Monitor Crypto berfungsi sebagai pengawal selia untuk menetapkan peraturan cryptocurrency, dan ini timbul kerana perlunya melindungi pelabur.

Suatu peraturan mendefinisikan aturan perintah yang ditentukan oleh pihak berwenang yang memiliki kekuatan hukum.

Semua institusi sosial yang teratur – termasuk pemerintah, syarikat, sekolah, dan keluarga – secara semula jadi menyediakan peraturan untuk menetapkan tatakelakuan yang betul. Peraturan mempromosikan kebaikan bersama, memberikan penyelesaian sengketa, dan menentukan hukuman atas perbuatan buruk.

ICO yang curang

Di peringkat nasional, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. (SEC) kini menumpukan tenaganya untuk memerangi ICO yang palsu. Skim ini sering melibatkan penipu yang meyakinkan pelabur untuk memasukkan wang ke dalam projek yang tidak bernilai.

Centra Tech, Inc..

Pada bulan April 2018, SEC menghentikan operasi Centra Tech. Syarikat. ICO ini mengumpulkan lebih dari $ 32 juta dari ribuan pelabur. Syarikat itu mendakwa akan membina rangkaian produk kewangan, termasuk kad debit yang disokong oleh Visa dan MasterCard yang akan menukar cryptocurrency menjadi mata wang fiat. SEC mendapati bahawa tidak ada hubungan dengan Visa atau MasterCard yang wujud dalam kenyataan. Selain itu, SEC menuduh syarikat itu mencipta eksekutif fiksyen dengan resume yang mengagumkan untuk menipu pelabur. Salah seorang daripada dua pengasas membuat tempahan penerbangan untuk meninggalkan negara itu tetapi pihak berkuasa menahannya sebelum penerbangan.

RECoin Dan The Diamond Reserve Club

Pada bulan September 2017, SEC menutup dua operasi ICO oleh individu yang sama. REcoin Group Foundation mendakwa sebagai cryptocurrency yang disokong oleh harta tanah. Begitu juga, Diamond Reserve Club (atau DRC World) yang didakwa disokong oleh berlian. Kripto untuk REcoin akan membayar pelaburan harta tanah, dan kripto untuk DRC World membayar pelaburan berlian. Menurut SEC, tidak ada organisasi yang wujud di belakang mana-mana syarikat.

AriseBank

Di Texas pada Januari 2018, SEC membekukan aset AriseBank dan pengasasnya, memperoleh perintah mahkamah untuk menghentikan ICO-nya, dan melantik penerima melalui AriseBank. SEC mendakwa ICO adalah “tawaran sekuriti yang tidak sah, penipuan dan tidak berdaftar yang melanggar banyak undang-undang sekuriti persekutuan.”

crypto memantau gambar

Monitor Crypto Tolong Hentikan Saya Sebelum Saya ICO Lagi

Walaupun ahli perniagaan sering menentang pembatasan peraturan yang membatasi, dalam dunia cryptocurrency pemain yang serius sering mengalu-alukan monitor crypto untuk memberikan peraturan yang bermanfaat. Pelakon jahat mencemarkan seluruh industri. Dan sekumpulan peraturan cryptocurrency membantu menjelaskan bagaimana menyusun rancangan perniagaan dan ICO.

Oleh kerana Overstock beralih dari beroperasi sebagai peruncit menjadi berfungsi sebagai syarikat cryptocurrency, Ketua Pegawai Eksekutif Overstock, Patrick Byrne menyatakan sokongannya terhadap peraturan:

“Saya sebenarnya cukup menyokong SEC. Kegilaan ICO tahun ini telah menyebabkan banyak orang dibebaskan, saya rasa. Terdapat banyak orang yang membawa duit syiling kepada umum tanpa rancangan perniagaan yang sebenar. Saya rasa banyak masalah. Oleh itu SEC telah betul untuk melangkah masuk dan mengatakan bahawa kita harus mula meneliti perkara ini. ” CNN Money, “Ketua Pegawai Eksekutif Overstock: bitcoin ‘bentuk wang yang baik'”, 14 Disember 2017

Saya Seorang Pembangun Web Mengatakan Spider To The Fly

Kerajaan negeri mengambil jalan keluar di mana kerajaan persekutuan tidak masuk. Florida baru-baru ini memutuskan untuk membuat kedudukan monitor crypto untuk melindungi pelabur dari penipuan.

Selalu Cerah Di Florida (Kecuali Pada Waktu Malam)

Florida mengalami kadar aktiviti penipuan yang lebih tinggi daripada purata. Menurut data Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan, Florida memimpin semua negeri lain dalam aduan penipuan pengguna. Kira-kira 1,000 aduan mendapat fail setiap 100,000 penduduk. Dari segi pencurian identiti, Florida mencatatkan 186.3 aduan setiap 100,000 orang, bilangan tertinggi dari mana-mana negeri.

Salah satu sebab penipu mensasarkan hasil Florida dari populasi warga emas yang besar di negeri ini. Orang di atas 65 menyumbang hampir 19 peratus penduduk pada tahun 2013, menjadikannya jumlah penduduk tua yang tertinggi di negara ini.

Penipu mensasarkan warga tua dengan beberapa sebab. Pertama, orang tua biasanya mempunyai lebih banyak wang daripada kanak-kanak. Juga, mengenal pasti data untuk warga emas terdapat pada banyak sistem yang boleh dituai dan digunakan oleh penipu.

Dan ada anggapan bahawa kemampuan mental orang tua merosot sehingga mereka menjadi lebih mudah tertipu. Tetapi sebenarnya, data menunjukkan orang dewasa yang lebih muda lebih cenderung kepada penipuan berbanding orang tua. Pengalaman hidup memberi orang yang berumur antara 65 hingga 75 tahun lebih banyak pengetahuan dan perlindungan terhadap penipuan berbanding dengan orang yang berumur antara 18 hingga 25 tahun.

Oleh itu, alasan yang baik mendorong Florida untuk melindungi penduduk dengan monitor crypto yang mengatur blockchain.

crypto memantau gambar

Arizona

Dari perspektif yang berbeza, pada 29 Mac 2017 Arizona meminda undang-undangnya untuk menyedari bahawa tandatangan yang dijamin oleh teknologi blockchain layak sebagai rekod elektronik yang sah. Segala pemilikan atau hak lain sama ada antara negeri atau asing tetap berlaku berdasarkan keselamatan teknologi blockchain. Dengan kata lain, undang-undang ini menegaskan kebenaran blockchain yang tidak berubah.

Jalankan Untuk Sempadan

Di peringkat antarabangsa, pertandingan kebangsaan dimainkan. Sekiranya satu negara menghalang inovasi blockchain dengan monitor crypto yang menindas yang menerapkan peraturan yang membebankan, negara lain akan memberikan insentif untuk membawa pengembangan teknologi baru dan penciptaan pekerjaan yang berlaku.

Menteri ekonomi Switzerland, Johann Schneider-Ammann, menyatakan pada 18 Januari 2018 bahawa dia mahu Switzerland menjadi “negara kripto.” Ini mengikuti tradisi yang telah diambil oleh negara ini kepada industri perbankan.

Kanada

Kanada mendekati masalah peraturan cryptocurrency dengan pertimbangan serius, dan ia mengkaji subjeknya secara menyeluruh untuk mencari jalan yang tepat ke hadapan.

Pada 8 Oktober 2014, Andreas Antonopoulos memberi keterangan di hadapan Jawatankuasa Perbankan, Perdagangan dan Perdagangan Senat Kanada. Ceramah ini memberikan salah satu perkenalan terbaik untuk Bitcoin dan cryptocurrency. Pada umumnya, para senator berusaha untuk mengajukan soalan serius untuk benar-benar memahami topik ini, dan seperti biasa, Andreas memberikan maklumat yang jelas, lengkap dan mendalam.

Akhirnya, Cara Mengadil Apabila Anda Tidak Mengetahui Permainan?

Perbicaraan yang dijalankan oleh Parlimen Kanada menghasilkan persetujuan Rang Undang-Undang C-31 pada 19 Jun 2014. Dan ini merupakan undang-undang nasional pertama di mana sahaja di dunia mengenai cryptocurrency.

Sebagai alternatif, Stephen Poloz, ketua Bank Pusat Kanada menyatakan pada 25 Januari 2018, “Saya keberatan dengan istilah cryptocurrency kerana mereka adalah kripto tetapi mereka bukan mata wang …”

Di sinilah terletaknya pengawasan kripto dalam mengatur blockchain. Bagaimana anda mengatur sesuatu apabila tidak ada persefahaman atau persetujuan mengenai apa yang menentukan perkara yang akan diatur? Adakah Bitcoin menyediakan simpanan nilai atau media pertukaran? Adakah ia berfungsi sebagai wang atau sebagai keselamatan syarikat seperti saham? Oleh kerana Bitcoin bukan milik negara, bagaimana negara mengenakannya? Adakah blockchain menentukan cryptocurrency? Atau adakah desentralisasi? Adakah undang-undang yang ada mencukupi untuk menangani penyalahgunaan seperti pengubahan wang haram?

Cryptocurrency hidup hari ini sebagai teknologi yang baru muncul pada peringkat awal perkembangannya. Apabila teknologi semakin matang, pengawal selia cryptocurrency akan lebih memahami bagaimana melindungi pelabur daripada aktiviti penipuan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me