Pelabur Bitcoin percaya pada potensi jangka panjangnya sebagai mata wang yang terdesentralisasi dan sebagai pelaburan pertumbuhan. Dengan munculnya Bitcoin IRA, anda juga boleh memasukkan Bitcoin sebagai sebahagian daripada rancangan persaraan jangka panjang anda. Berikut adalah konsep utama IRA, diikuti dengan nuansa khusus membeli Bitcoin di IRA anda. Akhirnya, anda akan mengkaji tiga strategi pelaburan berpotensi untuk IRA Bitcoin anda. Jawapan untuk soalan anda: “Bolehkah saya membeli Bitcoin dengan IRA saya” adalah sesuatu yang luar biasa iya.

Apa itu IRA IRA / Roth?

Diperkenalkan pada tahun 1974, Akaun Persaraan Individu (IRA) telah membolehkan berjuta-juta pekerja membiayai kenderaan persaraan peribadi. Bahkan pada pertengahan tahun 1970-an, rancangan pencen yang dibiayai oleh syarikat mulai dihentikan, dan IRA adalah pengganti yang sempurna. Hari ini, lebih ramai pekerja dilindungi oleh akaun persaraan IRA dan 401k daripada rancangan pencen syarikat.

Dengan IRA, anda boleh memilih untuk menyumbang peratusan pendapatan kasar (AGI) yang disesuaikan ke dalam akaun anda. Anda kemudian memotong sumbangan IRA dari pendapatan bercukai anda pada waktu pemfailan cukai pendapatan. Kelemahannya adalah bahawa semua keuntungan modal dan dividen yang diperoleh dalam IRA akan dikenakan cukai apabila dana dikeluarkan semasa bersara.

Pada tahun 1998, Senator William Roth memperkenalkan undang-undang yang menciptakan Roth IRA. Roth IRA tidak memberikan potongan cukai untuk sumbangan tahunan anda. Walau bagaimanapun, semua keuntungan modal dan dividen adalah 100% bebas cukai apabila ditarik semasa bersara. Penasihat cukai anda dapat membantu anda menentukan sama ada IRA tradisional atau Roth IRA paling sesuai untuk anda.

Bolehkah Saya Membeli Bitcoin dengan IRA Saya?

Ya, betul-betul. Walau bagaimanapun, anda perlu mewujudkan a IRA kendiri untuk dapat membeli Bitcoin dengannya. Anda juga perlu mewujudkan IRA syarikat liabiliti terhad (LLC). Anda LLC akan menjadi entiti membeli dan menjual Bitcoin untuk akaun IRA anda. Anda tidak boleh pindahkan sebarang Bitcoin yang anda miliki terus ke IRA LLC anda. Anda mesti menjualnya, memindahkan dana ke IRA LLC anda dan kemudian ia boleh membeli dan menjual Bitcoin bagi pihak anda. Sekiranya anda lebih suka Roth IRA, garis panduan umum yang sama berlaku.

Terdapat had sumbangan tahunan untuk akaun IRA. Jangan melebihi had atau IRS akan menghukum anda. Anda juga boleh dikenakan hukuman penarikan awal yang besar (biasanya 10%) jika anda mengeluarkan dana dari IRA anda sebelum mencapai usia 59.5 tahun.

Kebaikan dan Kekurangan Bitcoin IRA

Tambahan Pelaburan dalam Bitcoin dengan IRA / Roth IRA Anda Mungkin Termasuk:

 • Penjimatan cukai pendapatan. Sekiranya Bitcoin diberikan Seksyen 1256 rawatan cukai, 60% akan dikenakan kadar keuntungan modal jangka panjang dan 40% pada kadar jangka pendek. Ini akan menjadi faedah cukai yang besar dan merupakan alasan yang baik untuk memasukkan Bitcoin dalam semua IRA standard (bukan Roth).
 • Kepelbagaian portfolio (Bitcoin, saham, bon, logam berharga, dan wang tunai)
 • Potensi pertumbuhan Bitcoin jangka panjang
 • Pelarasan jumlah sumbangan apabila pendapatan anda berubah
 • Strategi menjana harga dolar (DCA) nampaknya menjadi pembantu khusus untuk IRA

Negatif Melabur dalam Bitcoin dengan IRA / Roth IRA Anda Mungkin Termasuk:

 • Turun naik Bitcoin, terutamanya jika Bitcoin merangkumi peratusan besar IRA anda
 • Potensi penggodaman IRA LLC anda. Anda perlu melabur dalam dompet sejuk terbaik yang ada dan juga membayar peti deposit keselamatan untuk menyimpan semua kod akaun.
 • Kos membuat dan menyelenggara IRA LLC anda. Mungkin tidak menjimatkan kos jika anda mempunyai baki akaun kecil
 • Ketidakpastian mengenai peraturan Bitcoin masa depan kerajaan

Strategi Pelaburan Berpotensi untuk IRA Bitcoin anda

Secara amnya, berdagang / melabur dalam IRA hanya panjang tetapi ada cara untuk mengatasi sekatan tersebut. Berikut adalah beberapa strategi perdagangan / pelaburan untuk anda pertimbangkan:

 • Purata kos dolar (DCA). Beli sejumlah wang Bitcoin (atau ETF Bitcoin, jika ada) setiap bulan (minggu) dan tahan untuk jangka masa panjang. Sebaiknya mulakan strategi DCA ketika mula-mula mula bekerja, membiarkan 35-45 tahun untuk nilai syiling anda meningkat. Sekiranya boleh, mulakan strategi DCA anda setelah pembetulan 50-60% dalam Bitcoin, terutamanya jika anda tetap yakin dengan potensi pertumbuhan jangka panjangnya.
 • Berdagang pelbagai Bitcoin mengikuti trend strategi. Strategi-strategi ini mencari keuntungan besar, tetapi tidak seperti DCA, penggunaan stop loss dan trailing stop protection membantu mengehadkan kerugian dan mengunci keuntungan. Perdagangan swing (bertahan selama 14 hari atau kurang) bukanlah idea yang baik dalam mana-mana akaun Bitcoin IRA. Strategi ini boleh menyebabkan anda fokus pada keuntungan cepat dan bukannya pada pertumbuhan perlahan dan stabil yang anda cari sebagai pelabur IRA.
 • Sekiranya / bila songsang ETF Bitcoin menjadi tersedia, anda akan dapat dengan berkesan pendek Bitcoin dalam IRA. Sekiranya ETF seperti itu tersedia pada bulan Disember 2017, anda mungkin telah membeli ETF Bitcoin terbalik dan mendapat keuntungan dari pasaran beruang yang sedang berlangsung di Bitcoin. Hanya peniaga yang berkemahiran tinggi yang harus mempertimbangkan strategi ini.

Keputusan: IRA Bitcoin atau IRA Bitcoin Roth?

Berikut adalah beberapa senario yang berbeza yang dapat membantu anda menentukan sama ada IRA biasa atau Roth IRA lebih sesuai untuk rancangan pelaburan Bitcoin anda:

 1. Anda membayangkan peningkatan pendapatan yang berterusan untuk 20-30 tahun akan datang.
 2. Anda akan memaksimumkan sumbangan tahunan IRA anda dalam jangka masa yang sama.
 3. Anda telah yakinkan keuntungan harga Bitcoin sekurang-kurangnya 20-30 tahun (keuntungan purata tahunan 12-15%).

Dalam senario di atas, anda mungkin memperoleh lebih banyak ganjaran pada masa persaraan dengan Roth IRA. Sebabnya ialah keuntungan modal yang besar pada Bitcoin anda, semuanya akan dikeluarkan tanpa cukai. Keuntungan modal tersebut kemungkinan besar akan mengurangkan kerugian pemotongan cukai tahunan yang disediakan oleh IRA biasa.

IRA biasa mungkin lebih masuk akal dalam senario ini:

 1. Pendapatan anda sederhana dan tidak dijangka meningkat secara berterusan, atau sebenarnya akan menurun.
 2. Sumbangan IRA tahunan anda diunjurkan tetap statik, atau mungkin berkurang.
 3. Anda harap Bitcoin dapat menghargai tetapi menjangkakan keuntungan tahunan purata yang lebih sederhana iaitu 7-9%.

Dalam senario ini, potongan cukai tahunan untuk sumbangan IRA anda dapat membantu meningkatkan kualiti hidup anda sekarang. Anda akan membayar cukai ke atas semua pendapatan IRA semasa pengeluaran, tetapi sebagai pekerja dengan gaji yang lebih rendah, kurungan cukai rendah anda akan bermaksud bil cukai kecil pada waktu persaraan. Dapatkan sebilangan kek anda sekarang, dan masih boleh dinikmati kemudian.

Ringkasan

Akaun IRA dan Roth IRA adalah pilihan terbaik anda jika anda tidak dilindungi oleh pencen syarikat atau kesatuan atau rancangan persaraan 401k. Mereka mudah dibuat, dibiayai dan dikekalkan. Sekiranya anda ingin memasukkan Bitcoin dalam portfolio akaun persaraan anda, anda perlu membuat IRA dan LLC yang diarahkan sendiri yang akan menjadi struktur undang-undang yang memegang IRA anda. Dengan andaian anda yakin Bitcoin mempunyai potensi pertumbuhan selama beberapa dekad, termasuk duit syiling dalam portfolio persaraan anda masuk akal.

Tugas anda sekarang adalah untuk merancang portfolio persaraan yang pelbagai dan tidak berkaitan, yang merangkumi Bitcoin, logam berharga, stok, bon, dan wang tunai. Penasihat pelaburan berdaftar anda dapat membantu menentukan berapa peratusan yang harus terdiri daripada portfolio IRA anda.

Spekulasi di pasaran kewangan melibatkan risiko yang besar. Anda hanya boleh menggunakan modal risiko semasa berdagang atau melabur. Sentiasa berjumpa dengan penasihat kewangan berlesen anda sebelum menyebarkan modal risiko ke pasaran kewangan.