Minggu Ini di Crypto

Green Spring, Pasar Merah

Satu minggu turun untuk pasaran, kerana semua cryptocurrency utama berada dalam warna merah. Walaupun terdapat tanda-tanda pemulihan pada hari Khamis bagi beberapa orang, Bitcoin dan Ethereum telah meneruskan aliran menurun.

Di seberang pasaran, sentimen menurun kekal kuat kerana bull bull yang dijalankan awal bulan ini nampaknya tidak lama. Pada $ 334 bln, kapitalisasi pasaran keseluruhan crypto turun dengan kasar 9% sepanjang minggu ini.

Bitcoin: Menembusi ambang $ 8k, syarikat gergasi pasaran merosot 16% minggu ini sebelum melantun sebentar semalam yang memilikinya pada $ 7,500 pada masa penulisan.

Ethereum: Ethereum juga turun dari paras tertinggi mingguan $ 712 ke paras terendah $ 561 semalam, dan hari ini, ia turun 10% pada $ 602.

Riak: Tidak mengebom dengan begitu bencana, Ripple berehat pada $ 0,61, walaupun kerugian sebanyak 4% pada minggu ini tidak mungkin memberi senyuman di wajah sesiapa.

pasar 5_25_18

Berita Domestik

DOJ AS Melancarkan Probe Jenayah ke Manipulasi Pasar Crypto: Mungkin semua konspirator yang menangis semena-mena menginginkan sesuatu – sekurang-kurangnya, Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat berpendapat demikian. Jabatan itu melancarkan siasatan minggu ini untuk menentukan sama ada peniaga cryptocurrency telah memanipulasi trend untuk memperburuk turun naik pasaran yang sudah tinggi. Menurut sumber yang memberi tahu Bloomberg, DOJ sedang mencari bukti amalan haram seperti perdagangan cuci dan penipuan.

Coinbase Rebrands GDAX sebagai Coinbase Pro, Membeli Paradex Exchange: Dalam minggu pengembangan yang formatif untuk salah satu perkhidmatan pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia, Coinbase berkembang dan menjenamakan semula. Pada hari Rabu, syarikat itu mengumumkan pemerolehan Paradex, pertukaran terdesentralisasi yang dibina berdasarkan protokol 0x. Di atas berita ini, ia juga mengumumkan bahawa ia akan mengubah nama GDAX, cabang pertukaran syarikat, menjadi Coinbase Pro.

Teruja untuk menyambut pasukan Paradex ke Coinbase! https://t.co/7jtmKHPf30

– Coinbase (@coinbase) 23 Mei 2018

A Two-For: Coinbase Dilaporkan Mendekati Pengawal Selia untuk Lesen Perbankan: Menurut sumber yang dekat dengan Wall Street Journal, Coinbase bertemu dengan pengawal selia AS pada awal tahun 2018 untuk membincangkan mendapatkan piagam perbankan persekutuan. Pertemuan itu berlaku dengan Pejabat Pengawas Perdagangan A.S., kata sumber WSJ. Sebagai tindak balas kepada berita itu, Coinbase berkomentar bahawa ia “berkomitmen untuk bekerja rapat dengan pengawal selia negeri dan persekutuan untuk memastikan [itu] dilesenkan dengan betul untuk produk dan perkhidmatan yang ditawarkannya.”

American Express Melaksanakan Program Blockchain for Rewards: Dengan kerjasama dengan peniaga dalam talian Boxed, American Express menggabungkan blockchain ke dalam program ganjarannya. Dengan memanfaatkan teknologi blockchain HyperLedger, langkah ini akan membolehkan para pedagang mengembangkan program, promosi, dan tawaran ganjaran khusus untuk pelanggan mereka. “Mereka dapat membuat program berdasarkan waktu, hari dalam seminggu, dengan memberi insentif kepada pelanggan untuk memuat turun aplikasi mereka. Bilangan cara peniaga dapat memberi ganjaran kepada pelanggan dengan mata Ganjaran Keahlian akan meningkat secara eksponensial, ”kata Chris Cracchiolo, ketua program penghargaan American Express.

ShipChain Berjalan di Aground dengan Cease and Desist dari South Carolina Govt: ShipChain, sebuah projek blockchain yang mengembangkan penyelesaian untuk industri perkapalan dan pembekalan antarabangsa, akan berhenti dan berhenti dari Pejabat Peguam Negara Carolina Selatan kerana melanggar undang-undang sekuriti. Syarikat itu mengadakan acara dan menawarkan token dan perkhidmatannya di South Carolina tanpa mendaftar dengan pengawal selia negeri, tuntutan pesanan itu. “Tidak ada waktu yang relevan dengan peristiwa yang dinyatakan di sini adalah Responden ShipChain yang didaftarkan dengan Bahagian sebagai broker-peniaga, dan tidak ada pengecualian dari pendaftaran yang dituntut oleh Responden ShipChain… Tidak ada waktu yang relevan dengan peristiwa yang dinyatakan di sini adalah sekuriti yang diperdebatkan dengan Bahagian atau sekuriti yang dilindungi persekutuan, dan tiada pengecualian daripada pendaftaran yang dituntut oleh Responden, ”perintah itu berbunyi.

rantai kapal berhenti dan berhenti

CFTC Menubuhkan Unit Penasihat untuk Membantu Syarikat Berdaftar dengan Senarai Derivatif Crypto: Bahagian Pengawasan Pasaran (DMO) Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi Amerika Syarikat dan Bahagian Kliring dan Risiko (DCR) telah bergabung untuk membentuk nasihat bersama untuk memberi pertukaran dan syarikat penjelasan CFTC yang berdaftar dengan senarai derivatif kripto. “Kakitangan CFTC komited untuk memberikan kejelasan peraturan sebanyak mungkin,” kata Pengarah DMO Amir Zaidi dalam siaran akhbar rasmi. “Ketika pasaran mata wang maya terus berkembang, staf CFTC akan berusaha untuk memberikan panduan tambahan untuk membantu peserta pasar mengikuti inovasi sambil mematuhi peraturan CFTC.”

Kempen Politik Colorado Segera Dapat Dibiayai (sebahagiannya) oleh Bitcoin: Kerajaan Colorado sedang mempertimbangkan untuk membuka dana kempen untuk sumbangan cryptocurrency. Setiausaha negara Colorado membuat cadangan untuk menerima sumbangan kripto awal minggu ini, suatu amalan yang telah disetujui oleh Suruhanjaya Pilihan Raya Persekutuan AS (FEC) dan telah diadopsi oleh New Hampshire. Sekiranya diterima, sumbangan cryptocurrency semua jenis akan dianggap sebagai sumbangan dalam bentuk mengikut garis panduan FEC.

Yang Baru di Coin Central?

AirSwap Bermitra dengan MakerDAO untuk Membawa Kestabilan ke Ekosistem: Sekarang mereka akan dapat menjual stablecoin berpasangan dolar AS, Dai, apa maksudnya ini untuk pasaran terdesentralisasi?

Mainframe Mick Hagen mengenai Kepentingan Penentangan Penapisan dan Usaha Amal [BAHAGIAN 1]: Lihat apa yang dikatakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Mainframe, Mick Hagen mengenai privasi dan kebebasan di bahagian pertama wawancara eksklusif kami.

Mainframe Mick Hagen mengenai Kepentingan Penentangan Penapisan dan Usaha Amal [BAHAGIAN 2]: CEO Mick Hagen mengungkap motivatornya dan mengapa dia dalam misi untuk mengubah dunia dalam bahagian kedua wawancara eksklusif kami.

Pertukaran Desentralisasi (DEX): Masa Depan Cryptocurrency Dagangan: Ketahui beberapa kelebihan pertukaran yang terdesentralisasi, termasuk keselamatan dan yuran yang lebih rendah – adakah ini masa depan perdagangan cryptocurrency?

Kontena Pintar Jaga Suhu untuk Makanan dan Farmasi: Ketahui bagaimana Smart Containers menggunakan blockchain untuk mengurangkan kesilapan manusia dan mengesan pelbagai item di seluruh dunia.

Ulasan HoweyCoins ICO | Benar-benar Bukan Penipuan!: Inilah cryptocurrency yang tidak boleh anda lewatkan –terlibat sekarang dan anda akan menjadi jutawan pada akhir tahun ini (atau tidak).

Perkakasan Perlombongan ASIC: Evolusi Cryptomining: Sektor perlombongan berubah dan cip ASIC (Litar Bersepadu Khusus Aplikasi) menjadi standard industri baru.

Apakah Internet Token Perkhidmatan (IOST)? | Panduan Permulaan: Skalabiliti adalah salah satu masalah terbesar blockchain. Internet of Services (IOS) adalah infrastruktur blockchain yang bertujuan untuk menyelesaikannya.

Inilah Cara ICO Berkembang: Penipuan, panggilan saman dan serangan penggodaman, oh! ICO mulai patuh untuk meningkatkan keyakinan pelabur. Ketahui caranya.

Kepulauan Crypto Terapung dan Perburuan Utopia yang Terdesentralisasi: Seasteading (tempat tinggal laut tetap) dapat memberikan penyelesaian bagi orang yang ingin hidup bebas dari institusi terpusat. Tetapi adakah kita bersedia untuk itu?

Tepat Ketika Anda Berfikir Anda Akan Mendengar Segala-galanya Segera Datang VeganCoin: Vegan dunia bergembira! Tidak lama lagi akan ada pilihan perkongsian makanan dan komuniti yang menyokong akan datang ke bandar berhampiran anda.

Apa itu Bit Emas? Brainchild of Blockchain Pioneer Nick Szabo: Semua orang mendengar tentang Bitcoin, tetapi emas Bit sebenarnya adalah salah satu percubaan awal untuk membuat mata wang digital yang terdesentralisasi pada tahun 1998.

Apa itu Cryptocurrency? – Seni Pengkategorian Cryptocurrency: Kata cryptocurrency telah menjadi keliru yang membingungkan. Dengan kacukan, platform, dan token utiliti, sudah tiba masanya kita beralih dari keterangan selimut terhad ini.

Kursus dan Amalan Pembelajaran Dalam Talian Terbaik untuk Latihan Pembangun Blockchain: Jadi anda mahu menjadi pembangun teknologi blockchain? Sudah tentu ada permintaan yang besar untuk kedudukan yang dibayar dengan baik sekarang. Lihat tempat terbaik untuk meningkatkan kemahiran anda.

American Express untuk Menambah Blockchain ke Program Ganjaran Keahlian: Dengan menggunakan teknologi blockchain Hyperledger, pedagang dapat menyesuaikan tawaran di platform mereka sendiri untuk meningkatkan penglibatan pelanggan.

Kajian Dompet Electrum: Ketahui semua yang perlu anda ketahui mengenai salah satu pendiri dompet perisian cryptocurrency.

GPU Terbaik untuk Perlombongan – Edisi 2018: Lihat GPU mana yang memberi anda kelebihan terbaik dengan senarai 2018 terbaik kami.

Berita CryptoCurrency dari Seluruh Dunia

Switzerland Mendapat Tempat Teratas dalam Kedudukan untuk Negara Blockchain yang Paling Mesra di Eropah: Modal perbankan dunia menunjukkan bahawa ia menyokong semua bentuk kewangan, bahkan perkara yang boleh mengganggu industri perbankan antarabangsa yang menjadi sumber kekayaannya. Dalam sebuah kajian yang meneliti 48 negara Eropah, Swiss menduduki peringkat nomor satu karena memiliki pendekatan yang paling akomodatif terhadap industri blockchain, diikuti oleh Gibraltar dan Malta, masing-masing. Antara faktor lain, kajian ini mengkaji perkara-perkara seperti peraturan untuk perkhidmatan pembayaran dan ICO berasaskan blockchain serta dasar percukaian cryptocurrency.

Huobi Melancarkan Indeks Pasaran: Salah satu pertukaran crypto terbesar di dunia, Huobi Pro, melancarkan indeks pasaran untuk sebilangan tawarannya minggu ini. Indeks akan melihat 10 aset teratas yang diperdagangkan platform terhadap Tether (USDT). “Aset digital dikelaskan kepada empat kategori: Syiling, Platform, Aplikasi dan token Aset Utiliti. Jumlah konstituen yang dipilih dalam keempat kategori ini bergantung pada jumlah urus niaga mereka pada suku lalu. Setelah memutuskan pembahagian konstituen ke dalam masing-masing dari empat kategori, jumlah purata perdagangan harian pada suku sebelumnya digunakan untuk menentukan berat konstituen dalam indeks, ”kata siaran akhbar rasmi..

indeks huboi 10

Berhampiran dengan Kelulusan Bil yang Kira-kira di Duma Rusia: RUU yang bertajuk “Aset Kewangan Digital” disetujui dengan penentangan hampir nol minggu ini semasa pembacaan pertama di Duma, dewan perundangan rendah Rusia. Rang undang-undang mempunyai tarikh akhir untuk 1 Julai dan mencadangkan kerangka undang-undang dan peraturan untuk ICO, kontrak pintar, perlombongan, dan spesifik industri cryptocurrency lain.

Geng di Afrika Selatan Menculik Remaja Lelaki, memanfaatkan 15 BTC Ransom: Kathlego Marite yang berusia tiga belas tahun diculik di bandar asalnya Witbank pada hari Ahad yang lalu oleh ahli geng yang meninggalkan wang kertas menuntut wang tebusan 15 BTC, bernilai kira-kira $ 115,000 berdasarkan harga pasaran semasa. Tebusan itu mengancam akan membunuh budak lelaki itu jika tuntutan tidak dipenuhi, dengan tarikh akhir pembayaran pertama dijadualkan pada hari Isnin depan.

Suspek dalam Skim Piramid Didakwa di China: Empat individu yang terikat dengan skema ponzi OneCoin telah diadili di Provinsi Hunan China. Pendakwaan adalah yang terakhir dari siasatan menyeluruh The Zhuzhou Country Procuratorate, yang telah menyaksikan 98 pendakwaan dan pemulihan sekitar 1.7 bln yuan (~ $ 266 juta) sejak ia bermula pada tahun 2016.

Argentina Bank Ditches SWIFT, Beralih ke Bitcoin untuk Pembayaran Antarabangsa: Banco Masventas (BMV) di Argentina menawarkan Bitcoin sebagai alternatif SWIFT untuk pemindahan wang antarabangsa. Dalam kerjasama dengan Bitex, bank akan memberi pelanggan pilihan untuk menggunakan Bitex, salah satu penyedia perkhidmatan blockchain terkemuka di Amerika Latin, untuk melakukan pembayaran pengiriman wang. Bank menjangkakan bahawa perkhidmatan baru akan mengurangkan masa pemindahan wang antarabangsa sebanyak 24 jam.

Polis Ukraine Dituduh Menceburkan Kuasa untuk Melombong Crypto: Kakitangan pasukan Polis Nasional Ukraine dari cabang Rivne sedang melombong kripto di pejabat pemerintah, lapor gerai tempatan. Menurut laporan tersebut, sejumlah pekerja yang tidak disebutkan namanya di Jabatan Komunikasi Polis telah mencuri elektrik dari pejabat tempatan selama empat bulan. Pada ketika ini dalam siasatan, tidak diketahui berapa banyak elektrik yang dicuri untuk operasi perlombongan.

Christina Comben dan Alex Moskov menyumbang untuk catatan ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me