Teknologi blockchain berkembang dengan kadar yang mengejutkan. Teknologi ini mewujudkan persekitaran yang makmur bagi usahawan yang ingin memulakan perniagaan Bitcoin. Ini merupakan perjalanan yang menggembirakan bagi para pelabur BTC, dan dalam sembilan tahun kebelakangan ini, pertumbuhan yang besar telah berlaku di ruang crypto. Hari ini, terdapat banyak peluang perniagaan Bitcoin untuk dipertimbangkan.

Masa Kerja Rumah

Pencarian anda untuk perniagaan BTC yang sempurna harus dimulakan dengan penyelidikan. Peluang perniagaan Bitcoin ada di mana-mana, tetapi penting untuk diingat bahawa tidak semua negara pro-bitcoin. China hanya dibenarkan satu ATM BTC beroperasi sehingga melarang ICO di negara ini tahun lalu. Hari ini, ATM BTC duduk di lobi ibu pejabat BTCC, dihiasi seperti pokok Krismas, tanpa BTC tersedia.

Masa Peguam

Untuk mengelakkan kehilangan pelaburan anda, anda harus berunding dengan undang-undang tempatan anda sebelum memilih model perniagaan tertentu. Negara berbeza mengikut kesahan kripto mereka. Untuk mengelakkan senario terburuk, seperti dijebloskan ke penjara dan merampas semua crypto anda, anda perlu berunding dengan pemerintah tempatan anda. Seorang peguam boleh membuat bahagian proses ini lebih mudah.

Beberapa peguam pakar dalam adab berkaitan cryptocurrency, seperti Lee Schneider dari firma undang-undang yang berprestij McDermott Akan & Emery. Schneider menjelaskan bagaimana praktiknya sekarang hanya dikhaskan untuk teknologi blockchain baru-baru ini temu ramah dengan maklumat.com. Dia juga tidak keseorangan Terdapat banyak firma undang-undang yang beralih ke pasar crypto yang sedang berkembang untuk mencari pelanggan baru.

Pertimbangkan Pembiayaan Anda

Pembiayaan yang ada akan memainkan peranan penting dalam menentukan model perniagaan yang paling sesuai dengan kriteria anda. Tidak semua perniagaan Bitcoin berharga sama. Terdapat pelbagai perniagaan BTC permulaan kos rendah, seperti ATM BTC dan barang dagangan. Anda boleh memulakan salah satu perniagaan ini dengan harga di bawah $ 20,000.

Perniagaan ATM Bitcoin

Perniagaan ATM Bitcoin

Terdapat juga perniagaan BTC yang memerlukan pelaburan yang sangat besar. Anda memerlukan modal yang besar sekiranya anda mempertimbangkan untuk memulakan operasi perlombongan yang cukup besar. Pelantar perlombongan ASIC mahal untuk dibeli dan dikendalikan. Anda dapat dengan mudah menghabiskan sejumlah besar dana anda untuk pelantar perlombongan sahaja.

Sebagai contoh, standard industri semasa adalah Antminer s9. Unit ini berharga $ 698. Operasi perlombongan bersaiz besar boleh terdiri daripada seratus Antminer s9s. Banyak ladang perlombongan besar bahkan merangkumi ribuan ladang perlombongan. Ladang perlombongan seukuran ini memerlukan pelaburan $ 700,000 sebelum ada kos lain yang berkaitan dengan perniagaan, seperti lokasi, kakitangan, dan pemasangan.

Perkhidmatan Pinjaman Bitcoin

Pinjaman Bitcoin mengkhusus dalam menyediakan modal permulaan. Perkhidmatan ini dapat meningkatkan dana anda dengan ketara apabila digunakan dengan betul. Perkhidmatan pinjaman Bitcoin boleh menjadi kaedah yang baik untuk anda memulakan perniagaan Bitcoin tanpa menghabiskan semua crypto yang anda hasilkan. Salah satu contoh platform pinjaman Bitcoin adalah Modal Tidak Terikat.

Modal yang Tidak Terikat akan memberi anda USD dan membolehkan anda menggunakan Bitcoin atau Ethereum anda sebagai cagaran. Pengguna dibenarkan meminjam hingga 50 peratus nilai cagaran crypto mereka. Dan, pinjaman tersedia untuk jangka masa tiga bulan dan dua tahun. Kelemahannya ialah anda melihat kadar faedah sepuluh hingga empat belas peratus untuk pinjaman anda. Tetapi, anda mungkin mendapati bahawa perniagaan berpotensi anda dapat menampung kadar faedah ini dan masih menghasilkan keuntungan yang lumayan.

Perniagaan Bitcoin yang popular untuk dipertimbangkan

Terdapat sebilangan besar jenis perniagaan BTC yang popular di seluruh dunia. Anda akan mendapati bahawa beberapa daripadanya lebih sesuai dengan lokasi anda daripada yang lain. Tidak ada satu ukuran yang sesuai untuk membincangkan perniagaan Bitcoin. Hanya penyelidikan yang dapat membantu anda menentukan pilihan pelaburan terbaik. Mari luangkan masa untuk melihat beberapa model perniagaan BTC paling popular yang dilihat sekarang.

ATM BTC

ATM Bitcoin mula menjadi lebih popular. Peranti ini membolehkan pengguna membeli, mengirim, dan menjual BTC tanpa nama. Kos untuk penyebutan ini datang dalam bentuk yuran transaksi yang jauh lebih tinggi daripada alternatif dalam talian seperti Coinbase. ATM BTC dapat memberi anda pendapatan yang besar jika ditempatkan di lokasi yang betul. Anda ingin mengesahkan kesahihannya di negara anda sebelum membeli unit.

Kelebihan ATM BTC adalah bahawa ia adalah sistem perniagaan automatik, yang hanya memerlukan anda menyimpan dompet panas mesin dengan BTC. Kelemahannya adalah bahawa turun naik harga boleh mempengaruhi nilai BTC di dompet panas anda. Di banyak negara, seperti AS, ATM BTC anda hanya akan dibenarkan menjual BTC kepada pengguna. Menjual BTC secara langsung untuk fiat tanpa pematuhan KYC adalah haram di AS kerana undang-undang mata wang fiat. Pelanggan boleh membeli semua BTC yang mereka mahukan dari mesin anda, tetapi mereka harus pergi ke tempat lain untuk menjualnya.

Kiriman Wang BTC

Syarikat pengiriman wang Bitcoin berkembang pesat di seluruh dunia. Syarikat pengiriman wang menghantar wang ke peringkat antarabangsa. Bangsa seperti India dan Afrika Selatan sangat bergantung pada pembayaran kiriman wang. Firma pengiriman wang BTC dapat memberikan pelanggan ini alternatif yang menjimatkan untuk proses tradisional menghantar wang ke peringkat antarabangsa. Perkhidmatan pengiriman wang Crypto memberikan pelanggan dengan urus niaga segera dan kadar pengurangan. Syarikat kiriman wang crypto boleh menjadi perniagaan Bitcoin pintar untuk dipertimbangkan jika anda tinggal di kawasan di mana pembayaran kiriman wang adalah komponen utama ekonomi tempatan.

Pembayaran Kiriman Wang Global melalui Bank Dunia

Pembayaran Kiriman Wang Global melalui Bank Dunia

Operasi Perlombongan

Perlombongan BTC masih menguntungkan berkat pengembangan pelantar perlombongan berkuasa tinggi dan kolam perlombongan. Kolam perlombongan menggabungkan kekuatan pemprosesan setiap pengguna di rangkaian. Kuasa hash yang ditingkatkan memberikan kolam perlombongan keupayaan untuk meningkatkan keberkesanan semua pelombong yang terlibat. Pelombong membahagi keuntungan yang diperoleh mengikut sumbangan hash mereka.

Hari ini, rig perlombongan Spesifik Terpadu Aplikasi (ASIC) adalah pilihan terbaik untuk melombong BTC. Cip ini beribu-ribu kali lebih berkesan dalam mengira algoritma Hash-256 BTC daripada GPU atau CPU. ASIC rig akan mengambil banyak pelaburan anda.

Anda juga perlu mempertimbangkan kos operasi anda. Kawasan dengan pilihan tenaga murah atau boleh diperbaharui lebih sesuai untuk operasi perlombongan. Anda mungkin mendapati bahawa anda tidak memperoleh keuntungan jika anda menjalankan operasi perlombongan di kawasan dengan kos elektrik yang tinggi. Terdapat kurang daripada empat juta BTC yang akan dilombong. Kekurangan ini akan membantu mendorong permintaan BTC naik, dan harganya harus meningkat dengan sewajarnya. BTC terakhir dianggarkan ditambang pada tahun 2140.

Peluang Perniagaan Bitcoin

Sangat mengasyikkan untuk melihat bagaimana teknologi blockchain menyediakan dunia dengan banyak peluang perniagaan baru. Ramai orang di ruang crypto percaya bahawa pasaran yang terdesentralisasi akan terus melihat pertumbuhan selama bertahun-tahun akan datang. Dengan membuka perniagaan Bitcoin sekarang, anda meletakkan diri anda dengan bijak dalam revolusi ekonomi digital ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me