Bollinger Band penembusan, penekanan, dan perbezaan adalah persediaan perdagangan berdasarkan turun naik yang kuat. Bollinger Bands adalah sampul harga berdasarkan sisihan piawai yang boleh anda gunakan untuk memperdagangkan pasaran terikat dan trend. Mereka juga dapat membantu harga / momentum masa perbezaan perdagangan. Bollinger Bands (BB) biasanya ditetapkan dua sisihan piawai dari rata-rata bergerak sederhana (SMA) 20-periode.

Ini turun naik-persediaan berasaskan muncul di semua pasaran crypto. Masing-masing menggunakan tetapan BB standard yang terdapat di kebanyakan platform grafik / perdagangan. Semua pasaran crypto secara berkala beralih dari fasa turun naik ultra rendah ke fasa turun naik tinggi. Tidak pernah menunggu lama untuk perdagangan BB baru muncul.

Catatan editor: Lihat glosari kami mengenai istilah analisis teknikal jika anda mendapati diri anda bergelut dengan definisi atau memerlukan sedikit penjelasan &# 128578;

Definisi:

 • Bollinger% B mengukur hubungan antara harga dan BB. Nilai di atas .5 menunjukkan bahawa harga lebih dekat dengan jalur atas dan nilai di bawah .5 menandakan bahawa harga lebih dekat dengan jalur bawah. Nilai lebih besar daripada 1.00 mengesahkan penembusan kenaikan, nilai kurang dari sifar mengesahkan penembusan penurunan.
 • Lebar jalur Bollinger penunjuk mengenalpasti lebar relatif BB dalam jangka masa X-bar.
 • Divergence merujuk kepada pemutusan antara tindakan harga dan momentum harga. Apabila harga meningkat ketika momentum melemah, perbezaan negatif terjadi, dan ketika harga menurun ketika momentum melemah, perbezaan positif terjadi. Sebilangan besar pembalikan aliran didahului oleh perbezaan harga / momentum.

Musim panas 2018: Four Bollinger Band Breakout Trades di Cardano

Carta harian Cardano (ADAUSD) mendedahkan empat persediaan BB antara bulan Jun dan September 2018. Tiga adalah perdagangan pendek, satu adalah panjang dan dua yang layak sebagai perdagangan pemerasan BB. Tiga daripadanya adalah pemenang besar dan satu mengalami kekalahan sederhana. Inilah ikhtisar setiap satu:

Pelarian Cardano / USD Bollinger Band

Gambar 1. Cardano / USD, setiap hari. Empat persediaan perdagangan BB muncul di ADAUSD pada musim panas 2018. Tiga menghasilkan keuntungan besar. Grafik grafik oleh Motivewave.com

Berdagang # 1, pelarian pendek: Pelbagai pelarian bar ditutup di bawah jalur bawah. Anda akan memasukkan satu tanda pendek di bawah bar breakout rendah. Memperoleh sebanyak 32.78 peratus sebelum berbalik lebih tinggi.

Berdagang # 2, pemerasan panjang: Bar pelarian jarak sederhana ditutup di atas jalur atas. Anda akan memasukkan satu tanda panjang di atas bar breakout tinggi. Yang satu ini memperoleh beberapa mata peratusan sebelum membalikkan kerugian 9.73 peratus (pada salib garis pusat BB, rata-rata bergerak sederhana selama 20 tempoh).

Berdagang # 3, pelarian pendek: Bar pelarian jarak dekat ditutup di bawah jalur bawah. Bar pelarian juga ditutup di bawah sokongan garis arah aliran utama, memberikan anda pengesahan arah. Lebar jalur BB tempoh lima puluh sangat rendah: kelebihan perdagangan. Satu lagi pemenang besar menghasilkan, memperoleh hampir 32 peratus sebelum mundur lebih tinggi.

Berdagang # 4, pemerasan pendek: Bar pelarian jarak dekat ditutup di bawah jalur bawah. Lebar jalur BB 50-tempoh relatif rendah: kelebihan. Perdagangan ini meningkat sebanyak 24.09 peratus hanya dalam sepuluh hari sebelum naik lebih tinggi.

Adakah semua pemenang perdagangan Bollinger Band yang menang 20 hingga 30 peratus? Maaf tapi tidak. Walau bagaimanapun, potensi keuntungan penyediaan BB breakout dan pemerasan boleh menjadi besar. Jauhkan risiko akaun per perdagangan anda kecil, agresif dengan pengambilan untung, dan kejayaan perdagangan BB mungkin.

Pengambilan Utama:

 • Pasaran Crypto secara berkala beralih dari fasa turun naik rendah ke tinggi, sesuai untuk perdagangan BB.
 • Bersikap agresif dalam meraih keuntungan terbuka anda. Jangan sekali-kali menganggap perdagangan yang menang akan terus berjalan.
 • Jeda trendline dan lebar jalur BB yang sangat rendah dapat memberi anda keyakinan tambahan ketika memasuki perdagangan BB.
 • Persediaan pemerasan BB menawarkan profil risiko / ganjaran terbaik untuk semua jenis perdagangan BB.

Mengejar Main BB Potensi Besar

Kami telah melihat dua persediaan pemerasan BB, tetapi satu lagi variasi pemerasan, satu dengan potensi keuntungan besar, juga patut dilihat.

Isyarat pelarian EOSUSD Bollinger Band dan isyarat beli sekunder

Gambar 2. EOSUSD, setiap hari. Beberapa perdagangan pemerasan BB sangat kuat sehingga menghasilkan isyarat beli / jual sekunder. Grafik carta: Motivewave.com

Tekanan khas ini menampilkan sekumpulan BB yang sangat sempit. Isyarat penembusan tekanan yang dihasilkan meningkat maksimum 158 peratus hanya dalam 18 sesi perdagangan. Sekiranya hentikan kerugian telah meletakkan beberapa tanda di bawah bar penembusan, nisbah risiko / ganjaran utama perdagangan adalah hampir sepuluh hingga satu. Tidak, pemenang seperti ini tidak biasa, tetapi mereka pastinya memberikan peluang kuat untuk memperdagangkan pemerasan BB, terutamanya apabila:

 • Bar pelarian ultra lebar dilancarkan dari corak pemerasan ultra sempit. Perlu sekurang-kurangnya 3 kali lebih besar daripada Julat Benar Purata 14-tempoh (ATR (14)).
 • Aliran Wang Chaikin 21 tempoh (CMF (21)) berada di atas garis sifarnya.
 • Aliran Wang Chaikin tempoh 89 (CMF (89)) berada di atas garis sifarnya.
 • EMA 50 tempoh dengan cepat berpusing ke arah bar pelarian.
 • Isyarat beli breakout seterusnya muncul apabila tren mengumpulkan kekuatan.

Pengurusan Perdagangan

Dua isyarat beli tambahan mungkin telah digunakan dengan cara yang berbeza. Pedagang yang yakin bahawa rali yang berlanjutan sedang berlangsung mungkin telah menambah lebih banyak kedudukan di EOSUSD. Dan peniaga yang lebih menghindari risiko mungkin mengambil sepertiga dari kedudukan mereka pada setiap isyarat beli sekunder, membiarkan ketiga terakhir berjalan lebih tinggi ke sasaran yang telah ditentukan. Untuk masing-masing, tetapi kebanyakan pro-peniaga meningkatkan perdagangan yang menang dan bukan skala (tambah kedudukan tambahan), kerana ia menawarkan metrik prestasi yang lebih baik.

BB Squeeze adalah salah satu persediaan perdagangan pelarian turun naik yang paling berkesan yang pernah difikirkan. Mengejar yang terbaik dari persediaan yang hebat ini memberi anda kelebihan perdagangan yang unggul.

Pengambilan Utama:

 • Ikuti persediaan memerah BB terbaik. Cari bar pelarian jarak jauh yang sangat luas dari corak pemerasan BB yang sempit.
 • Histogram CMF 21 dan 89 mesti sesuai dengan arah pelarian.
 • Tetapkan henti rugi anda tepat di luar bar pelarian.
 • Mengurangkan perdagangan yang menang pada isyarat beli / jual berikutnya atau kriteria sasaran keuntungan yang lain.

Mengambil Untung pada% B Harga / Perbezaan Momentum

Penunjuk Bollinger% B membantu mengenal pasti perbezaan harga / momentum berkemungkinan tinggi. Perbezaan ini mengenal pasti peluang pengambilan untung yang sangat baik. Mereka juga dapat menentukan opsyen perdagangan berisiko rendah, pembalikan min pada tahap tinggi / rendah kitaran.

Carta seterusnya menggambarkan dua isyarat perbezaan% B yang mungkin telah digunakan untuk meningkatkan perdagangan pemerasan BB yang besar.

Pengambilan keuntungan Bitcoin tunai / USD Bollinger Band dengan isyarat perbezaan

Gambar 3. Tunai Bitcoin / USD, setiap hari. Sentiasa mengambil keuntungan sekurang-kurangnya separa pada setiap perbezaan harga / momentum baru. Grafik carta: Motivewave.com

Parameter kemasukan pemerasan serupa dengan perdagangan lama sebelumnya di EOSUSD. Walau bagaimanapun, tidak ada isyarat beli breakout seterusnya yang dicetak. Sebagai gantinya, anda pasti mengesan corak perbezaan harga / momentum negatif pada penunjuk% B. Dua isyarat perbezaan berbeza dicetak, dan masing-masing akan menjadi tempat yang sangat baik untuk memperoleh sebahagian keuntungan.

Pedagang baru mungkin bertanya-tanya mengapa peniaga profesional tidak akan bertahan sehingga titik 2 dicapai. Bagaimanapun, keuntungan tambahan pasti besar. Mereka, tetapi pada titik 1 tidak ada, bahkan seorang profesional pasar, yang tahu apa yang akan terjadi selanjutnya! Kebaikan mengambil keuntungan sekurang-kurangnya sebahagian apabila perbezaan momentum harga muncul. Dan mereka akan keluar sepenuhnya dari semua posisi apabila perbezaan kedua muncul.

Pengambilan Utama:

 • Persediaan pemerasan BB boleh menjadi kuat, tetapi anda masih memerlukan strategi keluar untuk menangkap keuntungan dan mengehadkan risiko.
 • Apabila perbezaan harga / momentum muncul, ambil sebahagian keuntungan.
 • Sekiranya / apabila perbezaan harga / momentum berikutnya muncul, keluar sepenuhnya.
 • Peniaga profesional memperoleh keuntungan berdasarkan apa yang dinyatakan oleh carta, bukan berdasarkan emosi ketakutan atau ketamakan.

Ringkasan

Bollinger Bands adalah salah satu alat teknikal paling kuat yang tersedia untuk peniaga. Untuk hasil terbaik, tukar isyarat breakout Bollinger Band ke arah cerun EMA 50-tempoh. Sentiasa mengambil keuntungan separa / penuh pada setiap perbezaan harga / momentum% B. Jangan sekali-kali membiarkan ketakutan atau kerakusan mengatasi strategi keluar yang baik. Malah penyediaan peletupan / pemerasan BB yang paling sempurna boleh gagal, jadi sentiasa pastikan risiko per perdagangan anda kecil.

Spekulasi di pasaran kewangan melibatkan risiko yang besar dan oleh itu hanya modal risiko yang harus digunakan semasa berdagang atau melabur. Sentiasa berjumpa dengan penasihat kewangan berlesen anda sebelum menggunakan modal risiko di pasaran kewangan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me