Indacoin bertujuan untuk menjadi pertukaran cryptocurrency teratas di UK. Dalam tinjauan Indacoin kami, kami melihat misi pertukaran, struktur yuran dan juga ciri seperti dompet Indacoin. Yang paling penting, kami menerangkan beberapa batasan dan kemungkinan rintangan terhadap penggunaan pengguna. Tanpa basa-basi lagi, inilah ulasan Indacoin kami.

Menggunakan Indacoin

Mengikut Bahagian Soalan Lazim disenaraikan di Laman web Indacoin, syarikat itu telah bekerja di bidang cryptocurrency sejak tahun 2013. Pada masa ini, ibu pejabat syarikat itu terletak di London. Salah satu tujuan utama pertukaran ini adalah untuk meningkatkan aksesibilitas pengguna terhadap pilihan perdagangan fiat-ke-kripto. Walaupun beberapa pertukaran memerlukan pengguna menjalani pemeriksaan latar belakang dan proses pendaftaran yang panjang, pertukaran ini mengurangkan atau bahkan menghilangkan banyak halangan ini.

Pengguna boleh memilih untuk membeli pelbagai cryptocurrency melalui Visa atau Mastercard. USD, EUR, RUB, AUD, dan GBP semuanya adalah mata wang fiat yang diterima. BTC adalah satu-satunya cryptocurrency yang diterima. Kemudian, pengguna boleh memasukkan maklumat asas (e-mel, nombor telefon bimbit, butiran kad bank, dan alamat dompet bitcoin) sebelum menukar ke cryptocurrency tertentu.

Untuk sokongan cryptocurrency, pertukaran menerima kedua-dua cryptocurrency popular dan sejumlah altcoin. Lebih dari 100 cryptocurrency boleh dibeli tanpa perlu melalui proses pendaftaran. Secara keseluruhan, lebih daripada 700 cryptocurrency tersedia untuk pembelian di laman web ini. Sehingga Ogos 2018, pertukaran ini boleh didapati di semua negara kecuali Amerika Syarikat.

gambar laman utama laman web Indacoin

Pengguna kini boleh membeli lebih dari 700 cryptocurrency berbeza di Indacoin.

Mengekalkan Kecairan

Salah satu masalah terbesar yang dihadapi oleh banyak pertukaran cryptocurrency hari ini adalah kekurangan kecairan. Tanpa kecairan, pertukaran menjadikan pengguna lebih sukar untuk memperdagangkan fiat-to-crypto dan crypto-to-crypto. Menurut Indacoin’s Halaman Crunchbase, pertukaran menggunakan bot pembuat pasaran untuk mengekalkan kecairan. Dengan menggunakan teknologi jenis ini, Indacoin lebih mampu membuat kadar pertukaran yang lebih dekat dengan kadar pasaran. Selain itu, pertukaran dapat memproses pesanan besar dalam jangka masa yang singkat tanpa mempengaruhi harga secara signifikan.

Dompet Indacoin: Ulasan dan Sokongan Pelanggan

Dompet Indacoin boleh didapati di semua platform utama. Ini termasuk mudah alih (iOS dan Android) dan dompet desktop. Dompet Indacoin bukan sahaja membolehkan pengguna menyimpan pelbagai cryptocurrency tetapi juga dengan mudah menghantar pemindahan P2P. Menurut laman web pertukaran, menggunakan dompet Indacoin semudah menghantar mesej kepada rakan.

Ulasan aplikasi ini sangat positif. Sehingga 17 September 2018, aplikasi dompet Indacoin untuk Android mempunyai 10,000 pemasangan dan penilaian purata 4,8 bintang dengan 2,980 ulasan. Aplikasi iOS juga mempunyai penilaian purata 4.8 bintang dengan 27 ulasan. Bagi mereka yang mencari aplikasi yang dikemas kini secara berkala, pasukan pembangunan menyediakan ini. Sebagai contoh, melihat sejarah versi aplikasi iOS, projek ini berkomitmen untuk mengeluarkan kemas kini yang kerap. Ini termasuk pembetulan pepijat, peningkatan prestasi dan banyak lagi.

Walaupun terdapat ulasan yang luar biasa ini, penting untuk diperhatikan bahawa beberapa pengulas mendakwa bahawa urus niaga belum selesai. Sebilangan orang berpendapat bahawa sokongan pelanggan tidak responsif atau tidak membantu menyelesaikan masalah mereka. Seperti yang telah kita lihat dalam tinjauan pertukaran cryptocurrency yang lain, sayangnya sokongan pelanggan sering menjadi isu utama pertukaran.

Bayaran Deposit dan Pengeluaran Indacoin

Untuk membeli cryptocurrency, pengguna mempunyai dua pilihan utama. Kaedah pertama adalah menggunakan kad debit / kredit (iaitu Visa atau Mastercard), yang merangkumi bayaran 4%. Kaedah kedua adalah menggunakan Payza, yang merangkumi 2.9% + $ 0.30 yuran. Terdapat caj transaksi 3% untuk pembeli dan penjual pada setiap transaksi yang dilakukan di Indacoin. Walaupun tidak ada bayaran deposit untuk Bitcoin, ada bayaran pengeluaran 0.0001 BTC.

foto iOS, Android, dan versi dompet Indacoin

Dompet Indacoin boleh didapati melalui aplikasi mudah alih dan desktop.

Bayaran Pengeluaran Fiat Besar

Melihat hampir setiap ulasan Indacoin yang tersedia dalam talian, kami melihat satu aduan biasa: pengguna tidak dapat menarik balik fiat secara langsung dengan cara yang mudah. Bayaran pengeluaran untuk penukaran cryptocurrency ke fiat adalah 12% dengan menggunakan pertukaran secara langsung. Ini sangat tinggi apabila mempertimbangkan pilihan lain yang ada di pasaran seperti GDAX atau Changelly memberikan yuran yang jauh lebih rendah.

Nasib baik, pertukaran memang menawarkan alternatif. Pengguna dapat menggunakan platform pembayaran dalam talian yang disebut Payza untuk mengurangkan kos pengeluaran secara signifikan. Contohnya, pengeluaran dana melalui transfer bank dengan Payza berharga hanya $ 0.50. Pengeluaran dana ke kad kredit dikenakan bayaran standard $ 8 untuk jumlah kurang daripada $ 5,000. Bergantung pada pemproses pihak ketiga yang berasingan tidak optimum. Namun, dalam beberapa keadaan, ia memberikan penyelesaian yang lebih mudah.

Berita buruknya ialah Payza mengambil masa sekitar 20 hari bekerja untuk menghantar pengeluaran fiat. Apabila mempertimbangkan bahawa terdapat banyak platform Fintech yang mampu melakukan pemindahan yang lebih cepat, ini dapat menyusahkan beberapa pengguna. Pada hakikatnya, pengguna harus memilih antara waktu penyelesaian pengeluaran yang lebih cepat dengan bayaran yang jauh lebih tinggi (Indacoin) atau masa penyelesaian pengeluaran yang lebih perlahan dengan bayaran yang lebih rendah (Payza).

Had Beli / Jual

Bagi pengguna Indacoin, had jual beli adalah terhad. Contohnya, untuk pertama kali membeli / menjual jumlah minimum ialah $ 15. Jumlah maksimum ialah $ 50. Transaksi kedua boleh mencapai $ 200 tetapi tidak dapat dilakukan sehingga sekurang-kurangnya empat hari setelah pembelian pertama. Transaksi ketiga terhad pada $ 500 dan hanya boleh dilakukan tujuh hari selepas pembelian pertama. Terdapat juga had beli bulan pertama sebanyak $ 5,000. Selepas ini, tidak ada batasan. Walaupun kemampuan untuk membeli pelbagai mata wang kripto secara langsung dengan fiat sangat menarik, batasan jual / jual yang tidak dapat dijelaskan ini nampaknya merupakan halangan utama untuk penggunaan pengguna baru.

Tonggak dan Perkongsian Penting

Pada bulan Mac 2018, pasukan mengumumkan bahawa pengguna boleh menjual cryptocurrency secara langsung untuk fiat dalam aplikasi mudah alih Android. Bayaran untuk transaksi ini ditetapkan pada 7%. Pada bulan Ogos 2018, Indacoin melancarkan aplikasi baru untuk Android serta penambahan fungsi pertukaran syiling. Sebagai tambahan, Indacoin telah bekerjasama dengan projek seperti ZenCash, Alt.Estate, dan Perolehan Syiling.

Indacoin juga menawarkan peluang perkongsian syarikat melalui integrasi API. Kedua-dua integrasi ringan dan standard dapat digunakan untuk membolehkan perkhidmatan mana-mana syarikat menjalankan ciri pertukaran cryptocurrency (iaitu pemprosesan pembayaran melalui kad kredit / debit).

Foto aplikasi Android yang diperbaharui Indacoin, yang dikeluarkan pada bulan Ogos 2018

Pasukan pengembangan melancarkan aplikasi Android yang dikemas kini pada bulan Ogos 2018.

Kesimpulannya

Dalam tinjauan Indacoin kami, kami menemui beberapa halangan penting terhadap penggunaan pengguna. Walaupun pertukaran ini menawarkan ciri-ciri inovatif seperti dompet Indacoin, pengguna berpotensi juga harus mempertimbangkan yuran tinggi dan had beli / jual Indacoin.

Peningkatan struktur yuran, proses penarikan, dan had beli / jual dapat mendorong Indacoin untuk menjadi pertukaran teratas. Akan menarik untuk melihat bagaimana Indacoin terus berinovasi dalam bidang-bidang ini dan peranan apa yang akan diberikan oleh syarikat dalam pasaran pertukaran cryptocurrency yang semakin kompetitif.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me