Sepertinya baru-baru ini orang-orang dengan senang hati menerima cek $ 1,200 dari pemerintah A.S. untuk mengurangkan kesukaran pesanan tinggal di rumah dan kehilangan pekerjaan yang disebabkan oleh wabak. Walau bagaimanapun, sewa perlu dibayar hari ini. Bil runcit untuk bulan Jun masih belum meningkat. $ 1,200, tanpa mengira bagaimana seseorang berusaha untuk meregangkannya, akan menjadi sangat rendah jika belum menguap sepenuhnya.

Perbincangan (beberapa) pusingan pemeriksaan rangsangan telah melingkari lingkaran politik, tetapi siapa yang mengatakan bahawa pakej rangsangan ekonomi masa depan akan menemui jalan mereka ke tangan mereka yang paling memerlukan?

Lebih daripada 60 juta orang Amerika tidak melihat sedikit wang CARES, dan hampir 40 juta orang Amerika menganggur. Sesetengah ramalan model ekonomi Pengangguran Amerika sekitar 15 peratus pada tahun 2021, dan angka ini hanya mengira individu yang secara aktif menganggur.

Brad Robertson, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Makmal Polyient, sebuah inkubator blockchain dan Permainan Polyient, ekosistem permainan blockchain, berpendapat bahawa blockchain perlu digunakan untuk menjamin penyampaian wang rangsangan masa depan.

Kami berpeluang berhubung dengan Brad untuk membincangkan blockchain untuk pakej bantuan.

Apa yang perlu berlaku di peringkat institusi untuk melaksanakan penyelesaian berasaskan blockchain?

Terdapat sejumlah besar gembar-gembur di sekitar blockchain pada awalnya. Hype-honeymoon sudah berakhir. Penyelesaian blockchain mesti membuktikan diri mereka sendiri. Untuk mendapatkan daya tarikan di peringkat institusi, penyelesaian blockchain harus disesuaikan, berskala, dan boleh beroperasi.

Eksekutif korporat tidak mempunyai masa untuk membincangkan “rantai mana yang sesuai untuk perniagaan dan pelanggan kami.” Mereka hanya berminat dengan kecekapan dan penjimatan kos.

Oleh itu, untuk memenangi institusi, fungsi rentas rantai akan menjadi syarat.

Kami sudah melihatnya dalam permainan blockchain: Permainan dan ekosistem permainan yang mendapat momentum adalah yang menawarkan fungsi rentas rantai. Itu akan berlaku untuk pelaksanaan institusi juga.

Apakah potensi kerugian menggunakan blockchain untuk mengedarkan wang bantuan?

Kelemahan potensi terbesar menggunakan blockchain untuk mengedarkan wang bantuan yang berkaitan dengan COVID adalah kemungkinan Jabatan Perbendaharaan akan mengatasinya.

Saya tidak bersikap sopan Secara tradisinya, agensi kerajaan mempunyai rekod prestasi yang buruk ketika menggunakan teknologi baru. Kita semua ingat masa-masa awal ObamaCare. Baru-baru ini, lihat IRS. Ia membina laman web untuk menolong orang mengesan pemeriksaan bantuan CARES mereka dan laman web tersebut mengalami kerosakan sekurang-kurangnya dua kali.

Ini tidak bermaksud Jabatan Perbendaharaan tidak boleh menggunakan blockchain untuk mempercepat pembayaran bantuan – semestinya. Berjuta-juta orang Amerika sedang menunggu cek yang sepatutnya dihantar pada bulan Mac. Ketahuilah, akan ada banyak jalan – sama seperti dengan setiap inisiatif kerajaan yang baru.

Mengapa sekarang adalah masa untuk menggunakan blockchain untuk memastikan wang bantuan dihantar lebih cepat?

Masa untuk menggunakan blockchain untuk meningkatkan pengagihan wang bantuan pada bulan Februari– jika tidak sebelum ini. Sebelum CARES ditandatangani dalam undang-undang.

Sebanyak 60 juta orang Amerika masih belum melihat sedikit wang CARES. Hampir 40 juta orang Amerika menganggur. Penggubal undang-undang proaktif dalam meningkatkan pembayaran pengangguran untuk berjuta-juta orang Amerika, tetapi mereka tidak melakukan apa-apa untuk memastikan agensi pekerjaan negeri dapat memproses gelombang permohonan baru. Sebilangan besar agensi tersebut masih bergantung pada teknologi 1980-an yang berpusat.

Mengapa AS begitu ketinggalan dalam penggunaan teknologi ini? Apa yang ragu-ragu, terutama apabila dapat memastikan orang mendapat wang bantuan mereka dengan lebih cepat?

A.S. berada di belakang Kanada, China, Switzerland, Malta, dan lain-lain kerana undang-undang dan peraturan kami meminggirkan blockchain dan cryptocurrency, menyukarkan teknologi untuk mendapatkan daya tarikan sebenar di AS.

Peraturan semasa kami menggambarkan pemikiran yang berlarutan di antara sebilangan penggubal undang-undang dan pembuat dasar yang mengaitkan teknologi blockchain dan cryptocurrency dengan jenayah.

Ini bukan sepenuhnya kesalahan mereka; terdapat banyak maklumat yang salah di luar sana, tetapi penyelidikan tidak menyokong sudut pandang itu. Penjenayah 800 kali lebih cenderung menggunakan mata wang fiat tradisional daripada mata wang digital ketika melanggar undang-undang.

Berita baiknya adalah bahawa pemikiran yang ketinggalan zaman perlahan-lahan runtuh. Pada tahun 2019, Rep. Warren Davidson (R-OH) dan Darren Soto (D-FL) memperkenalkan Token Taxonomy Act dan Digital Taxonomy Act.

Februari lalu, Senator Sherrod Brown (D-OH) mengusulkan untuk menggunakan dolar digital untuk mengedarkan bantuan COVID, dan baru-baru ini, sekumpulan bipartisan yang terdiri daripada belasan anggota Kongres telah mengirim surat kepada Setiausaha Perbendaharaan Mnuchin memintanya untuk mempertimbangkan blockchain untuk mengedarkan wang bantuan.

Dalam setiap kes, penggubal undang-undang berusaha menyeret Capitol Hill ke abad ke-21. Syarikat saya, Polyient Labs dan Polyient Games, kedua-duanya beribu pejabat di Arizona dan kami melihat Rep David Schweikert (R-AZ) melakukannya di sini: membantu mewujudkan landskap perniagaan yang menyambut blockchain.

Schweikert, Brown, Davidson, dan Soto semuanya mempunyai tanggungjawab untuk mengembalikan pekerjaan ke daerah mereka. Mereka menyedari blockchain adalah pencipta pekerjaan.

Adakah krisis COVID akan memaksa AS untuk terus maju ketika menghadapi blockchain dan mata wang digital?

Ya. Kami sudah melihat tanda-tanda: panggilan Senator Brown untuk dolar digital, surat Kongres kepada Mnuchin yang meminta agar pihaknya menggunakan blockchain untuk pembayaran COVID.

Penggubal undang-undang tahu kaedah pembayaran tradisional tidak memotongnya lagi. Maksud saya, IRS telah memilih untuk menghantar pemeriksaan bantuan fizikal kepada warganegara – dan berjuta-juta cek tersebut hilang. Krisis COVID memaksa penggubal undang-undang untuk mengakui kaedah lama telah rosak.

Begitu juga, industri sekarang harus mengakui rantaian bekalan global rosak. Kami melihatnya secara langsung dalam beberapa bulan terakhir: kekurangan bekalan perubatan, makanan, tisu tandas yang kritikal. Anda namakannya.

Saya jamin: perbualan sedang berlangsung di suite-C di seluruh negara sekarang. Eksekutif mengatakan “kita memerlukan kaedah pengesanan, penelusuran dan pengauditan inventori yang terdesentralisasi, boleh dipercayai dan telus.” Kedengarannya seperti resipi untuk blockchain.

Terima kasih, Brad!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me