Jadi, Anda Ingin Memulakan Perdagangan Cryptocurrency?

Anda telah sampai di tempat yang betul. Memulakan perdagangan cryptocurrency boleh menjadi tugas yang menakutkan. Anda mungkin tertanya-tanya, “Dompet apa yang harus saya gunakan? Di mana saya membeli Bitcoin? Apa itu Bitcoin? ”

Jangan risau lagi. Kami di sini untuk memberi anda semua maklumat yang anda perlukan untuk belajar bagaimana memulakan pengembaraan perdagangan cryptocurrency anda.

Apa Strategi Anda?

Sebelum melihat cryptocurrency yang berpotensi, anda harus mengetahui strategi mana yang ingin anda jalani. Setiap orang mempunyai taktik mereka sendiri, tetapi secara amnya mereka tergolong dalam salah satu kategori berikut:

  • Penjual jangka panjang – Anda hanya mahu membeli beberapa syiling yang berbeza dan menyimpannya sebagai jangka panjang (>1 tahun) pelaburan. Ini adalah strategi perdagangan termudah dan biasanya melibatkan risiko paling sedikit. Anda kemungkinan besar akan menggunakan cryptocurrency dengan had pasaran yang lebih besar.
  • Pelabur pertengahan – Anda mempunyai toleransi risiko yang sedikit lebih tinggi daripada penipu jangka panjang. Mungkin ada duit syiling yang anda pegang sebentar, tetapi anda juga mengimbangi portfolio anda setiap bulan atau lebih Pegangan anda mungkin merangkumi campuran syiling topi pasaran besar dan sederhana.
  • Daytrader – Strategi perdagangan cryptocurrency yang paling maju dan berisiko. Anda memberi tumpuan terutamanya pada analisis teknikal untuk memperdagangkan perubahan yang tidak stabil di pasaran. Ini boleh menguntungkan jika anda melakukannya dengan betul, tetapi sukar untuk dilaksanakan dengan baik. Semua duit syiling adalah permainan yang adil dengan strategi ini.

Strategi anda boleh menjadi campuran ketiga-tiga taktik ini juga. Sekiranya anda baru memulakan dengan perdagangan cryptocurrency, kami mengesyorkan anda mengikuti dua yang pertama.

Pilih Cryptocurrency

Mungkin kelihatan jelas, tetapi anda perlu berusaha memilih cryptocurrency yang anda laburkan. Luangkan masa anda dengan ini. Selalu akan ada peluang baru, jadi jangan hanya melakukan perdagangan dalam usaha menangkap pam.

Penyelidikan, Penyelidikan, Penyelidikan

Adakah kita menyebut penyelidikan? Langkah terpenting dari setiap peluang pelaburan adalah meneliti duit syiling yang ingin anda beli. Melakukan satu langkah ini akan menjadikan anda lebih unggul daripada banyak pelabur lain di luar sana.

Sekurang-kurangnya, anda harus memikirkan masalah apa yang diselesaikan oleh koin, mengapa pasukan itu layak untuk membuatnya, dan apa tujuan koin tersebut dalam keseluruhan ekosistem.

Membaca kertas putih duit syiling adalah kaedah terbaik untuk mengumpulkan semua maklumat ini. Dokumen-dokumen ini mungkin menakutkan, tetapi setelah membaca pasangan pertama, anda akan mendapati bahawa dokumen itu tidak begitu teruk. The Kertas putih Bitcoin adalah titik permulaan yang sempurna untuk setiap pemula cryptocurrency. Lihat dan ketahui apa yang memulakan keseluruhan revolusi blockchain.

Setelah usaha yang wajar pada duit syiling anda (atau sepuluh syiling), inilah masanya anda membuat pelaburan.

Cari Pertukaran

Terdapat sejumlah pilihan pertukaran yang tidak berkesudahan. Masing-masing terdiri daripada kebaikan dan keburukan untuk peniaga yang berbeza serta senarai duit syiling yang berbeza.

Semasa mencari pertukaran, penting untuk anda melihat terlebih dahulu apakah ia menyokong syiling yang ingin anda jual. Sebilangan besar pertukaran mempunyai halaman yang senang dicari yang menyenaraikan semua syiling yang ada. Kami juga telah mengumpulkan senarai cryptocurrency yang boleh diperdagangkan di bursa paling popular di sini.

Pertukaran Pemula

Sekiranya anda seorang pemula berminat untuk mengikuti cryptocurrency yang paling terkenal, Coinbase adalah pertaruhan terbaik anda. Semakin sedikit maju, GDAX dan Gemini menawarkan pilihan duit syiling yang serupa dengan yuran perdagangan yang lebih rendah.

Kraken mempunyai kemudahan penggunaan yang serupa dengan pertukaran yang disebutkan sebelumnya tetapi terdiri dari senarai syiling yang lebih besar.

Anda boleh membeli cryptocurrency dengan fiat (iaitu USD) di semua platform ini.

asas duit syiling

Antara Muka Coinbase

Pertukaran Sederhana

Platform ini menyokong rangkaian duit syiling yang lebih luas daripada pertukaran pemula dan biasanya juga mempunyai yuran yang lebih rendah. Walau bagaimanapun, ini mengorbankan pengalaman pengguna.

Tiada pertukaran ini membolehkan anda menggunakan fiat untuk membeli crypto. Anda perlu memiliki atau membeli Bitcoin atau Ethereum terlebih dahulu di salah satu pertukaran pemula.

Pertukaran terkenal dalam senarai ini merangkumi Binance, Bittrex, dan KuCoin.

Pertukaran Desentralisasi (Lanjutan)

Semasa anda menjadi peniaga cryptocurrency berpengalaman, anda mungkin mendapati diri anda berdagang syiling cap pasaran kecil. Sebilangan besar syiling ini tidak tersedia di bursa terpusat. Sebaliknya, anda harus menggunakan pertukaran desentralisasi bertenaga Ethereum (DEX).

Di bursa ini, anda berdagang secara langsung di blockchain. Tidak ada perantara untuk memadankan pesanan. Anda menggunakan alat seperti MetaMask untuk melaksanakan perdagangan anda. Sekali lagi, pertukaran terdesentralisasi hanya disyorkan untuk pedagang yang berpengalaman.

Sekiranya ini adalah sesuatu yang menarik bagi anda, Ether Delta dan IDEX adalah dua DEX yang kukuh untuk diperiksa.

Pilih Dompet

Akhirnya, dan yang paling penting, anda harus memiliki dompet yang selamat sekiranya anda merancang untuk menyimpan duit syiling anda untuk jangka masa yang panjang. Sekali lagi, anda mempunyai banyak pilihan untuk penyimpanan.

Pertukaran

Pertukaran adalah tempat paling tidak selamat untuk menyimpan dana anda. Mereka adalah sasaran umum penggodam dan rentan terhadap serangan pancingan data. Sekiranya anda merancang untuk meninggalkan wang anda di bursa untuk mempunyai kecairan perdagangan, buat jumlah yang paling sedikit.

Dompet dalam talian

Dompet dalam talian adalah pilihan terbaik anda yang seterusnya. Ini sedikit lebih baik daripada pertukaran, tetapi kerana mereka masih dalam talian, mereka mempunyai banyak kelemahan yang sama. Malah dompet terkenal seperti MyEtherWallet baru-baru ini membuktikan bahawa pemain jahat akan selalu mencari jalan untuk mengelakkan sistem.

Dompet Perisian

Lebih baik daripada dompet dalam talian adalah dompet perisian. Sebilangan besar dompet ini menyimpan maklumat anda secara tempatan pada peranti yang anda muat turun. Namun, jika komputer atau telefon anda menangkap perisian hasad, ia boleh membahayakan keselamatan anda. Exodus dan Edge adalah dua pilihan perisian yang popular.

Dompet Perkakasan / Kertas

Sebaik-baiknya, anda harus menggunakan perkakasan atau dompet kertas untuk penyimpanan. Kedua-dua kaedah ini menjadikan wang anda di luar talian dan memberikan tahap keselamatan tertinggi. Dompet kertas percuma, tetapi dompet perkakasan biasanya berharga sekitar $ 100. Walau bagaimanapun, tanda harga memberikan keselamatan yang mencukupi untuk menjadikannya layak. The Ledger Nano S dan Trezor adalah pilihan dompet perkakasan teratas.

lejar

Lejar Nano S

Keluar Dari sana dan Mulakan Tradin ’

Itu adalah langkah asas yang perlu anda ikuti untuk memulakan perdagangan cryptocurrency. Dari sana, banyak percubaan dan ralat dan pembelajaran semasa anda pergi. Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut, lihat panduan kami mengenai kesilapan yang sering dielakkan semasa berdagang serta cara menilai duit syiling.