Pinjaman: Sebilangan orang memerlukannya dan membayarnya kembali dengan menggunakan pembayaran bulanan pinjaman kredit buruk yang boleh diperoleh dari laman web jusyrightloans. Sebilangan orang membuat bantuan untuk membantu orang yang berada dalam kesusahan. Dan, sehingga baru-baru ini, semua bank dan Pinjaman P2P diniagakan dalam mata wang fiat. Tetapi satu persoalan besar bagi penggemar Bitcoin ialah: hberhutang untuk mendapatkan pinjaman di BTC?.

Adakah pinjaman dalam Bitcoin boleh dilaksanakan untuk anda? Adakah ini masuk akal dari segi kewangan untuk anda? Bagaimana / di mana anda boleh mendapatkan pinjaman dalam Bitcoin? Ikuti dan anda akan mempelajari asasnya di sini.

Pinjaman: Soalan Penting

Sebelum anda belajar bagaimana mendapatkan pinjaman di BTC, tanyakan pada diri anda beberapa soalan sukar:

 • Mengapa saya perlu meminjam modal dalam bitcoin atau mata wang lain?
 • Adakah pinjaman ini untuk tujuan produktif (pengembangan perniagaan, harta tanah sewa, pendidikan, dll.)?
 • Adakah saya yakin bahawa faedah mengambil pinjaman akan jauh melebihi kos dan risiko yang berpotensi?
 • Bagaimana jika saya tidak dapat membayar balik pinjaman tepat pada waktunya? Bolehkah saya menangani akibatnya?
 • Adakah kadar faedah dan yuran untuk pinjaman Bitcoin tinggi jika dibandingkan dengan pinjaman bank tradisional?

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan, sila semak Soalan Lazim mengenai Meminjam Dari Pemberi pinjaman Wang Berlesen di Singapura

Semak Harga

Bank dan pemberi pinjaman berasaskan fiat lain menggunakan anda skor kredit, pendapatan tahunan, beban hutang, dll untuk menentukan sama ada anda mempunyai risiko kredit yang boleh diterima. Kadar faedah pinjaman anda akan ditentukan oleh metrik tersebut. Sebagai contoh, Lightstream.com yang berpangkalan di AS boleh memberi anda pinjaman pembaikan rumah 24 bulan, $ 10,000 pada kadar 4,99 hingga 12,24%. “Pinjaman pendidikan pra-12” dilengkapi dengan kadar faedah 6.24 hingga 13.69%. Tidak ada bayaran asal pinjaman.

Bandingkan kadar faedah tersebut dengan yang dikenakan oleh Bitbond.com yang berpangkalan di Jerman. Pinjaman perniagaan selama dua belas bulan, 10,000 euro dalam Bitcoin akan memberi anda bayaran faedah sekurang-kurangnya 1,124 euro. Itulah 11.24% p.a. (setahun) sebelum menambahkan yuran permulaan pinjaman 2 hingga 3%. Bayaran lewat disenaraikan sebagai .01% daripada jumlah tunggakan sehari. (Semua maklumat di atas dari laman web Lightstream.com dan Bitbond.com.)

Dua pengambilan dari maklumat di atas:

 1. Sekiranya anda mempunyai skor kredit yang sangat baik, meminjam dari pemberi pinjaman fiat tradisional mungkin memberi anda kadar faedah rendah.
 2. Semakin rendah skor kredit anda, semakin tinggi kadar pemberi pinjaman fiat tradisional berbanding dengan kadar pemberi pinjaman Bitcoin.

Cara Mendapatkan Pinjaman di BTC

Tidak seperti pemberi pinjaman fiat tradisional, Bitbond.com menggunakan sistem pemeringkatan faktor kepercayaan untuk membantu menentukan kemungkinan anda membayar balik pinjaman Bitcoin anda. Pertama, berikan maklumat peribadi anda:

 • Nama, jantina, umur
 • Maklumat hubungan
 • Butiran pekerjaan (tunggakan gaji baru-baru ini, nama perniagaan anda atau nama majikan)
 • Maklumat kediaman (dan bukti gas, elektrik, bil air)

Seterusnya, algoritma Bitbond ingin melihat semua perniagaan dalam talian, akaun bank, PayPal dan sambungan media sosial anda. Ini adalah buat-atau-pecah titik data yang dapat menentukan sama ada anda diberikan pinjaman – atau tidak.

Pelanggan Berkilat, Selamat

Contohnya, jika perniagaan anda mempunyai banyak pelanggan eBay, Etsy, Shopify atau Amazon yang bahagia, itu adalah kelebihan besar bagi anda. Sekiranya anda mempunyai hubungan jangka panjang dan stabil dengan bank yang dikawal selia, itu juga dilihat baik. Perkara yang sama berlaku jika anda melakukan banyak perniagaan melalui PayPal, dan dengan sedikit keluhan pelanggan. Akhirnya, Bitbond ingin menyemak semua akaun media sosial anda seperti Twitter, Facebook, LinkedIn dan sebagainya.

Warganegara yang Baik dan Berdiri

Semakin banyak semua sambungan ini melukiskan anda sebagai peniaga yang stabil dan jujur, semakin besar kemungkinan pinjaman anda disetujui. Peringkat peminjam Bitbond merangkumi antara A hingga F, dengan peringkat A memberi anda kadar faedah terendah. Ingat, pemegang akaun Bitbond lain yang sebenarnya mengambil risiko untuk meminjamkan Bitcoin mereka kepada anda. Bitbond hanyalah fasilitator, menghubungkan anda dengan orang lain yang bersedia meminjamkan Bitcoin mereka dengan faedah.

Persetujuan pinjaman anda boleh memakan masa sehingga 14 hari (masa maksimum pinjaman anda disenaraikan) tetapi biasanya lebih cepat. Itu hanya bergantung pada seberapa baik Bitbond mengurutkan semua butiran peribadi, perbankan dan hubungan perniagaan anda. Sekiranya peringkat peminjam Bitbond anda adalah E atau F, anda mungkin sukar mencari pinjaman dengan kadar faedah rendah.

Terpaut – atau Tidak?

Pemberi pinjaman di Bitbond dapat menentukan sama ada pinjaman anda akan dilunasi melalui pasak mata wang fiat (mata wang asas pinjaman) atau kadar pertukaran BTC mengambang. Dari laman web Bitbond, definisi tepat:

Mata wang asas pinjaman adalah mata wang di mana jadual pembayaran dikira. Sekiranya ini adalah bitcoin, maka peminjam perlu membayar balik jumlah pinjaman bitcoin ditambah faedah. Sekiranya dolar AS atau Euro adalah mata wang asas, pembayaran pinjaman dikira dalam dolar atau euro. Pembayaran sebenar masih dilakukan dalam bitcoin. Tetapi jumlah bitcoin yang dibayar setiap bulan turun naik dengan harga bitcoin. Nilai pembayaran dalam dolar atau euro adalah tetap. Ini dilakukan untuk mengurangkan turun naik harga bitcoin untuk peminjam dan pemberi pinjaman.

(Thomas dari Bitbond.com segera menjawab senarai pertanyaan yang saya kirim melalui e-mel. Itu pasti baik sekiranya anda atau peminjam / pemberi pinjaman lain memerlukan perkhidmatan pelanggan yang cepat.)

Jelas, kebanyakan peminjam yang waras akan memilih mata wang asas AS Dollar atau Euro untuk pembayaran balik pinjaman mereka. Ini menghilangkan kebimbangan mengenai pergerakan harga Bitcoin yang berpotensi besar sepanjang jangka hayat pinjaman.

Masa Habis

Laman web Bitbond menyediakan contoh kalkulator pembayaran pinjaman untuk hipotesis $ 10,000, dua belas bulan, pinjaman Bitcoin berdenominasi Euro. Inilah tangkapan skrin:

Cara Mendapatkan Pinjaman di Btc

Contoh jadual pembayaran untuk pinjaman Bitcoin dalam bentuk 12 bulan, 10,000 Euro. Perhatikan muatan faedah yang dikenakan pada tahap awal pinjaman hipotetis ini. Grafik grafik melalui laman web Bitbond.com.

Pemberi pinjaman bitbond dapat menyusun pembayaran pinjaman sehingga peminjam membayar lebih banyak bunga setiap bulan pada peringkat awal pinjaman. Ini dapat membantu mengurangkan kerugian kepada pemberi pinjaman sekiranya pinjaman anda menjadi tidak dapat dibayar pertengahan atau akhir. Ia juga memberi tekanan kepada anda untuk membuat pinjaman. Pinjaman kenderaan AS disusun dengan cara ini pada era pra-1990. Ia berdasarkan formula pembayaran pinjaman yang dikenali sebagai peraturan 78-an. Ia pasti condong kepada pemberi pinjaman!

Berhati-hatilah

Sekiranya anda gagal melunaskan pinjaman Bitcoin anda, Bitbond akan memberikan cincin kepada bahagian kutipan dalamannya, dan anda pasti akan dihubungi mengenai kewajipan anda yang belum dibayar. Sekiranya perkara itu tidak menarik perhatian anda, syarikat tersebut akan merujuk kes anda ke agensi pengumpulan luaran untuk menggunakan tekanan yang lebih tinggi. Berjalan pergi dari kewajipan pinjaman adalah cara yang pasti untuk merosakkan masa depan kewangan anda. Jangan buat.

Ringkasan

Bagaimana untuk mendapatkan pinjaman di BTC? Ini adalah proses yang cukup mudah. Walau bagaimanapun, nampaknya tidak ada kelebihan nyata dalam meminjam dalam Bitcoin berbanding meminjam dalam mata wang fiat, melainkan:

 1. Skor kredit anda terlalu lemah untuk mendapatkan pinjaman daripada pemberi pinjaman tradisional (bank, syarikat kredit, S&L, dll.), dan
 2. Anda boleh memperoleh pangkat peminjam yang tinggi dari Bitbond berbanding portfolio perniagaan dalam talian, akaun bank, PayPal dan media sosial berkualiti tinggi anda.

Sekiranya nombor satu kelayakan tidak berlaku untuk keadaan anda, anda mungkin akan dapat kadar faedah yang lebih baik dari pemberi pinjaman tradisional. Tetapi bagaimana jika kedua-duanya dari mana kelayakan berkenaan untuk anda? Anda mungkin akan mendapat anggapan untuk pinjaman Bitcoin Bitbond. Walau bagaimanapun, anda seharusnya mengharapkan untuk membayar kadar faedah yang lebih tinggi daripada individu yang mempunyai skor kredit tinggi yang mengambil pinjaman fiat tradisional.

Bandingkan dengan teliti tawaran pemberi pinjaman fiat tradisional dan pemberi pinjaman Bitcoin. Pertimbangkan dengan teliti gaya pinjaman mana yang paling sesuai untuk anda. Luangkan masa untuk membaca semua cetakan pinjaman sebelum menandatangani nama anda di garis putus-putus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me