Minggu Ini di Crypto: 18 Mei 2018

Minggu ini di Crypto

Tuan, Bolehkah Kami Mencari Lantai?

Orang ramai mencari sokongan, orang ramai. Sejak Bitcoin gagal menembusi $ 10k, aset di seluruh dunia telah mengalami pendarahan dan harga masih belum dapat dicapai.

Sekiranya anda mengharapkan pompa pasca Konsensus setiap presiden sejarah, saya tidak akan menahan nafas. Dengan jumlah permodalan pasaran sebanyak $ 366 bln, Konsensus tidak banyak menyelamatkan pasaran dari 4.6% turunkan pengalamannya sepanjang minggu ini. Pasti, kerugiannya tidak malapetaka, tetapi ini adalah minggu kedua berturut-turut yang kami telah melihat tindakan harga negatif.

Semasa kita melihat Bitcoin menggoda $ 8k, harapkan harga yang lebih rendah jika kita turun di bawah tahap sokongan ini.

Bitcoin: Crypto # 1 turun 6% pada minggu ini, bertahan di atas ambang $ 8k pada $ 8,080.

Ethereum: Ethereum sama sekali tidak bergerak. Pada harga $ 675, hampir tepat pada hari Jumaat yang lalu, hanya rugi 0.4% sepanjang minggu.

Riak: Dalam perahu yang sama dengan Ethereum, Ripple (hampir) menjaga kepalanya di atas air, kerana ia hanya jatuh 1.4% pada $ 0.66.

pasaran crypto 5_18_18

Berita Domestik

Circle Meningkatkan $ 110 juta dalam Pembiayaan Siri E, Rakan Kongsi dengan Bitmain, Koin Stabil dalam Karya: Syarikat pembayaran peer-to-peer Circle, yang membeli bursa Poloniex awal tahun ini, baru mengumpulkan $ 110 juta dalam pusingan pelaburan modal teroka terbarunya. Babak pelaburan siri E mempunyai syarikat blockchain yang meningkat bernilai $ 3bln, dengan Bitmain, salah satu pengeluar perkakasan perlombongan terbesar di dunia, melakukan pendanaan terbanyak dan menjalin kerjasama dengan Circle dalam prosesnya. Mengikut perkongsian ini dan kempen pembiayaan strategik baru Circle, syarikat itu merancang untuk mengembangkan stablecoin sendiri (USDC) bersama dengan CENTER, rangkaian sumber terbuka untuk menukar aset fizikal dan digital menjadi stablecoin.

Serta sokongan utama mereka untuk PUSAT dan USDC, @BITMAINtech juga menerajui pelaburan strategik siri E bernilai $ 110 juta di Circle. Kita akan mempunyai salah satu syarikat yang paling penting dan berpandangan ke hadapan untuk menyertai senarai pelabur kita. Selamat datang, @BITMAINtech pic.twitter.com/uP249k1ZLT

– Kalangan (@circlepay) 15 Mei 2018

EToro Exchange Berasaskan Israel Mengumumkan Perluasan ke AS: Setelah mengumpulkan sekitar $ 100 juta pada bulan Mac, eToro akan menubuhkan ibu pejabat di Amerika Syarikat. Dengan pejabat di Tel Aviv, London, dan Limassol, ibu pejabat Amerika Utara akan menjadi pijakan pertama syarikat di Hemisfera Barat, dan firma perdagangan dan pembrokeran pelbagai aset menjangka perdagangan cryptocurrency akan tersedia untuk penduduk AS pada akhir tahun ini. “Kami percaya kami akan melihat triliunan dolar beralih ke aset crypto dan blockchain, dan kerana kami adalah salah satu pemain terbesar di Eropah dan berkembang ke Asia juga; nampaknya logik juga mempunyai jejak yang signifikan di AS, ”kata Yoni Assia, CEO dan pengasas eToro kepada Bitcoin Magazine.

Gemini Exchange mengumumkan Sokongan Fiat untuk Zcash, yang pertama untuk Koin Privasi: Syiling privasi baru sahaja mendapat penekanan penting untuk kesahihannya. Minggu ini, pertukaran Gemini milik Winklevoss mengumumkan bahawa ia akan membuka pasaran Zcash di platformnya, dengan rancangan masa depan untuk menambahkan Litecoin dan Bitcoin Cash. Penyenaraian itu dibuat setelah Gemini, pertukaran berlesen sepenuhnya di bawah undang-undang negeri New York, mendapat kelulusan dari Jabatan Perkhidmatan Kewangan Negeri New York untuk menyenaraikan koin privasi. Sebagai pasangan fiat pertama untuk koin privasi di bursa utama yang diatur di AS, perkembangan ini adalah bukti bahawa syiling dengan protokol tanpa nama dapat “wujud bersama dengan kepatuhan peraturan,” Josh Swihart, Pengarah Pemasaran Zcash menyampaikan kepada Bitcoin Magazine.

SEC Amerika Syarikat Membuat ICO Mengejek untuk Mengajar Pelabur Pelajaran dalam Suhu Pelaburan: Dalam kempen terbarunya menentang pelaku kripto yang tidak bertanggungjawab, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS menerapkan dirinya dengan musuh. Agensi pengawalselia baru-baru ini melancarkan HoweyCoins, sebuah ICO yang terlalu palsu yang laman webnya mempunyai banyak tanda-tanda amaran yang telah menjadi ciri khas projek penipuan yang ingin membuat keuntungan cepat. Sekiranya anda cuba melabur dalam ICO, anda akan diarahkan ke halaman web yang memberi amaran kepada anda agar tidak membeli projek seperti HoweyCoins, lengkap dengan senarai cucian bendera merah yang harus diperhatikan ketika membeli-belah untuk bulan depan anda.

sec ico

LedgerX Membentuk Akaun Simpanan Bitcoin Pertama dengan Pelepasan dari CFTC Amerika Syarikat: LedgerX, platform pengurusan aset crypto, memulakan pilihan baru untuk perkhidmatan Bitcoinnya minggu ini. Ciri akaun simpanan membolehkan pengguna memperoleh USD di samping pemegangan Bitcoin mereka, yang menawarkan mereka pilihan untuk melakukan penggantian panggilan, kontrak yang membolehkan pengguna LedgerX menjual pilihan panggilan pada pegangan mereka dalam jangka masa tiga atau enam bulan. LedgerX mampu menawarkan akaun simpanan dan penukaran panggilan yang belum pernah terjadi sebelumnya berkat pendaftarannya dengan CFTC sebagai kemudahan pelaksanaan pertukaran (SEF) dan organisasi penjelasan derivatif (DCO).

Perkhidmatan Web Amazon bekerjasama dengan ConsenSys untuk Menyampaikan Kaleido, Rangkaian Blockchain All-in-One untuk Perusahaan: Perkhidmatan web dan gergasi runcit dalam talian Amazon secara rasmi dalam permainan blockchain. Minggu ini, syarikat melancarkan Kaleido, perisian blockchain sebagai kit perkhidmatan yang terdapat di Amazon Web Services Marketplace. Dibangunkan dengan bantuan dari Ethereum inkubator ConsenSys, perisian ini membolehkan penggunanya menguruskan rantai peribadi mereka sendiri yang tetap bersesuaian dan sesuai dengan rangkaian awam Ethereum. Produk ini dimaksudkan untuk menjadi “platform blockchain all-in-one yang bertujuan mempercepat dan mempermudah penggunaan teknologi perusahaan.”

J.P. Morgan Memperkenalkan Prototaip untuk Platform Blockchain Pasar Modalnya: Pada Konsensus tahun ini, J.P. Morgan Chase & Syarikat mempersembahkan prototaip untuk platform blockchainnya. Platform ini dibina untuk mempermudah dan menyelaraskan transaksi sekuriti, yang pada masa ini mesti melalui banyak jalan sebelum bertukar tangan dari satu pihak ke pihak lain. Pengarah eksekutif J.C. Morgan dari Pusat Kecemerlangan Blockchain, Christine Moy, mengatakan kepada Wall Street Journal bahawa “[janji] mengeluarkan instrumen kewangan secara asli pada blockchain adalah bahawa anda dapat berkongsi infrastruktur itu.”

Yang Baru di CoinCentral?

Ketua Pegawai Eksekutif Cryptopia Alan Booth di Realm Cryptocurrency Exchange: Lihat apa yang dikatakan oleh CEO Cryptopia mengenai keadaan pertukaran crypto dalam wawancara eksklusif kami.

Bagaimana Blockchain Dapat Mengisi Jurang dalam Keselamatan Siber dan AI: Mungkinkah blockchain mengikat longgar dalam industri ini? Kita tentu berfikir begitu.

Kontrak Niaga Hadapan Ethereum Tiba Secara Rasmi: Derivatif Ethereum berlesen pertama yang dilancarkan di bursa Crypto Facilities yang berpusat di UK minggu ini.

Apa itu Bytom (BTM)? | Panduan Permulaan: Ketahui lebih lanjut mengenai Bytom dengan panduan pemula kami yang berguna.

Cara Membayar Bil Anda dengan Bitcoin: Pilihan ada di luar sana jika anda tahu di mana mencarinya.

Perbandingan Pertukaran Bittrex vs Bitfinex: Lihat bagaimana dua pemukul terberat ruang saling bertumpuk di antara satu sama lain.

Jenayah Crypto: Penipuan ICO, Rompakan dan Pengubahan Wang Haram: Di kawasan digital digital, paling baik menyimpan semua maklumat sensitif di dekat dada anda.

Siapa Brock Pierce? Blockchain Capital, EOS, dan John Oliver Takedown: Dia tinggal di Puerto Rico, tidak membayar sesen pun cukai untuk keuntungan crypto, dan telah menjadi salah satu tokoh yang lebih kontroversial di ruang crypto sepanjang kariernya.

Mengapa Teknologi Blockchain Penting untuk Ekonomi Amanah: “Amanah” dan “tidak percaya” banyak dibeli dalam industri ini, jadi apa maksud blockchain untuk ekonomi kepercayaan?

Dijual! CryptoKitty dilelong dengan harga $ 140,000 di Codex Art Auction: Mereka fikir tidak akan memerlukan lebih dari sepuluh ribu dolar — budak lelaki itu adalah anggaran konservatif.

Ketua Pegawai Eksekutif Proxeus Antoine Verdon mengenai Membuat Blockchain Dapat Diakses oleh Semua: Antoine Verdon mempunyai beberapa wawasan besar tentang bagaimana kita dapat menjadikan rangkaian yang terdesentralisasi menjadi lebih tersedia bagi mereka yang paling memerlukan perkhidmatan mereka.

Teknologi Trucking dan Blockchain Autonomi: Memajukan Pengawasan Rantaian Bekalan: Blockchain dan jalur pengangkutan autonomi; adakah kita sudah memasuki masa depan? Mungkin belum, tapi kami sampai di sana.

Apa itu Libra Credit: Aset Digital sebagai Masa Depan Kredit Antarabangsa: Libra Credit menawarkan ekosistem pinjaman terdesentralisasi berasaskan Ethereum yang membantu pengguna mendapat akses terbuka ke kredit di mana sahaja dan bila-bila masa.

Apakah Manfaat dan Kesan Potensi Sumbangan Bitcoin terhadap Amal: Filantropi tanpa perlu bergantung pada perantara pusat – daftar kami.

Bagaimana Perkhidmatan Blockchain Akan Mengubah Ekonomi Global: Kami sudah mula melihat kesannya berlaku, tetapi ini baru permulaan.

Bermitra dengan ConsenSys, Perkhidmatan Web Amazon Melancarkan Platform Kaleido Blockchain: Kaleido adalah protokol berasaskan Ethereum yang bertujuan untuk melancarkan integrasi blockchain untuk perusahaan.

Bitcoin Cash to Hard Fork: Saiz Blok 32MB dan Kontrak Pintar: Bersedia untuk garpu keras BCH, kami menemubual Alejandro de la Torre, VP operasi Perniagaan di BTC.com.

Ciri-ciri Doug Polk Podcast: Halsey Minor of CNET dan VideoCoin: Salah seorang pengasas laman web kami, Doug Polk, menampilkan pengusaha Halsey Minor di podcastnya.

Pengasas bersama Ledger Thomas France mengenai Coin Support dan Staying Ahead of Hackers: Dengarkan apa yang dikatakan oleh pengasas dompet perkakasan paling popular di dunia mengenai masa depan projek dan komitmennya terhadap keselamatan.

Mengapa Lebih Banyak Kerajaan Menghentikan Operasi Perlombongan Bitcoin ?: Dengan adanya crypto di radar kancah politik antarabangsa, pemerintah mengeluarkan ladang perlombongan.

Sekarang Terdapat Cryptocurrency untuk Pesara, Juga: Kita tidak boleh membuat barang ini. Artikel itu bercakap untuk dirinya sendiri.

Apa itu Elix / Elixir (ELX)? | Panduan Permulaan: Ketahui semua tentang Elixir dengan panduan pemula kami yang mendalam.

SEC Amerika Syarikat Membuat ICO Penipuan sebagai Amaran kepada Pelabur: HoweyCoins adalah percubaan paling baru SEC yang masih membuat anda tidak mendaftar ke ICO terbaru yang kurang sah.

Kerajaan China Melancarkan Penarafan Crypto, Ethereum berada di tempat pertama sementara Bitcoin ketinggalan: Penarafan sebahagian kerajaan China adalah pelengkap awam untuk penilaian peribadi berdasarkan langganan Weiss.

Jihan Wu: Kisah mengenai Bitmain, Keributan Twitter, & Penginjilan BCH: Secara produktif dan kontroversi, anda mungkin pernah melihat nama Jihan Wu dilemparkan di ruang cryptocurrency – tetapi dalam konteks apa, sebenarnya?

5 Mainnets Akan Datang Dijadualkan pada Q2 2018: Ikuti perkembangan dengan jaringan utama yang paling dinantikan pada suku ini.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Kontrak Niaga Hadapan Ethereum Melanda Adegan Dagangan Inggeris: Pertukaran Cryptocurrency yang dikawal selia oleh UK Crypto Facilities membuka perdagangan untuk niaga hadapan Ethereum minggu ini. Dengan debut 11 Mei, niaga hadapan menjadi derivatif Ethereum yang dikawal sepenuhnya pertama di dunia. “Ether adalah cryptocurrency paling cair kedua setelah Bitcoin, berdagang dalam berbilion-bilion dolar setiap hari, dan kami gembira dapat melancarkan ETH niaga hadapan. Rangkaian Ethereum adalah blockchain unggul untuk kontrak pintar, dan kami percaya instrumen perdagangan baru ini akan menarik lebih banyak pelabur dan membawa kecairan yang lebih besar ke pasaran, ”kata pengasas Crypto Facilities, Timo Schlaefer mengenai perkembangan tersebut.

Kontrak Niaga Hadapan ETH / USD kami ditayangkan!

Spesifikasi Kontrak – https://t.co/vDr9Cj4ZKo

Mula berniaga sekarang – https://t.co/dSN7CWqpPr#ETH #ethereum #Keputihan pic.twitter.com/fIfle36sql

– Kemudahan Crypto (@CryptoFLtd) 11 Mei 2018

Rusia Menimbang Perundangan untuk Menyertakan Piawaian Ekonomi Digital dalam Kod Sivil: Dewan perundangan rendah Rusia, State Duma, akan mengadakan pembacaan pertama untuk rang undang-undang yang mencadangkan termasuk piawaian untuk ekonomi digital kripto yang muncul dalam Kod Sivil Persekutuan Rusia. Diawasi oleh Jawatankuasa Kerja Legislatif, RUU tersebut dapat “meminimalkan risiko yang ada saat menggunakan objek digital untuk memindahkan aset ke dalam lingkungan digital yang tidak diatur.” Walaupun, jika dilog masuk ke undang-undang, rang undang-undang itu bermaksud kontrak pintar dianggap sebagai persetujuan bertulis untuk prosiding undang-undang, ia tidak memberikan status cryptocurrency sebagai tender sah di bawah undang-undang Rusia.

Ethereum Alliance Melancarkan Piawaian Teknikal untuk Perusahaan, Spesifikasi Universal Pertama: Pada persidangan Konsensus tahun ini, Ethereum Alliance mengumumkan bahawa ia telah menunaikan janji yang dibuatnya di Blockchain Expo World Series di London bulan lalu. Kumpulan kerja mempunyai dilepaskan pelanggan yang “akan memberi perniagaan dan pemaju pandangan yang komprehensif dan mudah diakses dari persekitaran perusahaan menggunakan Ethereum,” kata kumpulan itu. “Spesifikasi Ethereum Enterprise EEA adalah hasil kerjasama erat selama 18 bulan antara ahli syarikat, teknologi dan platform terkemuka dalam jawatankuasa teknikal kami. Rangka kerja lintas-platform EEA terbuka ini akan memungkinkan penggunaan secara besar-besaran secara mendalam dan tidak dinyatakan dalam silo korporat individu, ”kata kumpulan itu..

Bursa Saham Terbesar Kedua di Jerman Merancang Aplikasi Dagangan Crypto Tanpa Yuran: Dengan harapan untuk melancarkan aplikasi perdagangan yang mudah digunakan, Stuttgart Börse, salah satu bursa saham utama Jerman, melancarkan rancangan untuk perkhidmatan perdagangan cryptocurrencynya sendiri minggu ini. Dibangunkan dengan bantuan dari Sowa Labs, aplikasi yang disebut Bison, akan menampilkan sifar yuran dan pasaran untuk Bitcoin, Ethereum, Ripple, dan Litecoin, dan ia dijangka berada di tangan pengguna pada musim gugur tahun 2018. Aplikasi ini juga dilengkapi dengan perkhidmatan AI sendiri, Cryptoradar, yang diduga akan memberikan analisis masa nyata pasaran crypto dengan data yang dikumpulkan dari lebih dari 250,000 sumber tweet.

aplikasi bison

Kumpulan Kewangan Mitsubishi UFJ Jepun, Bank Terbesar Kelima di Dunia, Memperolehi Cryptocurrency Sendiri: Bahagian perbankan bagi Kumpulan Kewangan Mitsubishi UFJ Jepun (MUFG) merancang untuk mengembangkan cryptocurrency sendiri. Digelar MUFG Coin, bank menjangka akan menjalankan percubaan untuk mata wang pada 2019, yang menunjukkan bahawa ujiannya boleh melibatkan kira-kira 100,000 pemegang akaun. Mata wang itu dijangka berbentuk stabilcoin yang disambungkan ke yen Jepun.

Taiwanese Bank Fubon Commercial Melancarkan Sistem Pembayaran Blockchain: Yang pertama untuk Taiwan, Fubon Commercial Bank yang berpusat di Taipei telah menggunakan sistem pembayaran yang memanfaatkan blockchain Ethereum. Pelancaran ini adalah puncak dari kerjasama bank dengan Universiti Chengchi Nasional Taiwan, dan sistem pembayaran akan merangkumi perkhidmatan untuk pedagang dan restoran berhampiran universiti. Ini juga merupakan langkah terbaru yang diambil Taipei untuk menjadi “kota pintar” yang dikendalikan oleh blockchain, inisiatif yang diumumkan ibu negara pada awal tahun ini.

Repositori Kewangan Dunia, Switzerland, Melihat Cryptocurrency Nasional: Majlis Persekutuan Kerajaan Switzerland telah membuat permintaan perundangan resmi untuk laporan tentang potensi keuntungan dan risiko melancarkan koinnya yang didukung negara, e-franc. “Majlis Persekutuan menyadari tantangan besar, baik dari segi hukum dan monetari, yang akan disertai dengan penggunaan e-franc … Ia meminta agar proposal tersebut diadopsi untuk memeriksa risiko dan peluang e-franc dan untuk menjelaskan aspek undang-undang, ekonomi dan kewangan e-franc, ”Majlis menyatakan mengenai permintaan itu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map