Cryptocurrency berasaskan kecergasan Fitrova memperoleh tempat teratas minggu ini berkat kenaikan 944 peratus. Keuntungan ini kini didorong oleh skema pam dan pembuangan besar-besaran. Pump and dump adalah strategi pelaburan di mana pelabur membuat hype palsu di sekitar aset untuk menjual pegangan mereka pada kadar yang lebih tinggi.

Bukti pam dan dump Fitrova muncul pagi ini kerana crypto kehilangan 89.53 peratus daripada keuntungan tersebut dalam 24 jam terakhir. Ironinya, laman utama Fitrova menyenaraikan projek tersebut sebagai ditangguhkan dari pembangunan selanjutnya.

Walaupun penangguhan ini, Fitrova menjadi pilihan utama bagi komuniti pump-and-dump minggu ini. Mari luangkan sedikit masa untuk meneliti perjalanan kembar yang telah dilalui oleh projek crypto ini sejak awal tahun ini, termasuk janji-janji kosong syarikat dan pam-and-dump yang berulang.

Pengumuman Fitrova Melalui Laman Utama

Pengumuman Fitrova Melalui Laman Utama

Keadaan semasa industri kecergasan berpecah belah. Tidak ada cara sejagat yang membolehkan industri kecergasan menjalankan perniagaan. Kurangnya kerjasama ini menyusahkan semua pihak yang terlibat. Gim kehilangan kerana pelatih mereka mesti meluangkan masa untuk menilai semula kemampuan ahli baru. Ketidakupayaan ini juga bermaksud bahawa ahli gim baru kalah kerana mereka memerlukan penilaian semula setiap kali mereka menukar gim atau pelatih peribadi. Platform Fitrova bertujuan untuk ketidakcekapan ini dalam industri kecergasan.

Konsep Fitrova

Konsep di sebalik Fitrova adalah mudah; menyediakan kaedah yang boleh diterima secara universal untuk mengesan pelanggan melalui protokol berasaskan blockchain. Tidak ada komunikasi antara ribuan gim dan pelatih di seluruh dunia. Kekurangan komunikasi ini menyebabkan pelanggan menderita dalam jangka masa panjang kerana mereka terpaksa memulakannya bila-bila masa mereka berpindah atau menukar pelatih mereka. Kekurangan piawaian industri ini menyukarkan semua orang dalam industri kerana masa dan sumber daya hilang dalam proses semasa.

Fitrova berharap dapat memanfaatkan kekeliruan ini dengan menyediakan industri dengan cara sejagat untuk mengesan butiran terpenting pelanggan mereka. Syarikat itu kertas putih mendakwa bahawa sistem ini “merevolusikan kesihatan & industri kecergasan. ” Industri kesihatan dan kecergasan adalah industri 80 bilion dolar setahun. Menariknya, Amerika Utara menyumbang 90 peratus dolar kecergasan ini. Khususnya, Amerika Syarikat menyumbang dana kecergasan 25.8 bilion dolar setiap tahun.

Platform Fitrova

The Fitrova pelantar berjanji untuk mewujudkan Kesihatan antarabangsa & Platform pengesanan kecergasan yang menggunakan teknologi blockchain untuk memantau aspek penting industri. Sistem ini merangkumi gabungan data pejabat belakang dan akaun peribadi seperti bil dan butiran keahlian. Selain itu, ahli mengharapkan kemampuan untuk mengesan tujuan kecergasan peribadi pelanggan mereka termasuk aliran pengguna pelanggan mereka, program latihan, dan kehadiran di gim. Berikut adalah beberapa aspek kritikal platform.

Keamanan yang Dinaikkan

Pengguna Fitrova tidak perlu risau tentang pelanggaran data. Platform Fitrova adalah untuk menyimpan maklumat semua pengguna di blockchain Ethereum. Data keahlian gim terdiri daripada maklumat yang sangat sensitif seperti nama penuh pengguna, alamat rumah dan maklumat bil. Dalam beberapa bulan terakhir, terdapat banyak serangan terhadap program yang berkaitan dengan kecergasan.

Pada bulan Mac tahun ini penggodam menghasilkan data pengguna dari 150 juta pengguna aplikasi MyFitnessPal. Aplikasi ini adalah bahagian Under Armour dan bekerjasama dengan peranti penjejak data peribadi yang boleh dipakai. Kini penggodam mempunyai perincian sensitif mengenai keseluruhan pengguna platform, termasuk laluan perjalanan dan rutin latihan mereka. Firma itu mendakwa bahawa tidak ada kehilangan maklumat perbankan, tetapi kejadian terbaru ini menyoroti keprihatinan komuniti kecergasan mengenai pencurian data.

Rekod dan Pengebilan Pelanggan yang tidak konsisten

Platform Fitrova akan menggunakan blockchain Ethereum untuk mengintegrasikan data dalam platform. Pada masa ini, maklumat keahlian dimasukkan ke dalam sistem peribadi secara manual. Penyatuan blockchain ini akan membolehkan penyimpanan rekod yang lebih selamat dan tahap perlindungan yang lebih tinggi daripada aktiviti penipuan. Sistem baru akan menggunakan lejar yang diedarkan untuk mencegah ketidakkonsistenan di seluruh industri.

Log Keahlian dan Cap Waktu

Salah satu ciri unik platform ini adalah kemampuan untuk memantau program pengguna dengan ketepatan yang melampau melalui integrasi peranti kecergasan yang boleh dipakai. Setiap kali anda bersenam di gim Fitrova yang berpartisipasi, semua data kecergasan anda, termasuk latihan, masa, dan tarikh anda direkodkan ke blockchain. Pelatih di seluruh dunia mendapat akses ke maklumat ini untuk membantu menggunakan program latihan anda dengan lebih tepat.

Masalah dengan Platform Fitrova

Terdapat beberapa masalah yang melekat di Fitrova yang akhirnya menyebabkan penangguhan program ini. Terutama, kertas putih gagal menyenaraikan ahli pasukan. Pelabur crypto yang berpengalaman tahu bahawa bahagian ini sangat penting dalam menentukan sama ada platform ini mempunyai kemampuan untuk menyelesaikan tujuan yang dijanjikan. Dalam kes Fitrova, nampaknya tidak.

Pasukan Fitrova melalui Cryptoslate

Pasukan Fitrova melalui Cryptoslate

Fitrova menunjukkan pendaftaran di Australia dan Amerika Syarikat. Firma itu menyenaraikan lapan pekerja yang kini mempunyai kakitangan. Firma itu berjaya mendapat ICO dari 1 Mac 2018 hingga 26 Mac 2018. Secara langsung setelah ICO, token FRV menyaksikan pertumbuhan yang besar, dan pada bulan Mei, token FRV mencapai paras tertinggi sepanjang masa pada $ 0,019. Nampaknya kenaikan ini adalah pam-and-dump yang lain. Menjelang bulan berikutnya, nilai kripto telah turun menjadi hanya di atas $ 0,00005.

Fitrova melalui CoinMarketCap

Fitrova melalui CoinMarketCap

Pump and Dump Bahagian II

Token FRV telah melihat pertumbuhan yang sedikit sejak itu, kecuali minggu lalu ketika, entah dari mana, dan tanpa sebab tertentu, token FRV mengalami pertumbuhan 900 peratus hanya dalam tiga hari. Nampaknya pasukan Fitrova lebih berminat pada skema pompa dan pembuangan daripada menepati janji mereka. Nasib baik untuk pelabur kripto, terdapat beberapa tindak balas yang teruk terhadap pam dan pembuangan terbaru yang berlaku minggu ini dengan banyak kripto kedai mengatasi penipuan secara terperinci.

Hai sayang, anda menjadi Pelabur Kecergasan? Bagaimana dengan kehilangan Fiten di Portfolio Anda?

Fitrova kini nampaknya jatuh ke arah sampah dengan strategi pompa dan pembuangan mereka. Ingatlah untuk mengelakkan Takut Kehilangan (FOMO). Semak kembali minggu depan untuk melihat apakah keuntungan terbesar adalah pelaburan pintar atau penipu crypto lain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me