Syiling Vulcano (VULC) projek memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan geoterma. Tujuan utama koin adalah untuk membantu memudahkan pengumpulan dana untuk peningkatan penyelidikan di sektor ini. Dengan bijak, pemaju koin memilih untuk menamakan kripto itu setelah sebuah pulau kecil di Laut Tyrrhenian yang dikenali sebagai Pulau Vulcano. Pasukan pembangunan di sebalik projek ini percaya bahawa teknologi blockchain adalah kunci untuk memajukan penyelidikan dalam sains ini ke hadapan.

Pembangun projek telah menyatakan bahawa mereka berhasrat untuk membuat ekosistem altcoin di mana pengguna mendapat ganjaran atas usaha mereka. Mari luangkan sedikit masa untuk melihat bagaimana duit syiling ini meletus menjadi peraih terbesar minggu ini.

Syiling Vulcano

Projek duit syiling Vulcano memasuki pasaran pada 24 September 2017, di tengah-tengah kegilaan crypto tahun lalu. Duit syiling mencapai puncaknya di bawah $ 0,04 semasa pelepasannya. Sejak itu, Vulcano tetap tidak aktif sehingga perhimpunan terbaru ini.

Carta Vulcano melalui CoinMarketCap

Carta Vulcano melalui CoinMarketCap

Pada mulanya, Vulcano menggunakan mekanisme konsensus Proof-of-Work / Proof-of-Stake hibrid. Baru-baru ini, projek ini beralih sepenuhnya ke mekanisme Proof-of-Stake. Pemaju menjadikan perubahan itu sebagai cara untuk tetap berpegang teguh pada kepercayaan teras penyelidikan alam sekitar koin.

Vulcano Meletup

Sekarang nampaknya banyak pertumbuhan Vulcano berasal dari gabungan faktor. Satu fakta penting yang perlu dipertimbangkan adalah penambahan duit syiling ke platform altcoin yang popular Pertukaran Coinex. Dalam kebanyakan senario, bila-bila masa duit syiling ditambahkan ke bursa secara automatik terdapat kenaikan dalam jumlah dagangan. Pada masa ini, pengguna Vulcano dapat menukar duit syiling mereka di Yobit, pasaran syiling, dan platform Coinexchange.

Naik Taraf Vulcano

Pembangun Vulcano menaik taraf ke rangkaian blockchain baru baru-baru ini yang memberi pengguna lebih banyak keselamatan dan transaksi yang lebih pantas. Selain itu, penyelidik memilih untuk mengurangkan jumlah keseluruhan VULC dan meningkatkan kod operasi platform. Semua manuver ini menambah momentum yang diperoleh altcoin yang tidak jelas ini.

Vulcano mendapat halaju tambahan dari garpu keras yang tepat pada waktunya dirancang sepanjang minggu. Garpu keras ini mengalihkan cryptocurrency ke mekanisme konsensus Proof-of-Stake. Setiap orang yang memegang Vulcano semasa garpu keras menerima jumlah duit syiling VULC baru yang sama. Garpu keras biasanya memberikan peningkatan dalam jumlah dagangan untuk duit syiling kerana pelabur ingin meletakkan pegangan mereka untuk memaksimumkan syiling percuma yang diterima.

Jumlah dagangan yang ditambah ini juga menghasilkan peningkatan nilai pasaran untuk duit syiling. Memandangkan bahawa mekanisme Proof-of-Stake yang baru memberikan faedah 950 peratus kepada mereka yang terlibat, terdapat banyak alasan untuk melihat mengapa pelabur melompat ke garpu keras.

Vulcano Masternodes

Platform Vulcano menggunakan Masternodes untuk memberikan keselamatan tambahan. Pengendali Masternode menyediakan perkhidmatan rangkaian tertentu sebagai pertukaran untuk pampasan. Masternode berbeza dari nod biasa kerana mereka memegang keseluruhan blockchain dalam masa nyata. Protokol simpul penuh ini membolehkan nod utama melakukan perkhidmatan tambahan untuk pengguna blockchain seperti yang berkaitan dengan transaksi peribadi.

Masternodes juga memperoleh kemampuan untuk memilih perubahan rangkaian yang diperlukan. Node ini sangat penting untuk mengaktifkan sistem penganggaran dan perbendaharaan dalam blockchain. Tidak seperti nod biasa, Masternodes selalu berjalan. Untuk menjadi Masternode di platform Vulcano, anda mesti mempertaruhkan sekurang-kurangnya 50,000 VULC.

Akaun Media

Vulcano menguruskan a Github halaman di mana pihak yang berminat dapat mencari maklumat berguna seperti skrip muat turun Masternode. Halaman asal tidak mempunyai banyak aktiviti dengan projek hanya menunjukkan enam repositori dan sifar orang. Bulan lalu, pembangun duit syiling melancarkan Github baru dan dikemas kini Kertas putih untuk membantu mempromosikan beberapa peningkatan sistem.

Maklumat Vulcano melalui CryptoSlate

Maklumat Vulcano melalui CryptoSlate

Vulcano’s telegram akaun mempunyai lebih banyak aktiviti dengan 165 ahli aktif. Twitter duit syiling juga tidak terlalu aktif. Akaun itu menunjukkan hanya 847 pengikut dengan jumlah 55 Tweet. Walaupun tidak terlalu sibuk, di sinilah anda boleh mula melihat momentum minggu ini melalui sejarah catatan promosi.

Dompet

Dompet Vulcano ada untuk semua sistem operasi utama termasuk Windows, Mac OS, dan Linux. Platform ini tidak mempunyai dompet mudah alih pada masa ini, tetapi pembangun berusaha mencapai matlamat ini. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Masternodes mesti memuat turun fail pemasangannya dari pautan Github.

Pasukan VULC

Pemimpin pasukan pembangunan Vulcano adalah ahli teori blockchain Jason Brink, aka Bitbender. Penginjil lejar diedarkan secara terang-terangan ini boleh didapati mempromosi projek di banyak acara berkaitan blockchain Asia. Sebilangan besar pasukan pembangunan projek tidak diketahui dalam komuniti crypto.

Pasukan Vulcano Melalui Halaman Utama

Pasukan Vulcano Melalui Halaman Utama

VULC LAMA & BARU

Akan ada 8,026,511,433 VULC (lama) dibuat. Sudah ada 7,957,622,878 VULC dalam edaran. Hari ini, momentum duit syiling telah mula perlahan dengan jumlah dagangan 24 jam jatuh ke USD 5,437. VULC baru yang dibuat baru-baru ini menyenaraikan jumlah bekalan 103,900,001. Jumlah bekalan yang beredar belum tersedia untuk duit syiling ini, tetapi koin tersebut menunjukkan USD 8,233 dalam jumlah dagangan 24 jam melalui CoinMarketCap.

Syiling Berkaitan Penyelidikan

Vulcano adalah salah satu daripada banyak syiling berasaskan penyelidikan yang telah memasuki pasaran pada tahun lalu. Platform seperti ini mendorong integrasi blockchain ke dalam komuniti saintifik dan membantu menunjukkan kepada orang bahawa teknologi ini berlaku untuk hampir semua sektor dengan kejayaan. Jangkakan lebih banyak duit syiling berasaskan penyelidikan seperti VULC akan berkembang dalam beberapa bulan akan datang kerana kejayaan projek-projek sebelumnya menjadi terang.

Pendapatan Terbaik Minggu Ini

Setelah mengkaji fakta-fakta seputar keuntungan cryptomarket utama minggu ini, keuntungan VULC bukanlah hasil daripada skema pam-dan-pembuangan segera. Sebagai gantinya, keputusan pasukan pembangunan untuk melakukan pertukaran secara langsung mengikuti senarai pertukaran boleh dianggap sebagai faktor utama dalam keuntungan duit syiling.