Laman pertukaran bytecoin semakin banyak apabila cryptocoin yang berfokus pada privasi terus matang. Walau bagaimanapun, ada pemimpin yang jelas mengenai volume dan selalunya adalah yang terbaik untuk berdagang di mana tindakannya.

Bytecoin (BCN) adalah cryptocurrency unik yang meningkatkan pengejaran privasi dan anonim sejak awal penubuhannya pada tahun 2012. Genesis garpu Monero, Bytecoin pertama kali menggunakan teknologi Cryptonote sebagai tonggak utama projek ini. Dengan menggunakan Cryptonote dan Ring Signature yang berafiliasi, Bytecoin mencipta ekosistem transaksi peribadi dan tidak dapat dikesan yang memotong giginya di laman web gelap pada masa awal.

Hari ini, Bytecoin bertujuan untuk mencari ruang di arena yang lebih besar, dengan fokus khusus untuk mengganggu sistem kewangan semasa secara umum dan memberikan penyelesaian untuk model baru “lebih cekap daripada yang ada“.

Pertukaran Bytecoin – Tempat Membeli, Menjual dan Berdagang Bytecoin

Pada masa ini, terdapat pelbagai pertukaran dalam talian yang akan membantu menukar dolar atau crypto anda untuk Bytecoin. Tetapi, untuk mengurangkan pilihan dan membersihkan sedikit air, mungkin lebih berkesan untuk mengikuti kelantangannya.

Pasaran Pertukaran Bytecoin mengikut Jumlah

Pembahagian Isi padu oleh Bytecoin Exchange di CoinMarketCap

Pertukaran yang berurusan jumlah dagangan crypto yang tinggi selalunya dapat memberikan kecairan dan pasangan yang paling banyak kepada pengguna mereka. Walau bagaimanapun, pertukaran yang paling aktif secara keseluruhan, tidak semestinya di mana tindakan untuk Bytecoin. Contohnya, ambil pertukaran cryptocurrency OKEx. OKEx adalah pertukaran nombor lima mengikut jumlah dagangan dan mempunyai Bytecoin sebagai penyenaraian. Walau bagaimanapun, OKEx hanya menyumbang kurang dari satu peratus daripada jumlah keseluruhan Bytecoin yang diperdagangkan.

Pertukaran Bytecoin yang berkuasa, pada masa penulisan, adalah HitBTC sejauh ini. Tetapi tunggu sebentar, ada segelintir pertukaran lain yang harus dipertimbangkan. Mungkin anda sudah berniaga dengan Binance atau pernah mendengar perkara baik dari Poloniex dan ingin mencuba perkhidmatan mereka. Walaupun sebahagian besar volume berlaku di HitBTC, terdapat pertukaran Bytecoin lain yang mesti anda ketahui.

Pertukaran untuk Berdagang Mata Wang Kripto Anda untuk Bytecoin

Kaedah utama untuk berdagang di bursa Bytecoin adalah membeli dan menjual Bytecoin dengan cryptocurrency lain. BCN / BTC yang membolehkan perdagangan Bytecoin dan Bitcoin mungkin menjadi pilihan terbaik untuk mendapatkan Bytecoin anda, terutamanya jika anda sudah memegang beberapa Bitcoin.

Proses menggunakan Bitcoin untuk membeli Bytecoin agak mudah. Setelah mendaftar dengan pertukaran pilihan anda, pindahkan Bitcoin yang anda berhasrat untuk menggunakan dompet pertukaran baru yang disediakan. Setelah, deposit anda sudah siap, tukar pasangan BCN / BTC pada harga yang anda cari.

Seperti pertukaran pada masa ini, pertimbangkan untuk memindahkan Bytecoin yang baru anda beli dari dompet pertukaran dan ke dalam bursa anda. Sekiranya anda tidak mahu berdagang dengan kerap, lebih baik menyimpan cryptocurrency anda di dompet anda sendiri dengan kunci peribadi yang diuruskan dengan selamat. Dompet pertukaran tetap menjadi sasaran utama dan walaupun dana telah dipulihkan atau diganti dengan pertukaran sebelumnya, amalan terbaik adalah menjaga kripto anda sendiri.

Pertukaran Bytecoin Binance

Beli Jual dan Berdagang Bytecoin di Binance

Binance – Cukup lambat untuk senaraikan Bytecoin, Binance adalah pertukaran cryptocurrency peringkat teratas dengan hampir 400 pasangan crypto pada masa penulisan. Binance terkenal kerana mempunyai rekod profesionalisme dan keselamatan yang kuat dalam komuniti cryptocurrency. Pada masa ini, Binance menyumbang sekitar 11% jika jumlah keseluruhan Bytecoin dengan BCN / BTC dan BCN / ETH mereka merangkumi hampir semua aktiviti tersebut.

Pertukaran bytecoin OKEx

Perdagangan bytecoin di OKEx

OKEx – OKEx mempunyai sebahagian kecil aktiviti Bytecoin tetapi baru-baru ini menyenaraikannya ke pertukaran mereka. Pertukaran ini pada masa ini adalah yang kelima terbesar di dunia berdasarkan jumlah dan mempunyai rangkaian lebih dari 500 pasangan termasuk BCN / BTC, BCN / USDT, dan BCN / OKB. Pertukaran OKEx sedikit lebih maju apabila anda sudah bersedia untuk itu, termasuk akses ke niaga hadapan dan perdagangan margin – belum lagi dengan Bytecoin.

Pertukaran Bytecoin Poloniex

Jual beli bytecoin di Poloniex

Poloniex – Juga pemain yang lebih kecil dalam jumlah Bytecoin, Poloniex berpusat di Boston dan mempunyai sekitar 100 pasangan. Untuk Bytecoin, pertukaran mempunyai dua pasang: Bytecoin dan Bitcoin bersama dengan Bytecoin dan Monero. Sebagai pertukaran yang lebih kecil secara umum berbanding dengan lima teratas, potongan Bytecoin Poloniex mungkin disebabkan oleh pasangan BCN / XMR yang unik.

Pertukaran Bytecoin HitBTC

Berdagang Bytecoin di HitBTC

HitBTC – Pemukul berat dalam jumlah pertukaran Bytecoin keseluruhan. HitBTC menuntut lebih daripada 85% perdagangan aktiviti pertukaran Bytecoin terutamanya BCN / BTC dan BCN / USDT. HitBTC telah beroperasi sejak 2013 dan mempunyai pasangan paling banyak dalam industri dengan lebih dari 700 untuk memenuhi keperluan perdagangan anda.

Mengakhiri

HitBTC, Binance, Poloniex dan OKEx merangkumi hampir semua aktiviti perdagangan dengan Bytecoin sehingga kini. Setiap platform perdagangan ini mempunyai pelbagai pilihan dan perkhidmatan mereka sendiri untuk memenuhi keperluan individu kami. Mencari pertukaran mana yang paling sesuai untuk anda tidak semestinya bergantung pada jumlah atau kecairannya.

Pertukaran Bytecoin yang disebutkan sebelumnya agak mudah digunakan. Mereka semestinya menjadi tempat ujian yang baik untuk pemula dan banyak lagi untuk mendapatkan pendedahan kepada Bytecoin dan cryptocurrency lain dalam suasana profesional.

Di luar bursa, terdapat cara lain untuk melabur dan mengambil bahagian dalam Bytecoin. Perlombongan Bytecoin menunjukkan peluang, r / BytecoinBCN selalu dahagakan lebih banyak meme, dan pemaju yang kuat selalu dikehendaki untuk projek sumber terbuka ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me