Cryptocompanies yang Menyediakan Platform dan Perkhidmatan Bekerja

Bosan dengan Spekulasi? Cryptocompanies ini Menyediakan Platform dan Perkhidmatan Bekerja

Menyelam dunia cryptocurrency boleh menjadi pengalaman yang luar biasa.

Lebih daripada 1,000 cryptocurrency yang disokong blockchain yang beredar di 100+ pasaran dalam talian bermakna kumpulan crypto mendalam dan luas. Pelbagai pilihan yang memusingkan ini dapat menyebabkan pelabur yang masih baru atau penggemar crypto tercekik dengan kegelisahan pasaran.

Walau bagaimanapun, di tengah-tengah ICO yang didorong oleh spekulasi ini, beberapa penyelidikan yang sihat dapat mengarahkan anda ke arah syarikat yang menjanjikan dengan produk sebenar.

Cryptocurrency bukan lagi kebahagiaan teknologi untuk penghuni ruang bawah tanah stereotaip anda, dan syarikat kripto berikut adalah bukti kepada ini.

Platform mereka berfungsi sepenuhnya dan menyatukan blockchain ke dalam perkhidmatan sehari-hari, memberi teknologi peningkatan pendedahan kepada liputan umum.

Riak (XRP)

Ditubuhkan pada tahun 2012, Ripple adalah protokol pembayaran blockchain yang berfungsi sebagai sistem penyelesaian kasar masa nyata. Jangan terlalu digantung pada jargon. Ringkasnya, Ripple memberikan jawapan kepada masalah yang dihadapi oleh komuniti perniagaan antarabangsa, seperti keperluan pertukaran mata wang, waktu transaksi yang panjang, dan yuran transaksi.

Contohnya, jika syarikat ingin melakukan perniagaan melintasi sempadan, memerlukan masa 3-5 hari untuk menukar modal atau mengeluarkan pembayaran. Sekiranya anda menganggapnya dengan yuran transaksi yang tinggi dan kadar pertukaran fiat, memindahkan sejumlah besar dana dari satu negara ke negara lain boleh menjadi proses yang sukar.

Masukkan riak.

Protokol pembayaran Ripple melancarkan proses transaksi untuk syarikat dengan blockchain dan mata wangnya (XRP). Blockchain memberikan transaksi masa nyata melalui sistem aman dan terdesentralisasi, dan XRP memberikan kecairan untuk dana yang dipindahkan.

Selain itu, protokol mengurangkan kos transaksi hingga yuran kecil mulai dari 0,00001 XRP (pecahan pecahan sesen).

Riak dalam Amalan

Platform Ripple, Protokol Transaksi Ripple, menyaksikan peningkatan penggunaan institusi kewangan antarabangsa. Pengguna saling berinteraksi melalui gateway di ripple.net. Dari pintu gerbang ini, mereka dapat berinteraksi dengan anggota lain dari Protokol Transaksi Ripple dengan mengirim, menerima, dan menukar dana dalam bentuk mata wang XRP dan fiat.

Blockchain Ripple berfungsi sebagai lejar untuk urus niaga ini, secara terbuka menyimpan data transaksi di blok yang merupakan protokol.

Konsepnya terdengar revolusioner, dan setakat ini, Ripple membuktikan bahawa memang begitu. 100+ syarikat yang mengagumkan menggunakan Ripple untuk pertukaran modal, termasuk banyak bank terkemuka seperti UBS, Santander, dan UniCredit.

Sejauh ini, Ripple telah menunjukkan bahawa aplikasi dunia nyata mempunyai nilai dunia nyata terhadap dunia kewangan dan perniagaan global, dan protokolnya yang sudah banyak digunakan cenderung menarik lebih banyak pengguna kerana syarikat mendapat momentum dan pendedahan.

Siacoin (SC)

Jangan bimbang, ini bukan percubaan lain oleh bintang pop untuk menaikkan gelombang cryptocurrency (melihat anda, DJ Khaled). Secara kebetulan, penyanyi pop Sia tidak ada kaitan dengan Siacoin. Ia permulaan bermula pada pertandingan HackMIT 2013. Syarikat itu ingin memanfaatkan potensi penyimpanan yang tidak digunakan di dunia dengan teknologi blockchain. Pada dasarnya, Siacoin ingin membuat platform penyimpanan awan kolaboratif melalui rangkaian pusat data yang diuruskan secara individu.

Pusat data ini membolehkan pengguna menguruskan data melalui blockchain. Hab penyimpanan berfungsi sebagai node individu yang menyokong keseluruhan sistem, jadi bukannya ada pada satu pelayan terpusat (mis., Dropbox), awan wujud melalui rangkaian penyimpanan memori yang dikendalikan oleh pengguna.

Menggunakan Sia

Tidak seperti platform penyimpanan awan yang lain, Sia tidak beroperasi dari nama domain. Sebaliknya, program ini boleh dimuat turun dari Laman web Sia.

Setelah dimuat turun, pengguna dapat memuat naik fail ke awan untuk dihoskan di salah satu pusat data blockchain. Sebagai alternatif, pengguna boleh memilih untuk menjadi tuan rumah pusat data untuk pembayaran di Siacoin. Untuk memastikan host tidak berkompromi atau menyalahgunakan data peribadi, kontrak pintar memastikan host tidak dibayar kecuali mereka menyimpan maklumat dengan selamat. Platform Sia juga menyulitkan dan menjadikan semua data berlebihan untuk memastikan keselamatan data.

Platform ini kini aktif dan, seperti Ripple, lebih ditujukan kepada perniagaan daripada rata-rata individu, tetapi memandangkan masa dan pertumbuhan teknologi, Sia dapat menjadi alternatif yang lebih murah untuk perkhidmatan awan arus perdana di masa depan.

Steem (SMT)

Steem berusaha mengubah bagaimana kandungan internet dibuat, dikongsi, diberi insentif, dan bahkan dihargai. Blockchain beroperasi menggunakan apa yang disebut oleh penciptanya sebagai Proof of Brain. Tidak seperti syiling Proof of Work yang mengedarkan mata wang melalui hasil perlombongan (mis., Bitcoin), Steem diedarkan dengan menaikkan atau menyukai kandungan yang dihasilkan oleh anggota masyarakat.

Apabila siaran atau komen dinaikkan suara, pencipta kandungan tersebut menerima jumlah SMT yang setara (atau Smart Media Token, mata wang Steem). Ya, anda membacanya dengan betul – anda boleh dibayar untuk interaksi media sosial anda.

Jadi Di Mana Steem Berfungsi?

Rakan media sosial Steem, Steemit, memasukkan mata wang ke dalam platformnya. Dengan itu, pengguna dapat saling berinteraksi melalui rangkaian catatan blog dan bahagian komen, sambil memperoleh SMT kerana populariti sumbangan mereka.

Sehingga November 2017, Steemit mempunyai lebih daripada 400,000 akaun berdaftar dan memperoleh 90,000+ siaran harian. Sebilangan besar kandungan, tidak mengejutkan, berkaitan dengan cryptocurrency pada masa ini, tetapi penggunaan arus perdana membawa kepada kepelbagaian penciptaan kandungan yang lebih besar.

Contohnya, terdapat tag kategori untuk apa sahaja, dari sukan dan perjalanan ke meme dan sejarah, dengan catatan tren teratas yang membayar antara $ 30.00 – $ 200.00. Anda tahu teori konspirasi yang anda kongsi dan tidak ada yang mendengarnya? Walaupun Stemit mempunyai nilai yang tinggi, dan kami rasa itu cukup kemas.

Steem akhirnya berusaha untuk menetapkan standard baru untuk platform media sosial, tetapi hanya masa yang akan memberitahu sama ada komuniti internet menerima pendekatan berdasarkan keuntungan untuk interaksi dalam talian.

Perhatian Asas (BAT)

Sama seperti Steem, Basic Attention menggunakan insentif keuntungan secara individu untuk merombak bagaimana kita berinteraksi dengan perkhidmatan dalam talian. Walau bagaimanapun, untuk BAT, sasarannya adalah pengiklanan, bukan media sosial.

Ideanya adalah untuk menyederhanakan perkhidmatan periklanan untuk memasukkan penonton, penerbit, dan pengiklan saja, menghilangkan kebutuhan orang tengah dalam proses dan mengurangi potensi penipuan pemasaran. Dibina pada blockchain Ethereum, projek ini merupakan platform iklan digital terdesentralisasi sumber terbuka yang didorong oleh token BAT. Pengguna di platform akan diberi penghargaan dalam BAT atas perhatian dan tontonan iklan mereka, dan penerbit akan menerima BAT sebanding dengan popularitas iklan mereka yang diterbitkan..

Di mana Ini Dilaksanakan?

Sekiranya anda ingin mendapat penghargaan kerana kepenggunaan tanpa rasa bersalah, Penyemak imbas Brave kini menyokong platform Perhatian Asas. Ia dilengkapi dompet dalam penyemak imbas untuk menyimpan pengguna BAT yang diperoleh di antara muka dengan melihat iklan. Namun, tontonan iklan adalah pilihan sepenuhnya, kerana penyemak imbas Berani tidak akan memaparkan iklan melainkan pengguna mengaktifkannya.

Penyemak imbas juga merangkumi ciri Pembayaran Berani, yang membolehkan pengguna menyumbangkan sebahagian daripada BAT mereka secara langsung dari dompet penyemak imbas mereka ke laman web kegemaran mereka; di masa depan, Pembayaran Berani dapat digunakan untuk perkhidmatan, produk, langganan, dan sejenisnya ketika laman web melaksanakan fungsi pembayaran BAT.

Brave juga menggunakan sistem Metrik Perhatian Asas untuk mengukur kepuasan dan perhatian pengguna. Dengan metrik ini, Perhatian Asas dapat mengukur dengan tepat iklan mana yang memperoleh tontonan paling banyak dengan menilai iklan mana yang mendapat hak istimewa setiap penonton. Ini memastikan bahawa penerbit mendapat pampasan yang tepat untuk popularitas iklan, dan juga menjamin bahawa pengiklan mendapat pendedahan yang optimum untuk perkhidmatan mereka dengan melacak dan menyasarkan minat pengguna.

Pada akhirnya, ini adalah win-win bagi semua yang terlibat: penonton dibayar untuk pendedahan kepada iklan yang ingin mereka lihat, pengiklan mencapai sasaran pasaran mereka, dan penerbit tidak perlu khawatir dengan pemasaran palsu yang mengurangkan keuntungan mereka.

Buat masa ini, Brave adalah satu-satunya penyemak imbas yang menampung platform Basic Attention, tetapi ketika Perhatian Asas berkembang, pasukannya berharap untuk penggunaan protokol blockchain yang lebih luas. Ini adalah salah satu dari beberapa teknologi blockchain yang ingin menggegarkan iklan digital menjadi lebih baik dengan menghilangkan penipuan, mengurangkan ancaman perisian hasad, dan memberikan metrik yang lebih tepat untuk mengukur pendedahan iklan dan minat pengguna.

Berani adalah aplikasi nyata pertama dari teknologi Basic Attention, tetapi jika ia menjadi popular di kalangan pengguna, penerbit dan pengiklan, penggunaan arus perdana dapat menjadikan BAT sebagai standard baru untuk pemasaran dalam talian.

Pemikiran Akhir

Perlu diingat bahawa ini bukan senarai lengkap dan beberapa platform ini, sementara aktif, masih memerlukan pengembangan lebih lanjut. Tetapi, secara umum, platform ini telah membuktikan kelayakan dan kemampuan teknologi mereka berbanding dengan syarikat bertenaga blockchain lain yang teknologinya berada dalam perkembangan teorinya.

Ini adalah masa yang menarik untuk teknologi, kerana blockchain telah membuat penciptaan penyelesaian peringkat tinggi atau pengoptimuman penyelesaian semasa yang dapat dijangkau oleh banyak orang.

Pastikan untuk mendidik diri anda mengenai trend industri dan mengikuti beberapa syarikat kegemaran anda untuk mengikuti perkembangannya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map