebagai kemungkinan berdasarkan apa yang diketahui hari ini. Kami tidak akan mengetahui apakah Bitcoin (atau seterusnya) seterusnya dalam jangka pendek. (Sekiranya sama sekali, kerana ada yang berpendapat bahawa tidak ada yang dapat mengatasi Bitcoin)

Ethereum

Seperti yang dibincangkan dalam panduan ini, “Apa itu Ethereum?”, Anda akan mempelajari lebih banyak butiran mengenai keseluruhannya. Namun, saya ingin masih menyentuh beberapa perkara untuk menambahkan konteks mengapa Ethereum boleh menjadi Bitcoin seterusnya.

Ethereum adalah protokol, platform kontrak pintar, asas kod, dan bahkan mempunyai sistem operasi (etos) direka untuk pelombong. Ethereum memudahkan pembinaan aplikasi terdesentralisasi (dApps) melalui blockchain dengan bahasa pengaturcaraan lengkap Turing yang membolehkan pengguna menulis kontrak pintar dan dApps disesuaikan.

Penambahan pengkomputeran Turing yang lengkap ini membolehkan blockchain yang lebih kuat kerana skrip kontrak pintar yang boleh disesuaikan (yang tidak dimiliki oleh Bitcoin). Di samping itu, terdapat Mesin Maya Ethereum (EVM) yang berjalan di Ethereum dan membolehkan semua pengguna Ethereum melaksanakan kontrak pintar secara tempatan pada peranti mereka yang menjalankan nod.

DAO adalah organisasi autonomi yang terdesentralisasi yang merupakan entiti maya yang membolehkan pemerintahan dan pengurusan terdesentralisasi. Setelah melebihi had majoriti tertentu (mis. 51%) pemegang saham dapat memutuskan bagaimana membelanjakan, memperuntukkan dana, dan bahkan mengubah kod. DAO mempunyai semua mekanisme syarikat tradisional atau bukan untung tetapi sebaliknya menggunakan teknologi blockchain kriptografi untuk penguatkuasaan.

Kontrak Ethereum dapat memudahkan rangkaian penyimpanan fail yang terdesentralisasi. (Di mana pengguna dapat memperoleh token untuk menyewa cakera keras dan ruang yang tidak digunakan) Fikirkan: Dropbox atau Google Drive yang terdesentralisasi.

Panduan Pemula untuk Ethereum

Sumber: Blog Ethereum.org

Pasukan Ethereum

Pemain teras

Perkembangan terkini termasuk menambahkan ciri privasi dan mengurangkan masa penyekat (Plasma)

Beberapa projek besar di platform Ethereum termasuk:

Status

Status adalah sistem operasi Ethereum (OS) mudah alih, penyemak imbas, messenger dan platform sumber terbuka. Sekiranya Ethereum adalah Jaringan Komputer Global, Status akan serupa dengan OS Windows dengan antara muka mesra pengguna yang menghidupkan kod Ethereum dan kontrak pintar. Pasukan ini juga mempunyai visi yang lebih besar mengenai desentralisasi dan membina semula Internet seperti yang dimaksudkan.

TenX

TenX adalah kaedah rangkaian, kereta api, dan pembayaran (melalui kad debit) dengan perbelanjaan 0% dan pertukaran wang. TenX menyokong pelbagai aset blockchain di pelbagai blockchain termasuk Bitcoin, Dash, Ethereum, Ethereum ERC20 Tokens (REP, CVC, OMG) dengan banyak lagi yang akan segera ditambahkan. Di samping itu, pengguna mendapat ganjaran dari transaksi dan pemegangan kad (.5% setiap transaksi dan .1% kerana menjadi pemegang kad)

Kad Debit TenX

Mengapa boleh Ethereum menjadi Bitcoin seterusnya?

Ia mempunyai pasukan hebat bukan sahaja veteran Bitcoin tetapi pengaturcaraan dan pengembangan. Mereka telah mengembangkan teknologi, fungsi dan keperluan yang disediakan oleh Bitcoin. Rangkaian, protokol dan platform kontrak pintar mereka telah menjadi pemimpin sehingga mereka menjadi sumber utama bagi sebahagian besar ICO yang mempunyai pasukan dan kes penggunaan yang sama hebatnya.

Berdasarkan rubrik yang disebutkan sebelumnya, Ethereum adalah peneraju pek yang pasti dengan menawarkan kod asli (kontrak pintar, etOS, EVM) dan seni bina terkemuka yang dibina oleh banyak organisasi. Permulaan dan kes penggunaan yang mengagumkan yang dibina di atas Ethereum banyak dan hebat.

Akhirnya, mereka mempunyai kesan rangkaian yang benar-benar gila dan pujian dari peminat Crypto, spekulator dan juga pelabur institusi. Perkara ini sukar ditiru untuk penyandang jawatan.

(Ketahui Cara Membeli Ethereum Di Sini)

Riak

XRP adalah token Ripple yang digunakan untuk penyelesaian tetapi merupakan komponen terpisah dari protokol, (rel yang disebut RippleNet). Keseluruhan RippleNet merangkumi fungsi penyelesaian, pengiriman wang, API dan pertukaran mata wang. Ripple mempunyai lelaran awal seawal tahun 2005 dan akhirnya disokong oleh makmal Andreessen Horowitz dan Google pada tahun 2011.

Di samping itu, terdapat Lembaga Penasihat RippleNet yang telah bekerjasama dengan para pemimpin industri dalam perbankan untuk membangun industri yang “ditinjau dan menerima” buku peraturan “atau sekumpulan piawaian yang memastikan konsistensi operasi dan kejelasan hukum untuk setiap transaksi.

Ripple mempunyai pejabat di San Francisco, New York, London, Sydney dan Luxembourg dengan lebih daripada 75 pelanggan di 27 negara.

Masalah dengan pembayaran hari ini

Rel perlahan dan penuh dengan banyak perantara yang menambah masa dan kos. Penyelesaian rentas sempadan juga mahal dan membebankan untuk diuruskan. Terdapat keperluan besar untuk sistem ini ditingkatkan pada zaman digital ini. Ripple bertujuan untuk mengatasi masalah ini.

Produk Ripple khusus termasuk:

 • xSekarang – Penyelesaian perisian perusahaan yang memungkinkan penyelesaian bank segera, pembayaran rentas sempadan dan penjejakan akhir ke hujung.
 • xRapid – Mekanisme pertukaran yang mewujudkan kecairan kos rendah untuk banyak pasangan mata wang dunia
 • xVia – Antaramuka Pengaturcaraan Aplikasi (API) sederhana, tidak memerlukan pemasangan perisian, yang memudahkan pembayaran telus yang lancar yang dihantar ke seluruh rangkaian global mereka.

xSekarang

Penyelesaian perisian xCurrent berfungsi oleh bank yang menghantar mesej satu sama lain dalam masa nyata untuk mengesahkan butiran pembayaran sebelum membuat transaksi. Ia disahkan setelah penghantaran tiba dan diselesaikan.

Langkah penyelesaian merangkumi: (1) Permulaan Pembayaran (2) Pengesahan Pra Transaksi (3) Penahanan Dana Kriptografi (4) Penyelesaian (5) Pengesahan

Aliran Dana xCurrent

xRapid

Pembekal pembayaran, institusi kewangan dan hampir semua entiti yang memanfaatkan transaksi merentas desa kini dapat bertukar menjadi mata wang dengan serta-merta dan murah. Pasaran baru muncul biasanya memerlukan akaun mata wang tempatan yang dimuatkan di seluruh dunia, yang menjadi mahal. xRapid meningkatkan kecairan dan mengurangkan keperluan rizab mata wang yang mahal.

xRapid menghasilkan kecairan kos rendah untuk banyak pasangan mata wang dunia

xVia

Antaramuka Pengaturcaraan Aplikasi (API) ini adalah untuk syarikat, penyedia pembayaran dan bank yang memerlukan antara muka standard untuk mengirim pembayaran ke seluruh dunia. Ini bermaksud penjejakan telus dan data kaya disertakan seperti invois yang dilampirkan.

Ripple adalah pemain A dan saya berpendapat seorang veteran di ruang FinTech. Tidak hanya ada di sana lelaran Ripple sebelumnya daripada Bitcoin (sekitar tahun 2005) tetapi mereka juga mempunyai VC teratas termasuk Makmal Google yang membimbing usaha mereka.

Selain itu, mereka menangani sistem perbankan warisan yang diuruskan dalam triliunan dolar. Untuk dapat meningkatkan kecekapan, mengurangkan kos dan meningkatkan tahap keberkesanan dan kepatuhan adalah resipi kejayaan yang sebenar.

Berikut adalah beberapa pelanggan Ripple hingga kini:

Malah OG Crypto purist dapat bersetuju bahawa lebih banyak peluang untuk orang mengakses dan menaiki aset digital kegemaran mereka adalah perkara yang baik. Ripple menolongnya secara besar-besaran dengan menjadikan bank kemampuan untuk menggerakkan dana dengan murah, lebih cekap dan cair di antara pasangan mata wang. Walaupun ramai mungkin tidak menyukai kenyataan itu, ia adalah dunia yang kita tinggali sekarang.

Terlepas dari etos, sukar untuk membuat argumen bahawa bank akan pergi, oleh sebab itulah Ripple adalah calon yang pasti untuk menjadi Bitcoin seterusnya. Walaupun Crypto OG mungkin tidak pernah menerimanya sepenuhnya, hampir dijamin akan menjadi tahap Bitcoin yang keren (jika tidak lebih) di mata pendirian perbankan.

Pada akhirnya, Ripple bertindak sebagai jambatan untuk sistem perbankan warisan memanfaatkan rel digital baru ini, blockchain melalui RippleNet dan suite produk mereka yang lain.

NEO

Awalnya dikeluarkan sebagai Antshares, NEO adalah rangkaian “ekonomi pintar” yang diedarkan yang menggabungkan aset digital, identiti digital dan kontrak pintar. Diasaskan oleh Da Hongfei dan Erik Zhang NEO mempunyai hubungan rapat dengan syarikat lain yang dikendalikan dan dibiayai secara peribadi bernama OnChain yang juga diketuai oleh pengasas NEO. Sebagai tambahan, OnChain baru-baru ini dipilih sebagai 50 syarikat FinTech teratas di China oleh KPMG yang menunjukkan penerapan dan kesedaran industri.

Kembali ke NEO, ia terdiri daripada dua token asli: NEO (simbol NEO) dan NeoGas (simbol GAS) yang bertindak sebagai token “bahan bakar” untuk menggunakan rangkaian dan perkhidmatan NEO. Ini adalah Cryptocurrency yang pertama diguna pakai di China yang membolehkan NEO berkembang pesat. Pada akhirnya, NEO menggunakan sebilangan besar teknologi asli untuk ekonomi dan infrastruktur rangkaiannya yang “pintar”.

NEO mempunyai jumlah bekalan 100 juta token yang mewakili hak untuk mengurus rangkaian, memilih ahli pasukan dan perubahan parameter rangkaian. Blok dihasilkan setiap 15-20 saat dan tidak boleh dicabut, digulung ke belakang atau garpu setelah disahkan. Hasil transaksi dapat menangani hingga 1,000tx / s dengan potensi mencapai 10,000tx / s dengan pengoptimuman dan pengembangan.

Salah satu ciri NEO yang paling terkenal ialah sokongan untuk lebih banyak asas kod daripada Ethereum termasuk: Java, Kotlin, .NET, C #, Visual Basic, JavaScript, Typescript, Python, dan Go. Ini menjembatani lebih banyak daripada 18.5 juta pembangun perisian di luar sana ke dalam pengembangan Blockchain dengan keluk pembelajaran yang lebih pendek.

Sistem NEO merangkumi: mekanisme untuk Konsensus (DBFT), kebolehoperasian Merentas Rantai (NeoX), Kontrak pintar (Kontrak NEO), Penyimpanan Teragih (NeoFS), dan Rintangan Kuantum (NeoQS).

GAS dihasilkan dengan menahan NEO

GAS beroperasi sebagai ganjaran Proof of Stake (PoS) yang berkaitan dengan memegang NEO dan dihasilkan dengan setiap blok baru. Jumlah bekalan 100 juta GAS akan dilepaskan selama lebih kurang 22 tahun. Setiap selang blok adalah 15-20 saat dengan 2 juta blok dihasilkan setiap tahun.

Pelepasan awal akan menjadi 8 GAS per blok dikurangkan setiap tahun sebanyak 1 GAS (per blok, per tahun). Apabila mencapai 1 GAS setelah 7 tahun, ia akan disimpan pada 1 GAS per blok untuk jangka masa bekalan yang dianggarkan 22 tahun. Selepas blok ke-44 juta dan jumlah GAS mencapai 100 juta bekalan tidak akan ada GAS baru yang diedarkan.

Mekanisme Konsensus Delegasi Kesalahan Byzantine (DBFT)

DBFT adalah singkatan dari Delegated Byzantine Fault Tolerant, a Bertoleransi kesalahan Byzantine mekanisme permuafakatan, memudahkan perjanjian melalui pengundian proksi. Pengundi yang memegang NEO boleh memilih seseorang untuk jawatan tertentu, mengundi dalam masa nyata.

Dengan teknologi identiti digital, mana-mana pihak boleh menjadi individu atau institusi yang disahkan. Ini memudahkan pendaftaran aset dan instrumen kewangan yang patuh dalam rangkaian NEO. Ini kemudian memungkinkan pembekuan, pewarisan, dan fungsi pemindahan hak milik yang lain.

NeoContract membolehkan interoperabiliti dan penyusunan pelbagai asas kod.

Sistem kontrak pintar NEO (NeoContract) terdiri daripada tiga bahagian:

 1. NeoVM – NeoVM adalah mesin maya blockchain (VM) ringan dan pelbagai guna dengan seni bina yang serupa dengan JavaVM dan .NET Runtime.
 2. Perkhidmatan Interop – Digunakan untuk memuatkan lejar blockchain, aset digital, identiti digital, kawasan penyimpanan berterusan dan perkhidmatan yang mendasari.
 3. DevPack – Pemalam penyusun dan IDE – Penyusun kontrak pintar dan plugin IDE ini mengurangkan keluk pembelajaran untuk pembangun dan merangkumi sokongan untuk: C #, Visual Basic, .Net, F #, Visual Studio, Java, Kotlin, Eclipse, C, C ++, GO, JavaScript, TypeScript, Python dan Ruby di landasan kereta api.

NeoX membenarkan interoperabiliti rentas rantai

NeoX memfasilitasi ini dengan (1) “protokol pertukaran aset rentas rantai” dan (2) “protokol urus niaga rentas rantai rentas”:

1. Perjanjian pertukaran aset merentas rantai

Benarkan beberapa peserta bertukar aset di rantai yang berbeza dan memastikan bahawa semua langkah dalam transaksi berfungsi segerak. Rantai blok lain boleh serasi dengan NeoX selagi ia dapat menyediakan fungsi kontrak pintar yang mudah.

2. Protokol urus niaga rentas rantaian

Transaksi yang disebarkan secara rantaian bermaksud bahawa beberapa langkah transaksi tersebar di rantaian blok yang berlainan dan bahawa konsistensi keseluruhan transaksi dipastikan. Ada kemungkinan kontrak pintar rentas rantai di mana kontrak pintar dapat melakukan bahagian yang berbeza pada pelbagai rantai

NeoQS mencipta teknologi kalis kuantum

Komputer kuantum mengancam RSA dan Keluk Elips (ECC) mekanisme kriptografi berdasarkan. NeoQS mengintegrasikan kriptografi berasaskan Lattice yang menyukarkan retakan komputer kuantum.

Aplikasi terdesentralisasi (dApp) pertama di platform NEO:

Disebut “ekosistem kecerdasan dan kandungan generasi seterusnya” untuk pasaran China Red Pulse telah memperkenalkan token, RPX. Token ini memberi kuasa kepada platform yang menguruskan pengeluaran dan pengedaran kandungan yang difokuskan pada awalnya di pasaran modal China. Tujuannya adalah untuk memberi insentif kepada penyelidikan dengan memberi kompensasi kepada pengeluar atas pandangan mereka. Red Pulse memanfaatkan kepintaran pasaran, pembelajaran mesin dan amalan penyelidikan tradisional untuk menyediakan data teratas kepada pengguna.

https://coin.red-pulse.com/#overview

Di bahagian depan, pengguna dapat mengakses penyelidikan yang paling relevan bagi mereka untuk membuat keputusan yang tepat. Red Pulse mengekalkan kualiti maklumat dengan pengawasan platform, struktur insentif, dan pemeriksaan penyumbang peringkat pakar.

Analisis NEO

NEO seperti melihat Ethereum sebelum menjadi sangat popular. Dengan kesan rangkaian dan rangkaian Asia, NEO dapat membawa kita ke tahap baru dan tahap adopsi baru. (Belum lagi berada di wilayah Asia Pasifik menempatkan mereka hampir 4 bilion orang).

Ia mempunyai ciri serupa yang menjadikan Ethereum popular tetapi mereka sangat melampauinya dengan membenarkan sokongan untuk pangkalan kod baru. Ini mengurangkan keluk pembelajaran untuk pembangun vs harus melatih asas kod yang benar-benar asli.

Seperti yang telah kita lihat, ada hambatan besar untuk memiliki cukup pembangun Blockchain untuk memenuhi permintaan pasaran semasa. Itulah sebabnya NEO membenarkan lebih banyak kod berdasarkan membolehkan mereka memilih daripada 18.5 juta pembangun perisian di luar sana berbanding 5000 anggaran pemaju di luar sana untuk Blockchain.

Dengan menjalin hubungan erat dengan OnChain yang sudah terkenal dalam industri FinTech China, NEO bersedia untuk pertumbuhan dan integrasi yang signifikan dengan rantau Asia Pasifik dan seterusnya.

Bitshares

Bitshares (Symbol BTS) adalah “crypto-ekuiti”, mesin perniagaan, pertukaran terdesentralisasi (DEX), perisian, rangkaian, lejar, pertukaran, bank, mata wang dan idea, yang waktunya telah tiba. Berdasarkan algoritma bukti kepemilikan yang didelegasikan, Bitshares diciptakan oleh Dan Larimer yang berwawasan, pengasas Steemit, EOS dan Cryptonomex. Bitshares mempunyai ciri-ciri hebat dan menggunakan casing yang memenuhi beberapa keperluan pasaran dan industri global terbesar.

Pertama, nama pengguna anda berfungsi sebagai alamat dompet anda (anggap log masuk e-mel anda sebagai contoh) berbanding rentetan huruf dan nombor yang panjang dan rumit. Mereka mempunyai blockchain cepat merokok dengan 1.5 kali masa blok dan potensi throughput 180,000 tx / s (yang lebih banyak daripada gabungan Visa, Mastercard dan Amex).

Sumber: @Bitshares

Bursa Desentralisasi (DEX) menawarkan lantai perdagangan yang dibina di atas blockchain

DEX membolehkan pengguna membeli dan memperdagangkan Cryptocurrency tanpa pihak berkuasa pusat atau satu titik kegagalan. Ini menghilangkan keperluan untuk penjelasan. DEX telah meningkatkan penembusan dan populariti pasaran China kerana peraturan pemerintah yang muncul dan tidak menentu.

Smart Coins adalah aset yang disokong oleh pasaran yang disokong oleh nilai dunia nyata

Ini ciri terbina dalam dan disambungkan ke aset seperti bitUSD mencerminkan nilai fiat USD. Ini membolehkan seluar pendek dan pilihan yang dijamin membuka pintu bagi Bitshares untuk keluar dianggarkan $ 1 kuadrillion pasaran derivatif. Aset mengekalkan pariti harga berdasarkan pasaran terdesentralisasi Bitshares.

Syarikat Autonomi Berpusat (DAC) diberi platform untuk wujud

Sebagai salah satu DAC pertama, Bitshares menyediakan kerangka kerja untuk entiti lain untuk mengatur diri mereka dengan cara yang serupa dan menawarkan alat, komuniti dan rel untuk melakukannya dengan cara yang sah dan patuh mewujudkan persekitaran kepercayaan.

100% Delegated Proof of Stake (DPOS) menghilangkan keperluan Proof of Work (PoW) yang memerlukan tenaga

Sama seperti NXT dan Peercoin, arkitek Bitshares berpendapat bahawa satu-satunya tujuan transaksi adalah untuk penyebaran dan pengesahan. Bukti Kerja seperti yang dilihat dengan Bitcoin mengunyah sejumlah besar tenaga menggunakan sumber pengkomputeran untuk menyelesaikan masalah matematik. Ada yang menganggap ini jangka panjang tidak berkekalan. Bitshares memanfaatkan kerangka dari bukti kepentingan sehingga pemegang dapat memberikan suara mereka kepada kunci.

Bayaran rangkaian dan kos transaksi dikongsi di antara ahli.

Bitshares menawarkan langganan keahlian yang berkisar antara keahlian tahunan hingga seumur hidup dan membenarkan pengurangan yuran untuk menggunakan rel Bitshares. Langganan jangka pendek mempunyai jangka masa yang ditentukan untuk mendapatkan kadar pengurangan. Di samping itu, ada program rujukan untuk anggota yang berada dalam tahap satu yang membolehkan mereka menerima bayaran yang dikurangkan dan peratusan dari bayaran yang dibayar oleh mereka yang mereka rujuk.

Bitshares menawarkan perkhidmatan perbankan termasuk pinjaman bercagaran

Bitshares menjamin BitAssets anda dengan keupayaan untuk meminjamkan anda sehingga 33.33% dari jumlah pegangan BTS anda membolehkan rizab jumlah pinjaman yang jauh lebih konservatif (melebihi 200%). Model perbankan terdesentralisasi ini mewujudkan alternatif yang kuat dan selamat untuk perbankan tradisional. Fakta ada 2x simpanan yang dijamin adalah peningkatan yang besar pada sistem perbankan rizab pecahan semasa yang memerlukan simpanan aset 10%.

Pengasas Bitshares mempunyai pengalaman sebelumnya dari membuat EOS dan Steemit

Bitshares syarikat telah membuat titik untuk memisahkan diri sebagai syarikat perunding pihak ketiga https://cryptonomex.com/ yang melayani rangkaian berdasarkan kehendak yang dikemukakan oleh anggota, jawatankuasa dan saksi. Ini adalah untuk memastikan bahawa tidak ada kawalan atau bias terpusat seperti yang kita lihat dengan syiling nama besar yang lain sambil tetap menyediakan kepakaran dan kemahiran mereka tersedia untuk masyarakat secara profesional.

Mereka membawa pengalaman penting dari membina dan mempromosikan projek Crypto sebelumnya yang memberi mereka pengalaman dan kesulitan untuk diambil dari mana berpotensi mempercepat kemajuan dan kepakaran mereka untuk mengembangkan Bitshares.

Akhirnya, Bitshares adalah cray cray kalian. Fakta bahawa mereka menangani pasaran derivatif (dianggarkan bernilai $ 1 QUADRILLION … itu adalah satu trilion x 1000!) Dengan SmartCoin mereka disambungkan ke aset hanyalah sesuatu yang mustahil. Saya tidak dapat memikirkan pasaran yang lebih besar untuk mereka sasarkan.

Di samping itu, ada gerakan besar untuk mewujudkan DEX (pertukaran terdesentralisasi) yang benar-benar merupakan keperluan generasi berikutnya dari pasaran. Masalah dengan pertukaran terpusat termasuk peretasan, pelanggaran, pencurian dan juga manipulasi pasaran. Satu titik kegagalan bersama dengan pengawal selia kewangan yang bersemangat adalah premis yang bagus untuk memerlukan DEX.

Khususnya, sebagai akibat dari kekhawatiran baru-baru ini tentang peraturan di China, telah banyak penerapan di pasar Bitshares DEX yang menjadi pertanda baik untuk kesan rangkaian mereka.