Blockchain dan Pengambilalihan Industri Rendering Videonya. Keistimewaan. Leonardo Render

Dari sekian banyak teknologi blockchain industri berpotensi untuk memberi kesan yang signifikan, dunia rendering grafik berada di barisan hadapan.

Sekiranya anda pernah mengikuti kursus penyuntingan video atau mengikuti produksi video, anda akan merasakan perjuangan yang berkaitan dengan batasan teknologi rendering video semasa. Sekiranya ini adalah pendedahan pertama anda ke dunia rendering, bayangkan anda perlu menunggu di mana saja antara 30 saat hingga 10+ minit untuk setiap penyuntingan disimpan ke projek anda. Projek yang boleh memakan masa satu jam akhirnya memakan masa 3 hingga 4, dengan sebahagian besar masa yang dihabiskan memutar-mutar ibu jari anda melihat roda warna pemuatan.

Penyampaian video pada masa ini memerlukan sejumlah besar kuasa pengkomputeran dan boleh menjadi agak mahal.

Oleh kerana teknologi video lain seperti CGI, 3D, VR / AR, dan lain-lain terus berkembang ke arah kualiti yang lebih tinggi, teknologi rendering video telah ketinggalan jauh.

Blockchain dan pelbagai aplikasinya memberikan kemampuan untuk melakukan facelift rendering video. Sama ada melalui kemudahan akses kepada kuasa pengkomputeran yang lebih murah dan mewujudkan pasaran untuknya, projek seperti Leonardo Render bertujuan untuk memberi pengguna pengalaman rendering video yang lebih pantas dan menjimatkan kos.

Kami berpeluang memilih otak pasukan Leonardo Render. Nikmati!

Untuk kepentingan sesiapa yang tidak biasa dengan istilah itu, apa sebenarnya rendering grafik? Di mana ia digunakan, dan jenis syarikat atau orang?

Penyampaian grafik adalah peringkat terakhir dalam proses membuat citra yang dihasilkan komputer (CGI). Ini adalah proses yang mengubah bingkai wayar digital menjadi gambar fotorealistik. Rendering digunakan oleh industri yang sangat luas, termasuk industri filem dan hiburan, seni bina dan harta tanah, dan reka bentuk dan pembuatan produk. Sesiapa yang menggunakan CGI dalam pekerjaannya menggunakan rendering.

Apakah cabaran yang dihadapi oleh mereka dalam industri rendering grafik sekarang ini? Bagaimana Leonardo Render akan menangani cabaran tersebut dan apa jenis perbezaan yang akan dibuat bagi mereka yang bekerja di industri ini?

Secara tradisional, rendering grafik adalah proses yang sangat perlahan, membebankan, dan mahal. Leonardo sangat meningkatkan kelajuan proses rendering dengan mendapatkan kuasa komputasi melalui awan dari ladang GPU. Mengakses kuasa ini melalui awan, pengguna perkhidmatan rendering akan dapat meningkatkan kelajuan aliran kerja mereka berkali-kali dengan harga yang berpatutan.

Leonardo Render

Bagaimana kreatif yang sudah bekerja di CGI dapat menggunakan Leonardo Render? Apa jenis perisian atau pengetahuan baru yang diperlukan untuk mereka?

Leonardo menyediakan perisian virtualisasi GPU yang mudah digunakan dan percuma untuk dimuat. Perisian ini membolehkan kreativiti mengakses kekuatan pengkomputeran rangkaian GPU Leonardo dan menyelesaikan perenderan mereka dalam masa yang singkat yang diperlukan menggunakan GPU dalaman komputer mereka.

Anda sudah mempunyai perkongsian yang ada dengan GigaWatt – bolehkah anda memberitahu kami lebih banyak mengenai bagaimana ia telah berkembang dan bagaimana ia berfungsi?

Jenama GigaWatt mempunyai tahap penglihatan yang besar dalam dunia superkomputer, dan memberikan penjajaran semula jadi untuk Leonardo. Walaupun Leonardo sedang dalam proses untuk menggunakan ladang GPU tambahan, kemudahan GPU 23,000 GigaWatt pada masa ini menyediakan tulang belakang infrastruktur rangkaian Leonardo.

Apakah syarat dan peluang bagi pelombong individu yang ingin terlibat?

Pelombong diminta mempertaruhkan token LEOS untuk bergabung dengan rangkaian Leonardo dan beroperasi dengan minimum 50 GPU.

Leonardo Render mempunyai pasukan dengan latar belakang yang pelbagai. Sebagai contoh, Ketua Pegawai Eksekutif Marco Iodice sebelumnya memenangi beberapa anugerah untuk penghasilan suara kreatif dalam sebuah projek yang disebut “Life Saving Dot” yang membantu wanita di luar bandar India. Beritahu kami lebih banyak mengenai pasukan teras, dan bagaimana mereka menyatukan idea Leonardo Render.

Pasukan teras Leonardo mempamerkan pelbagai set kemahiran kreatif. Marco adalah pereka yang berpengalaman dengan banyak penghargaan dari organisasi yang terkenal termasuk Festival Filem Cannes, dan Adrien Song juga merupakan pereka peringkat tinggi dengan rekod kejayaan yang panjang di lapangan.

CTO syarikat, Marin Gucki, telah mengusahakan perisian virtualisasi GPU selama empat tahun dan merupakan gagasan di sebalik kemampuan syarikat, Delon de Metz membawa latar belakang yang kuat dalam strategi dan pengembangan perniagaan, dan Taylor Milova adalah pengurus projek ace.

Apa tonggak yang akan datang untuk Leonardo Render memasuki ICO dan seterusnya?

Selain ICO, Leonardo sedang dalam proses mengoptimalkan perisiannya, memperluas jaringan GPU, dan memperkuat jaringan rekannya. Leonardo bertujuan untuk melepaskan versi umum perisiannya pada akhir musim panas dan memulakan musim luruh dengan platform rendering terpantas yang pernah dilihat dunia.

Leonardo Render

Terima kasih!

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Leonardo Render, lihatlah laman web dan kertas putih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map