Perlombongan cryptocurrency boleh menjadi usaha yang sangat menguntungkan. Memilih duit syiling yang sesuai untuk saya adalah langkah penting dalam proses ini. Verge (XVG) adalah salah satu cryptocurrency paling unik ketika datang ke perlombongan. Ini kerana ia membolehkan pelombong memilih antara lima algoritma konsensus yang berbeza. Walau bagaimanapun, banyak pilihan juga bermaksud lebih banyak pilihan yang perlu dibuat oleh pelombong. Perkara ini berlaku terutamanya bagi mereka yang ingin menyertai kolam perlombongan Verge. Dalam artikel ini, kami mengkaji pelbagai pilihan kolam perlombongan Verge. Mudah-mudahan, ini akan memberi anda maklumat yang diperlukan untuk menilai mana yang mungkin menjadi pilihan terbaik untuk anda.

Sekiranya Saya Mine Verge (XVG)?

Semasa memutuskan sama ada untuk menambang cryptocurrency tertentu atau bergabung dengan kumpulan perlombongan tertentu, banyak faktor perlu dipertimbangkan. Dengan Verge (XVG), prosesnya tidak berbeza. Sebelum anda memutuskan untuk menyertai kolam perlombongan Verge, berikut adalah beberapa perkara yang perlu difikirkan terlebih dahulu.

Sebab:

Verge (XVG) adalah duit syiling privasi yang terkenal. Ini telah membuat nama untuk dirinya sendiri dan sering menjadi salah satu kripto yang paling banyak dibincangkan di kawasan tumpuan ini. Yang lain termasuk Monero, Dash, dan PIVX.

Verge (XVG) telah mengekalkan kedudukan cap pasaran yang tinggi, walaupun dengan peningkatan jumlah cryptocurrency yang memasuki pasaran. Ya, ia jatuh pada tahun 2018. Sebagai contoh, ia berada di kedudukan ke-23 dari segi cap pasaran 7 Januari dan jatuh ke 40 pada 30 September. Walau bagaimanapun, projek lain jatuh pada kadar yang sama atau lebih banyak lagi dalam jangka masa tersebut.

Duit syiling ini disenaraikan di sebilangan besar pertukaran cryptocurrency yang popular, yang bermaksud ia mempunyai salah satu kecairan tertinggi di pasaran. Contohnya, termasuk Binance, Bittrex, Indacoin dan banyak lagi.

Logo pelbagai pertukaran yang menyenaraikan Verge (XVG)

Verge (XVG) disenaraikan di banyak pertukaran cryptocurrency yang popular.

Sebab Terhadap:

Verge (XVG) telah mengalami sejumlah serangan sebanyak 51%. Malangnya, kerentanan keselamatan ini belum dapat diselesaikan sepenuhnya dan lebih banyak kerja perlu dilakukan untuk memperbaiki aspek projek ini.

Terdapat juga kritikan terhadap projek ini Reddit dan platform perbincangan berkaitan kripto popular yang lain. Ada yang mengkritik peranannya sebagai koin privasi yang sebenarnya. Yang lain mempersoalkan perkongsiannya dan perincian lain.

Algoritma Konsensus Verge dan Mencari Kolam Perlombongan Verge Terbaik

Walaupun sebahagian besar cryptocurrency menawarkan protokol konsensus tunggal, Verge (XVG) memberikan lima pilihan yang berbeza. Kerana Verge bergantung 100% pada Proof-of-Work untuk konsensus, pelombong memainkan peranan penting dalam masa depan koin ini. Berikut adalah beberapa contoh kumpulan perlombongan Verge berdasarkan masing-masing dari lima algoritma perlombongan. Maklumat lebih lanjut mengenai setiap kumpulan perlombongan Verge yang disebutkan dalam senarai ini boleh didapati di laman web projek. Selain itu, beberapa laman web yang disenaraikan oleh Verge tidak dapat dijangkau. Juga, beberapa pautan di laman rasmi Verge mengarahkan semula pengguna ke laman kolam perlombongan dengan nama yang berbeza. Bayaran yang disenaraikan di pelbagai laman web kolam perlombongan boleh berubah pada bila-bila masa di masa hadapan.

Skrip

Terdapat sepuluh kolam perlombongan Scrypt yang tersenarai di laman web Verge. Blok Sarjana memberikan contoh yang baik dari kumpulan Scrypt yang popular yang menambahkan ketelusan usaha penambangan dan pembayaran. Contohnya, beberapa metrik penting (iaitu hasrat, yuran, # pelombong, dll.) Untuk syiling berasaskan Scrypt, termasuk Verge, disertakan di laman web Block Masters. Laman web ini juga menyenaraikan kolam perlombongan Verge untuk X17 dan Lyra2rev2. Bayaran untuk kumpulan ini ditetapkan pada hanya 0.25% untuk semua algoritma dan syiling. Beberapa kolam Scrypt lain yang popular termasuk ZPool, Aikapool, dan BSOD.PW.

Foto statistik perlombongan Scrypt di Block Masters

Scrypt adalah algoritma yang popular untuk Verge dan pelbagai cryptos lain di Block Masters.

Myr-Groestl

Terdapat sekurang-kurangnya tujuh kolam Myr-Groestl untuk Verge. Bagi sesiapa yang menggunakan kad AMD, algoritma ini mungkin merupakan pilihan terbaik anda untuk perlombongan Verge. IDCray dianggap oleh banyak pihak sebagai kolam perlombongan Verge terbaik untuk algoritma Myr-Groestl. Bagi sesetengah pengguna, hakikat bahawa pelayannya berpusat di China mungkin menjadi halangan tambahan yang perlu dipertimbangkan. Bayaran untuk IDCray dinaikkan kepada 1% bermula pada bulan Julai 2018. Poolovich.pro menyediakan pilihan untuk Myr-Groestl juga.

x17

Dari semua kolam perlombongan yang disenaraikan di laman web Verge, X17 mempunyai yang paling banyak dengan dua belas pilihan yang berbeza. Poolovich.pro menawarkan kumpulan perlombongan Verge algoritma x17. Pembayaran dibuat secara automatik setiap 2 jam untuk semua baki di atas 0.001 atau 0.0001 pada hari Ahad. Bayaran ditetapkan pada tahap 0.9% secara keseluruhan. HashFaster adalah pilihan lain yang popular; namun, bayaran untuk XVG dan syiling lain sedikit lebih tinggi iaitu 1.0%.

Foto notis di laman web kolam renang perlombongan Poolovich

Poolovich menawarkan beberapa pilihan bagi mereka yang ingin menguji algoritma perlombongan Verge yang berbeza.

Blake2s

Bagi pelombong yang mungkin ingin mencuba Blake2s, terdapat lapan kolam renang. AntMinePool memberikan pilihan yang popular. Penting untuk diperhatikan bahawa sementara AntMinePool juga disenaraikan sebagai kumpulan perlombongan algoritma x17 di laman web rasmi Verge, Verge hanya disenaraikan di bawah kategori Blake2s di laman web AntMinePool. Selain itu, tidak ada maklumat mengenai penggunaan X17 di laman web AntMinePool pada 1 Oktober 2018.

Verge (XVG) nampaknya merupakan duit syiling yang sangat popular di AntMinePool kerana pengguna dapat mencari pemberitahuan seperti “Untuk perlombongan XVG, sila gunakan xvg.antminepool.com:9008 atau 9009. Pelayan hanya dikhaskan untuk melombong XVG”. Notis itu juga berbunyi, “Kerana jumlah transaksi yang tinggi, pembayaran minimum untuk VERGE adalah 5 XVG (0,5 pada hari Ahad)”. Bayaran untuk kolam Verge ming ini ditetapkan pada 0.9%. Cryptocartel.one nampaknya menawarkan pilihan lain yang menjanjikan bagi mereka yang ingin bergabung dengan kolam perlombongan Blake2s Verge. Pilihan ini merangkumi pembayaran dan bayaran automatik pada kadar hanya 0.5%.

Lyra2rev2

Seperti Myr-Groestl, Lyra2rev2 mempunyai sekurang-kurangnya tujuh kumpulan yang diketahui. Sekali lagi, banyak kumpulan yang disebutkan di atas untuk algoritma lain menawarkan penyelesaian yang baik bagi mereka yang ingin menggunakan Lyra2rev. Ini termasuk BSOD.PW, Blok Sarjana, dan banyak lagi.

Grafik mBTC / Mh / hari untuk algoritma Lyra2rev2 Verge

BSOD.PW memberikan maklumat terkini seperti hashrate dan keuntungan untuk perlombongan Verge.

Kesimpulan dan Faktor Lain yang Perlu Dipertimbangkan

Melihat setiap kolam perlombongan Verge, terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan. Seperti yang disebutkan di atas, bayaran dan masa pembayaran pasti mempunyai perbezaan yang jelas di antara pelbagai laman web. Walau bagaimanapun, sangat penting untuk memeriksa statistik mengenai keuntungan, sokongan komuniti / pelanggan serta ulasan dari pelbagai sumber.

Ringkasnya, anda harus terlebih dahulu mempertimbangkan kebaikan dan keburukan projek Verge secara umum. Sekiranya anda berminat dengan perlombongan koin privasi dan cryptocurrency ini, menyertai kumpulan perlombongan Verge boleh menjadi kaedah terbaik untuk mengambil bahagian dan bahkan memperoleh beberapa XVG tambahan dalam prosesnya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me