Crypto Bad – Blockchain Bagus?

Tidak selalu mudah untuk memberitahu bagaimana perasaan kerajaan anda mengenai cryptocurrency, terutamanya apabila terdapat begitu banyak ahli politik yang berusaha untuk melukis cryptocurrency secara negatif. Ironinya, kebanyakan individu ini, pada masa yang sama, mendorong lebih banyak pembangunan sektor blockchain. Semasa anda akan belajar, sikap negara mengenai crypto tidak selalu menggambarkan pandangan mereka mengenai teknologi blockchain. Program blockchain kerajaan menjadi norma baru.

Gambar Menteri Kewangan China Xiao Jie melalui Forbes

Menteri Kewangan China Xiao Jie – Gambar melalui Forbes

Republik Georgia

Anda mungkin tidak menganggap Republik Georgia sebagai hab blockchain, tetapi pemerintah negara ini adalah yang pertama di dunia yang melembagakan berasaskan blockchain protokol pengesahan transaksi harta tanah. Program ini adalah hasil kerjasama strategik antara Kumpulan Bitfury dan juga Agensi Pendaftaran Awam Kebangsaan Georgia.

Sistem ini menggunakan blockchain peribadi lapisan kedua untuk mengesahkan tindakan. Transaksi kemudian disahkan terhadap blockchain BTC awam. Program ini telah berjaya, dan sudah ada rancangan untuk memperluas protokol untuk merangkumi lebih banyak judul harta tanah dan perkhidmatan notaris dalam waktu dekat.

Australia

Tanah di bawah ini menjalankan tugas mereka dengan menjanjikan $ 521,000 kepada Digital Transformation Agency mereka untuk meneroka lebih lanjut integrasi blockchain ke dalam pemerintahan Australia. Ini program difokuskan untuk mengira kos pelaksanaan yang berkaitan dengan teknologi blockchain.

Menteri Kewangan Australia Hon Mathias Cormann

Menteri Kewangan Australia Hon Mathias Cormann

Australia hampir selalu menjadi pro-blockchain. Pada tahun 2017, geran tambahan $ 5.9 juta diperuntukkan untuk Projek Perintis Utiliti Pintar. Program unik ini mengkaji bagaimana menggunakan teknologi blockchain untuk meningkatkan keupayaan analisis data dan memperbaiki sistem pengagihan tenaga semasa.

China

Pegawai pemerintah China menarik perhatian media antarabangsa ketika mereka mengumumkan pada bulan April tahun ini dibesarkan $ 1.6 bilion untuk penyelidikan blockchain. Lebih mengejutkan adalah hakikat bahawa kerajaan China menghabiskan 30 peratus dana untuk projek itu dari anggarannya sendiri. Dana Inovasi Blok Rantai Global Xiong’An diumumkan pada perasmian China Taman Perindustrian Blockchain.

Projek ini juga disokong oleh firma usaha niaga Zhenfund. Zhenfund tidak asing dengan komuniti blockchain dan mereka terkenal dengan penglibatan mereka dalam platform Stream dan Lino.

KAMI

Jabatan Keselamatan Dalam Negeri AS telah dianugerahkan satu juta dolar untuk permulaan Virginia DigitalBazaar. DigitalBazaar mengusahakan pelbagai rangkaian blok khas yang dibina untuk membantu meningkatkan keupayaan pengesahan identiti. Pemberian itu diberikan sebagai sebahagian daripada pengembangan selanjutnya dari Inisiatif Perusahaan Keselamatan Dalam Negeri. DigitalBazaar terus mendapatkan dana untuk sistem pengenalan berasaskan blockchain mereka, dan ini adalah kesempatan ketiga untuk firma tersebut yang telah menerima anugerah geran.

EU

Naib Presiden Suruhanjaya Eropah Andrus Ansip memuji teknologi blockchain kerajaan semasa persidangan EC Digital 2018 2018. Ucapannya berikutan pelancaran Balai Cerap dan Forum EU Blockchain. Organisasi ini difokuskan untuk mengkaji integrasi teknologi blockchain masa depan ke dalam ekonomi EU. Kumpulan itu sudah terjamin dana lebih $ 300 juta sejak awal tahun ini.

EU Blockchain Observatory and Forum adalah hasil langsung usaha sama dengan syarikat permulaan yang berasaskan Ethereum ConsenSys. Kumpulan ini mempromosikan standardisasi rantaian blok di EU dengan harapan dapat mewujudkan ekosistem yang berkembang pesat yang mengekalkan tahap kebolehoperasian yang tinggi. Ansip percaya bahawa ini diperlukan untuk membawa ekonomi Eropah digital baru.

Rusia

Rusia tidak selalu jelas mengenai pendirian mereka terhadap crypto, tetapi mereka secara terbuka menerapkan teknologi blockchain di negara ini. Perkhidmatan pengundian Rusia yang popular Warganegara Aktif menggunakan protokol blockchain kerajaan yang membolehkan penduduk memilih pelbagai masalah masyarakat. Program ini telah digunakan untuk memilih warna tempat duduk stadium baru dan menamakan barisan bas baru.

Alat komuniti unik ini baru-baru ini mendapat peningkatan serius dengan pelaksanaan mekanisme konsensus berdasarkan Ethereum. Pengundi telah menyatakan kebimbangan bahawa undi mereka tidak dikira dengan betul. Sebagai tindak balas terhadap kebimbangan ini, sistem berdasarkan Ethereum diciptakan untuk memberikan ketelusan yang sebenarnya. Program ini telah mencapai kejayaan besar dan pegawai ingin memperluas penggunaannya pada tahun akan datang.

Presiden Rusia Vladimir Putin adalah Penyokong kuat Teknologi Teknologi Blockchain melalui ekonomihaber

Presiden Rusia Vladimir Putin adalah Penyokong Teknologi Blockchain yang kuat – Imej melalui ekonomihaber

Jepun

Beberapa negara telah terbuka terhadap cryptocurrency dan teknologi blockchain kerajaan seperti Jepun. Negara ini telah mengalami pertumbuhan yang sangat besar di sektor blockchain mereka setelah membuat BTC sah tender tahun lalu. Dalam usaha untuk memikat lebih banyak modal pelaburan ke pasar, Program Percepat Pemerintah Metropolitan Tokyo mulai menjadi tuan rumah “Block Chain Business Camp Tokyo.”

Program ini dijadualkan berlangsung selama dua bulan dan bertujuan untuk mendorong inovasi swasta dalam sektor ini. Tujuannya adalah untuk mempromosikan projek blockchain yang berpotensi meningkatkan kualiti hidup penduduk Tokyo. Serta yang akan meningkatkan kedudukan ekonomi bandar di sektor blockchain. Program ini terbuka untuk umum, dan ramai yang melihat program ini untuk membantu menghidupkan semula ekonomi tempatan.

UK

UK sedang melakukan rintisan program penyelidikan berasaskan blockchain yang dikenal sebagai Malaikat untuk mengetahui lebih mendalam mengenai faedah penyimpanan rekod blockchain. Program ini adalah usaha masyarakat yang menggabungkan pemikiran inovatif dari Universiti Surrey, Institut Data Terbuka, dan Arkib Negara.

Jurucakap organisasi, Alex Green, baru-baru ini memberi komen mengenai pentingnya dapat membuktikan kesahihan dokumen melalui teknologi blockchain. Dia menjelaskan bahawa tahap ketelusan ini diperlukan untuk meningkatkan keyakinan terhadap pemerintah UK.

UK adalah rumah bagi salah satu arkib tertua di dunia. Teknologi blockchain dapat membantu mengurangkan banyak masalah yang berkaitan dengan penyimpanan dan pengesahan sebilangan besar maklumat penting.

Undi Blockchain

Seperti yang anda ketahui sekarang, pemerintah dari seluruh dunia telah memilih untuk mendorong lebih banyak teknologi blockchain di ekonomi tempatan mereka. Adalah masuk akal bagi pemerintah-pemerintah ini untuk mencari alternatif yang lebih berkesan daripada sistem semasa. Teknologi blockchain kerajaan dapat menyediakan negara-negara ini dengan cara untuk mencapai tujuan mereka. Mudah-mudahan, anda akan melihat integrasi blockchain lebih banyak lagi kerana kelebihan teknologi revolusioner ini menjadi terlalu hebat untuk diabaikan.