Minggu Ini di Crypto

Doakan untuk Penyatuan

Pasaran cryptocurrency telah diperdagangkan dalam corak yang agak stagnan selama seminggu. Dengan had pasaran keseluruhan $ 339 bln pada masa akhbar, keseluruhan pasaran benar-benar meningkat 17% sepanjang minggu, kenaikan yang sangat dialu-alukan setelah turun dua minggu sebelumnya.

Walaupun dengan kenaikan ini, sebahagian besar aset teratas pasaran telah diperdagangkan dalam julat yang sama dengan sedikit margin untuk bergerak ke tahap ekstrem. Sekiranya ini adalah penangguhan dari kemerosotan terakhir, harga cuba memutuskan apa yang harus dilakukan seterusnya. Sama ada mereka akan naik atau turun adalah sangkaan sesiapa, tetapi perkara terbaik yang kita mahukan sekarang ialah seminggu atau lebih pergerakan pergerakan ke samping. Sekiranya pasaran terus menyatukan seperti yang dilakukannya dan tetap pada harganya, kemungkinan besar kami mendapat sokongan untuk membawa kami kembali.

Bitcoin: Meneruskan aliran pergerakan minggu lalu, aset utama crypto meningkat 2% pada minggu pada $ 7,580.

Ethereum: Pada harga $ 597, Etherum naik sedikit tetapi tidak penting 4% sepanjang minggu.

Riak: Ripple menerajui pergerakan harga yang positif, seiring dengan kenaikan harga 7% pada setiap minggu pada $ 0.66.

pasar 6_8_18

Berita Domestik

Coinbase Memperoleh Firma Kewangan Bergerak untuk Menjadi Broker-Dealer yang Teratur: Platform perdagangan cryptocurrency terbesar di dunia adalah selangkah lebih dekat untuk menjadi peniaga broker yang mematuhi sepenuhnya di bawah undang-undang sekuriti AS SEC. Minggu ini, Coinbase mengumumkan pengambilalihan pengedar sekuriti Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace, Inc., dan Digital Wealth LLC. Pembelian ini disertakan dengan perolehan lesen peniaga-broker, lesen sistem perdagangan alternatif, dan lesen penasihat pelaburan berdaftar. Walaupun statusnya sebagai peniaga-broker “sedang menunggu persetujuan oleh pihak berkuasa persekutuan,” syarikat percaya bahawa “akan segera dapat menawarkan sekuriti berasaskan blockchain, di bawah pengawasan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) dan Industri Kewangan Pihak Berkuasa Peraturan (FINRA). “

Hari ini kami dengan bangga mengumumkan bahawa kami berada di landasan yang betul untuk menjadi tempat perdagangan sekuriti blockchain yang diatur AS. Kami yakin ini adalah momen penting bukan hanya untuk Coinbase, tetapi juga seluruh ekosistem crypto. https://t.co/3grNDa6l9Z

– Coinbase (@coinbase) 6 Jun 2018

SEC US “Dikalahkan” oleh Crypto Exchange Usaha untuk Mematuhi Peraturan: Walaupun dengan pertukaran terbesar di dunia bermain haiwan peliharaan guru dengan SEC, agensi pengawalseliaan AS masih tidak terkesan dengan prestasi kelas yang lain. Pada Persidangan Pertukaran dan Pialang pada hari Rabu minggu ini, Pengarah Bahagian Perdagangan dan Pasaran SEC Brett Redfearn dan Pengerusi SEC Jay Clayton sama-sama menyatakan rasa tidak puas hati dengan keengganan bursa domestik untuk mematuhi peraturan. “Kami dikalahkan oleh semangat untuk masuk dalam struktur peraturan sekarang,” kata Redfearn kepada CNBC. “Ada sejumlah pertukaran yang memperdagangkan ICO yang saya rasa akan melihat lebih banyak pendaftaran.” Semasa persidangan itu, Clayton mengulangi kepercayaannya kepada CNBC bahawa ICO dan token mereka bertindak sebagai sekuriti di bawah undang-undang sekuriti AS: “Kami mengatur penawaran keselamatan itu dan mengatur perdagangan sekuriti itu.”

SEC Merangka Kedudukan Penasihat Kanan Baru untuk Aset Digital: Dengan kecewa kerana pertukaran dan sikap tidak peduli terhadap peraturan mereka, SEC tidak meredakan strategi cryptocurrencynya. Ia melantik Valerie A. Szczepanik sebagai Penasihat Kanan untuk Aset Digital dan Inovasi, kedudukan penasihat baru yang dibuat untuk mengabaikan cryptocurrency dan ICO. Peranan penting akan berfungsi di bahagian SEC untuk menilai bagaimana aset digital dan teknologi mereka menjadi undang-undang sekuriti yang ada. “Kepemimpinan pemikiran Valerie dalam bidang ini diakui baik di dalam Suruhanjaya dan di seluruh pengawal selia kewangan di Amerika Syarikat dan di luar negara. Dengan keterampilan, pengalaman, dan kesadarannya yang mendalam tentang pentingnya memupuk inovasi sambil memastikan perlindungan pelabur, Val adalah orang yang tepat untuk mengkoordinasikan usaha kami dalam bidang dinamis ini yang mempunyai janji dan risiko, ”kata Ketua Jay Clayton sebagai tanggapan terhadap temu janji.

Bekas Pengerusi SEC akan mewakili Ripple dalam tuntutan undang-undang mengenai Status Keselamatan XRP: Kita nampaknya tidak menjauh dari cerita mengenai SEC dan undang-undang sekuriti, boleh? Pada gilirannya ironis, kali ini, kisahnya adalah mengenai (bekas) ketua SEC yang mempertahankan cryptocurrency daripada klasifikasi sekuriti. Bekas Pengerusi SEC Mary Jo White telah diupah untuk membela Ripple dengan saman pelabur swasta yang berpendapat bahawa syarikat itu menjual token XRP sebagai sekuriti tidak berdaftar. Dia akan disertai oleh ketua penguatkuasaannya Andrew Ceresney, dan firma undang-undang mereka, Debevoise dan Plimpton, akan menyelesaikan kes ini dengan penasihat bersama dari Meagher & Flom, Arps, Skadden, dan Slate.

Dewan Undangan Negeri New York Mengkaji Prospek Pasukan Petugas Cryptocurrency: Pada hari Rabu ini, badan perundangan Negeri New York memilih untuk mengemukakan rang undang-undang yang mencadangkan pembentukan pasukan petugas cryptocurrency. Diawasi oleh jawatankuasa bank Dewan Undangan Negeri New York, RUU tersebut mengemukakan pembentukan “gugus tugas mata wang digital untuk memberi gubernur dan badan perundangan dengan maklumat mengenai kemungkinan kesan pelaksanaan meluas mata wang digital di pasaran kewangan di negeri ini.” Antara lain, pasukan petugas akan dikenakan untuk memantau perkembangan cryptocurrency dan teknologi blockchain di negeri ini, menilai pendekatan perundangan pemerintah asing, memeriksa perlombongan domestik dan kesannya terhadap penggunaan elektrik, dan memantau manipulasi pasar dan aktiviti haram lain yang terkait dengan mata wang kripto.

John McAfee Mengumumkan Tawaran Presiden 2020, Sumpah untuk Berjalan Di Bawah Platform Crypto-Centric: John McAfee mencalonkan diri sebagai presiden sekali lagi, tetapi kali ini, dia menjadikan crypto sebagai fokus utama platformnya. Mengambil Twitter untuk mengumumkan kepulangannya ke pentas presiden, pengusaha keselamatan siber yang terkenal itu menjadi penggemar kripto yang mengecewakan menyatakan bahawa, walaupun parti Libertarian tidak mengizinkannya mencalonkan kembali, dia akan menubuhkan partinya sendiri untuk menyediakan “platform kempen utama” untuk komuniti crypto. McAfee malu dengan Gary Johnson pada tahun 2016 Libertarian tahun lalu, pertama kalinya mengambil bahagian dalam pemilihan presiden. Sekiranya anda mengharapkan kejayaan tahun ini, McAfee ingin anda meredakan optimisme, kerana dia secara terang-terangan mengakui dalam tweet susulan bahawa dia mempunyai peluang tipis untuk menang: “Jangan fikir saya mempunyai peluang menang. Saya tidak. Tetapi yang benar-benar mengubah Amerika bukanlah presiden, tetapi proses mewujudkannya. Sekiranya ikutan saya mencukupi, saya dapat berdiri di pentas terbesar di dunia dan bercakap dengan semua orang, seperti yang saya lakukan kali terakhir, untuk mengatakan yang sebenarnya. “

Walaupun ada penolakan yang lalu, saya telah memutuskan untuk mencalonkan semula POTUS pada tahun 2020. Sekiranya ditanya lagi oleh parti Libertarian, saya akan bertanding dengan mereka. Sekiranya tidak, saya akan membuat pesta saya sendiri. Saya yakin ini akan memberi perkhidmatan terbaik kepada komuniti crypto dengan menyediakan platform kempen utama untuk kita.

– John McAfee (@officialmcafee) 3 Jun 2018

Ripple Memperkenalkan Inisiatif Penyelidikan Blockchain Universiti, Menyumbangkan $ 50 juta untuk Pendidikan Crypto: Sistem penyelesaian kasar dan protokol pengiriman wang masa nyata Ripple membuat komitmennya untuk pendidikan blockchain diketahui. Projek itu mendedahkan Inisiatif Penyelidikan Blockchain Universiti (UBRI) pada hari Isnin ini, sebuah program yang merancang untuk mendedikasikan $ 50 juta dalam pembiayaan kepada 17 universiti untuk merangsang usaha pendidikan dan memperkayakan sumber instruksional untuk bidang yang muncul. “[Kami] teruja untuk mengumumkan Inisiatif Penyelidikan Blockchain Universiti (UBRI), sebuah kolaborasi dengan universiti terkemuka di seluruh dunia untuk menyokong dan mempercepat penyelidikan akademik, pengembangan teknikal dan inovasi dalam pembayaran blockchain, cryptocurrency dan digital,” kata syarikat itu dalam siaran akhbar. Antara lain, Pusat Princeton untuk Dasar Teknologi Maklumat akan bekerjasama dengan UBRI untuk mengkaji kesan cryptocurrency terhadap dasar AS dan global, dan UPenn akan menerima dana untuk menyokong calon MBA-MS untuk memperoleh dua gelar dalam perniagaan dan pembangunan cryptocurrency / blockchain.

Yang Baru di CoinCentral?

US SEC Membuat Kedudukan Penasihat Kanan Baru yang Didedikasikan untuk Cryptocurrency: Kedudukan tersebut merupakan langkah terbaru dalam strategi cryptocurrency agensi.

Adakah Cloud Mining Lebih Menguntungkan Daripada Perkakasan Perlombongan Bitcoin ?: Terjebak di antara awan dan pelombong perkakasan? Ada beberapa perkara yang harus anda pertimbangkan.

Revolusi Penjagaan Kesihatan Blockchain Sedang Berlangsung: Teknologi lejar dan blockchain yang diedarkan telah memasuki jalan masuk ke dalam industri penjagaan kesihatan.

Cara Mengira Keuntungan Perkakasan Perlombongan Bitcoin: Mengira berapa banyak pelombong (atau mungkin) membuat pelombong anda boleh menyakitkan, tetapi perlu untuk menjaga kesihatan.

Botnet Perlombongan Cryptocurrency Menjadi Wabak: Botnet dan malware penambangan cryptocurrency telah menjadi bencana di internet sejak akhir-akhir ini.

Menyelesaikan Masalah Kebolehgunaan Terbanyak Blockchain: Untuk meningkatkan penggunaan, blockchain perlu menyelesaikan masalah kebolehgunaannya.

Bolehkah Blockchain Menyelamatkan Identiti Kita dari Jurang Digital ?: Sistem pengurusan identiti moden kita kini sedang dalam krisis dan nampaknya ini hanya status quo, tetapi memang perlu?

Apa Di Sebalik Pengembangan ConsenSys ke Ireland? Bakat Bertaraf Dunia untuk Permulaan: The Ethereum inkubator ConsenSys sedang bergerak ke Ireland untuk bergabung dengan dunia teknologi yang berkembang maju.

Block Broker, ICO untuk Mencegah Exit Scam, Menarik Exit Scam: Ia membina jenama berdasarkan perlindungan pelabur sehingga berjaya mendapat sumbangan pelabur sendiri bernilai $ 3 juta.

David Knott, Saintis Penyelidikan OmiseGo, mengenai Plasma dan Penskalaan: Lihat apa yang dikatakan oleh saintis penyelidikan OmiseGo mengenai protokol Plasma yang sangat dinanti-nantikan.

Apa yang Perlu Anda Ketahui Tentang Privasi Data EU dan Blockchain: Minggu lalu, EU memberlakukan Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) – perubahan terbesar dalam undang-undang privasi data dalam 20 tahun terakhir.

Berita Cryptocurrency dari Seluruh Dunia

Estonia Membatalkan Rancangan untuk Membuat Cryptocurrency Nasionalnya sendiri: Kerajaan Estonia menolak rancangan untuk menerbitkan Estcoin, cryptocurrency yang ditaja oleh kerajaan. Kaspar Korus mencadangkan koin nasional pada bulan Ogos tahun lalu sebagai perpanjangan program e-residensi Estonia, sebuah organisasi dalam talian yang membolehkan sesiapa sahaja menubuhkan e-perniagaan di bawah bidang kuasa undang-undang Estonia. Menurut Siim Sikkut, pakar IT negara, Estcoin hanya akan tersedia sebagai mata wang untuk ruang perniagaan digital e-residensi. “Kami bersetuju dalam perbincangan dengan ahli politik bahawa Estcoin akan meneruskannya sebagai alat untuk transaksi di dalam komuniti e-penduduk. Pilihan lain tidak ada di atas meja. Kami tidak membina mata wang baru, “katanya kepada Bloomberg dalam wawancara.

HitBTC Buat Rancangan Operasi untuk Perkhidmatan Jepun Setelah Membekukan Akaun Pengguna: Setelah menangguhkan akaun Jepun demi pematuhan peraturan, HitBTC, salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia, melancarkan rancangan permainan untuk meningkatkan perkhidmatannya di Jepun. Menurut catatan blog, syarikat itu berusaha untuk memantapkan dirinya sebagai anak syarikat berlesen di negara ini setelah perubahan peraturan oleh Badan Perkhidmatan Kewangan Jepun. “Sebelumnya tahun ini, pasukan HitBTC mulai bekerja dengan firma undang-undang Jepun yang diakui di seluruh dunia. Kerjasama ini bertujuan untuk menjadikan HitBTC melalui prosedur penyediaan dan pelesenan anak syarikat tempatan untuk meneruskan perkhidmatannya untuk penduduk Jepun. Syarikat ini secara aktif mengambil pejabat tempatan dan meneroka M&Peluang untuk mempercepat pelancaran operasi Jepun pada Q3 2018, ”tulis catatan blog itu.

Firma Keselamatan Menggali perisian hasad Monero Mining, 40,000 Peranti Terpengaruh: Pasukan keselamatan Guardicore Labs telah “membongkar manipulasi lalu lintas dan perlombongan cryptocurrency yang menjangkiti sebilangan besar organisasi dalam industri seperti kewangan, pendidikan dan kerajaan,” tulis sebuah blog oleh firma keselamatan itu. Operasi Prowli, seperti yang disebut oleh firma itu, menyebarkan malware dan kod perlombongan melalui laman web dan pelayan untuk menjangkiti sekitar 40.000 peranti. Operasi itu menggunakan alat yang dijangkiti untuk menambang Monero, kelebihan penggodam yang dipilih untuk mengaut keuntungan dari program perlombongan jauh.

operasi prowli

Mahkamah Agung Korea Selatan mengatakan Bitcoin adalah Aset: Membatalkan keputusan mahkamah rendah dari tahun lalu, Mahkamah Agung Korea Selatan memutuskan minggu ini bahawa Bitcoin adalah aset yang diakui secara sah. Pada bulan September tahun lalu, Ahn, seorang lelaki Korea Selatan yang dituduh menyebarkan pornografi kanak-kanak, dijatuhi hukuman penjara 18 bulan, tetapi mahkamah memutuskan bahawa pemerintah tidak dapat merampas Bitcoin yang telah dikumpulkannya sebagai pertukaran untuk bahan terlarang itu. Kes tersebut telah diajukan banding dan dibawa ke pengadilan tinggi, yang kemudian memutuskan bahwa pemerintah memiliki hak untuk menyita hasil Ahn, dengan alasan bahawa, walaupun tidak berwujud, Bitcoin memegang nilai sebagai aset, penerimaan yang untuk perkhidmatan “adalah tindakan mengambil keuntungan. “

Huobi Melancarkan Dana Blockchain Bersama China-Korea Selatan bernilai $ 93 juta: Dengan bekerjasama dengan NewMargin Capital, sebuah firma modal teroka China, dan firma sekuriti Korea Selatan Kiwoom Securities Co., Huobi melancarkan dana pelaburan blockchain hanya dengan beberapa dolar $ 100 juta. Mirae Asset Financial Group, sebuah firma kewangan Korea Selatan, akan turut serta dalam dana ini sebagai pelabur. Berfokus pada pengembangan, dana pelaburan $ 93 juta akan disalurkan kepada syarikat permulaan kripto dan mendorong China dan Korea Selatan untuk bekerjasama ke arah inovasi blockchain.

Juruterbang Bank Pusat Afrika Selatan Membayar Bayaran Fiat Menggunakan Kuorum: Bank Pusat Afrika Selatan (SARB) menguji konsep-konsep untuk apa yang disebut Project Khokha minggu ini. Projek ini memanfaatkan Kuorum, sebuah blockchain peribadi berasaskan Ethereum, untuk menandakan mata wang fiat untuk penyelesaian pembayaran di blockchain. Dengan bantuan dari Ethereum inkubator ConsenSys dan firma perakaunan PricewaterhouseCoopers Inc., tujuh bank Afrika Selatan mengambil bahagian dalam percubaan tersebut. Menurut laporan SARB, “hasil menunjukkan bahawa jumlah harian biasa sistem pembayaran Afrika Selatan dapat diproses dalam waktu kurang dari dua jam dengan kerahsiaan penuh transaksi dan akhir penyelesaian. Transaksi diproses dalam masa dua saat, di seberang rangkaian nod yang diedarkan secara geografi, dengan konsensus yang diedarkan memberikan ketahanan yang diperlukan. SARB dapat melihat perincian semua urus niaga untuk membolehkan pengawasan peraturan. “

Parity Minta Pengguna Mengemas kini Pelanggan Perisian Selepas Permukaan Kerentanan Testnet: Parity berada di bawah pengawasan masyarakat lagi setelah satu lagi kelemahan ditemui dalam kod dompet Ethereum yang popular. Kali ini, kerentanan berpotensi menjangkiti mainnet Ethereum, menurut catatan blog Parity. Menurut catatan itu, ada “masalah yang berkaitan dengan konsensus antara Parity Ethereum (hingga versi 1.10.4-stabil dan 1.11.1-beta) dan semua pelanggan Ethereum yang lain,” yang boleh menyebabkan transaksi Parity disiarkan keluar- segerak dengan rangkaian Ethereum, menjadikannya batal. Parity telah merilis patch untuk kekurangan, meminta pengguna untuk “meningkatkan ke versi tetap 1.10.6-stabil dan 1.11.3-beta secepat mungkin, dan kemudian periksa semula bahawa [mereka] menjalankan versi 1.10.6-stabil atau 1.11.3-beta. “

Makluman: Sila kemas kini pelanggan Parity Ethereum anda kepada 1.11.3-beta atau 1.10.6-stabil secepat mungkin. https://t.co/QNxzv74kSF

– Parity Technologies (@ParityTech) 6 Jun 2018