Selamat Hari Lahir, Bitcoin! Anda Bayi Besar 10 Tahun!

Minggu besar untuk cryptocurrency yang paling disukai di dunia ketika berusia sepuluh tahun pada hari Rabu (berdasarkan tarikh penerbitan kertas putih). Sangat mengagumkan untuk melihat kembali dan menyedari sejauh mana Bitcoin telah datang dalam dekad yang lalu. Berkembang dari konsep yang sederhana dan tidak diketahui untuk dipuji sebagai segala-galanya dari penipuan hingga penemuan paling berpengaruh yang pernah ada, jelas bahawa ia telah membuat tanda penting di dunia. Inilah untuk anda, Bitcoin, dan inilah (sekurang-kurangnya) sepuluh tahun lagi.

Malangnya, pasaran kripto tidak terasa sama. Pasar menjadi mangsa Bart terbalik klasik corak carta minggu ini, tetapi kenaikan ke arah akhir tidak mencukupi untuk menjadikan kita hitam. Sepanjang minggu, keseluruhan cap pasaran turun dari $ 208.7B menjadi $ 206.0B, menjadikan kami kerugian 1.29%.

Statistik Pasaran Cryptocurrency (11/2/18)

Statistik Pasaran Cryptocurrency (11/2/18)

Tiga syiling teratas kami terus menunjukkan pergerakan yang kurang bersemangat juga:

Bitcoin, anak lelaki hari jadi, turun 2.11% menjadi kurang dari $ 6,340.

Ethereum turun 1.94% dan kini berada tepat di bawah $ 200.

XRP mengatasi trend penurunan dengan kenaikan harga 0.36% menjadi sekitar $ 0.46.

Berita Cryptocurrency Domestik

Jutawan Crypto Merancang Utopia Blockchain: Awal minggu ini, New York Times menerbitkan Jeffrey Burns, pemilik Blockchains LLC, dan rancangannya untuk membuat utopia blockchain di gurun Nevada. Awal tahun ini, Burns membeli sebidang tanah besar di kawasan itu dengan harga $ 170 juta – tunai. Dia berencana untuk membangun “entiti kolaboratif yang diedarkan” di tanah di mana pengambilan keputusan dan keuntungan diedarkan di antara pekerja, penduduk, dan pelabur. Tujuannya adalah untuk mengambil nilai desentralisasi yang ada dalam Bitcoin dan cryptocurrency lain dan menerapkannya ke seluruh komuniti. Itu strategi yang berani, Cotton. Mari kita lihat sama ada ia membuahkan hasil.

Orang Berkata

Ron Bercakap Kebenaran: Budak jahat Libertarian Ron Paul menerbitkan sebuah artikel pendek Isnin lalu bertajuk Trump Betul, The Fed Gila. Di dalamnya, ia mengkritik kemampuan mata wang yang disokong pemerintah dan bank pusat untuk “terus-menerus meningkatkan dan menurunkan penawaran uang dalam usaha untuk mengendalikan ekonomi dengan mengendalikan suku bunga.” Walaupun dia sama sekali tidak menyebut Bitcoin atau cryptocurrency, kita dapat membaca antara barisnya. Kami tahu anda seorang pemercaya Bitcoin, Ronnie boy …

Jamie Jangan Peduli: Pada persidangan Axios minggu ini, Ketua Pegawai Eksekutif JPMorgan Jamie Dimon menyatakan bahawa, mengenai Bitcoin, “Saya tidak benar-benar memberikan perhatian.” Dia terus mengatakan bahawa dia percaya teknologi blockchain itu nyata tetapi tidak percaya Bitcoin boleh menggantikan mata wang fiat. Bagi lelaki yang kononnya tidak mementingkan Bitcoin, dia pasti banyak membincangkannya.

apa yang baru di kebetulan

Charlie Shrem mengenai Evolusi Kripto, Pemusatan, dan Stablecoins: Kami berbincang dengan salah seorang usahawan Bitcoin yang asal. Baca apa yang dia katakan.

DocuSign Mengintegrasikan Teknologi Blockchain Ethereum ke dalam Program Penyulitan Dokumennya: DocuSign bergabung dalam pesta blockchain sebagai plus Ethereum.

Ketua Pegawai Eksekutif Binance Lauds Fidelity Investments Pindah ke Crypto Market: Beberapa penyokong crypto menentang pintu masuk bank. CZ bukan salah satu daripadanya.

Mengetahui Kapan Keluar dari Perdagangan yang Menang: Ya, anda berada di atas perdagangan anda. Tetapi adakah anda tahu bagaimana untuk berjaya keluar tanpa mempertaruhkan keuntungan anda?

Kajian Pertukaran Bitit | Adakah Ia Sesuai untuk Anda?: Pertukaran Perancis mahu menjadi kaedah termudah untuk membeli crypto. Namun, nampaknya perkara itu tidak berlaku.

Tutorial Kitaran Harga: Berdagang Penarikan Balik Pertama: Ke atas dan ke bawah. Atas dan bawah. Harga kripto sering bergerak dalam kitaran yang boleh diramalkan. Inilah cara memanfaatkannya.

Indeks Bitcoin Winkdex Blended: Cara Berfungsi: Winklevii lebih daripada sekadar pengguna Bitcoin awal. Ketahui bagaimana Winkdex mereka memperkuat mekanisme harga di seluruh web.

Adakah Terlambat Membeli Bitcoin pada 2018? Perkara yang Perlu Dipertimbangkan: Anda mungkin berfikir bahawa anda terlepas bot Bitcoin. Kami mempunyai beberapa sebab mengapa anda mungkin berfikir sebaliknya.

Justin Sun mengenai Masa Depan Tron, BitTorrent, dan Atlas Projek: Kami bercakap dengan wajah (dan otak) Tron mengenai semua yang telah dilakukan oleh projek tersebut pada tahun lalu.

Cara Membeli Litecoin di Coinbase Menggunakan Telefon Anda: Kerana tidak semua orang mempunyai waktu untuk duduk di komputer dan melakukan pembelian.

Bagaimana Genesis Mining Mengambil alih Sektor Perlombongan Awan: Perlombongan awan: penipuan atau sah? Genesis Mining telah menjelaskan sepenuhnya bahawa mereka jatuh pada yang terakhir.

Tarian Syiling | Statistik Cryptocurrency yang Didorong oleh Komuniti: Coin Dance bertujuan untuk mendesentralisasi analisis data, bermula dengan, anda dapat meneka, data Bitcoin.

KJ Erickson Mahu Pasar Awam Menjadi Nama e-Dagang Isi Rumah: Berbual pantas dengan Ketua Pegawai Eksekutif projek mengenai nilai kesan rangkaian token dan bagaimana Pasar Awam melaksanakannya.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

China Menarik Suara Ol ’: Untuk yang sepertinya kali keseratus, pemerintah China sekali lagi berubah fikiran tentang kesahihan Bitcoin. Menurut laman berita cnLedger, mahkamah China telah mengesahkan bahawa pemilikan Bitcoin dilindungi oleh undang-undang. Keputusan ini, dari Mahkamah Timbang Tara Antarabangsa Shenzhen, menggariskan bahawa kedua-duanya memiliki dan memindahkan bitcoin di negara ini adalah aktiviti undang-undang.

1 / Mahkamah China mengesahkan Bitcoin dilindungi oleh undang-undang. Mahkamah Timbang Tara Antarabangsa Shenzhen memutuskan kes yang melibatkan cryptos. Di dalam keputusan: Undang-undang CN tidak melarang pemilikan & memindahkan bitcoin, yang harus dilindungi oleh undang-undang bc sifat dan nilai ekonominya.

– cnLedger (@cnLedger) 26 Oktober 2018

Brazil Mula Mengumpulkan Apa Yang Berhutang: Anda tahu apa yang mereka katakan. Di dunia ini, tidak ada yang pasti kecuali cukai kematian dan (Brazil). Jabatan Hasil Persekutuan Brazil menerbitkan dokumen pada hari Selasa yang menggariskan peraturan baru untuk tuntutan cukai cryptocurrency. Salah satu peraturan baru: Pertukaran kripto kini harus menghantar laporan bulanan mengenai aktiviti transaksi dan identiti pelanggan mereka. Selain itu, kedua-dua pelabur individu dan institusi mesti melaporkan semua transaksi yang mereka buat di pertukaran asing jika jumlahnya melebihi $ 2.700 pada bulan tersebut. Hukuman kerana gagal melaporkan? Hingga tiga peratus daripada nilai transaksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me