Doktor Perubatan dan PhD mengambil Blockchain: Temu Bual dengan Pasukan PeerAtlas

PeerAtlas dalam misi untuk menjadikan maklumat perubatan percuma dan mewujudkan struktur insentif yang berkesinambungan dan berskala untuk doktor perubatan dan profesional perubatan untuk menyumbang dan mengemas kini maklumat di perpustakaan perubatan bebas iklan dan semakan rakan sebaya.

Koleksi perpustakaan perubatan penyandang hadir dengan bayaran langganan yang agak tinggi, yang boleh sangat mahal bagi para doktor di seluruh dunia. PeerAtlas berusaha untuk mendemokrasikan akses kepada maklumat perubatan berkualiti tinggi untuk semua.

Kualiti khas PeerAtlas adalah bahawa pasukan pengasasnya adalah sekumpulan doktor perubatan dan doktor falsafah Amerika Syarikat.

Temu ramah berikut dilakukan di NEO DevCon 2018 oleh Alex Moskov, Colin Harper, dan Jesus Najera bersama dua daripada Pengasas Bersama projek Colin Closser, M.D., dan Ling Wu, Ph.D.

CoinCentral: Bagaimana Peer Atlas bermula?

Colin Closser Dr.: Pada tahun 2011, Dr. Brad Matteson, pengasasnya, bahawa sebagai pelajar tahun tiga atau keempat di sekolah perubatan, dia tidak semestinya dapat mengakses maklumat penting untuk merawat pesakit ketika dia tidak berada di hospital kerana mereka berlangganan ke Gold Standard Resource adalah langganan dengan paywall yang melalui kemudahan tersebut.

Maklumatnya tidak percuma, di belakang paywall sedangkan internet telah membuka banyak kawasan lain, jadi kami fikir itu agak pelik. Dia mula belajar membuat kod dan mula membina alpha awal platform pertama, Peer Atlas.

Dr. Ling Wu: Sebenarnya masalah besar kerana memikirkan ketika pesakit memerlukan rawatan, mereka tidak memilih keadaan atau keadaan, seperti hanya memerlukan rawatan dari hospital pada waktu tertentu. Seorang pesakit memerlukan rawatan di mana sahaja, pada bila-bila masa. Mungkin tidak ada doktor di sekitarnya, tetapi dia masih memerlukan rawatan. Mereka tidak mempunyai cara untuk mendapatkan layanan sama dari orang yang mampu membayar, jadi bagaimana kita dapat menyelesaikan masalah ini?

Sekiranya anda memikirkannya lebih jauh, walaupun untuk doktor yang merawat pesakit, itu bukan peluang yang sama. Bagi pesakit yang boleh mendapatkan doktor yang membayar paywall, mereka mendapat lebih banyak sumber yang boleh mereka gunakan. Bagi doktor lain, mereka mempunyai pilihan, atau mereka tidak mempunyai pilihan untuk membayar yuran langganan, jadi sumber yang mereka perolehi tidak sama.

Colin Closser Dr.: Di seluruh dunia, banyak doktor tidak mampu atau tidak membayar langganan dan mereka mungkin akan bertahan dalam keadaan kerana tidak ada sumber perubatan percuma yang berkualiti tinggi dan jelas. Mereka mungkin mengalaminya berdasarkan pengalaman mereka apabila lebih baik bagi pesakit jika mereka mempunyai sumber yang tersedia di hujung jari mereka.

Pesakit tidak menyedari bahawa doktor tidak mempunyai akses kepada maklumat tersebut?

Dr. Ling Wu: Tepat. Anda bahkan tidak tahu apa kesepakatan di sebalik tabir.

Itu sangat benar. Dari interaksi saya sendiri, saya telah melihat betapa keruhnya di belakang tabir kerana anda hanya menunggu dan berinteraksi dengan doktor hanya selama lima atau sepuluh minit dan mereka pergi.

Dr. Colin Closser: Mereka kembali dan mengemukakan nota pesakit anda, membuat rancangan rawatan jika mereka belum melakukannya.

Rakan Atlas cuba memecahkan halangan ini dan berusaha meningkatkan ketelusan dan akses kepada pengetahuan. Bagaimana sistem berfungsi? Bagaimana program ini berfungsi? Dalam praktiknya, apa yang boleh kita harapkan?

Dr. Colin Closser: Dalam praktiknya, ia adalah dua cabang.

Pertama, bagaimana ensiklopedia berfungsi dan kedua, bagaimana token berfungsi? Ensiklopedia berfungsi tanpa log masuk. Semua maklumat akan tersedia. Sebab seseorang masuk juga akan menjadi dua sebab. Untuk memberi petunjuk kepada pencipta kandungan yang mereka anggap berguna secara peribadi, seperti keinginan peribadi, dan juga, untuk mendapatkan kredit untuk melanjutkan pendidikan perubatan.

Kredit pendidikan perubatan berterusan ditebus setiap tahun. Ini seperti lembaga pelesenan untuk kepakaran anda, dan anda mempunyai sejumlah pendidikan yang harus anda lakukan setiap tahun untuk terus mengikuti bidang anda. Anda boleh memperoleh kredit dengan menggunakan platform kami dan meneliti kandungan perubatan. Kami akan menebus kredit tersebut dengan pihak berkuasa pelesenan anda sebagai pertukaran token. Sudah menjadi standard industri.

Kami tidak hanya berjanji untuk melakukan sesuatu. Pesaing kami, terkini, adalah sumber langganan. Mereka memberi anda kredit CME kerana menggunakan laman web ini dan mereka menebusnya secara percuma, tetapi langganannya mahal. Kami tidak akan mempunyai langganan, maklumatnya tersedia, dan jika anda ingin menebus CME melalui laman web kami, kami adalah operasi yang cukup ramping sehingga kami dapat melakukannya dengan baik di bawah kos langganan pesaing kami. Ini masih belanjawan.

Sekiranya anda mahu, anda boleh melakukan CME anda di tempat lain, tetapi jika anda melakukannya melalui kami, kami masih boleh menjadi lebih murah daripada persaingan kami.

Bagaimana token memainkan semua perkara di sini?

Dr. Colin Closser: Model perniagaan untuk laman web ini berdasarkan token. Ini memberikan penggalangan dana pada awalnya, sebagai pertukaran untuk NEO yang kami bangkitkan di ICO, kami dapat menggunakannya sebelum masyarakat pergi, kami dapat membeli kandungan berkualiti tinggi. Galakkan doktor berprestij untuk membuat kandungan untuk laman web ini sebelum komuniti mencapai tahap kritikal kerana mengalami situasi jenis Steemit di mana orang ramai memberi maklumat.

[Catatan editor: Model Steemit tidak begitu tepat, lebih-lebih lagi membuat token inflasi yang diedarkan kepada pengguna berdasarkan aktiviti dan jumlah token Steem Power mereka, tetapi itu hanya perbezaan kecil dan contoh Dr. Closser masih masuk akal.]

Dr. Ling Wu: Sekiranya anda memikirkan perkara ini, orang sudah melakukannya. Tidak kira sama ada bidang perubatan atau bidang saintifik. Saya dalam bidang saintifik. Saya melakukan ini setiap hari. Kami menerbitkan makalah, kami memuat naik semua pengalaman ilmiah kami secara percuma sehingga kami tidak mendapat apa-apa, dan sistem mengenakan bayaran kepada pengguna untuk menebus semua maklumat ini, pengetahuan ini.

Sistem ini menggunakan anda secara percuma dan mengenakan bayaran kepada pengguna untuk menggunakannya. Kami ingin memecahkan sistem untuk doktor yang sudah memberikan semua maklumat perubatan berkualiti tinggi yang sahih ini yang sampai kepada pesakit secara langsung.

Dr. Colin Closser: Izinkan saya memberi anda mengapa token itu diperlukan untuk model perniagaan. Begitulah cara mereka menjadikan satu standard global untuk memasukkan kandungan ensiklopedia perubatan ini. Memiliki token membolehkan global. Sekiranya seseorang meletakkan maklumat perubatan palsu, anda akan tahu, atau mereka tidak akan dibayar.

Dr. Ling Wu: Kami mempunyai pembangunan sistem tinjauan rakan sebaya seperti semua pengetahuan berkualiti tinggi.

Dr. Colin Closser: Kami perlu membayar pengulas rakan sebaya agar fungsi token itu menjadi fungsi lain.

Apabila doktor atau profesional perubatan menerbitkan ensiklopedia anda, doktor atau penyedia ensiklopedia lain dapat memberi petunjuk kepada doktor tersebut?

Dr. Colin Closser: Ya, orang akan terdorong untuk memberi tahu pencipta kandungan yang anda anggap berguna dalam merawat pesakit.

Seperti yang anda katakan, sistem tip ini adalah lapisan gula pada kek kerana doktor di bidang ini sudah mahu menerbitkan sesuatu kerana itu membantu kredibiliti mereka.

Dr. Colin Closser: Mereka sudah selalu ditanya.

Tetapi sekarang, dengan sistem anda, mereka tidak lagi melakukannya tanpa semacam insentif kewangan kerana mereka dapat memberi petunjuk jika kandungannya bagus.

Dr. Ling Wu: Mereka boleh, tapi saya rasa, ganjaran untuk mereka lebih kepada reputasi. Mereka dapat merasa lebih baik kerana semua pengetahuan yang mereka berikan sampai ke tempat yang lebih baik yang akan memberi manfaat kepada seluruh masyarakat dengan lebih baik. Itulah visi yang lebih tinggi untuk doktor.

Colin Closser Dr.: Penggunaan token lain yang memberi kita kelebihan daripada tidak memiliki token, yang merupakan cara lain untuk menjalankan perniagaan, penggunaan lain ialah kita mempunyai peta jalan jangka panjang 20 hingga 40 tahun yang melibatkan kecerdasan buatan dan terlibat dalam penyatuan dengan rekod perubatan elektronik untuk mendapatkan cadangan rawatan berdasarkan data kami.

Selamat menjalani ujian klinikal. Memiliki sebilangan besar token yang dipegang oleh yayasan yang mereka pegang dan kemudian berjaya mendapat token Atlas memberi kita dada perang untuk berkembang ke luar ensiklopedia perubatan dan ke bidang baru.

Itu masuk akal, terutamanya jangka panjang peta jalan. Soalan menarik yang selalu ada di fikiran saya setiap kali saya mendengar mengenai apa-apa jenis penyelesaian blockchain di med atau medtech adalah mematuhi HIPAA dan menjalankan garis yang sangat baik antara menjadi ensiklopedia dan mempunyai akses ke rekod orang. Bagaimana penapisannya?

Dr. Colin Closser: HIPAA sangat sukar dan terdapat banyak halangan yang saya tulis di kertas putih memasuki bidang rekod perubatan elektronik. Kami bukan pesaing pesakit atau pasukan perubatan anda. Kami tidak berusaha meletakkan EMR pesakit pada blockchain.

Apa yang akan kami lakukan adalah berusaha mendapatkan akses ke data tanpa nama untuk menilai seberapa baik rawatan berfungsi dan menilai algoritma mana yang mungkin sesuai untuk pesakit tertentu memandangkan tanda-tanda vital mereka. Kumpulkan maklum balas itu untuk membawa pembelajaran mesin ke rawatan klinikal. Ini adalah matlamat jangka panjang, ini tidak ada.

Dr. Ling Wu: Itu sangat menjanjikan kerana membuka pasar yang berbeza, orang ramai kerana semua syarikat farmaseutikal, sekarang ini, mengeluarkan banyak wang untuk kos percubaan klinikal. Itulah salah satu sebab untuk menaikkan kos rawatan perubatan dan perubatan.

Dr. Colin Closser: Syarikat ubat-ubatan adalah syarikat yang membayar untuk penyelidikan dan kemudian mereka mengambil penyelidikan yang sesuai dengan mereka dan menerbitkannya, sebab itulah kami mempunyai ubat yang mahal.

Di antara kos farmasi yang sangat tinggi dan kos yang tidak masuk akal di beberapa hospital terbesar, anda mula melihat klinik rawatan segera datang ke tempat kejadian. Sama ada Peer Atlas atau blockchain industri perubatan lain, apa jenis faedah yang anda lihat di rantaian untuk industri penjagaan kesihatan maju? Bagaimana anda melihatnya bermanfaat dan membantu ruang?

Dr. Ling Wu: Saya akan mengatakan bahawa jika kita menggunakan teknologi blockchain dengan betul, kita akan mengambil banyak pembeli yang mengelirukan dalam bidang perubatan dan farmaseutikal. Itu semua bergantung pada bagaimana anda menggunakan teknologi ini ke bidang perubatan, dan juga pemasaran farmasi. Itu bukan jawapan mudah tentang bagaimana kita melakukannya sekarang, tetapi kita akan melihatnya di jalan. Bagaimana kita dapat bekerjasama atau bagaimana kita bekerja menentang iklan yang mengelirukan..

Dr. Colin Closser: Skop soalan anda sebenarnya lebih besar daripada skop projek kami. Persaingan kami terkini, produk yang tidak mempunyai blockchain. Persaingan bukan token perubatan lain yang dilancarkan di dalam atau di luar platform NEO. Oleh kerana pesaing utama kami tidak menggunakan blockchain, kami tidak berusaha melakukan sesuatu yang berbeza daripada yang ada sekarang. Kami cuba melakukannya dengan model kewangan yang berbeza menggunakan model blockchain dan bukannya model langganan. Saya tidak dapat memberitahu anda bagaimana blockchain akan menukar ubat kerana walaupun saya membaca buku putih Patientory, saya tidak bekerja dalam pentadbiran kesihatan dan saya tidak bekerja dengan rekod pesakit dan saya tidak dapat menilai.

Maaf kerana membuang anda.

Dr. Colin Closser: Tidak mengapa kerana ini adalah soalan yang bagus. Kami adalah ensiklopedia perubatan sumber terbuka. Saya dapat memberitahu anda bagaimana blockchain akan mempengaruhi projek kami kerana saya merancang token dan saya menulis buku putih, tetapi saya tidak dapat memberitahu anda bagaimana blockchain akan mengubah sisa ubat.

Dr. Ling Wu: Sekiranya kita akan menjadi yang pertama melakukan ini di jalan raya pada masa akan datang, semua persoalan yang anda kemukakan hari ini mungkin menjadi projek kami di masa hadapan. Itulah matlamatnya.

Mempunyai sumber maklumat yang dapat diakses oleh semua orang, anda akan mencari WebMD yang anda tidak pasti dari mana datangnya maklumat tersebut.

Dr. Colin Closser: WebMD dapat diakses oleh semua orang tetapi maklumat itu berkualiti rendah dan saya tidak dapat menggunakan untuk memutuskan bagaimana memperlakukan orang. Itu tidak cukup baik untuk doktor.

Mereka mungkin tidak berusaha untuk mengintegrasikan dengan teknologi AI atau pembelajaran mesin.

Colin Closser Dr.: Mungkin tidak berusaha menukar ubat pada masa akan datang dengan cara itu.

Dr. Ling Wu: Kami ingin mempunyai standard emas untuk diri kami terlebih dahulu dan kemudian itu akan menjadikan semua soalan yang anda kemukakan akan berlaku pada masa akan datang.

Anda mengatakan bahawa anda menulis token. Mengapa anda memilih NEO?

Dr. Colin Closser: Kami mempunyai gambarajah Venn. Kami mempunyai token yang mempunyai pasaran cair yang besar dan kemudian kami mempunyai token dengan teknologi yang baik. Satu-satunya yang mempunyai kedua-duanya adalah NEO. Mungkin anda boleh mempertikaikan sekarang bahawa Stellar … Saya tidak tahu, saya masih berpendapat bahawa pasaran NEO lebih baik daripada Stellar. Stellar atau Cardano, belum ada ICO di Cardono. Mungkin ada akhirnya kita dapat melakukannya di platform lain. Stratis mengambil langkah besar ke hadapan. Terutama pada masa saya menulis kertas putih, jumlah harian 24 untuk NEM adalah seperti 9 juta. Ini adalah satu jenaka. Ini adalah ketika NEO adalah 30-70 juta sehari.

Dr. Ling Wu: Saya juga ingin menyebutkan bahawa alasan lain untuk memilih NEO adalah kerana setelah bekerjasama dengan NEO, kami dapati mereka sangat senang bekerja. Mereka cuba bekerjasama dengan anda dan mereka cuba memasukkan anda ke dalam komuniti mereka.

Anda telah menyebut setiap nama kecuali Ethereum.

Dr. Colin Closser: Teknologi Ethereum jauh di belakang canggih. Bukti kerja itu berantakan, mahal, lambat. Platform kontrak pintar tidak boleh menunjukkan bukti kerja.

Bolehkah anda bayangkan jika semua orang ini, seperti doktor, bergantung pada platform dan ia tersumbat oleh Crypto Kitties? Mereka tidak dapat membantu pesakit kerana kucing di blockchain.

Dr. Colin Closser: Pertama, kita akan berada di NEO. Mungkin, pada masa akan datang, saya mempunyai impian untuk membina blockchain kita sendiri menggunakan teknologi konsensus NEO, dBFT. Anda mempunyai penjaga buku individu, jadi mungkin mereka boleh menjadi doktor terkenal di 20 negara yang berbeza. Seorang doktor dari setiap negara bertanggungjawab untuk menyimpan buku-buku tersebut. Bagaimana anda akan merosakkan 2 / 3rd doktor dari pelbagai negara? Untuk token, bahawa jika runtuh, akan merosakkan ensiklopedia perubatan sumber terbuka. Semoga berjaya.

Dr. Ling Wu: Itu juga salah satu sebabnya, kami mahu bermula dengan AS kerana inilah tempatnya. Semua maklumat perubatan dan pengetahuan perubatan berkualiti tinggi di sini. Langkah seterusnya, kami ingin agar semua negara lain, bahkan negara-negara yang tidak dilayani memiliki peluang yang sama untuk mendapatkan akses ke maklumat perubatan berkualiti tinggi ini yang akan membantu mereka di negara mereka dengan pesakit dan orang mendapat rawatan yang adil.

Seperti keupayaan untuk mengesahkan maklumat. Satu negara mungkin mempunyai sesuatu yang sama sekali berbeza sebagai rawatan untuk keadaan yang sangat biasa.

Dr. Ling Wu: Ya. Sekiranya kita mempunyai platform ini yang akan menjadikannya lebih mudah daripada persediaan semasa untuk bagaimana orang mendapat rawatan di negara lain.

Colin Closser Dr.: Juga, Brad telah menerbitkan beberapa perkara dalam jurnal perubatan yang ditinjau oleh rakan sebaya, dan kesilapan dapat diatasi. Ketidakteraturan penerbitan bukanlah satu kelebihan. Kita boleh mengubahsuai sesuatu jika kita melihat kesalahan, menangkap kesalahan, atau ingin mengubah beberapa aspek kecil dari rawatan, kita dapat melakukannya.

Dr. Ling Wu: Dengan sistem semasa, anda tidak boleh. Setelah diterbitkan, semuanya akan selesai. Maka anda perlu melakukan pembetulan dan orang tidak melihat pembetulannya. Dengan sistem kami, kami menjadikannya hidup.

Saya melihat peruntukan token dalam kertas putih dan peruntukan token pasukan sangat kecil. Itu bukan sesuatu yang anda lihat dengan banyak ICO atau syarikat permulaan. 10 hingga 15 telah menjadi standard baru, malah banyak perkara adalah 20. Anda mempunyai pasukan seperti Ripple yang memiliki 60%.

Dr. Colin Closser: Saya rasa tidak sihat kerana mata wang digital mempunyai peruntukan yang besar kepada pasukan kerana itu sepertinya sesuatu yang secara peribadi saya tidak mahu gunakan sebagai simpanan nilai jika itu adalah sudut saya.

Dr. Ling Wu: Ini adalah sebab kami mengaturnya dengan cara ini. Kami juga memikirkannya.

Colin Closser Dr.: Sekiranya Atlas berjaya, sudah cukup untuk kita. Kami mempunyai kewangan peribadi kami, kami menaikkan NEO di ICO, kami mempunyai Gas yang dihasilkan oleh NEO dan kami mempunyai token Atlas. Kami tidak memerlukan peruntukan yang besar. Kami tidak bermula dari sifar, secara kewangan. Kami menyokong diri kita sendiri. Kami belum mengambil sedikit pun dalam penggalangan dana.

Bilakah ICO akan dilancarkan?

Colin Closser Dr.: Ini bergantung pada apakah SEC meluluskan kita sebagai token utiliti yang sekarang kita mempunyai saluran komunikasi melalui firma undang-undang yang disewa. Mereka mempunyai saluran komunikasi dengan SEC.

Saya yakin tidak ada banyak keraguan di sini.

Colin Closser Dr.: Ini akan menjadi kali pertama SEC meluluskan projek sebelum ICO. Kami cuba melakukannya. Sekiranya kita dapat melakukannya pada token utiliti, ICO akan diadakan pada bulan Mac atau April. Sekiranya kita tidak dapat melakukan itu, maka kita akan dilancarkan sebagai keselamatan. Securitization Peer Atlas foundation dan itu akan berlaku enam bulan kemudian pada musim gugur.

Dr. Ling Wu: Tidak kira apa yang kami tentukan, kami akan mematuhi 100% SEC.

Colin Closser Dr.: Kami mahu bekerjasama dengan SEC. Kami tidak mahu mengelakkannya.

Dr. Ling Wu: Kami mahu mereka memperlakukan kami seperti contoh pertama untuk semua orang selepas ini.

Colin Closser Dr.: ICO yang mematuhi. Bagaimana Amerika, sebuah negara terkemuka, dapat memiliki salah satu bentuk teknologi terkemuka, ICO. Bagaimana kita boleh melakukan ini dengan betul? Adakah cara untuk membuat ini dalam bidang perubatan?

Adakah anda masih mempunyai GitHub??

Colin Closser Dr.: Ya, tetapi kami tidak mempunyai apa-apa kerana kami belum membuka laman web sumber. Kami akan melakukannya pada masa ICO, jadi platform ini belum lagi menjadi sumber terbuka. Ia akan menjadi. Kami memiliki semua kod kerana Brad menulis semuanya. Pembangun kontrak pintar kami sudah berpengalaman dalam hal ini. Kita boleh memintanya menerbitkan kodnya ke GitHub, tetapi itu lebih kosmetik.

Sekiranya anda mempunyai masalah, saya ingin melihatnya.

Colin Closser Dr.: Kami menghargai itu. Kami memerlukan bantuan dalam mengaudit kontrak pintar jadi mungkin kami akan membukanya.

Dr. Ling Wu: Sebenarnya, saya secara peribadi memahami konsep komuniti kerana jika anda salah satu komuniti, anda cuba membantu. Anda cuba menyumbang kerana anda menjadikannya lebih baik, anda lebih baik kerana anda menjadi sebahagian daripadanya. Setelah bekerjasama dengan NEO untuk masa yang lama, saya rasa ini adalah arah yang baik untuk projek kami. Bekerja bersama dalam pelbagai perkara dan kita berkembang bersama, kita menjadi lebih berjaya bersama. Orang tidak cuba menjatuhkan orang, orang cuba menaikkan semangat orang.

Dr. Colin Closser: Ya. Telegram sangat membantu kerana sebilangan anggota pasukan inti telah bergabung melalui Telegram, dan sesiapa sahaja boleh mengemukakan sebarang pertanyaan, jadi itu adalah model model sumber terbuka di mana anda boleh bertanya apa sahaja kepada pasukan. Hasilnya, kami mempunyai tahap kepercayaan yang tinggi terhadap masyarakat kerana sesiapa sahaja boleh mengemukakan sebarang pertanyaan mengenai pasukan. Kami tidak menjawab soalan.

Apa inspirasi untuk memasuki dunia ini dan memasuki dunia blockchain?

Colin Closser Dr.: Brad memikirkan perkara itu terlebih dahulu dan kemudian saya fikir ia adalah idea yang baik. Brad membeli bitcoin lebih dari setahun yang lalu dan menyaksikannya meningkat.

Dr. Ling Wu: Dengan harga $ 50! Dia memasukkan $ 50 dalam bitcoin dan memerhatikan bagaimana ia berubah selama sebulan.

Colin Closser Dr.: Ia menarik perhatiannya dan kami mula belajar mengenainya.

Dr. Ling Wu: Dia mula belajar bidang dan dia bercakap dengan kami.

Anda bertiga bekerjasama? Sudah tentu, anda lakukan sekarang, tetapi sebelum projek ini, anda bekerjasama?

Colin Closser Dr.: Ya, kami saling kenal selama lima tahun?

Dr. Ling Wu: Tidak, lebih daripada itu.

Colin Closser Dr.: Tujuh tahun? Lapan tahun?

Dr. Ling Wu: Ya, lapan tahun. Brad dan Colin adalah kawan lama.

Colin Closser Dr.: Kami duduk di meja kafeteria yang sama di sekolah menengah. Kami berkawan 20 tahun.

Dr. Ling Wu: Saya bertemu mereka lapan atau sembilan tahun yang lalu.

Senang melihat betapa eratnya komuniti crypto.

Keperluannya ada kerana kos penjagaan kesihatan yang terlalu tinggi dan kurangnya akses kepada maklumat, terutama di seluruh dunia. Ia benar-benar juara kos yang baik dan tidak sukar untuk ketinggalan kerana ia masuk akal. Bagaimana mungkin seseorang yang membaca ini dan ingin terlibat dapat membantu?

Colin Closser Dr.: Sertailah Telegram kami. Sertailah komuniti. Semakin besar komuniti, semakin kuat projeknya. Kami mempunyai hampir 2,000 orang di Telegram. Hampir 3,000 di Twitter. Sekiranya mereka ingin mengikuti projek itu, mereka dapat mengikuti kami di Twitter, dan jika mereka ingin bercakap dengan pasukan, saya di Telegram memberi salam kepada orang setiap hari.

Dr. Ling Wu: Kami sentiasa dekat.

Colin Closser Dr.: Kami sangat dekat. Sesiapa sahaja boleh bertanya kepada kami apa-apa di Telegram dan ia akan dijawab.

Dr. Ling Wu: Kami menyatakan semuanya di Telegram. Apa kemajuan kita, apa perubahannya, apa positifnya, apa yang sedang kita kerjakan, semuanya seperti itu.

Dr. Colin Closser: Kebimbangan pelabur, semua perkara ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai PeerAtlas, lihat Laman web PeerAtlas, atau menyertai mereka Kumpulan Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me