Minggu Ini dalam Cryptocurrency – 30 Mac 2018

Beruang Kembali ke Bandar

Pasaran cryptocurrency merosot lebih jauh ke kemelesetan minggu ini. Dengan jumlah pasaran yang mencecah $ 258bilion, ia menurun 20% dari nilai $ 320bn yang dibawa masuk minggu ini. Ini adalah yang terendah di seluruh pasaran sejak 24 November 2017.

Ya, kami telah memutar balik waktu dan mendail harga kembali ke tahap 2017. Sayang sekali penilaian ini muncul pada tahun lalu – sekarang hanya hangover kenaikan meteor pasaran. Walaupun tidak semestinya perasaan yang baik untuk berada di posisi terendah kami dalam empat bulan, mungkin penurunan mendadak ini memberitahu kita bahawa kita sudah hampir mencapai tahap terendah. Tetapi kita belum keluar dari hutan.

Bitcoin: Hampir mencerminkan pergerakan pasaran sendiri, granddaddy Bitcoin turun 21% pada minggu ini, turun dari $ 8,600 yang rendah hati menjadi $ 6,720 yang rendah hati.

Ethereum: Ethereum semakin teruk. Pada harga $ 377, cryptocurrency kedua paling popular turun 28% dalam tempoh tujuh hari dari harga permintaan $ 528 pada awal minggu.

Ripple: Nombor tiga dalam senarai kami menunjukkan prestasi yang lebih baik daripada biasa. Nah, lebih baik adalah relatif, di sini, kerana ia masih belum berfungsi 21% pada $ 0,50 dari $ 0,64, tetapi ia belum mencatatkan penurunan harga terbesar seperti yang berlaku pada minggu beruang lain

maklumat pasaran cryptocurrency 30 Mac

Berita Domestik

2018 Akan Menjadi Paus Tahun Menjadikan “All Hell Break Longgar”: Bill Barhydt, Ketua Pegawai Eksekutif aplikasi pelaburan kripto Abra, meramalkan bahawa “semua neraka akan terlepas” di dunia cryptocurrency ketika wang institusi barat mula meneroka aset kripto. “Saya bercakap dengan dana lindung nilai, individu bernilai bersih tinggi, bahkan spekulator komoditi. Mereka melihat turun naik di pasaran crypto dan mereka melihatnya sebagai peluang besar, ”kata Barhydt. Walaupun begitu, CEO tetap menaik pada mata wang maya.

Cari Pekerjaan Crypto Menurun kerana Harga Turun: Menurut mesin pencari pekerjaan, sejajar dengan penurunan harga cryptocurrency, carian pekerjaan yang berkaitan dengan crypto juga menurun. “Sejak tahun lalu minat terhadap pekerjaan cryptocurrency di Indeed telah meningkat dengan kuat. Namun, dalam beberapa bulan kebelakangan ini harga bitcoin dan cryptocurrency lain tidak stabil dan (dalam beberapa kes) menurun, ”kata syarikat itu. “Minat pencari kerja terhadap pekerjaan untuk bitcoin dan cryptocurrency juga telah menurun.” Walaupun carian pekerjaan cryptocurrency dan bitcoin telah menurun, carian berkaitan blockchain tetap stabil.

OmiseGo Sumbang $ 1 juta untuk Amal Pelarian: Pencipta Ethereum, Vitalik Buterin dan OmiseGo, syarikat permulaan fintech, baru-baru ini menyumbangkan $ 1 juta kepada GiveDirectly, sebuah badan amal yang didedikasikan untuk memberikan geran tanpa ikatan kepada golongan miskin. Sumbangan itu ditetapkan untuk menjayakan kempen baru di Uganda yang akan memberikan lebih daripada 12,000 isi rumah pelarian bantuan untuk memudahkan pertumbuhan perniagaan dan peluang lain.

Amal OmiseGo

Melaporkan Kegiatan Crypto Adalah Kewajiban, Kata Pengatur Diri Niaga Hadapan AS: Persatuan Niaga Hadapan Nasional A.S. mengeluarkan peringatan bahawa CPO, CTA, dan IB yang sama ada berdagang, menasihati atau meminta pesanan dalam cryptocurrency atau derivatif cryptocurrency perlu melaporkan semua aktiviti cryptocurrency. “Ini adalah kewajiban yang sedang berlangsung,” kata SRO. Peringatan itu muncul beberapa bulan selepas pemberitahuan itu disampaikan pada bulan Disember tahun lalu.

Cybersecurity Firm HackerOne Mempekerjakan Bekas Pendakwa Jabatan Kehakiman A.S. / Pakar Crypto: HackerOne, yang terkenal dengan program “bug bounty” mereka, meningkatkan profil cryptocurrencynya dengan tambahan baru untuk pasukan mereka – Kathryn Haun. Seorang bekas pendakwa Jabatan Kehakiman A.S. dan anggota dewan Coinbase yang sekarang, Haun juga mempunyai tangan dalam mendakwa tokoh yang berkaitan dengan pasar ubat Silk Road, dan BTC-e. Di HackerOne, dia merancang untuk membantu merapatkan jurang komunikasi antara teknolog dan pemaju di satu pihak dan pembuat dasar di pihak lain.

Ford Patent Bayangkan Transaksi Kripto Antara Kenderaan: Membayar jalan raya mungkin menjadi kenyataan. Ford Motor Company telah dianugerahkan hak paten baru yang merangkumi cara untuk berkomunikasi antara satu sama lain dan bahkan menggunakan mata wang token sebagai alat bantu transaksi untuk membeli laluan dan pilihan. “Sistem CMMP beroperasi dengan transaksi berdasarkan token individu, di mana kenderaan pedagang dan kenderaan pengguna bersetuju untuk memperdagangkan unit cryptocurrency,” membaca paten.

Ford Crypto

Firma Keselamatan Siber Mencari Pelanggan Jangkitan Crypto-Mining yang Tersembunyi: Firma keselamatan siber Darktrace telah mengesan perlombongan kripto tersembunyi di rangkaian sekitar 1,000 pelanggannya. Dalam satu kes, mereka mendapati pekerja jahat bank Eropah telah menubuhkan “perniagaan sampingan perlombongan crypto” di bawah papan lantai setelah mendapati corak lalu lintas yang membingungkan di dalamnya. Firma ini mengkhususkan diri dalam menggunakan kecerdasan buatan untuk mengetahui dan bertindak balas terhadap pelanggaran data.

Twitter Bergabung dengan Crypto Ad Band-wagon: Berikutan dengan platform media sosial lain seperti Facebook dan Google, Twitter telah mula melarang iklan cryptocurrency. “Kami berkomitmen untuk memastikan keselamatan komuniti Twitter,” kata syarikat itu. “Berdasarkan kebijakan baru ini, iklan Penawaran Syiling Permulaan (ICO) dan penjualan token akan dilarang di seluruh dunia.” Dasar baru Twitter dirancang untuk mencegah peluang penipuan dan penipuan.

Yang Baru di CoinCentral?

Apa itu Riot Blockchain ($ RIOT) ?: Melihat Riot Blockchain Inc. ($ RIOT), syarikat tersenarai NASDAQ pertama yang memfokuskan secara eksklusif pada syarikat berasaskan bitcoin dan blockchain.

Jangan Biarkan Pasar Menipu Anda: Bulls Menjalankan Amok: Jangan biarkan trend penurunan pasaran hari ini mengalihkan perhatian anda dari dunia pelaburan yang masih panas. Pada tahun 2017 sahaja, kapitalis teroka dan pelabur lain memasukkan $ 1.06 bilion ke dalam industri ini.

Bitfract Mengumumkan Pelepasan Beta Peribadi: Biasanya, menyeimbangkan semula portfolio anda boleh menjadi proses yang melelahkan dan mahal. Sekiranya strategi perdagangan anda melibatkan menjaga portfolio yang seimbang, anda mungkin menganggap alat ini berguna.

Organisasi Crypto Multinasional untuk Mengajukan Tuntutan Terhadap Syarikat Teknologi untuk Larangan Iklan: Gabungan organisasi cryptocurrency dan blockchain tidak akan mengambil larangan teknologi besar terhadap iklan yang berkaitan dengan crypto baru-baru ini. Siapa yang akan menilai bersama?

Apa itu AST ?: AST, atau AirSwap Token, adalah token keahlian pertukaran terdesentralisasi AirSwap. Orang-orang di AirSwap memanggil iterasi pertukaran pertukaran mereka yang terdesentralisasi (atau DEX) sebagai AirSwap Token Trader.

Cara Membeli Seni Digital: Dari Rare Pepes hingga Anime, blockchain dan teknologi memperluas apa yang kita fikirkan sebagai seni dan bagaimana kita berkongsi seni di era moden.

Apa itu Gnosis (GNO) ?: Lihat panduan pemula mengenai Gnosis ini, platform pasaran ramalan yang dibina sebagai aplikasi terdesentralisasi (dapp) di rangkaian Ethereum.

Europol Busts Cybercrime King Pin Bertanggungjawab untuk Pencucian € 1juta dengan Cryptocurrency: Awal minggu ini, Europol, agensi penguatkuasaan undang-undang terkemuka Kesatuan Eropah, baru-baru ini menangkap ketua kumpulan penggodam yang bertanggungjawab mencuri lebih dari 1 juta dolar dari lebih 100 institusi kewangan di seluruh dunia.

Apa itu Syiling IAMA ?: Ketahui lebih lanjut mengenai IAMA (atau saya adalah duit syiling), koleksi karya seni fizikal dan digital oleh Kevin Abosch.

Kontroversi berubah menjadi penutupan ketika Litepay dimatikan: Menurut catatan blog yang dikeluarkan minggu ini oleh Yayasan Litecoin, Ketua Pegawai Eksekutif Litepay Kenneth Asare menghentikan semua operasi sebagai persediaan untuk menjual syarikat itu.

Enam Projek Seni Blockchain Teratas: Dalam artikel ini, kita akan melihat enam projek seni blockchain yang paling popular dan bagaimana para artis di belakang mereka menggunakan teknologi blockchain dalam karya mereka.

Larangan Iklan Cryptocurrency: Dapatkan maklumat tentang mengapa beberapa syarikat terbesar teknologi telah mengetuai perang salib terhadap iklan berkaitan cryptocurrency di platform mereka.

Blockchain’s Fight Against Palsu Berita: Dengan kemudahan komunikasi yang semakin meningkat, berita palsu dan cerita palsu kini tersebar lebih cepat daripada sebelumnya. Ketahui bagaimana blockchain berusaha melengkapkan trend yang menjengkelkan ini.

Apa itu Pura ?: Walaupun setiap cryptocurrency berpendapat bahawa mereka berusaha menjadikan dunia sebagai tempat yang lebih baik, Pura menyimpan 10% daripada setiap ganjaran blok untuk melakukan perkara itu.

Apa itu Anime Coin (ANI) ?: Ketahui lebih lanjut mengenai Anime Coin, projek yang menawarkan platform bagi pengguna untuk mengeluarkan dan menandatangani, menahan, dan menukar item digital yang berkaitan dengan anime di blockchain.

Mengapa Banyak ICO Gagal ?: ICO tidak mati. Faktanya ialah terdapat banyak ICO yang muncul pada tahun 2017 dan awal 2018 kerana gembar-gembur pasaran secara keseluruhan, dan banyak yang tidak mempunyai strategi untuk bertahan.

Binance Berpindah ke Malta: Pertukaran cryptocurrency yang paling popular di dunia, Binance, membuat perpindahan mereka ke Malta.

Berita antarabangsa

Belarus Menghalalkan Semua Perniagaan Berkaitan Crypto: Dalam usaha untuk menjadi pemimpin global dalam inovasi blockchain, negara kecil Belarus membuat peraturan yang pada dasarnya menghalalkan industri kripto. Ditandatangani oleh Presiden Alexander Lukashenko, Keputusan №8 menawarkan pelepasan cukai (seperti tiada cukai untuk keuntungan perlombongan), pengecualian visa, dan insentif lain untuk menarik syarikat blockchain.

Pengawal Selia Kewangan UK memberi amaran tentang kemungkinan penipuan: Menurut laporan itu, “kami percaya firma ini telah menyediakan perkhidmatan atau produk kewangan di UK tanpa kebenaran kami. Ketahui mengapa perlu berhati-hati ketika berurusan dengan syarikat yang tidak sah ini dan bagaimana melindungi diri anda daripada penipu. ” Olsson Capital, yang kehabisan Bulgaria, dikatakan mensasarkan pelabur UK dengan perkhidmatan perdagangan kripto mereka.

Hack kripto

Dua Platform Dagangan di Jepun Akan Ditutup Di tengah Peraturan: Tukaran Tokyo GateWay dan Mr. Exchange yang berpusat di Fukuoka adalah dua pertukaran Jepun terbaru yang akan ditutup ketika pengawal selia menguatkan cengkaman mereka. Setelah pencurian NEM bernilai $ 500 juta pada bulan Januari, pengawasan yang meningkat di sektor ini telah memberi tekanan pada pertukaran untuk mendaftar dengan FSA dan meningkatkan keselamatan mereka yang relatif buruk. Setelah ditutup, kedua bursa diperlukan untuk mengembalikan semua dana pelabur.

Korea Selatan Mungkin Mempunyai Pilihan Pembayaran Crypto menjelang 2019: Umumnya terkenal dengan minat mereka terhadap teknologi, pengguna Korea Selatan mungkin dapat menghabiskan wang kripto mereka di lebih dari 8,000 kedai runcit. Bekerjasama dengan penyedia pembayaran digital Korea Pay, pertukaran utama Bithumb mengumumkan akan segera menawarkan perkhidmatan penyelesaian pembayaran untuk pelanggannya yang ingin membayar menggunakan dompet crypto mereka. Dari kafe ke kedai lilin, perniagaan dari semua jenis dan saiz diharapkan dapat bergabung dalam revolusi mata wang maya.

Bank Terbesar di Denmark menganggap Crypto Berisiko Berdagang: Dalam laporan itu, bank Danske menyatakan “kami mempunyai kedudukan negatif terhadap cryptocurrency dan sangat mengesyorkan agar pelanggan kami tidak melabur di lapangan.” Oleh kerana turun naik yang tinggi, kurangnya ketelusan, dan kurangnya perlindungan pengguna secara keseluruhan, bank menolak pilihan untuk pelanggannya membeli instrumen kewangan yang berkaitan dengan kripto, seperti nota yang diperdagangkan di bursa. Walaupun begitu, pelanggan masih boleh menggunakan kad kredit Danske mereka untuk membuat pembelian cryptocurrency.

Bank Crypto

Bank Pusat China Berfikir Crypto Mengancam Mata Wang Negara: Dalam satu pertemuan yang menyoroti pencapaian emas dan perak monetari China, People’s Bank of China menangani kemungkinan risiko terhadap yuan China, termasuk “pengembangan ekonomi digital”. Walaupun naib gabenor bank Fan Yifei meraikan kenaikan bank dalam penyelidikan dan pengembangan mata wang digital, dia menekankan salah satu keutamaan mereka adalah melindungi yuan dari mata wang maya melalui dasar yang ketat.

Institusi Pinjaman Kanada Melarang Pelanggan Melabur Dalam Crypto: Lembaga pinjaman Bank of Montreal (BMO) mengumumkan 28 Mac bahawa pelanggannya tidak lagi dapat melakukan pembayaran kredit, debit dan dalam talian di platform perdagangan cryptocurrency. Menurut bank, “keputusan ini dibuat kerana sifat cryptocurrency yang tidak menentu, dan untuk melindungi keselamatan pelanggan dan bank kami dengan lebih baik.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me