Haasbot adalah bot perdagangan yang menggunakan algoritma kecerdasan buatan (AI) untuk memantau pasaran kripto dan melakukan perdagangan secara automatik. Prinsipnya adalah bahawa pasaran kripto tidak pernah tidur, dan kami akan menganggap bahawa anda melakukannya, walaupun pada beberapa minggu terakhir penurunan harga. Oleh itu, semasa anda tidur, bot perdagangan akan menyimpan perkara yang perlu diperhatikan, membeli dan menjual mengikut parameter yang anda tetapkan untuknya.

Jadi adakah Haasbot berbaloi? Di sini, kami melihat alat ini secara mendalam sehingga anda dapat membuat keputusan jika pelaburan itu bermanfaat untuk menguruskan aktiviti perdagangan anda.

Mengapa Menggunakan Bot untuk Berdagang?

Nah, elemen perdagangan semalam hanya satu bahagian daripadanya. Algoritma AI bot dapat menganalisis trend pasaran dengan lebih cepat daripada manusia yang bekerja secara manual, terutama dalam dunia perdagangan cryptocurrency berkelajuan tinggi dan tinggi. Ia kemudian dapat menjalankan perdagangan atas nama anda, juga lebih cepat daripada manusia biasa. Bagi mana-mana peniaga, kedua-dua alasan ini boleh menjadi bonus besar, kerana tekanan dan memakan masa untuk sentiasa berwaspada untuk pergerakan pasaran.

Bagi peniaga baru, bot seperti Haasbot mungkin lebih berharga. Untuk kripto noob, jumlah maklumat baru yang boleh digunakan boleh sangat banyak. Oleh itu, menggunakan bot dapat membantu mengotomatisasi beberapa perdagangan awal, membolehkan peminat crypto baru melihat kembali tindakan bot itu pada waktu lapang dan belajar dari apa yang dilakukannya. Pedagang baru masih harus mencuba dan mempelajari sesuatu mengenai perdagangan crypto sebelum melabur dalam perisian bot.

Mengenai Haasbot

Haasbot adalah salah satu daripada banyak bot perdagangan yang terdapat di pasaran sekarang. Perisian tersebut dimiliki oleh HaasOnline Software; sebuah syarikat yang pada awalnya ditubuhkan oleh jurutera perisian Belanda Stephan de Haas. HaasOnline mengeluarkan Haasbot pada tahun 2014, dan sejak itu dua peningkatan telah dilancarkan. Haasbot 4.0 akan memasuki pasaran pada 2019.

Halaman Utama Haasbot

(Nugget fakta kecil: “Haas” bermaksud “kelinci” dalam bahasa Belanda, maka logo Haasonline seperti kelinci.)

ciri-ciri

Pakej Haasbot mengandungi empat komponen yang berbeza:

 • Bot
 • Insurans
 • Keselamatan
 • Petunjuk teknikal

Bot

Haasbot menawarkan akses ke lima belas bot yang berbeza, bergantung pada tahap harga anda. Cara anda berniaga akan menentukan bot mana yang anda pilih. Beberapa contoh adalah:

 • Crypto Index Bot – bot perdagangan yang berfungsi dengan portfolio cryptocurrency, seimbang mengikut spesifikasi anda
 • InterExchange Arbitrage Bot – jika anda ingin menukar variasi antara pertukaran yang berbeza, maka anda akan menggunakan yang ini
 • Order Bot – membolehkan anda menetapkan pesanan yang telah ditentukan dan mencetuskan perdagangan apabila harganya lebih rendah atau lebih tinggi daripada nilai yang anda tentukan

Insurans

Insurans adalah syarat khas yang mesti dipenuhi untuk melaksanakan pesanan beli atau jual. Mereka menetapkan peraturan khusus untuk bot yang berfungsi melindungi keuntungan anda dan mengurangkan kerugian. Beberapa contoh:

 • Perubahan Harga Mutlak dan Perubahan Harga Peratusan – ini menghantar isyarat perdagangan kepada bot untuk membeli atau menjual jika duit syiling tertentu meningkat atau menurun pada harga mutlak, atau mengikut peratusan
 • Mengatasi Yuran – ini memastikan bahawa nilai perdagangan itu sendiri tidak akan dihapuskan oleh yuran transaksi
 • Jangan Beli Lebih Tinggi – ini memberitahu bot untuk tidak menyimpulkan perdagangan dengan harga beli yang lebih tinggi daripada harga jualan terakhir

Keselamatan

Keselamatan adalah peristiwa yang ditentukan yang akan mencetuskan pembelian atau penjualan. Keselamatan dirancang untuk mengelakkan anda daripada mengalami kerugian dari penurunan yang ketara di pasaran di mana insurans mungkin hanya menghalang transaksi beli.

Contoh keselamatan untuk Haasbot termasuk:

 • Pam Harga – mengikuti harga semasa trend menaik dan menjual ketika harga mulai turun
 • Stop Loss Fixed Price – membolehkan anda menetapkan harga di bawah bot yang harus menjual kedudukan anda secara automatik, untuk mengelakkan anda kehilangan perdagangan
 • Nonaktifkan After X Trades – akan menyekat perdagangan selanjutnya setelah sejumlah tertentu dilakukan

Petunjuk Teknikal

Anda boleh menggunakan petunjuk teknikal untuk menganalisis keadaan pasaran untuk penawaran dan permintaan, yang dapat memberikan petunjuk beli atau jual. Haasbot mempunyai puluhan petunjuk teknikal yang tersedia, bergantung pada tahap harga anda.

Beberapa contoh yang lebih mudah adalah:

 • Indeks Kekuatan Relatif (RSI) – cubaan untuk mengukur sama ada aset terlebih beli atau dijual berlebihan dengan membandingkan besarnya keuntungan baru-baru ini dengan kerugian
 • Beli / Jual Tetap – anda boleh menentukan titik harga untuk isyarat jual beli
 • Kadar Perubahan – mengukur perubahan harga dari satu tempoh ke tempoh berikutnya

Dengan mengkonfigurasi bot dengan insurans, keselamatan, dan petunjuk teknikal, anda boleh menetapkan sejumlah Haasbots yang berlainan bergantung kepada keadaan anda, dan tahap harga Haasbot yang telah anda langgani.

Haasbot berintegrasi dengan 20 pertukaran yang berbeza termasuk Binance, Bittrex, dan Gemini.

Harga

Haasbot menawarkan tiga tahap yang berbeza, dan anda boleh melanggan selama tiga, enam atau dua belas bulan. Semua rancangan merangkumi sokongan untuk semua pertukaran, sokongan pelanggan, dan ciri teras. Walau bagaimanapun, rancangan Pemula dan Ringkas tidak termasuk akses ke semua bot, insurans, keselamatan, dan petunjuk yang anda dapat dengan pelan Lanjutan.

Anda dapat melihat tawaran harga untuk rancangan enam bulan di bawah (harga dalam BTC).

Pelan harga 6 bulan Haasbot

Harga Haasbot – pilihan 6 bulan

Anda juga boleh membandingkan ciri dari pelbagai peringkat sebelum membeli.

Alternatif

Sekiranya anda ingin membandingkan Haasbot dengan beberapa bot perdagangan lain di pasaran, maka anda juga boleh melihat 3Commas, Cryptohopper, Gunbot atau Gekko.

Kesimpulan – Sekiranya Anda Melabur di Haasbot?

Perkara yang paling penting untuk diingat adalah bahawa automasi perdagangan apa pun, termasuk Haasbot, hanya akan berfungsi mengikut peraturan yang anda tetapkan untuknya. Sekiranya anda seorang peniaga kripto yang menghasilkan wang di pasaran semasa, maka kemungkinan anda dapat mengatur Haasbot untuk melaksanakan strategi semasa anda tanpa merugikan pendapatan anda.

Namun, jika sebelum ini anda kehilangan wang dalam crypto, Haasbot tidak akan membalikkannya. Oleh itu, jika anda memilih untuk melabur, ia pasti menimbangkan bagaimana anda menggunakannya. Paling tidak, pastikan strategi perdagangan anda bermaksud anda dapat menampung perbelanjaan yang anda tetapkan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me