Bitcoin Pendarahan Lambat

Satu lagi minggu yang mengecewakan dalam cryptocurrency dengan keseluruhan pasaran kehilangan sekitar lima peratus dalam jangka masa 7 hari. Altcoin berada di lautan merah dengan hanya Litecoin (0,22%), Holo (22,33%), dan beberapa coin stabil menunjukkan pergerakan positif. Seperti pasaran lain, tiga cryptocurrency teratas juga berprestasi.

Statistik Pasaran Cryptocurrency (2/1/19)

Statistik Pasaran Cryptocurrency (2/1/19)

Bitcoin jatuh 3.12% dengan harga semasa hanya $ 3,500.

XRP kehilangan 2.50% dari nilainya dan kini terletak pada harga lebih dari $ 0.30.

Ethereum menghampiri tanda $ 100, kehilangan 8.47% sepanjang minggu.

Berita Cryptocurrency Domestik

Cboe Masuk Semula ETF Bitcoin: Setelah menarik cadangan Bitcoin ETF mereka seminggu yang lalu, Chicago Board Options Exchange (Cboe) telah mengemukakannya untuk diluluskan sekali lagi. Setelah beberapa penundaan keputusan oleh SEC, Cboe menarik cadangan itu pada 23 Januari, kerana bimbang penutupan kerajaan akan menghalangnya.

Perubahan peraturan yang dicadangkan VanEck SolidX Bitcoin ETF telah dikemukakan oleh CBOE. Kerja keras oleh semua pasukan yang terlibat. Dokumen awam: https://t.co/X25lOPjiFS pic.twitter.com/C9FP4adDE8

– Gabor Gurbacs (@gaborgurbacs) 31 Januari 2019

Dengan pemerintah, khususnya SEC, kembali beroperasi dengan penuh kekuatan, para pemimpin Cboe percaya bahawa mereka dapat bekerjasama untuk akhirnya mendapatkan ETF Bitcoin melepasi rintangan peraturan.

Merck Menerima Paten Blockchain A.S.: Dalam siaran akhbar 30 Januari, Merck mengumumkan bahawa Pejabat Paten dan Tanda Dagangan Amerika Syarikat (USPTO) telah memberikan hak paten kepada syarikat yang berkaitan dengan “objek crypto.” Paten ini dibina berdasarkan yang lain yang telah ditubuhkan oleh syarikat dan menggabungkan Artificial Intelligence (AI) dengan teknologi blockchain. Adalah menjadi harapan organisasi bahawa paten baru ini akan membantu meningkatkan integriti produk fizikal, termasuk farmaseutikal, dalam rantaian bekalan global.

apa yang baru di kebetulan

Drone Blockchain | Memasuki Automasi Terbang Tinggi: Kami tahu apa yang anda fikirkan, “Blockchain dan drone, sooo 2017.” Mereka juga mempunyai masa depan yang cerah.

Mengapa Industri Kripto Perlu Melupakan Ramalan Harga: Daripada bertanya, “Bila bulan,” anda pasti tertanya-tanya, “Ketika adopsi?”

Zcash Mining Lebih Menguntungkan Daripada Bitcoin & Ethereum, Menghadapi Masalah Inflasi: Bitcoin dan Ethereum selalu menjadi pilihan perlombongan yang popular, tetapi anda mungkin ingin melihat koin privasi ini sebagai gantinya.

NiceHash vs Minergate: Perlombongan Awan Yang Lebih Baik?: Dalam dunia perlombongan awan, ada banyak omong kosong. Kami membandingkan dua pesaing teratas.

Projek Anti-Rasuah Blockchain: Membangun Pemerintahan yang Lebih Baik: Bolehkah blockchain menjadi kekuatan yang tidak dapat dihentikan untuk menentang rasuah? Kami mendapat tahu.

Tawaran Kereta Awal: Adakah Tempahan Model 3 Tesla adalah Quasi-ICO?: Strategi ICO untuk mengumpulkan wang sebelum membina produk sangat menggoda. Dan, seolah-olah walaupun Musky tidak kebal.

Malta Beats Samoa, Hong Kong dalam Volume Perdagangan Pertukaran Crypto, Inilah Sebabnya: Malta – pulau kecil, aktiviti kripto besar.

Ulasan Huobi Exchange: Bagaimana Pertukaran Berasaskan Singapura Meningkat?: Kami merangkumi semua yang anda perlu ketahui mengenai pertukaran cryptocurrency sepuluh teratas ini.

Arab Saudi, Projek Crypto UAE Mungkin Menciptakan Pasaran Pelaburan Crypto Baru: Dua negara dengan dasar crypto yang berbeza secara radikal bekerjasama untuk mencipta koin crypto baru, Aber.

Revolusi Mata Wang Digital Sedang Berlaku di Venezuela: Venezuela berada di tengah-tengah kebuntuan politik. Dan ketegangan mendorong keinginan (atau keperluan) untuk Bitcoin.

Crypto Insurance: Adakah Satoshi Anda Dilindungi ?: Sekiranya anda tidak bersedia menyimpan crypto anda dalam dompet peribadi, sekurang-kurangnya anda harus mengetahui polisi insurans platform yang anda lakukan.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Swift Mengumumkan Percubaan dengan R3: Pada panel di Paris Fintech Forum pada hari Rabu, CEO Swift Gottfried Leibbrandt mengumumkan kerjasama bukti-konsep dengan syarikat blockchain R3. R3, pesaing utama Ripple, akan segera menghubungkan platformnya ke Swift’s Global Payments Innovation (GPI). GPI adalah kerangka standard pembayaran baru “yang dapat mempercepat pembayaran rentas sempadan antara bank, dengan penjejakan transaksi dari ujung ke ujung secara real-time.”

Menariknya, Ketua Pegawai Eksekutif Ripple Brad Garlinghouse juga berada di panel. Walaupun dia berbicara tentang keterbukaannya untuk bekerja dengan Swift, dia juga berpendapat bahawa “sistem desentralisasi yang saya rasa dari masa ke masa cenderung menang … saya rasa hari ini bukan seperti itu Swift.”

IBM Selesaikan Percubaan dengan PIL: Pacific International Lines (PIL) menyelesaikan percubaan minggu ini, mengesan penghantaran jeruk mandarin Platform Blockchain IBM. Percubaan itu menggunakan Bill of Lading elektronik (e-BL) untuk mengurangkan “proses pentadbiran pemindahan surat ikatan hak dari lima hingga tujuh hari menjadi hanya satu saat.”

Peserta dalam percubaan ini mempunyai beberapa maklum balas positif untuk disampaikan. Tay Khiam Back, Ketua Pegawai Eksekutif Hupco, seorang pengimport yang berpangkalan di Singapura menyatakan, “Kami gembira dengan hasil perbicaraan. Dengan menggunakan e-BL, kami telah melihat bagaimana keseluruhan proses penghantaran dapat dipermudah dan dibuat lebih telus dengan penjimatan kos yang besar. ” Sementara Lisa Teo, Pengarah Eksekutif PIL, mengatakan, “Kami telah menerima maklum balas yang sangat positif dari industri dan pihak berkuasa, dan kami tertarik dengan kemungkinan bagaimana perkembangan blockchain kami dapat mengubah dan menyuntikkan peningkatan kecekapan dan inovasi yang sangat diperlukan dalam industri ini.”