Kevin Maloney adalah Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Xeeda, dompet perkakasan cryptocurrency yang direka khas untuk telefon pintar.

Maloney meminjam dari pengalamannya sebagai usahawan bersiri, pelabur peringkat awal, dan pengarah lembaga yang telah terlibat dengan sebelas syarikat peringkat awal. Menurut siaran akhbar, dia telah berjaya mengumpulkan lebih dari $ 60 juta modal untuk syarikat ekuiti swasta dalam industri seperti bioteknologi, bahan kimia, bateri, perisian, media, mudah alih, pengguna, makanan kesihatan, fintech, dan harta tanah.

Tanda Xeeda MaloneyMasuk ke dalam industri blockchain. Walaupun kini hanya dalam pra-pesanan, Xeeda kelihatan seperti alat yang cantik.

Pasaran dompet perkakasan cryptocurrency semasa diterajui oleh produk seperti Ledger Nano S dan Trezor, yang kedua-duanya terbukti produk yang sangat selamat dan boleh dipercayai. Walau bagaimanapun, banyak pemula mendapati persiapan dengan Ledger atau Trezor adalah proses yang cukup menakutkan. Xeeda bertujuan untuk mengatasi pengalaman pengguna dengan membiarkan pengguna berinteraksi dengan dompet perkakasan mereka menggunakan telefon pintar mereka, peranti yang mungkin sudah ada di dalam saku mereka.

* Catatan editor: Oleh kerana kami tidak menggunakan dompet ini secara peribadi, kami tidak dapat membuktikan kualiti, antara muka, atau keselamatannya. Apabila kami melakukannya, anda akan melihat pautan ke ulasan kami di sini.

Bagaimana XEEDA mendapat namanya?

Kami mahukan nama yang tidak dapat dilupakan dan membolehkan kami meluaskan produk awal kami. Kami mencuba beberapa pilihan melalui ujian tidak rasmi dengan rakan dan keluarga dan setelah beberapa lama kami mula menyukai suara dan nuansa moden, X-E-E-D-A. Dan, kami fikir xeeda.io adalah URL yang sangat menarik.

Bagaimana keusahawanan di ruang cryptocurrency berbeza dengan pengalaman permulaan anda sebelum ini?

Setiap permulaan yang saya lalui memerlukan kemampuan luar biasa untuk mengekalkan fokus sambil berhadapan dengan arus rintangan yang berterusan serta gangguan yang menyamar sebagai peluang menarik. Ringkasnya, ruang cryptocurrency adalah 100 kali ganda. Bagi mereka yang menuju kejayaan, saya percaya ganjarannya juga akan lebih besar daripada yang pernah kita lihat dalam industri yang mengganggu sebelum ini.

Bagaimana anda fikir XEEDA akan mempercepat penggunaan cryptocurrency?

Apabila anda melihat perdagangan hari ini, jelas bahawa penggunaan Internet dan ekonomi global semakin didorong oleh komunikasi dan transaksi melalui telefon pintar.

Cita-cita kami adalah untuk mempercepat penggunaan mata wang digital dengan mewujudkan platform yang mudah dan selamat untuk komuniti kripto yang memerlukan akses telefon bimbit langsung dengan pengalaman pengguna yang sangat baik dan pelbagai fungsi yang berguna.

Xeeda

Apakah batasan dengan dompet perkakasan lain yang ingin anda atasi?

Xeeda fokus memberi akses selamat ke pasaran mata wang digital melalui kemudahan penggunaan dan mobiliti menggunakan dompet perkakasan dan aplikasi bersepadu kami. Pengguna dompet sejuk yang ada telah memberitahu kami bahawa proses penyiapan dan transaksi yang kompleks membatasi, atau bahkan menghilangkan, penggunaannya. Kami mahu mengubahnya.

Selain itu, dengan menumpukan pada kemudahan penggunaan, kita dapat meminimumkan tindakan pengguna yang tidak disengajakan yang dapat membuka potensi pelanggaran keselamatan atau transaksi yang salah yang menyebabkan kehilangan mata wang digital.

Anda masih dalam peringkat pra-pesanan. Bagaimana anda dapat memastikan pengguna awal aplikasi anda bahawa dompet anda selamat?

Pengguna awal adalah pelanggan terpenting kami. Menjamin keselamatan dan keselamatan semua produk Xeeda adalah hasil menyatukan pasukan minda kita yang cemerlang dengan objektif yang fokus untuk merancang seni bina XEEDA, melaksanakan perkakasan, firmware, dan perisian, menetapkan proses dan standard pembuatan, dan menyampaikan kandungan pendidikan dan sokongan pengguna.

Semua produk dan proses perniagaan kami mesti dioptimumkan bersama, dan kemudian disahkan melalui ujian tanpa henti. Kami akan memberikan kemas kini berterusan kepada komuniti pengguna kami untuk memastikan ketelusan dalam usaha pengembangan dan teknologi teras kami.

Bagaimana anda berada di hadapan penggodam di ruang ini?

Pertama sekali, pakar keselamatan di XEEDA menggunakan amalan dan peranti terbaik industri yang mematuhi Kriteria Umum EAL5 atau lebih tinggi. Kami telah mengkaji kelemahan keselamatan pada peranti dan perkhidmatan lain untuk menentukan vektor serangan apa yang telah digunakan dan telah merancang XEEDA Wallet agar kebal terhadap serangan ini.

Penyelesaiannya adalah dengan tidak mempercayai orang lain (atau peranti lain, misalnya telefon pintar) untuk menjaga keselamatan data anda tetapi untuk mengawal keselamatan data anda sendiri. Dengan cryptocurrency, data penting adalah kunci peribadi anda. Dompet Perkakasan XEEDA adalah peranti mudah digunakan yang direka untuk melindungi kunci akses peribadi anda daripada sesiapa sahaja yang tidak dibenarkan mengaksesnya, oleh anda secara peribadi. Anda mengekalkan kawalan penuh semua kunci peribadi anda di Xeeda Hardware Wallet.

Kunci peribadi anda tidak pernah meninggalkan simpanan selamat di XEEDA Wallet. Apabila penggodam melanggar pertahanan perimeter anda, seperti Aplikasi iPhone atau Android, kunci peribadi anda tetap selamat. Mereka tidak pernah meninggalkan XEEDA Wallet, dan Wallet itu sendiri mempunyai pengesahan dua faktor terbina dalam, termasuk pengesahan biometrik.

Apa yang berlaku sekiranya telefon pintar pelanggan dicuri? Walaupun pencuri mungkin tidak dapat mengakses dana mereka, adakah pelanggan kehilangan dompet dan cryptocurrency mereka?

Sekiranya telefon pintar pelanggan dicuri, semua dana mereka yang diakses oleh Xeeda Hardware Wallet dilindungi dan dilindungi sepenuhnya. Mereka tidak hilang, dan juga tidak boleh dicuri. Dompet Perkakasan Xeeda memerlukan pengesahan biometrik pada dompet itu sendiri dan kod PIN tambahan semata-mata untuk dompet. Memiliki akses fizikal ke telefon pengguna atau Xeeda Wallet tidak membenarkan akses ke kunci atau dana pengguna.

Sekiranya Dompet Perkakasan XEEDA pelanggan hilang, dicuri atau musnah, anda boleh mengembalikan keseluruhan baki pada Dompet XEEDA lain menggunakan frasa pemulihan 24-kata anda.

Xeeda

Pada catatan peribadi, apa yang mendorong minat anda terhadap ruang cryptocurrency?

Ruang cryptocurrency mencipta peluang unik dalam sejarah baru-baru ini untuk perniagaan dan pengguna. Ini benar-benar masa yang luar biasa bagi sesiapa sahaja yang ingin menjadi pemimpin dan menyumbang untuk mencipta semula proses perniagaan yang secara dramatik akan meningkatkan kehidupan individu secara global – terutamanya dalam komuniti yang dikecualikan atau tidak dilayani oleh sistem ekonomi semasa.

Apakah matlamat anda untuk separuh kedua tahun 2018?

Kami fokus pada tiga kategori utama: (1) Terus menjalin kerjasama dengan pertukaran, koin dan token terkemuka, dan syarikat lain yang mengembangkan teknologi Blockchain inovatif. (2) Sampaikan dompet dan Aplikasi perkakasan XEEDA yang telah diuji dan terbukti sepenuhnya. (3) Memberikan sokongan pelanggan yang luar biasa kepada komuniti Xeeda.

Apa yang anda fikir ada untuk cryptocurrency bergerak maju?

Sudah jelas bahawa akan ada banyak perubahan semasa ruang cryptocurrency semakin matang. Kami mengharapkan pemerintah meningkatkan penglibatan mereka dalam pelbagai aspek aset digital dan yang memerlukan penyedia dan pengguna bertindak sewajarnya. Pandangan kami adalah bahawa syarikat seperti kami akan menjadi penting dalam menyeimbangkan hak pengguna dengan keperluan yang mungkin dikenakan oleh peraturan pemerintah.

Kami menjangkakan bahawa cryptocurrency akan terus bergerak ke arus perdana. Ini memerlukan peningkatan kemudahan penggunaan melalui peranti seperti XEEDA Hardware Wallet, serta peningkatan yang signifikan dalam kadar pemprosesan transaksi Blockchains.

Sekiranya anda dapat kembali ke awal, adakah perkara yang akan anda lakukan berbeza? Nasihat apa yang akan anda berikan kepada diri anda yang berumur 20-an?

Saya suka mengkaji perjalanan kejayaan usahawan hebat sepanjang beberapa dekad yang lalu. Apabila anda melihat 5 teratas, yang menonjol adalah mereka keupayaan untuk menarik pasukan yang mempunyai kemahiran dan kesungguhan untuk melihat visi dan menyampaikannya kepada komuniti pengguna awal dan pelanggan yang bersemangat.

Nasihat saya kepada diri saya pada usia 20 adalah apabila anda melihat sesuatu yang berpotensi untuk mengubah dunia menjadi lebih baik, dan itu menarik bagi anda, menyelam sepenuhnya dan menjadi pemimpin dengan membina pasukan yang hebat dan menarik pelanggan awal dan rakan kredibel untuk berinovasi untuk dan menguji dengan.

Untuk mencapai itu, anda perlu memberikan nilai kepada pelanggan dan rakan kongsi yang tidak dapat diberikan oleh orang lain selain anda dan pasukan anda; kerana tidak ada orang atau organisasi yang fokus, tekad dan berkebolehan seperti anda dan pasukan anda.

Saya juga akan mengatakan, gagal dengan cepat dan sering, jangan pernah berputus asa, berulang sehingga anda mendapat daya tarikan, dan berkongsi setiap kejayaan dengan pasukan anda.

Apa sahaja yang anda mahu pembaca kami tahu?

Oleh itu, pembaca anda adalah orang yang hebat, yang terbaik di ruang cryptocurrency, jadi saya ingin mengajak semua orang untuk menyertai komuniti XEEDA, ikuti kemajuan kami dan menjadi pelanggan awal. Anda boleh memulakan dengan mengunjungi kami tapak.

Terima kasih!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me