Memanfaatkan CEO dan Pengasas Bersama Shahar Rubin mengenai Memudahkan Algoritma Dagangan

Sekiranya terdapat satu pengalaman bersama yang dimulakan oleh pemula dan peniaga baru ketika memasuki dunia cryptocurrency, biasanya kerumitan yang luar biasa untuk menyelesaikan sesuatu. Dari membeli bitcoin pertama mereka atau menjalankan perdagangan altcoin pertama mereka, pendatang baru kemungkinan akan menghadapi beberapa kawasan kabur.

Walaupun jumlah pasaran keseluruhan projek berasaskan blockchain terus berkembang, pasaran persisian untuk mempermudah yang rumit terus mengikuti.

Salah satu alat yang menjanjikan yang bertujuan untuk mempermudah dan memperkasakan massa untuk berdagang adalah Capitalise.ai. Capitalize menawarkan antara muka pengguna berasaskan bahasa untuk senario perdagangan automatik, dan berintegrasi dengan pelbagai pertukaran pihak ketiga seperti Binance dan Bitmex dan melaksanakan perdagangan untuk anda.

Contohnya, anda boleh menaip sesuatu seperti “Beli Bitcoin bernilai $ 10,000 jika mencecah $ 15,000, tetapi jual jika harganya turun di bawah $ 12,000.” dan perdagangan anda akan dilaksanakan jika kriteria tertentu dipenuhi.

Tidak diperlukan pengekodan dan kata-kata sehari-hari yang mudah adalah yang anda perlukan untuk mula menjalankan perdagangan ini.

Kami berpeluang menemu ramah Shahar Rabin, Ketua Pegawai Eksekutif & Pengasas Bersama Capitalise.ai. Rabin adalah jurutera yang mempunyai pengalaman lebih dari 15 tahun berniaga di pasar tradisional dan telah mengembangkan sistem perdagangan automatik untuk pasaran terbitan.

Nikmati!

* Catatan editor: Tidak kira seberapa baik anda dapat mengartikulasikan perdagangan anda, perdagangan (terutamanya di dunia cryptocurrency) masih merupakan usaha yang sangat berisiko. Lakukan penyelidikan anda sendiri, berunding dengan penasihat kewangan profesional, dan hanya melaburkan apa yang anda mampu kehilangan.

Bolehkah anda memberitahu kami sedikit mengenai sejarah Memodalkan? Anda bersama-sama menubuhkannya pada tahun 2014, adakah ini pada mulanya untuk perdagangan pasaran tradisional, atau adakah anda selalu mempunyai visi untuk cryptocurrency?

Capitalize ditubuhkan pada tahun 2015 dengan visi menyelesaikan masalah sehari-hari bagi peniaga di pasar tradisional. Pada masa itu, mata wang kripto masih merupakan pasaran khusus tanpa banyak aktiviti di dalamnya dan oleh itu, kami tidak memikirkan cryptocurrency.

Berapa banyak kerja untuk mendapatkan platform perdagangan dari landasan? Bagaimana anda mendapat idea untuknya?

Idea untuk membuat platform yang membolehkan anda mengautomasikan aktiviti perdagangan anda dengan mudah datang sebagai keperluan peribadi. Pengasas bersama saya dan Amir bekerja di kedai perdagangan algo kami sendiri. Kitaran pembangunan memerlukan beberapa minggu dan bahkan berbulan-bulan untuk diselesaikan dan kami mencari jalan untuk mengurangkan jangka masa ini. Dari keperluan kita sendiri, kita telah mencipta apa yang sekarang Bermodalkan. Perlu 3 tahun untuk mendapatkan platform perdagangan yang mantap ini. Antaramuka dibina untuk kesederhanaan dan enjin memandu ini sangat besar dan kompleks.

Untuk siapa Bermodalkan? Slogan anda adalah “memanfaatkan kemahiran perdagangan anda”, apakah ini bermaksud bahawa Memodalkan bukan untuk pemula tetapi peniaga yang berpengalaman?


Pada mulanya, kami mengembangkannya untuk pedagang seperti kami, pedagang yang mempunyai senario tertentu dalam fikiran dan yang ingin menerapkannya pada portfolio mereka. Namun, seiring berjalannya waktu, kami mendapati bahawa hampir semua orang yang ingin terlibat dengan pasaran dapat menggunakan teknologi kami.

Bermodalkan

Oleh itu, pelabur pemula yang hanya ingin membeli Bitcoin bernilai $ 1,000 boleh melakukan begitu sahaja, dan peniaga profesional dapat menulis senario perdagangan yang kompleks. Sesiapa sahaja boleh menggunakan teknologi ini bergantung pada permintaan unik yang akan mereka tulis sendiri.

Berapa banyak pengguna yang anda ada?

Kami baru-baru ini melancarkan platform ini, terbuka dan percuma untuk digunakan oleh semua orang. Walaupun kami belum memulakan usaha pemasaran, kami mempunyai beberapa ratus pengguna yang menggunakannya hari ini.

Kami sangat teruja untuk melihat bagaimana adopsi berkembang apabila lebih banyak orang berpeluang mengetahui perkara ini.

Apa yang membuat anda membuat keputusan untuk berpindah ke pasaran cryptocurrency? Mata wang kripto apa yang akan anda sokong?

Tahun lalu kami melihat pertumbuhan besar dalam perdagangan cryptocurrency. Masalah yang kita selesaikan untuk peniaga lebih besar lagi di pasaran perdagangan crypto.

Pasaran ini tidak pernah tidur, diperdagangkan 24 × 7 dan sangat tidak menentu. Semua ini bermaksud bahawa peniaga harus dapat bertindak balas dengan cepat terhadap sebarang peristiwa sepanjang masa. Dan itulah yang membuat kami memutuskan untuk menyediakan teknologi ini kepada peniaga crypto.

Adakah pelanggan dapat berniaga apa sahaja dari pasar tradisional dan juga kripto?

Mestilah. Anda akan dapat menghubungkan akaun dari broker global tradisional seperti “Broker Interaktif” untuk memperdagangkan saham, FX, dan lain-lain dan menghubungkan akaun kripto anda dari bursa seperti “Binance” untuk berdagang Bitcoin, et, dll..

pertukaran cryptocurrency

Kehilangan pertukaran dan rakan kongsi cryptocurrency yang besar.

Anda belum menerbitkan kertas putih. Apa kisah di sebalik itu? Adakah anda melihat model perniagaan anda memerlukan token anda sendiri, cryptocurrency anda sendiri? Sekiranya ada, beritahu kami secara ringkas bagaimana ia berfungsi.

Buku putih kami akan segera tersedia di laman web kami. Dalam masa terdekat, kami akan memperkenalkan token. Token itu akan digunakan untuk mendorong penggunaan di semua produk Capitalize, yang ada dan yang akan datang. Lebih lanjut mengenai perkara itu, kami akan segera mengeluarkan kertas putih.

Bagaimana anda menggunakan kecerdasan buatan dalam mesin perdagangan anda?

Ini adalah mesin pengoptimuman yang menggunakan kecerdasan buatan, yang kini sedang dalam pengembangan dan akan membantu pengguna untuk mengoptimumkan strategi perdagangan mereka. Dengan menggunakan analisis data besar dan algoritma AI, sistem akan dapat memberi tahu pengguna tentang strategi berkinerja lebih baik, berdasarkan strategi yang mereka masukkan.

Adakah anda menggunakan pembelajaran mesin juga? Apakah perbezaannya?

Sebilangan besar pengembangan pembelajaran mesin tertumpu pada teknologi bahasa kita. Algoritma pembelajaran mesin membolehkan bahasa yang disokong oleh sistem diperluas dan di samping itu memberikan pengguna cadangan yang lebih relevan untuk membantunya membuat strategi perdagangan.

Bagaimana anda merancang untuk menggabungkan teknologi blockchain dengan AI?

Kami mempunyai sedikit kes penggunaan yang akan dikembangkan berdasarkan teknologi blockchain. Salah satunya adalah arena sosial pasar.

Sejauh mana peta jalan anda berada? Bilakah anda akan melancarkan platform crypto anda?

Sebenarnya, kami sudah melancarkan! Platform kami disiarkan secara langsung oleh sesiapa sahaja dan percuma. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat laman web kami: www.capitalise.ai

Bagaimana anda akan memastikan bahawa dana pengguna anda selamat?

Ia sangat ringkas. Memanfaatkan sambungan ke akaun anda yang ada di bursa berbeza yang kami sokong. Sebaik sahaja anda memberi kami kebenaran, kami boleh berdagang atas nama anda. Kami tidak dapat mengeluarkan dana anda. Jadi dana anda tetap ada di bursa dan dijamin oleh bursa. Anda tidak perlu menghantar dana untuk Memodalkan.

Bagaimana anda akan memastikan masa operasi yang berterusan?

Sebahagian daripada alasan teknologi kami rumit untuk dikembangkan adalah sikap tanpa kompromi kami, aksesibilitas 24/7 adalah faktor utama. Pelayan yang berlainan, yang berlokasi di bahagian yang berlainan di dunia selalu bertindak sebagai sandaran, jika satu pelayan turun, yang lain akan segera menggantikannya untuk memastikan sistem terus beroperasi.

Apa yang berlaku sekiranya perdagangan berlaku secara tidak sengaja? Sekiranya peniaga secara tidak sengaja menaip sesuatu atau mesin salah faham? Adakah anda mempunyai jaring keselamatan di tempat?

Cara platform kami dirancang menjadikan kes salah faham mesin tidak mungkin berlaku. Semasa anda menulis senario perdagangan, anda hanya dapat menulis senario eksplisit. Tidak ada cara untuk menulis senario yang tidak masuk akal atau mungkin mempunyai makna ganda.

bermodalkan

Bagi pengguna yang mungkin keliru, kami mempunyai skrin pengesahan terakhir yang menunjukkan semua keadaan anda ditulis dengan cara yang berbeza, sehingga anda dapat merasa selesa setelah memilih untuk menjalankan senario automatik.

Kami mengurus beberapa situasi berisiko, misalnya, pengguna dapat menetapkan peraturan untuk masuk, kemudian aturan untuk keluar, dan menjalankan keseluruhan senario dalam satu lingkaran. Sekiranya kedua-dua syarat masuk dan keluar berlaku pada masa yang sama, ia akan mengakibatkan mesin masuk dan keluar dari perdagangan berulang-ulang pada kelajuan super, yang pada gilirannya menguras akaun hanya kerana terdapat kos perdagangan. Untuk kes itu, kami mempunyai prosedur keselamatan yang sebenarnya menghentikan prosedur automatik daripada berjalan dan memberitahu pengguna apabila ia berlaku.

Adakah anda fikir teknologi blockchain akan membawa kepada pasaran yang tidak pernah ditutup? Adakah terdapat potensi kerugian pada senario pasaran saham 24/7?

Pasti, ini berlaku sekarang dalam perdagangan kripto. Saya yakin ia akan menetapkan standard masa depan untuk semua aset perdagangan pada masa akan datang. Kelemahan yang berpotensi adalah kita semua harus terus mengetahui apa yang berlaku di pasar dan dapat bertindak balas terhadap mereka 24/7. Tidak banyak masalah dengan teknologi kami yang digunakan.

Apa masalah terbesar yang anda selesaikan di Capitalize?

Musuh terbesar peniaga adalah dirinya. Ketakutan, ketamakan, dan kebosanan merosakkan sebarang rancangan perdagangan. Teknologi kami membantu semua orang untuk berniaga seperti mesin, meninggalkan semua emosi.

2018 telah menjadi pasaran beruang untuk cryptocurrency. Pada pendapat anda, apakah kaedah terbaik untuk menjana wang walaupun di pasar beruang? Adakah mungkin?

Menjana wang di pasaran yang menurun adalah mungkin, salah satu cara terbaik adalah menggunakan kontrak niaga hadapan untuk memendekkan pasaran dan menjana wang semasa mereka merosot. Anda boleh memperdagangkan kontrak masa depan dengan Bitmex, tetapi saya hanya akan mencadangkannya sekiranya anda memahami risiko yang ditanggung oleh instrumen perdagangan ini.

2018 juga telah menjadi tahun peraturan. Bagaimana kesannya terhadap perniagaan anda?

Piawaian kami selalu tinggi, kami berusaha memenuhi tuntutan yang ketat di mana sahaja kami beroperasi. Memiliki perniagaan di sektor kewangan bererti kita sudah harus menghadapi peraturan yang paling ketat. Sehubungan itu, kami tidak menghadapi banyak perjuangan.

Apakah perubahan terbesar yang akan kita lihat dalam beberapa tahun mendatang? Apa matlamat terbesar anda dalam hidup?

Saya rasa blockchain berpotensi mengubah banyak kes penggunaan perniagaan dan menyentuh semua orang. Oleh kerana potensi itu, saya pasti kita akan melihat semakin banyak syarikat, kecil dan besar, mengalihkan tumpuan mereka dan mengembangkan banyak produk berasaskan blockchain. Untuk tahun-tahun akan datang, ia akan menjadi pembinaan dunia baru.

Tujuan peribadi saya adalah untuk terkenal dengan perkara baik yang saya cuba sampaikan ke industri ini.

Apabila anda tidak bekerja dan mengimpikan idea perniagaan baru, apa yang anda lakukan?

Baiklah, idea baru selalu muncul, kerana begitu terlibat, saya tidak dapat menahannya. Tetapi selain daripada itu, saya seorang ayah dan suami. Dengan setiap masa lapang, saya berusaha untuk meluangkan banyak masa untuk keluarga saya, yang secara semula jadi, adalah perkara terpenting dalam hidup saya.

Nasihat apa yang akan anda berikan kepada sesiapa yang ingin menjadi peniaga?

Saya akan memberitahu seseorang yang ingin menjadi peniaga untuk pergi ke ATM, mengeluarkan $ 1,000, kemudian pergi ke jalan yang sibuk dan membuang wang itu ke udara!

Sekiranya anda merasa terlalu menyakitkan, jangan mulakan. Jalan panjang sebelum anda boleh menjadi peniaga yang berjaya, anda pasti akan kehilangan banyak wang dan memerlukan masa yang lama untuk mula menjadi menguntungkan.

Mulakan kecil, berniaga dengan sejumlah kecil dana dan jangan terlalu cepat naik terlalu cepat.

Apa sahaja yang anda mahu pembaca kami tahu?

Kami mempunyai lebih banyak produk menarik yang akan datang, ujian semula, pasaran dan banyak lagi. Oleh itu, periksa laman web kami (www.capitalise.ai) untuk belajar lebih lagi. Dan kami sangat menyukainya jika anda menyertai komuniti kami!

Terima kasih!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map