Kerjaya Permainan Video

Kerjaya permainan video secara tradisional melibatkan bidang seperti pengaturcaraan, reka bentuk, pengujian, dan pemasaran. Cryptogames memperluas cakrawala ini dengan memasukkan pemain sebagai bahagian berbayar dari komuniti permainan. Mari kita lihat beberapa permainan ini dan bagaimana mereka membantu memperluas kerjaya permainan video dalam blockchain.

BUFF, Kebenaran Nakal Bagaimana Ia Berfungsi

Bayangkan dunia di mana bermain permainan menghasilkan wang anda. The BANGUNAN projek melaksanakan ekosistem seperti itu.

Matlamat yang ingin dicapai oleh BUFF adalah untuk menyediakan platform permainan dengan ekosistem ekonomi menggunakan teknologi blockchain. Kejayaan dalam permainan menghasilkan ganjaran ekonomi. Di platform ini, anda melombong duit syiling di latar semasa bermain. Insentif ekonomi ini meningkatkan kesetiaan kepada jenama permainan dan memberi anda kaedah tambahan untuk memulakan kerjaya permainan video sambilan.

gambar kerjaya permainan video

BUFF memberi ganjaran kepada anda kerana bermain permainan video.

BUFF menggunakan protokol Delegated Proof of Stake (DPoS) untuk memasukkan blok baru pada blockchain. Algoritma ini membantu mengukuhkan matlamat mewujudkan komuniti dari rangkaian pengguna. Sebagai tambahan, duit syiling yang anda peroleh dengan bermain satu permainan layak untuk digunakan dalam permainan lain di rangkaian BUFF.

BUFF bekerjasama dengan Overwolf untuk menambah fungsi sistem mereka. Perisian Overwolf berfungsi sebagai overlay untuk menambahkan aplikasi ke permainan. Aplikasi ini meningkatkan keupayaan permainan dan statistik log pada pemain.

gambar kerjaya permainan video

BUFF bekerjasama dengan Overwolf untuk mencatat statistik pemain.

Teknologi

Untuk memperkasakan kerjaya permainan video, para jurutera diprogramkan BUFF sebagai projek sumber terbuka tinggal di GitHub. Mereka menggunakan Javascript sebagai bahasa pengaturcaraan dan menghidupkan sistem dengan Ark. Ekosistem Ark berusaha untuk mempermudah pengembangan blockchain dengan membuat penyelesaian all-in-one, memberi pengguna kekuatan untuk membuat, menyesuaikan, dan meningkatkan jaringan blockchain mereka sendiri.

CryptoFights, Duking It Out

Sama dengan BUFF, CryptoFights menggunakan teknologi blockchain untuk memberi ganjaran kepada pemain dalam permainan cryptog. Beroperasi pada permainan tanpa pelayan, CryptoFights menggunakan rantai sisi untuk skalabiliti prestasi tinggi, dan ia mengamankan aset permainan dengan beroperasi di blockchain Ethereum. Sama seperti permainan Street Fighter klasik, pemain CryptoFights cuba mencari kelebihan strategik masa nyata berbanding lawan menggunakan senjata dan perisai yang berbeza.

gambar kerjaya permainan video

CryptoFights menerapkan Enjin.

Token ERC-1155 berdasarkan Enjin Coin yang berasaskan Ethereum memberi kuasa kepada ekosistem ekonomi CryptoFights. The Piawai token ERC-1155 menggunakan jumlah minimum data yang diperlukan untuk membezakan satu token unik dari yang lain dan melakukan transaksi.

Oleh itu, Enjin Coins membolehkan pengguna membeli item dalam permainan di platform yang terdesentralisasi, dan pengguna menyimpan duit syiling ini di Enjin Wallet. Seperti BUFF, CryptoFights menggunakan protokol Delegated Proof of Stake (DPoS).

Kucing-kucing itu

CryptoKitties memperkenalkan komuniti crypto dengan cara baru untuk menjana wang dengan cryptogames. Menggunakan standard token ERC-721, CryptoKitties menyediakan koleksi unik di mana pengumpul dapat membuktikan pemilikan aset unik di internet.

Aset memperoleh nilai kerana sifatnya unik dengan aset yang lebih diingini semakin meningkat melalui permintaan pasaran.

Kad Perdagangan

Selain itu, permainan kad perdagangan digital adalah pilihan cryptogame yang lain. Permainan Bahan Bakar berharap dapat melayani pasaran ini dengan Dewa Tidak Terikat. Permainan ini menggunakan token ERC-721 untuk menyimpan kad perdagangan di blockchain Ethereum dan menjamin bahawa kad permainannya jarang.

gambar kerjaya permainan video

Gods Unchained menyimpan kad perdagangan di blockchain Ethereum.

Kad itu mewakili makhluk, mantera, dan senjata. Anda bukan sahaja menggunakan kad untuk bermain permainan, tetapi jika kad yang anda miliki meningkat nilainya, anda akan mendapat keuntungan apabila menjualnya. Gods Unchained agak meniru permainan Magic The Gathering dan Hearthstone.

Fuel Games sebelum ini membuat permainan blockchain Etherbots dan mempelajari beberapa perangkap dan kelebihan pengaturcaraan permainan blockchain. Walaupun pemilikan aset yang terdesentralisasi memberikan keuntungan besar, syarikat mengetahui bahawa meletakkan semua permainan secara langsung di blockchain menghasilkan permainan yang perlahan dan kos transaksi yang mahal.

Akibatnya, para pereka Gods Unchained membuang keseluruhan permainan di luar rantai. Berdasarkan pengalaman Fuel Games, mereka berjaya menarik modal teroka dari sejumlah organisasi berkuasa tinggi seperti Coinbase.

Pemikiran Akhir mengenai Kerjaya Permainan Video

Secara tradisinya, kerjaya permainan video terlibat sebagai profesional dalam industri dan merancang permainan, memprogramkannya, atau mengujinya, tetapi cryptocurrency menyediakan pelbagai cara untuk meningkatkan kerjaya permainan video melalui permainan kripto.

Dengan paradigma BUFF, pengguna menjana wang hanya dengan bermain permainan. Pendekatan lain melibatkan pemain yang memiliki aset digital dan mendapat keuntungan dari pemilikan tersebut. Sejak pengembaraan Colossal Cave diprogramkan pada PDP-11 pada tahun 1976, permainan terus menduduki garis depan teknologi. Sebagai teknologi yang baru muncul, harap blockchain terus berinovasi platform permainan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me