Bitmain kini menguasai sektor perlombongan. Talian Antminer syarikat secara konsisten berada di antara perkakasan perlombongan Bitcoin terbaik yang ada. Syarikat Cina yang berahsia ini berjaya mendapatkan kedudukan mereka melalui gabungan taktik yang merangkumi kedudukan yang kuat dan pengembangan lini produk mereka yang konsisten. Mari luangkan sedikit masa untuk mengkaji bagaimana raksasa perlombongan ini dapat naik ke puncak dalam era persaingan seperti ini.

Margin Untung Besar

Bitmain memperoleh keuntungan besar setiap suku tahun. Menurut CNBC baru-baru ini lapor, Bitmain kini memperoleh lebih banyak keuntungan daripada pemaju kad GPU Nvidia yang sangat popular. Bitmain kini menikmati margin keuntungan 65% pada produk mereka. Laporan itu menyimpulkan bahawa Bitmain mencapai keuntungan setinggi $ 4 bilion pada tahun 2017.

Perkakasan Perlombongan Bitcoin Antminer

Margin keuntungan yang besar ini telah membantu Bitmain mengembangkan barisan perkakasan perlombongan Antminer Bitcoin mereka menjadi salah satu pelombong paling maju di pasaran. Dengan berbuat demikian, Bitmain juga telah meningkatkan kekuatan hash seluruh rangkaian BTC; yang telah meningkatkan kesukaran untuk pelombong. Pada gilirannya, ini telah memaksa lebih banyak pelombong membeli rig perlombongan ASIC untuk terus relevan di ruang perlombongan.

ASIC atau Cip Terpadu Khusus Aplikasi yang digunakan dalam barisan Antminer dirancang untuk mengendalikan kod hash SHA-256 yang digunakan oleh BTC. Cip perlombongan yang maju ini menghasilkan daya hashing yang jauh lebih banyak daripada usaha perlombongan GPU atau CPU. Dalam banyak keadaan, cip ASIC mampu mengira Proof-of-Work 100,000 lebih cepat daripada rakan GPU mereka. Hari ini, anda memerlukan rig perlombongan ASIC sekiranya anda berhasrat untuk berjaya melombong BTC secara besar-besaran.

Grafik Menunjukkan Kesukaran BTC Meningkat

Grafik Menunjukkan Kesukaran BTC Meningkat

Kolam Perlombongan

Bitmain juga mengawal banyak kolam perlombongan. Kolam perlombongan adalah rangkaian komputer yang menggabungkan kekuatan hashing mereka. Kolam perlombongan telah menjadi sangat popular kerana mereka membolehkan hampir setiap individu masuk ke perlombongan BTC. Keuntungan dari usaha sama perlombongan dibahagi antara ahli kolam mengikut sumbangan hash mereka.

Kolam perlombongan adalah salah satu kaedah terbaik untuk memulakan perlombongan BTC dalam ekosistem yang kompetitif sekarang. Malangnya, kumpulan ini juga memusatkan sebahagian besar rangkaian BTC. Ini telah menyebabkan Bitmain semakin menguasai sektor perlombongan.

Anggaran konservatif oleh firma perakaunan Bernstein telah meletakkan bahagian pasaran Bitmain pada 70% -80%.

Bitmain kini memiliki atau mengendalikan sejumlah kolam perlombongan terbesar di dunia. Ini termasuk Antpool dan BTC.com. Syarikat ini juga mengendalikan beberapa bahagian perlombongan awan di samping kolam perlombongan berasaskan perkakasan ini. Hashnest, Suanlibao, dan BW.com adalah tiga operasi perlombongan awan terbesar yang ada sekarang. Semuanya dikendalikan, oleh Bitmain.

Membekalkan Kolam Perlombongan dengan Perkakasan Perlombongan Bitcoin

Pelantar antminer kini menjadi standard industri. Bitmain telah memanfaatkan kedudukan mereka dengan menyediakan kolam perlombongan yang bersaing dengan akses ke perkakasan perlombongan Bitcoin mereka sebagai pertukaran untuk peratusan keuntungan kumpulan itu. Ini merupakan usaha yang sangat berjaya. Ini juga mengakibatkan permintaan yang semakin meningkat untuk perkakasan perlombongan Bitcoin Antminer dalam industri.

Pusat Data Perkakasan Perlombongan Bitcoin

Bitmain telah mempelopori struktur perniagaan pusat data bersama dan pada masa ini, setiap orang dapat menyewakan kuasa hash tambahan dari salah satu pusat mereka untuk meningkatkan kemampuan perlombongan mereka. Pusat data ini sering terdapat di bahagian dunia di mana terdapat tenaga yang boleh diperbaharui atau sangat rendah. Ini berlaku dengan lokasi Mongolia Dalam mereka. Bitmain dapat meningkatkan keuntungan mereka lebih jauh dengan menempatkan pusat data mereka di wilayah ini.

Foto Pusat Data Bitmain Melalui Insightssuccess

Foto Pusat Data Bitmain Melalui Insightssuccess

Usaha Bitmain Baru

Bitmain sedar bahawa pasaran sentiasa berubah. Pegawai China bersikap lantang terhadap ketidakpercayaan mereka terhadap komuniti kripto dan tahun lalu negara itu melarang ICO. Ini mendorong eksekutif Bitmain memperluas operasi mereka ke peringkat global. Hari ini, Bitmain mengendalikan ladang perlombongan anak syarikat di Israel, Switzerland, Kanada, dan Singapura.

Adakah Bitmain menjadi Besar?

Bitmain telah berjaya mendapatkan kedudukan mereka sebagai peneraju industri dengan memberikan pilihan perlombongan ASIC yang lebih kuat kepada para pelombong. Ini juga memberikan kekuatan luar biasa kepada Bitmain dalam rangkaian BTC. Bitmain kini mengawal nasib BTC dari segi pembangunan. Sebarang perubahan pada protokol BTC mesti disetujui oleh komuniti perlombongan. Ini bermaksud bahawa Bitmain mempunyai kemampuan untuk mempertimbangkan pembaruan protokol masa depan.

Pakar meletakkan rangkaian Bitmain kawalan sekitar 51%. Ini bermaksud bahawa Bitmain sekarang cukup besar untuk memastikan bahawa perkembangan BTC sesuai dengan produk syarikat mereka. Ini telah menyebabkan banyak orang di ruang crypto mengkritik taktik hawkish syarikat itu. Mana-mana kumpulan perlombongan dengan kawalan 51% ke atas rangkaian memperoleh keupayaan untuk menolak transaksi yang ditujukan ke alamat tertentu. Dengan cara ini, Bitmain dapat meningkatkan keuntungan mereka sekaligus mengurangkan persaingan mereka.

Antminer Terus Meningkat

Pengkritik Bitmain akan memerlukan kerusi belakang buat masa ini. Syarikat ini terus mengembangkan rangkaian Antminer mereka dan meningkatkan kekuatan hash rangkaian BTC. Sebagai tambahan kepada perlombongan BTC, Bitmain juga telah mula mengembangkan cip ASIC untuk yang lain Bukti Kerja duit syiling seperti Ethereum. Ini juga meningkatkan kesukaran yang dialami oleh pelombong dalam rangkaian blockchain ETH.

Grafik Menunjukkan Kesukaran Perlombongan Ethereum

Grafik Menunjukkan Kesukaran Perlombongan Ethereum

Antminer Terus Memerintah Tertinggi

Persaingan sengit di sektor perlombongan cryptocurrency, dan Bitmain berminat untuk terus berada di puncak pasaran. Syarikat ini berjaya menempatkan syarikat mereka dengan sempurna dalam komuniti kripto. Pengasas syarikat, Micree Zhan dan Jihan Wu, bersuara dalam komuniti kripto, dan anda boleh terus mengharapkan mereka mempertimbangkan setiap masalah kripto yang berpotensi mengurangkan kawalan mereka terhadap pasaran.

Pemaju memerhatikan keadaan ketika ia berlaku. Ramai yang mencari kaedah bukti baru seperti Proof-of-Stake untuk membantu mengurangkan masalah mereka. Malangnya, sebarang perubahan memerlukan persetujuan oleh komuniti perlombongan, yang, dalam keadaannya sekarang, dikendalikan oleh Bitmain. Mudah-mudahan, dalam masa terdekat, akan ada desakan untuk mendesentralisasi sektor perlombongan BTC. Buat masa ini, anda lebih baik mendapatkan Antminer jika anda ingin menambang BTC dengan jayanya.