Semasa melonjaknya cryptocurrency, anda tidak boleh membuat pelaburan yang buruk. Ia seperti membuat pertaruhan dan tidak pernah kalah. Tetapi, ketika semuanya dalam keadaan turun, tidak begitu mudah. Sekiranya anda ingin menjana wang secara konsisten, anda perlu melakukan lebih daripada melemparkan anak panah ke papan semasa memilih duit syiling anda.

Memilih kapal roket dari lautan kotoran tidak mustahil. Menanyakan soalan yang tepat adalah cara untuk membuat keputusan pelaburan yang tepat. Ikuti garis panduan berikut di bawah mengenai cara menilai cryptocurrency, sehingga anda dapat membuat pelaburan yang tepat dari sini.

Apakah Projek Yang Dilakukan?

Projek blockchain sama seperti permulaan teknologi. Mereka masing-masing terdiri daripada pasukan yang berusaha menyelesaikan masalah. Apabila anda membeli duit syiling, anda bukan hanya membeli 1 dan 0 dan suatu hari nanti secara ajaib akan lebih bernilai nilainya. Anda menggunakan idea yang disokongnya dan pasukan yang membangunnya juga. Idea yang bagus dengan kes penggunaan praktikal di blockchain adalah sumbangan utama terhadap nilai syiling.

Masalah apa yang mereka cuba selesaikan?

Projek blockchain menyelesaikan masalah teknikal. Bitcoin – menyimpan nilai pada lejar yang tidak berubah, jadi wang anda selamat. Ethereum – memudahkan perjanjian digital dengan cara yang mudah, dan mengeluarkan orang tengah dari gambar. Monero – buat pemindahan aset peer-to-peer tanpa nama dan selamat.

Kemudian ada yang sedikit lebih banyak di luar sana. Anda mungkin pernah mendengar tentang Cryptokitties, versi moden haiwan peliharaan Tamagotchi untuk blockchain. Kucing digital secara harfiah adalah tanda. Mungkin terdengar bodoh, tetapi binatang peliharaan palsu berjaya dari batu peliharaan melalui Pokemon. Ini sebenarnya model perniagaan yang dilihat berjaya dengan teknologi lama dan kini dibawa ke blockchain.

perbandingan cryptokitties

Adakah ia telah dilakukan sebelum ini?

Idea yang sudah dibuat mungkin kelihatan buruk, tetapi ketika cuba menilai nilai koin, biasanya bagus. Terdapat faedah yang melekat untuk berada di blockchain. Keselamatan maklumat dan pertanggungjawaban pihak dapat menambah nilai idea yang sudah ada.

Ripple menggunakan tokennya, XRP, untuk membuat pertukaran antara institusi kewangan.

Ini bukan idea baru. Terdapat pemindahan wang selama institusi kewangan wujud. Walau bagaimanapun, pihak ketiga yang dipercayai akan melakukan transaksi untuk bank dan mengambil peratusan yang cukup besar untuk menyelesaikannya. Ripple menyingkirkan orang tengah dan mengurangkan peratusan menjadi sebahagian kecil – sebahagian kecil dari potensi industri berbilang trilion dolar tidak buruk.

Siapa yang membina / menyokongnya?

Produk hanya sebaik pasukan membuatnya. Konsepnya baru dan mencabar secara teknikal, jadi orang yang duit syiling anda beli lebih tahu apa yang mereka lakukan. Projek blockchain baru semestinya mudah didapati halaman pasukan di laman web mereka. Lihat latar belakang mereka dan pastikan mereka mempunyai kumpulan bakat yang pelbagai. Sekiranya satu pasukan adalah semua jurutera MIT, itu boleh menjadi masalah. Dalam pasukan itu, siapa yang berusaha mempromosikan projek dan membina penggunaannya?

Pasukan Neo

Beberapa projek yang lebih tua dan lebih mapan tidak mempunyai pasukan, tetapi seluruh komuniti. Cryptocurrency didesentralisasi pertama dan paling utama, jadi banyak kumpulan yang membina projek ini juga. Lihat saluran Reddit, Twitter, atau Telegram mereka untuk melihat siapa yang terlibat dengan projek ini. Lihat apakah ada sentimen positif di sekitarnya dan periksa apakah ada penyokong yang anda kagumi. Juga, jika desentralisasi adalah konsep yang anda percayai, maka berikan nilai yang lebih besar kepada koin dengan pasukan yang terdesentralisasi.

Penunjuk kekuatan projek yang lain ialah siapa yang menyokongnya. Walaupun rakan strategik pintar dapat mempengaruhi projek, mereka juga memberikannya kestabilan. NEO bekerjasama dengan kerajaan China. Sekiranya kerajaan negara terbesar dan ekonomi terkuat di planet ini percaya pada produk, itu mungkin memberikan nilai tambahan.

Apa Yang Dilakukan Duit Syiling?

Nampaknya duit syiling ini semuanya hanya sekedar harga dan cap pasaran, tetapi mereka juga mempunyai tujuan. Sebilangan syiling memberikan kecairan, sebahagiannya dapat ditebus untuk perkhidmatan lain, sebahagiannya berfungsi sebagai sekuriti, dan sebahagiannya pada dasarnya hanya kad keahlian.

Duit syiling seperti Bitcoin atau Dash mempunyai kes penggunaan yang sangat luas – masing-masing bertujuan untuk menjadi emas dan tunai cryptocurrency. Ether dan NEO’s GAS adalah bentuk pembayaran dalam ekosistem DApp mereka sendiri. Token lain mempunyai kegunaan yang lebih khusus. Golem membolehkan pengguna menyewa ruang komputer yang tidak digunakan untuk pembayaran tokennya. Ini mungkin satu kes penggunaan, tetapi nilai duit syiling itu langsung.

Syiling lain tidak begitu mudah. EOS, yang saat ini berada di posisi ke-6, adalah platform DApp yang memiliki token, tetapi menurut laman web mereka, “Token EOS tidak memiliki hak, penggunaan, tujuan, atribut, fungsi atau ciri, tersurat atau tersirat, termasuk, tanpa batasan, penggunaan, tujuan, atribut, fungsi atau ciri di Platform EOS. ” Ada yang percaya bahawa bahasa ini hanya ada dalam kontrak untuk membebaskan sebarang tanggungjawab daripada EOS, tetapi masih merupakan sesuatu yang harus anda pertimbangkan dalam penilaian anda.

Kes lain ialah Ripple’s XRP. Seperti yang telah dibincangkan, ia memberikan kecairan kepada pemindahan bank di rangkaian Ripple. Jadi, apa gunanya jika anda bukan institusi kewangan yang besar? Mungkin tidak ada yang baik. Tetapi jika anda fikir bank akan menggunakan token Ripple secara besar-besaran, dan permintaannya akan meroket, maka membeli rendah sekarang dan menjual ke bank kemudian boleh menguntungkan. Walaupun begitu, jika semua orang membeli Ripple dan tidak cukup untuk bekerja untuk institusi kewangan, maka mungkin ada masalah.

Koin yang merupakan ICO yang akan anda beli mungkin dibuat oleh orang-orang genius dengan produk yang luar biasa, tetapi jika duit syiling itu tidak dapat digunakan untuk apa-apa, maka anda harus berfikir dua kali sebelum membeli.

Pemikiran Akhir

Menilai duit syiling kebanyakannya subjektif. Anda boleh melihat beratus-ratus faktor dan masih salah. Tetapi, mengemukakan soalan yang disusun dalam artikel ini pasti akan membuat anda berada di landasan yang benar. Lain kali anda ingin membeli cryptocurrency, ketahui apa yang anda beli. Mengetahui duit syiling digunakan dan siapa yang membuatnya akan memberikan sebahagian besar maklumat yang anda perlukan untuk membuat keputusan yang tepat. Ketenangan fikiran dan akaun bank anda akan berterima kasih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me