Walaupun sangat berisiko, melabur dalam projek sejak awal dapat memberikan hasil yang sangat membuahkan hasil. Seperti pelaburan pintar, anda perlu melakukan penyelidikan yang tepat untuk melindungi modal anda. Pasaran penawaran syiling awal (ICO) tidak terkawal, oleh itu, ada sedikit jalan untuk anda sekiranya anda ditipu. Yang dikatakan, ICO menjadi semakin popular setiap hari. Telah ada lebih dari 3000 ICO setakat ini menurut a belajar dijalankan oleh Reuters.

Memilih ICO yang menang boleh menjadi tugas yang sukar. Malah seorang psikik tidak dapat menjamin bahawa anda akan maju. Walaupun tidak ada yang mengetahui masa depan crypto, masih ada beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk mencari ICO terbaik untuk dilaburkan.

Sahkan Projek di Platform Utama

Pencarian ICO terbaik anda harus dimulakan dengan meneliti perkara yang dibincangkan di forum kripto yang popular, seperti BitcoinTalk. Di sini anda boleh mendapatkan pelbagai nasihat, serta beberapa wawasan mengenai projek yang digemari orang. BitcoinTalk menandakan semua topik ICO mereka dengan [ANN].

Kedua-duanya Reddit dan Steamit mempunyai forum ICO yang sangat aktif. Di samping mendapatkan gambaran mengenai potensi pelaburan anda, anda juga boleh mendapatkan beberapa petua yang sangat berguna dari veteran berpengalaman. Jangan takut untuk bertanya. Anda akan mahu menjelaskan sekiranya projek anda tidak disebut di mana-mana platform ini.

ICO Terbaik Akan Mempunyai Pasukan Pembangunan yang Mantap

Selalu selidik pasukan pembangunan di belakang mana-mana ICO yang dimaksudkan. Ini adalah orang yang akan menerima pelaburan anda. Jangan sekali-kali melabur dalam ICO apabila pasukan pengembangan mereka tidak memiliki pengalaman untuk menyelesaikan tugas yang diperlukan. Mulakan dengan akaun media sosial pasukan. Penyelidikan Media Sosial dapat mendedahkan banyak perkara mengenai pasukan projek.

Adakah ahli pasukan berinteraksi dengan profesional lain dalam bidang yang sama? Ini dapat membantu anda menentukan pengaruh seseorang dalam komuniti. Sekiranya orang yang berkenaan melakukan perbincangan teknikal dengan pembangun crypto terkenal lain, ini adalah petanda baik bahawa mereka berpengalaman di ruang tersebut. Pastikan untuk mencari bendera merah, seperti akaun media sosial yang baru dibuat atau pelbagai identiti antara platform.

Bahagian Pasukan Melalui Dream.io

Bahagian Pasukan Melalui Dream.io

Jangan sekali-kali melabur dalam ICO apabila pasukan pembangunan tidak terbuka. Ini terdengar seperti tidak bernas, tetapi setiap bulan berjuta-juta dolar hilang kerana pelabur gagal menyiasat pasukan pembangunan di sebalik projek itu. Sebaik-baiknya, anda seharusnya dapat bercakap terus dengan pasukan pembangunan projek melalui maklumat hubungan mereka yang tersenarai. Anda boleh meminta bukti kelayakan mereka dan maklumat lain yang membuktikan bahawa mereka secara teknikal mampu mengendalikan projek tersebut.

ICO Terbaik – Pembiayaan Modal Teroka

Penting untuk anda berkomunikasi dengan pasukan pembangunan projek. Ini akan membantu anda menentukan tahap pembiayaan modal teroka (VC) yang telah dicapai oleh projek tersebut. Pembiayaan VC adalah nadi bagi banyak syarikat permulaan. Pelabur VC adalah profesional berpengalaman yang tidak akan memasukkan wang mereka ke dalam projek melainkan mereka yakin bahawa pasukan itu mempunyai kemampuan untuk menunaikan janji mereka. Walaupun begitu, kadangkala kapitalis teroka salah.

Sokongan Komuniti

Faktor penting lain yang perlu dipertimbangkan ketika mencari ICO terbaik untuk dilaburkan adalah tahap sokongan masyarakat dalam projek tersebut. GitHub adalah tempat pelancaran utama untuk projek sumber terbuka, seperti Bitcoin. Platform ini membolehkan pemaju dari seluruh dunia mengerjakan projek yang sama secara serentak.

Aktiviti GitHub Lightning Network

Aktiviti GitHub Lightning Network

Projek dengan GitHub aktif mendapat sokongan kuat dari komuniti pembangunan. Sebaliknya, projek yang tidak mempunyai aktiviti sedikit pun tidak. Anda juga harus menyiasat platform Kendur Saluran dan Telegram. Kedua-dua platform ini membolehkan ICO terus mengetahui potensi pelabur.

Kaji Kertas Putih

Setelah anda menyelesaikan kajian latar belakang anda, anda sudah bersedia untuk memeriksa kertas putih. Anda harus membaca Satoshi Nakamoto’s Kertas putih Bitcoin jika anda tidak biasa membaca kertas putih padat seperti apa. Berikut adalah ringkasan bahagian umum yang terdapat di kebanyakan kertas putih.

  • Gambaran keseluruhan – Di sinilah anda dapat mengetahui masalah pasaran yang ingin dibetulkan oleh projek. Bahagian ini terdiri daripada statistik, kajian, dan grafik yang menyokong sebab mengapa platform itu penting untuk pasaran.
  • Spesifikasi Teknikal – Bahagian spesifikasi teknikal kertas putih adalah tempat anda dapat mengetahui dengan tepat bagaimana platform berfungsi. Bahagian ini harus merangkumi carta alir yang menerangkan penggunaan platform.
  • Peta Jalan – Peta jalan memberitahu anda bagaimana jadual pelaksanaan syarikat. Anda boleh belajar banyak mengenai kadar perkembangan yang dirancang untuk pelaburan berpotensi anda di bahagian ini. Panjangnya selalunya satu halaman.
  • Maklumat Token – Bahagian maklumat token memberitahu anda jenis token yang digunakan oleh platform. Ia harus memberitahu anda jika token tersebut berfungsi pada blockchain yang unik, atau jika token itu berfungsi dari blockchain yang lain. Token ERC-20 adalah jenis token ICO yang paling biasa wujud sekarang. Token ini berfungsi pada blockchain Ethereum.
  • Pasukan – Bahagian pasukan memberi anda siapa projek ini. Anda dapat melihat siapa yang ditubuhkan dan siapa yang sedang mengembangkan projek di bahagian ini. Sebahagian besar bahagian pasukan merangkumi gambar bersama dengan penjelasan kecil yang menjelaskan pengalaman ahli pasukan dan penghargaan sebelumnya.

Teliti Kod

Anda tidak boleh melabur dalam ICO yang tidak mempunyai kod kerja. Hubungi pembangun dan minta mereka membuat pengekodan untuk projek mereka. Beritahu mereka bahawa anda berminat untuk melabur dalam projek mereka, dan bahawa anda ingin mengkaji semula pengekodan untuk memastikannya betul. Sekiranya mereka menjawab “tidak ada masalah, itu adalah sumber terbuka” itu adalah petanda baik bahawa mereka serius dengan projek mereka. Anda hanya perlu melabur dalam ICO dengan pengekodan sumber terbuka kerana komuniti bebas untuk memeriksa dan menyumbang untuk membuat kod itu lebih baik dari segi teknologi.

Tetap Berazam dan Jangan Memotong Sudut

Oleh kerana anda mempunyai pemahaman yang lebih baik mengenai faktor utama yang perlu dipertimbangkan dalam proses pelaburan crypto ini, anda sudah bersedia untuk mencari ICO terbaik. Tidak ada yang dapat mengatakan dengan pasti apakah anda akan mendapat keuntungan, tetapi anda dapat melindungi kemungkinan anda dengan mengikuti protokol yang tepat ketika melabur dalam ICO.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me