Melombong mata wang kripto utama yang menggunakan perkakasan hari ini boleh memerlukan pelaburan yang serius. Bukan hanya melibatkan perbelanjaan kewangan untuk penyediaan perlombongan, tetapi anda juga harus memahami permainan ini agar dapat terus bersaing. Sekiranya anda fikir anda sudah bersedia untuk melabur dalam perkakasan perlombongan Litecoin, maka anda berada di tempat yang tepat, kerana panduan kami mengumpulkan pilihan terbaik yang tersedia pada tahun 2018.

Firman Peringatan

Pasaran beruang yang berpanjangan telah menyukarkan para penambang pada tahun 2018. Kos tenaga di banyak negara bermaksud bahawa kos menjalankan rig dapat melebihi keuntungan yang ada. Ini boleh berlaku semasa melombong Bitcoin, Litecoin, atau cryptocurrency lain.

Sebelum melabur dalam perkakasan perlombongan, berhati-hatilah dengan risikonya. Sekiranya harga duit syiling yang anda lombong turun, anda mungkin akan membayar lebih banyak tenaga untuk menjalankan rig perlombongan anda daripada yang anda perolehi dari keuntungan yang dihasilkannya. Selain itu, anda ingin memastikan bahawa keuntungan yang anda perolehi meliputi kos pelaburan peralatan anda. Periksa a kalkulator keuntungan dan pastikan anda tahu apa yang anda hadapi.

Mengapa Mine Litecoin?

Walaupun nilai Bitcoin jauh lebih tinggi daripada Litecoin, nampaknya Bitcoin adalah pilihan yang lebih menarik. Walau bagaimanapun, perlombongan Litecoin mempunyai beberapa perbezaan yang boleh menguntungkan. Terutamanya, operasi perlombongan Litecoin agak kurang tepu daripada operasi Bitcoin.

Perlombongan blok Litecoin berlaku setiap dua setengah minit berbeza dengan Bitcoin di mana blok dilombong setiap sepuluh minit. Oleh itu, terdapat empat kali lebih banyak peluang untuk menambang blok Litecoin daripada blok Bitcoin. Ganjaran sekatan untuk perlombongan Litecoin kini adalah 25 LTC setiap blok.

Seperti Bitcoin, Litecoin mengalami separuh secara berkala, yang membantu duit syiling mengekalkan nilainya. Peluang seterusnya bagi ganjaran blok Litecoin pada 7 Ogos 2019.

Perkakasan perlombongan Litecoin beroperasi pada algoritma perlombongan Scrypt. Ini bermaksud anda juga boleh menggunakan Scrypt ASIC untuk menggunakan perlombongan cryptocurrency lain yang menggunakan algoritma Scrypt, misalnya, Dogecoin.

Pilihan untuk Litecoin Mining pada tahun 2018

Walaupun pada akhir 2017, Litecoin masih dapat dilakukan dengan menggunakan CPU atau GPU. Oleh kerana penggunaan ASIC menjadi sangat dominan dalam perlombongan cryptocurrency, sayangnya tidak cukup kompetitif untuk menambang Litecoin pada tahun 2018 menggunakan CPU atau GPU.

Atas sebab ini, sesiapa yang melihat perkakasan perlombongan Litecoin terbaik untuk tahun 2018 perlu membeli pelombong Scrypt ASIC. Sudah tentu, ini adalah pilihan yang lebih mahal daripada yang pernah ada semasa perlombongan GPU mungkin. Walau bagaimanapun, pada tahun 2018, ini adalah satu-satunya cara yang mungkin bagi seorang pelombong untuk bersaing secara realistik untuk mendapatkan hadiah.

Perkakasan Perlombongan Litecoin

Antminer L3++

Terdapat lebih sedikit pilihan untuk perkakasan perlombongan Litecoin berbanding dengan yang tersedia untuk melombong bitcoin. Di antara pilihan yang ada, kata sepakat ialah perkakasan perlombongan Litecoin terbaik yang terdapat di pasaran sekarang adalah Antminer L3++ ASIC.

Mengimbangi nilai wang dengan penggunaan kuasa dan kadar hash (kelajuan di mana pelombong dapat menambang blok seterusnya), Antminer L3 ++ semestinya wajar dipertimbangkan – terutamanya bagi mereka yang baru dalam permainan perlombongan.

Ia menggunakan kuasa 942w pada kadar hash 580mH sesaat. Walaupun model perkakasan perlombongan Litecoin yang lain beroperasi dengan kadar hash yang lebih tinggi (lihat di bawah), Antminer L3 ++ pada masa ini dijual dengan harga lebih murah di Amazon dengan harga di bawah $ 400. Ini menjadikannya nilai terbaik untuk wang di kalangan Scrypt ASICs. Bitmain adalah penyedia pembuatan dan penjualan perkakasan Antminer.

Antminer L3 ++ adalah versi terbaru dari Antminer Scrypt ASIC. Walau bagaimanapun, terdapat versi lama yang masih dijual. Terdapat dua model versi sebelumnya, iaitu Antminer L3+, yang berjalan pada 850w dengan kadar hash 600Mh / s, atau 800w untuk 504Mh / s.

Antminer L3 +

The Antminer L3 + melalui laman web Bitmain

Penting untuk memeriksa sama ada bekalan kuasa disertakan atau tidak semasa membeli Antminer L3 + atau L3 ++. Model yang dihantar terus dari Bitmain tidak mempunyai bekalan kuasa, jadi anda mesti membelinya secara berasingan. Sekiranya membeli di Amazon, ada kemungkinan untuk mendapatkan kumpulan dengan bekalan kuasa yang disertakan.

Innosilicon A4

The Innosilicon A4 LTCMaster adalah perkakasan perlombongan Litecoin hanya untuk pelombong yang paling tegar. Ia beroperasi pada kuasa 1500w dengan kadar hash 1230Mh / s. Walau bagaimanapun, apa yang mungkin menunda semua pelombong kecuali yang paling banyak dilaburkan adalah hakikat bahawa hanya mungkin memerintahkan pelombong Scrypt ini dalam tiga kumpulan sekaligus. Dengan kos $ 3000 setiap mesin, ini adalah perbelanjaan awal yang besar, terutama di pasar beruang.

Innosilicon A6

Pelombong Innosilicon A6 melalui laman web Innosilicon

Innosilocon nampaknya mempunyai reputasi yang buruk untuk perkhidmatan pelanggan, dengan beberapa pembeli melaporkan masalah dengan berkomunikasi dengan syarikat. Laman web ini jelas bahawa pemilikan dipindahkan kepada pembeli sebaik sahaja Innosilicon menghantar bungkusan itu ke kurir penghantaran. Sekiranya peralatan perlombongan bernilai $ 9,000 anda sampai dalam keadaan yang rosak, nampaknya ini adalah perhatian anda. Atas sebab ini, Innosilicon A4 berada di kedudukan terakhir dalam senarai kami.

Yang Perlu Dielakkan – Bittech L1 (Makluman SCAM!)

The Bittech L1 sepatutnya menjadi Scrypt ASIC baru yang dikeluarkan pada bulan Ogos 2018. Ia disebut sebagai perkakasan perlombongan Litecoin yang lebih canggih, walaupun dengan harga yang jauh lebih tinggi daripada Antminer ASICs.

Penerangan produk mengatakan bahawa ia akan menggunakan kuasa 2600w untuk menjalankan kadar hash 2600Mh / s. Ini akan menjadikannya pilihan yang lebih menguntungkan daripada perkakasan Antminer dalam jangka masa yang lebih lama. Produk ini berada di pasaran dengan harga hampir $ 1,000.

Namun, mereka yang memesan Bittech L1 tidak pernah menerima penghantaran mereka, menurut a utas panjang di Bitcointalk. Fakta bahawa laman web syarikat juga menunjukkan penipuan.

Secara Ringkasnya

Perlombongan cryptocurrency boleh menjadi sangat menguntungkan semasa pasaran bull. Ia bahkan dapat menjana keuntungan walaupun di pasaran beruang; jika kos kuasa cukup rendah dan kadar hash cukup tinggi. Untuk memahami tahap keuntungan semasa mana-mana perkakasan Litecoin yang disyorkan di sini, lihat kalkulator keuntungan terlebih dahulu. Kalkulator Coinwarz adalah pilihan yang baik untuk menganggarkan keuntungan perkakasan perlombongan Litecoin. Ini mempengaruhi tahap kesukaran perlombongan, kadar hash setiap peranti, dan kos tenaga di kawasan anda.

Yang paling penting, seperti pelaburan apa pun, pastikan anda memahami risiko dan hasil sebelum membeli perkakasan perlombongan. Khususnya, pastikan anda memeriksa syarikat secara terperinci terutamanya jika bukan pengeluar ASIC yang terkenal seperti Bitmain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me