T.G.F.F. (Terima kasih Tuhan kerana hari Jumaat)

Sekiranya bukan kerana perhimpunan pada minit terakhir pada hari Jumaat ini, kita akan melihat banyak angka dua digit minggu ini. Pasaran mencecah paras tertinggi mingguan sekitar $ 115.8B sebelum turun ke paras rendah di bawah $ 111B. Berkat perhimpunan akhir minggu, keseluruhan capaian pasaran jatuh kurang dari satu peratus sepanjang minggu dan pada masa ini hampir tidak melebihi $ 114B.

Statistik Pasaran Cryptocurrency (2/8/19)

Statistik Pasaran Cryptocurrency (2/8/19)

Beberapa altcoin benar-benar bersinar minggu lalu. Litecoin naik 16.57 peratus, melonjak beberapa mata wang untuk mencapai tempat nombor empat. Binance Coin naik 24.62 peratus untuk memasuki sepuluh teratas. Dan, Ark meningkat 34.83 peratus. Pergerakan tiga syiling teratas kami tidak begitu menarik.

Bitcoin turun hanya 0.52% dalam tempoh tujuh hari terakhir.

XRP kehilangan 2.81% dari harganya.

Ethereum meningkat 1,67% pada minggu ini.

Berita Cryptocurrency Domestik

Kebakaran, Pembeli, dan Aquihires: Di tengah-tengah pemberhentian dan penutupan yang meluas di kalangan syarikat cryptocurrency, beberapa outlier bergerak sebaliknya. Minggu ini, pertukaran A.S. Kraken memperoleh Crypto Facilities, penyedia indeks crypto yang berpusat di London. Matlamat pembelian sembilan angka adalah untuk menambahkan niaga hadapan dan produk indeks ke gudang utama Kraken. Pelanggan yang layak tidak lama lagi akan mendapat akses kepada enam niaga hadapan cryptocurrency.

Dalam berita industri positif yang lain, Facebook memperoleh kejayaan pertama dalam memperoleh Chainspace permulaan blockchain. Sebelum pemerolehan, pasukan permulaan membuat platform kontrak pintar yang menggunakan sharding. Walau bagaimanapun, Facebook nampaknya lebih berminat dengan pasukan daripada produk mereka. Raksasa media sosial mengupah sebahagian besar pasukan Chainspace ke bahagian blockchain mereka yang baru, dan projek asalnya ditutup.

Orang Berkata

Serangan Jack: Ketua Pegawai Eksekutif Twitter dan Ketua Pegawai Eksekutif Square Jack Dorsey mengejutkan dunia cryptocurrency minggu ini dengan serangkaian pernyataan pro-Bitcoin. Pada awal minggu, Dorsey muncul di podcast Pengalaman Joe Rogan, mengatakan bahawa Bitcoin mempunyai kemungkinan tertinggi untuk menjadi mata wang asli Internet. Berikutan itu, dia mengeluarkan serangkaian tweet yang menguraikan sentimen yang sama. Anak lelaki yang baru mula bertanya-tanya itu malah mengisyaratkan bahawa Twitter mungkin melihat integrasi Lightning Network.

lnbc28600u1pw9n7g7pp5enjn8exsyymyl6mlxmcvy7fdcwuh04z96swfmtasznppglgdyvsqdqqcqzysc8rve6vdwuvketcn7yp8gu3ltvq29vj588erp3at9z2msqj0yhhjdwsf7qtfy5lwf8favm6u3wr5qklvprlhrz89pknpdfxnc55wy6sqnrxjh7

– jack (@jack) 5 Februari 2019

apa yang baru di kebetulan

Potensi Kehidupan Sebenar: Crypto di Amerika Latin: Bienvenidos, crypto. Ketahui bagaimana cryptocurrency membuat percikan di seluruh Amerika Latin.

Perkhidmatan Crypto Custody Dilaporkan Pelaburan Fidelity Mungkin Meningkatkan Pasaran: Fidelity adalah yang pertama dari pemain tradisional utama yang merancang untuk menawarkan hak penjagaan kripto. Dan, itu semestinya besar untuk pasaran.

Bagaimana Aplikasi Keselamatan Blockchain Akan Menjadikan Internet sebagai Tempat yang Lebih Selamat: Ini adalah tempat yang berbahaya di luar sana (di Internet). Jangan risau. Blockchain hadir untuk melindungi anda.

Di sebalik Inovasi Bitcoin Blockstream: Menyelami Penciptaan Adam Back: Blockstream – pendorong di sebalik pengembangan Bitcoin. Baca tentang apa yang mereka lakukan.

Perayaan Cryptocurrency Muzik | Pengambilan yang berbeza: Terdapat banyak projek kripto muzik yang gagal. Kemudian, ada OMF.

Patrick Springer Polybird mengenai Masa Depan Tokenisasi Aset: Mereka mengatakan 2019 adalah tahun tokenisasi, dan Patrick Springer cenderung bersetuju.

Adakah Jack Dorsey memberi petunjuk mengenai Integrasi Pembayaran Bitcoin Akan Datang di Twitter?: Twitter + Bitcoin. Kombo ini kelihatan kurang tepat setiap hari.

Op Ed: Mengapa 2019 adalah Tahun Token Non-Fungible (NFT): Walaupun Ethereum terus jatuh, NFT di atasnya belum.

Ulasan Pertukaran Uphold: Bolehkah Anda Mempercayai Teguran dengan Crypto Anda ?: Penegakan adalah satu lagi pilihan selamat untuk membeli cryptocurrency. Tetapi adakah ia sesuai untuk anda??

Apakah Rangka Kerja Blockchain Essentia | Panduan Pemula: Pelajari semua mengenai rangka kerja yang berfungsi untuk memberi anda kawalan terhadap data anda.

Fashion Memenuhi Blockchain: Bagaimana Blockchain Dapat Menyelesaikan Masalah Fesyen: Blockchain itu … begitu panas sekarang.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Isle of Man (Dan Blockchain): Anda mungkin tidak pernah mendengar tentang kebergantungan kecil yang dikendalikan sendiri oleh Britain, tetapi Isle of Man ingin membuat nama untuk dirinya sebagai destinasi blockchain di seluruh dunia. Pulau ini baru-baru ini membentuk Blockchain Office dan Sandbox di mana perniagaan dapat menguji teknologi blockchain baru. Menurut Lyle Wraxall, ketua eksekutif Digital Isle of Man, mereka “ingin menarik perniagaan blockchain premium dan pertukaran teratas dunia ke Pulau.”

Di atas kotak pasir teknologi, legislator berencana untuk memperkenalkan “peraturan teknologi-agnostik yang diilhami oleh praktik terbaik yang [mereka] telah lihat dari bidang kuasa berkualiti tinggi lain di seluruh dunia.”

Kematian, Kunci Peribadi, dan Sirap Maple: Minggu ini membawa cerita yang sangat berair, ia memerlukan Netflix tersendiri. Akhir tahun lalu, Gerald Cotten, Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran cryptocurrency terbesar di Kanada, QuadrigaCX, tiba-tiba meninggal dalam perjalanan ke India. Malangnya, dia membawa kata laluan untuk dompet dingin pertukaran itu ke kubur, meninggalkan dana pengguna $ 190 juta tidak dapat dicapai. Walaupun pakar enkripsi berusaha untuk mendapatkan kata laluan tersebut, kemungkinan kejayaannya tipis.

Kami mempunyai beribu-ribu alamat dompet yang diketahui berasal @QuadrigaCoinEx dan sedang menyiasat kisah pelik dan pelucutan kematian pengasas dan kehilangan yang sukar dipercayai. Saya biasanya tidak meminta sepina tetapi jika @rcmpgrcpolice mencari ini, hubungi @krakenfx

– Jesse Powell (@jespow) 3 Februari 2019

Di sinilah kisahnya menjadi lebih menarik. Sesetengah orang telah membuat spekulasi bahawa a) pertukaran menggunakan kematian sebagai cara untuk menjauh dengan wang, atau bahkan b) Cotten memalsukan kematiannya sendiri untuk menipu pelanggan. Ini tidak membantu bahawa pengasas Cotton didakwa sebagai penipu dan pengubahan wang haram yang disabitkan kesalahan yang menjalankan pertukaran di bawah identiti palsu. Dan anda fikir pasaran akhir-akhir ini membosankan …