Minggu Ini di Crypto: 6 Julai 2018

Bangkit dari Mati

Pasaran menunjukkan tanda pemulihan minggu ini. Untuk pertama kalinya dalam kira-kira sebulan, kami melihat tindakan harga positif, pasaran keseluruhan meningkat 14% ke had pasaran $ 267 miliar.

Setelah menembusi sedikit di bawah $ 6,000, Bitcoin berada di atas tahap sokongan kritikal pada $ 5,800 pada Jumaat lalu. Sekiranya ia berada di bawah ambang batas ini, kita pasti masih ada lilin merah. Meski demikian, dan setelah memantul pada titik ini, perdana crypto mengalami kenaikan tiga hari yang membawa seluruh pasaran bersama-sama.

Ini adalah kali ketiga tahun ini bahawa Bitcoin telah menerima tahap sokongan ini, dua persimpangan lain berlaku pada bulan Februari dan April. Walaupun tidak ada jaminan bahawa kita sudah keluar dari hutan, tiga bahagian bawah ini banyak yang meyakinkan bahawa kita telah menjumpai lantai sekitar $ 6.000. Memang, orang mengatakan perkara yang sama mengenai double bottom yang diberikan oleh April kepada kami.

Walaupun begitu, sementara tindakan harga positif sangat melegakan dan pasti menanamkan rasa optimis ke pasar, berniaga dengan berhati-hati.

Bitcoin: Pada $ 6,600, Bitcoin telah memperoleh 10% pada minggu ini.

Ethereum: Pada $ 471, Ethereum sedikit lebih baik, meningkat 12% minggu ini.

Riak: XRP Ripple meningkat 8% sepanjang minggu dengan harga semasa $ 0.47.

pasar7_6_18

Pasaran Cryptocurrency – 6 Julai 2018

Berita Domestik

Coinbase Melancarkan Perkhidmatan Penjagaan Baru Untuk Pelabur Institusi: Isnin ini, Coinbase Custody ditayangkan. Perkhidmatan ini menawarkan pengurusan aset cryptocurrency penyimpanan sejuk untuk pelabur institusi dan memerlukan deposit minimum $ 10 juta dan bayaran permulaan $ 100,000 untuk membuat akaun. “Hari ini, kami dengan bangga mengumumkan bahawa kami secara rasmi terbuka untuk perniagaan,” kata Sam McIngvale, pemimpin produk Coinbase Custody dalam pengumuman syarikat. “Selama beberapa minggu mendatang, kami akan terus menggunakan sekumpulan pelanggan bertaraf dunia yang merangkumi dana lindung nilai crypto terkemuka, pertukaran dan pasukan ICO.” Sejurus selepas pelancaran, perkhidmatan ini mendaftarkan 10 pelanggan.

IRS Ikut Gabungan Antarabangsa untuk Memerangi Jenayah Cukai Crypto: IRS Amerika Syarikat telah bekerjasama dengan agensi cukai dari Kanada, Australia, UK, dan Belanda untuk menangani jenayah cukai antarabangsa. Di antara objektif lain, Ketua Bersama Penguatkuasaan Cukai Global (J5) akan “bekerjasama di peringkat antarabangsa untuk mengurangkan ancaman yang semakin meningkat terhadap pentadbiran cukai yang ditimbulkan oleh cryptocurrency dan jenayah siber.” Don Fort, Ketua Penyiasatan Jenayah IRS, bercakap dengan Forbes mengenai kepentingan J5: “Kami tidak dapat terus beroperasi dengan cara yang sama seperti yang kita miliki di masa lalu, menyembunyikan maklumat kami dari seluruh dunia sementara penjenayah terancang dan penipu cukai memanipulasi sistem dan memanfaatkan kelemahan untuk keuntungan peribadi mereka. “

SEC Mengkaji Cadangan ETF Bitcoin di tengah-tengah Pelan untuk Menurunkan Halangan Kemasukan untuk ETF Baru: SEC Amerika Syarikat memikirkan perubahan terhadap dasar Dana Perdagangan Dagangannya (ETF), beberapa yang berpotensi memudahkan ETF cryptocurrency disetujui. Pada masa yang sama, SEC juga telah menghubungi Kepercayaan Bitcoin VanEck SolidX untuk memberi komen mengenai cadangan ETF terbarunya. Cadangan terbaru adalah percubaan ketiga VanEck pada tahun lalu untuk mewujudkan aset pelaburan tradisional yang disokong oleh Bitcoin.

SEC Mengenakan Peguam, Pengurus Firma Undang-undang Dengan Penjualan Saham Berkaitan Blockchain yang Tidak Sah: Minggu sibuk lain untuk SEC. Agensi itu telah menuduh dua lelaki yang mendakwa mengaut keuntungan secara haram daripada menjual saham syarikat yang dikatakan berkaitan dengan blockchain. “Menurut aduan SEC, peguam T.J. Jesky dan pengurus urusan perniagaan firma guamannya, Mark F. DeStefano, menjana kira-kira $ 1.4 juta dengan menjual saham di UBI Blockchain Internet Ltd. dalam tempoh 10 hari dari 26 Disember 2017 hingga 5 Januari 2018. Penjualan berhenti apabila SEC menghentikan sementara perdagangan dalam saham Blockchain UBI awal tahun ini kerana kebimbangan mengenai ketepatan penegasan dalam pemfailan SEC dan aktiviti pasaran yang tidak biasa dan tidak dapat dijelaskan, ”kata siaran akhbar rasmi. Ketua SEC Robert A Cohen menyebut kes itu “contoh utama mengapa SEC telah memperingatkan para pelabur runcit untuk berhati-hati sebelum membeli saham di syarikat yang tiba-tiba mengaku memiliki perniagaan blockchain.”

Blockstream Memperkenalkan Aset yang Dikeluarkan, Ciri untuk Menggunakan Aset Tokenized: Menyampaikan pengumumannya di Consensus tahun ini, Blockstream melancarkan penggunaan Issued Asset untuk platform Liquidnya minggu ini. Ciri ini adalah yang terbaru dalam penawaran perkhidmatan syarikat teknologi blockchain, dan ini akan membolehkan pengguna menggunakan Aset Dikeluarkan (IA), token berasaskan blockchain yang dapat mewakili aset, fizikal atau digital apa pun. “Aset yang Dikeluarkan (IA) membolehkan pengguna Liquid membuat aset token mereka sendiri di rantai sisi Liquid. Aset ini dapat mewakili instrumen kewangan yang ada seperti fiat token, aset kripto, aset yang disahkan (mis. Syiling emas), atau aset yang sama sekali baru. Pengguna bertransaksi secara peribadi dengan Aset Rahsia yang menyembunyikan jumlah dan jenis aset dalam urus niaga dari pihak luar, ”kata siaran akhbar..

Kami teruja untuk memperkenalkan #IssuedAssets pada cecair! Pengguna akan dapat mengeluarkan aset yang mewakili instrumen kewangan yang ada seperti fiat tokenized, #crypto aset, syiling emas, & aset yang baru sepenuhnya selamat #Bitcoin-disandarkan #rantaian sampingan. ⛓️ https://t.co/PkE1PnlGrK pic.twitter.com/lXSfJR64Mn

– Blockstream (@Blockstream) 2 Julai 2018

Ripple Hit Dengan Tuntutan Tindakan Kelas Lain: Ripple sampai ke kerongkongnya dalam masalah undang-undang, dan minggu ini, ia semakin teruk. Menambah berturut-turut tuntutan mahkamah bulanan yang dimulakan pada bulan Mei, syarikat ini dilancarkan dengan aksi kelas ketiga tahun ini. Seperti yang sebelumnya, saman itu mendakwa bahawa XRP, mata wang Ripple, adalah sekuriti yang tidak didaftarkan dan dijual seperti itu. Di samping itu, ia mendakwa bahawa Brad Garlinghouse, CEO Ripple, dan seluruh pasukannya mempromosikan dan memanipulasi peredaran XRP untuk menggemukkan dompet mereka. “Ini adalah tindakan kelas sekuriti atas nama semua pembeli California token Ripple (” XRP “), yang dibawa terhadap Ripple, XRP II, dan Ketua Pegawai Eksekutif (” CEO “) syarikat, Bradley Garlinghouse (” Garlinghouse “) , yang mempromosikan, menjual dan meminta penjualan XRP. Defendan mengumpulkan ratusan juta dolar melalui penjualan XRP yang tidak didaftarkan, termasuk menjual kepada pelabur runcit, yang melanggar undang-undang, ”saman itu berbunyi.

Yang Baru di CoinCentral?

Kemahiran Apa yang Diperlukan untuk Pekerjaan Cryptocurrency ?: Anggap anda mendapat apa yang diperlukan untuk kerjaya di industri blockchain?

Adakah ICO Menjanjikan dan Tidak Berjangka?: Sekilas melihat beberapa patah ICO yang lebih terkenal pada tahun lalu.

Apakah Bukti Kepentingan yang Delegasikan? | Meneroka Algoritma Konsensus: Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai cara DPoS berfungsi? Kami mendapat anda.

Keselamatan Makanan dan Rantai Blok: Menjaga Anda Selamat Sekali Gigitan: Teknologi blockchain dapat menjadikan perkhidmatan membeli-belah dan makanan lebih selamat untuk pengguna dengan menyediakan maklumat asal dan nutrisi yang telus dan dapat disahkan.

10 Cara Mengejutkan Syarikat Menggunakan Blockchain: Pernah memikirkan kes penggunaan ini?

Dagangan Margin untuk Pelabur Cryptocurrency Dijelaskan: Biasa untuk pasaran lama tetapi agak baru untuk pasaran cryptocurrency, bentuk perdagangan ini lebih kompleks daripada perdagangan spot.

Blockchain Lethal: Militer Tampak untuk Melemahkan Teknologi Blockchain: Jadi bagaimana tentera memanfaatkan blockchain? Kami akan menunjukkan kepada anda.

Berita Cryptocurrency Dari Seluruh Dunia

Mahkamah Agung India Menegakkan Larangan Crypto Bank Pusat: Mahkamah Agung India memilih untuk menegakkan perintah Bank Pusat negara yang mewajibkan semua bank domestik untuk melarang perkhidmatan mereka dari entiti yang terlibat dengan perdagangan cryptocurrency. Diputuskan oleh banyak orang sebagai dekrit yang tidak berperlembagaan, perintah itu mendapat reaksi besar dari komuniti cryptocurrency, memicu petisyen dari industri keras dan pengguna biasa. Surat perintah itu, yang dikeluarkan pada 6 April, dijadualkan berkuat kuasa hari ini, 6 Julai, dan menuntut semua bank memutuskan hubungan dengan individu dan pertukaran yang telah membuat akaun bank untuk berdagang cryptocurrency.

Syarikat Eropah Mengesahkan Penggunaan Blockchain IBM yang Berjaya untuk Menyelesaikan Perdagangan dengan Lima Bank: Platform perdagangan blockchain Eropah we.trade mengawasi operasi langsung pertamanya minggu ini. Dengan menggunakan platform blockchain IBM, yang berdasarkan Hyperledger, syarikat tersebut melakukan perdagangan rentas sempadan dengan kerjasama 20 syarikat dan 5 bank. Dalam siaran akhbar rasmi, syarikat itu menyatakan, “we.trade hari ini mengesahkan bahawa perdagangan langsung pertama telah berlaku di platform. Sepanjang minggu lalu beberapa syarikat telah menjalankan perdagangan, melalui 5 bank. Perdagangan ini menandakan perdagangan akaun terbuka pertama yang layak secara komersial yang memanfaatkan teknologi blockchain. “

Huobi Melancarkan Perdagangan untuk Platform Australia: Pertukaran Huobi, salah satu pertukaran cryptocurrency paling popular di dunia, secara rasmi melancarkan operasi perdagangannya di Australia pada hari Khamis ini. Dari awal, orang Australia akan dapat memperdagangkan Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum Classic, Power Ledger, dan empat mata wang lain secara langsung untuk dolar Australia. Pertukaran merancang untuk menambah lebih banyak pasangan apabila platform ini matang. “Pedagang kripto di Australia semakin berpengetahuan dan canggih, dipadankan oleh pengawal selia yang berminat untuk mengembangkan pasaran dengan selamat,” kata CEO Huobi Australia, Adrian Harrison, mengenai perkembangan tersebut. “Bagi Huobi Group, perpindahan ke Australia adalah wajar … kami ingin bekerjasama dengan semakin banyaknya projek blockchain Australia yang ingin disenaraikan di pasaran yang matang,” sambungnya.

#LTC/#AUD perdagangan kini disiarkan di Huobi Australia!#huobiAU @BlockchainCTR @BlockchainAUS @BlockchainGL @Huobi_Pro @HuobiNews #cryptotrading #ltc #litecoin #crypto #cryptotrade pic.twitter.com/xp7xumgGe0

– HuobiAustralia (@HuobiAu) 5 Julai 2018

Korea Selatan sedang mengusahakan Piawaian dan Klasifikasi Baru untuk Industri Blockchain: Kerajaan Korea Selatan sedang sibuk membuat klasifikasi baru untuk sektor cryptocurrency. Pejabat Statistik Nasional, Kementerian Sains dan Teknologi, dan Kementerian Informasi dan Komunikasi dilaporkan menciptakan standard perundangan dan peraturan baru untuk industri yang sedang berkembang. Sebagai landasan untuk dasar baru, klasifikasi akan berfungsi ke arah “rangka kerja promosi dan peraturan blockchain.” Dengan draf akhir yang dijadualkan pada akhir bulan Julai, polisi akan merangkumi fenomena dan entiti khusus industri seperti pertukaran, transaksi blockchain, pengembangan dan penggunaan DApp, sistem dan perkhidmatan blockchain, dll..

Peraturan ICO Thailand Dijadualkan Berkuatkuasa Pertengahan Julai: Rabu ini, SEC Thailand secara formal mengumumkan peta jalan untuk pelaksanaan peraturan ICOnya. Pengumuman tersebut menunjukkan bahawa kerangka kerja baru akan berkuatkuasa mulai 16 Julai, dan ia merangkumi proses persetujuan berlapis yang memerlukan ICO diperiksa oleh “portal” sebelum dikirim ke SEC untuk persetujuan akhir. Sebagai tambahan, ICO perlu mendedahkan spesifikasi teknikal dan rancangan pelaburan mereka dan mempunyai modal permulaan minimum 5 juta baht (~ $ 150,000) sebelum memohon.

Presiden Uzbekistan Menandatangani Ijazah Blockchain untuk Mengintegrasikan Perkhidmatan ke dalam Kerajaan: Presiden Uzbekistan, Shavkat Mirziyoyev, menandatangani keputusan pada minggu ini yang bertujuan untuk industri cryptocurrency dan blockchain. Secara khusus, keputusan itu menetapkan rancangan tiga tahun untuk menetapkan strategi untuk menerapkan perkhidmatan blockchain ke dalam infrastruktur pemerintah. Dengan harapan untuk memupuk ruang yang kondusif untuk “ekonomi digital,” Pejabat Pemerintah untuk Pengurusan Projek dan Kementerian Pembangunan Teknologi Informasi dan Komunikasi ditugaskan untuk membentuk sebuah program yang akan meneliti dan mengembangkan teknologi untuk integrasi formal dengan pemerintah saat ini infrastruktur menjelang 1 Januari 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map