Pertukaran BITBOX membuka pintunya untuk perniagaan baru-baru ini. Ia diperdagangkan dalam kira-kira tiga puluh mata wang utama, termasuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), dan Litecoin (LTC). Jumlah yang agak terhad disebabkan oleh fakta bahawa semua cryptocurrency yang dibenarkan di bursa melalui kajian ketat oleh jawatankuasa pakar sebelum dimasukkan.

Transaksi hanya berlaku dari satu crypto ke crypto yang lain – tidak ada gateway fiat di laman web ini. BITBOX mengenakan yuran perdagangan 0.1%.

Pertukaran ini berniaga dalam sekitar 15 bahasa yang berbeza, tetapi pada masa ini tidak termasuk pelanggan dari Jepun dan Amerika Syarikat. Lebih-lebih lagi, laman web ini tidak termasuk bahasa Jepun dan Thailand, walaupun bahasa Inggeris dan Korea mendapat sokongan.

Syarikat ini bermaksud mematuhi semua undang-undang dan peraturan setiap negara, dan sebagai akibatnya, memberikan perkhidmatan kepada Jepun dan Amerika Syarikat setelah mendapat persetujuan peraturan untuk melakukannya. Sementara itu, laman web menolak pelanggan jika alamat IP, nombor telefon, atau data KYC (Kenali Pelanggan Anda) menunjukkan mereka berasal dari pasar yang dikecualikan.

Gambar BITBOX

Laman web BITBOX

Saya Berjalan di LINE

BITBOX berpunca dari LINE Corporation (“LINE”). Sebuah syarikat Jepun yang beribu pejabat di Tokyo, LINE mengukuhkan kedudukannya dengan aplikasi pesanan utamanya. Dikeluarkan pada tahun 2011, aplikasi pesanan menjangkau 200 juta pengguna dalam tempoh enam bulan. Menjelang tahun 2013, LINE mencapai status sebagai rangkaian sosial terbesar di Jepun.

Di dalam LINE wujud LVC Corporation (“LVC”), dan kumpulan ini memegang tanggungjawab untuk perniagaan cryptocurrency dan blockchain. Dan sebagai sebahagian daripada usaha ini, LINE Tech Plus PTE. LTD. di Singapura menjalankan perniagaan BITBOX.

Pertukaran BITBOX sesuai dengan strategi jangka panjang LINE untuk menjadi penyedia perkhidmatan FinTech yang terkemuka. Dan menjadi syarikat yang diperdagangkan secara terbuka, bukan syarikat swasta, memberikan maklumat prestasi organisasi secara telus kepada orang ramai.

LINE telah berjaya dengan produk FinTech yang lain. LINE Pay dilancarkan sebagai dompet mudah alih. Lebih 40 juta pengguna telah menghabiskan lebih dari $ 4 juta dolar menggunakan dompet. LINE juga bekerjasama dengan Nomura dalam usaha sama yang melibatkan perundingan broker dan pelaburan dalam talian.

Gambar BITBOX

Laman web LINE

Kelebihan yang diperoleh daripada Pengalaman Aplikasi Mesej

Setelah membina perniagaan aplikasi pesanan yang berjaya memberikan kelebihan LINE dalam membuat pertukaran BITBOX. Aplikasi pemesejan memerlukan antara muka pengguna (UI) yang menghasilkan pengalaman pengguna yang baik (UX). Dan perisian cryptocurrency sangat memerlukan UI / UX yang baik. Aplikasi pemesejan juga memerlukan keselamatan pengguna yang kuat. Begitu juga, pertukaran crypto memerlukan keselamatan pengguna yang kuat.

Untuk meningkatkan keselamatan di BITBOX, sistem ini menggunakan teknologi multi-tandatangan BitGo. BitGo menggunakan algoritma tiga tandatangan multi-tandatangan yang menghilangkan sebarang kemungkinan satu titik kegagalan.

BITBOX juga menerapkan sistem pengawasan 24 jam untuk melindungi pelanggan, dan hingga 90% aset pengguna akan diamankan dalam penyimpanan dingin. Sistem ini melekat pada aplikasi pemesejan LINE, sehingga pengguna dan eksekutif menerima pemberitahuan segera sekiranya terjadinya peretasan.

Selain itu, BITBOX memantau sebarang perdagangan atau percubaan untuk memanipulasi harga syiling. Dan sebagai perlindungan terakhir, pengguna menerima insurans untuk aset mereka. Dengan memanfaatkan pengetahuannya mengenai pengaturcaraan mudah alih yang diperoleh dari aplikasi pesanannya, BITBOX akan mengeluarkan aplikasi mudah alih untuk pertukarannya juga..

LINK Cryptocurrency LINE

Bersama dengan pelancaran pertukaran crypto BITBOX, LINE memperkenalkan LINK cryptocurrency. Selepas itu, pertukaran BITBOX berfungsi sebagai penyedia eksklusif cryptocurrency LINK. Sistem ganjaran menyediakan satu penggunaan untuk duit syiling LINK. Pengguna pelbagai produk dan perkhidmatan LINE memperoleh LINK hanya dengan menggunakan produk dan perkhidmatan tersebut.

Untuk menyokong duit syiling ini dan infrastrukturnya, organisasi membuat blockchain baru yang disebut LINK Chain. Ini membolehkan integrasi semua aplikasi terdesentralisasi yang berkaitan.

Dengan mematuhi semua peraturan dan undang-undang nasional, LINK Point berfungsi sebagai tanda dan bukannya LINK untuk penduduk Jepun. Tidak seperti LINK, LINK Point tidak boleh diperdagangkan atau ditukar sehingga setelah mendapat kebenaran peraturan rasmi. LINK Point hanya menyediakan mekanisme untuk mata ganjaran pelanggan buat masa ini.

LINK belum muncul di CoinMarketCap.

Selain itu, LINK tidak akan diedarkan melalui ICO (Initial Coin Offering). Tujuan asasnya adalah untuk menyediakan mekanisme untuk ganjaran pelanggan kepada pelanggan produk LINE.

Gambar BITBOX

LINK tidak akan memegang ICO.

Singapura

Walaupun LINE wujud sebagai sebuah syarikat Jepun yang beribu pejabat di Tokyo, para eksekutif memilih untuk menubuhkan BITBOX sebagai sebuah syarikat Singapura. Republik Singapura berkuasa sebagai destinasi utama syarikat cryptocurrency.

Pertukaran Crypto

Banyak pertukaran kripto terbesar di dunia beroperasi dengan kehadiran di Singapura. Ini termasuk Coinbase pertukaran Amerika, GDAX, dan Gemini juga, yang mempunyai cawangan tempatan di Singapura. Selain itu, Quoine berlesen FSA juga mempunyai pejabat di sana. Beberapa pertukaran yang bersifat tempatan ke kota-kota Singapura termasuk Crypto-One-Stop-Solution (COSS) dan CoinHako.

ICO

Singapura menyediakan pusat kewangan global setelah mencapai status sebagai pusat pertukaran asing ketiga terbesar, dan ia memperoleh reputasi sebagai tempat perlindungan ICO. Beberapa ICO yang dilancarkan di Singapura termasuk TenX, Golem, dan Qtum.

Walaupun pemerintah menunjukkan sikap liberal terhadap cryptocurrency dan ICO, peraturan yang kuat ada untuk melindungi orang dari penipuan dan kemungkinan pengubahan wang haram.

Oleh itu, mudah untuk melihat mengapa LINE memilih untuk mencari pertukaran BITBOX di Republik Singapura.

Pemikiran Akhir mengenai BITBOX

Terdapat banyak pertukaran kripto untuk pengguna memperdagangkan duit syiling, ada yang lebih baik daripada yang lain. Tetapi pertukaran yang baik sering mengalami masalah seperti antara muka pengguna dan pengalaman pengguna yang buruk (UI / UX). LINE memperoleh kepakaran berharga dalam membuat aplikasi pesanan yang berjaya. Dan mereka juga menunjukkan kejayaan yang terbukti dengan usaha FinTech mereka yang lain.

Ini memberi harapan bahawa BITBOX akan memberi peluang untuk melihat pertukaran crypto yang lebih memuaskan pengguna.