Naik dan Turun dan Seluruh

Selepas permulaan positif minggu ini, pasaran menarik corak carta Bart Simpson klasik, menjadikan kami turun secara keseluruhan. Pada hari Ahad, pasaran keseluruhan melonjak hampir lima peratus dalam dua jam untuk mencapai paras tertinggi mingguan lebih dari $ 138.5B.

Perhimpunan itu tidak lama, kerana pasaran kemudian turun ke paras terendah mingguan $ 121.7B pada hari Khamis dan sejak itu belum pulih. Pada masa ini kami berada pada cap pasaran $ 123.2B, penurunan 4.5 peratus pada minggu ini.

Statistik Pasaran Cryptocurrency (1/11/19)

Statistik Pasaran Cryptocurrency (1/11/19)

Sebilangan besar cryptocurrency teratas juga kelihatan merah minggu ini. Satu pengecualian adalah Tron (TRX) yang sebenarnya meningkat 23.71 peratus. Mengenai anjing besar:

Bitcoin jatuh 3.04% dengan harga semasa di bawah $ 3,700.

XRP kehilangan 6.04% sepanjang minggu tetapi berjaya mendapat tempat nombor dua.

Ethereum dipukul, turun 15.52% dari harganya.

Berita Cryptocurrency Domestik

Nevada Menguji Sijil Kelahiran Blockchain: Nevada. Ia menempatkan Sin City, Kota Kecil Terbesar di Dunia, dan sekarang, beberapa kawasan di negeri ini juga mendapat julukan Blockchain City. Mungkin itu sedikit meregangkan.

Beberapa daerah Nevada telah mulai mendigitalkan sijil kerajaan dan menyimpannya menggunakan teknologi blockchain. Washoe County, misalnya, memulakan program pada bulan April 2018 yang menyimpan surat nikah di rangkaian Ethereum. Sehingga Disember, mereka telah memproses 950 perkahwinan digital. Daerah lain, Elko, sedang menguji teknologi dengan surat beranak.

Daerah Washoe merancang untuk terus maju dengan pendigitalan rekod kerajaan lain. Satu projek, khususnya, difokuskan untuk melakukannya sebagai kaedah pemulihan bencana sekiranya (atau ketika) rekod fizikal musnah.

NASA Mencadangkan Data Penerbangan Blockchain: Pada hari Khamis, Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Nasional AS (NASA) menerbitkan cadangan untuk “rangka kerja blockchain yang diizinkan sumber terbuka untuk membolehkan privasi dan tanpa nama pesawat terbang sambil memberikan kaedah yang selamat dan efisien untuk komunikasi dengan Perkhidmatan Lalu Lintas Udara, Sokongan Operasi, atau yang lain yang dibenarkan entiti. ” Atau, dengan kata yang lebih sederhana, blockchain untuk data lalu lintas udara.

Platform blockchain akan menggunakan saluran peribadi pada Hyperledger Fabric. Cadangan ini adalah sebagai tindak balas terhadap masalah penolakan perkhidmatan, penipuan, dan risiko lain yang muncul dalam Siaran Pengawasan Bergantung Automatik (ADS-B). Mulai tahun 2020, FAA mewajibkan penerapan ADS-B secara nasional, jadi masalah ini perlu ditangani dengan segera. NASA percaya bahawa blockchain boleh menjadi penyelesaiannya.

Orang Berkata

Khutbah Szabo: Salah satu pembangun terawal Bitcoin (dan dikhabarkan Satoshi), Nick Szabo, bercakap pada Sidang Kemuncak Bitcoin Israel Selasa ini. Semasa pembentangannya, dia membuat tuntutan yang berani, “Akan ada beberapa keadaan di mana bank pusat tidak boleh mempercayai bank pusat atau kerajaan asing dengan bon mereka … penyelesaian yang lebih diminimumkan adalah cryptocurrency.” Walaupun beberapa orang yang tidak waras melihat Bitcoin sebagai cara untuk membebaskan diri dari belenggu perbankan, nampaknya mungkin ada tempat untuk kedua-duanya di dunia.

apa yang baru di kebetulan

Bitcoin vs Saham Teknikal: Perbandingan Kekuatan Relatif: Perbandingan bersebelahan dengan dua kelas aset terpanas selama lima tahun terakhir.

Cara Melombong Ethereum dengan NiceHash: Pelajari cara menambang Ethereum sekarang kerana anda tidak akan dapat lama.

Perkhidmatan Crypto Bill Pay: Belanja dengan Bijak dan Berhati-hati: Tidak ada yang suka membayar bil. Tetapi, menggunakan crypto dapat menjadikan perbuatan itu sedikit lebih tidak tertahankan.

The Altcoin Race for King Heats Up: XRP Community Blames CoinMarketCap: Ethereum telah mengatasi XRP untuk tempat nombor dua sekali lagi. Walau bagaimanapun, pil XRP meragukan.

Bitcoin vs Harta Tanah: Kelas Aset Mana Yang Berkinerja Lebih Baik?: Apakah perbezaan antara Bitcoin dan rumah? Kami tidak memasukkan semua simpanan nyawa kami ke sebuah rumah.

Craig Wright Menghadapi Kemunduran Undang-Undang, Situasi Perang Tunai Bitcoin yang Sukar: Nampaknya Faketoshi akhirnya mendapat kemunculannya.

Bitcoin dan Psikologi Perdagangan: Jangan biarkan fikiran anda menipu anda untuk membuat keputusan perdagangan yang buruk. Logik mengalahkan emosi setiap masa.

Apa Yang Ada Di Blok? | Pengenalan kepada Penjelajah Blok: Bahkan sebelum rantaian blok, terdapat blok. Ketahui mengenai teknologi asas blockchain asas ini.

Senibina Sistem Teragih: Bagaimana Blockchain Merevolusikan Rangkaian Peer-to-Peer: Dari P2P hingga DLT, sistem yang diedarkan telah berperanan dalam revolusi desentralisasi.

Bitcoin vs Saham Pasaran Berkembang | Aset Mana Yang Lebih Baik untuk Anda?: Pertempuran dua aset berisiko tinggi dan berfaedah tinggi. Anda tahu apa yang mereka katakan, “Anda mesti mengambil risiko mendapatkan biskut.”

Lima Petua untuk Mengelakkan Penipuan Penawaran Duit Syiling Permulaan: Ini hampir menjadi jalan masuk dalam pelaburan cryptocurrency, walaupun tidak seharusnya. Kami sedia membantu anda mengelakkan penipuan.

Perjalanan Lebih lancar: Mengehadkan Penumpuan Portofolio: Bosan dengan rollercoaster pasaran crypto? Kepelbagaian aset adalah tiket anda untuk menyelamatkan.

Blockchain Automotive: Membuat Knight Rider Bangga: Walaupun kita mungkin tidak akan mempunyai KITT dalam masa terdekat, kita semakin hampir.

Banyak Jenis Pengkomputeran Awan: IaaS, PaaS, SaaS – baca semua mengenai ‘em di sini.

Apa itu Coinvest Token (COIN) ?: Ketahui mengenai platform perdagangan automatik yang melakukan semuanya.

Bot Dagangan Bitcoin: Mesin yang Memimpin: Seperti BattleBots tetapi dengan pisau gergaji dan serpihan yang jauh lebih sedikit.

Kajian Pertukaran Gate.io | Adakah Ia Selamat?: Kami memberikan penurunan pada pertukaran yang kurang dikenali ini.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

EBA Meminta Peraturan Crypto Pan-EU: Lembaga Perbankan Eropah (EBA) mengeluarkan laporan pada hari Rabu yang meminta agar Suruhanjaya Eropah menangani isu-isu yang disebabkan oleh cryptocurrency dengan peraturan semasa. Organisasi ini berpendapat bahawa “aset crypto berada di luar skop peraturan perkhidmatan kewangan EU dan perkhidmatan khusus yang berkaitan dengan penyediaan dompet penjaga aset crypto dan platform perdagangan aset crypto tidak merupakan aktiviti yang diatur berdasarkan undang-undang perkhidmatan kewangan EU.” Dengan ketiadaan peraturan yang jelas, sukar untuk melindungi kepentingan terbaik pengguna.

Oleh itu, EBA mengambil langkah pada tahun 2019 untuk meningkatkan pemantauan institusi kewangan crypto mereka, khususnya mengenai aktiviti yang dihadapi pengguna. Mudah-mudahan, Suruhanjaya Eropah akan menyertai kereta api dan memberikan lebih banyak penjelasan mengenai bagaimana cryptocurrency harus dirawat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me