Peguam Crypto: Apa Itu Mereka dan Mengapa Kita Memerlukannya?

Peguam Crypto Membimbing Kami Melalui Rimba Tidak Teratur

Peguam pakar dalam banyak bidang, dari undang-undang haiwan hingga undang-undang timeshare. Dan apabila populariti cryptocurrency semakin meningkat, begitu juga keperluan untuk peguam crypto. Undang-undang mengenai cryptocurrency boleh samar-samar, dan berbeza dari satu tempat ke tempat yang lain. Bersama dengan peraturan yang tidak betul ini, cryptocurrency telah membawa tuntutan undang-undang sendiri. Walaupun tuntutan undang-undang ini kelihatan serupa dengan dunia kewangan, masih banyak yang memerlukan pakar kripto untuk membantu semasa proses pengadilan.

gambar berkaitan peguam crypto

Peguam Crypto adalah pakar dalam teknologi blockchain dan peraturan cryptocurrency, jika anda perlu menyewa, jangan ragu untuk melawat Firma undang-undang El Monte. Mereka membantu memecahkan teknologi ke mahkamah semasa proses pengadilan. Mereka juga membantu melanggar undang-undang untuk pembangun, pertukaran, dan pemula cryptocurrency. Peguam ini adalah penghubung yang ditentukan antara dunia crypto dan penggubal undang-undang. Dua bidang terbesar di mana peguam cryptocurrency penting adalah ICO dan Pertukaran.

Kesalahan ICO

Sangat mudah untuk mendapatkan kertas putih crypto palsu, lihat HoweyCoins. Pelabur juga cenderung meneliti kertas putih dan melabur dalam cryptocurrency semata-mata kerana gembar-gembur di sekitarnya. Atau walaupun kertas putihnya kukuh dan gembar-gembur itu nyata, kadangkala pemaju tidak dapat menyampaikannya. Bukan tugas yang mudah untuk menentukan sama ada ICO adalah penipuan atau tidak. Namun, apabila kita memilih yang salah, sudah tiba masanya untuk menghubungi peguam crypto.

Salah satu contoh ICO yang tidak memenuhi harapan adalah Centra Tech. Pengasas syarikat menghadapi tuduhan setelah mengumpulkan $ 32 juta melalui ICO dan sokongan daripada DJ Khaled dan Floyd Mayweather. Skim ICO ini memikat para pelabur dengan tuntutan perkongsian kad kredit utama, biografi pengasas palsu, dan manipulasi harga token Centra (CTR).

Dalam kes seperti perkara di atas, peguam crypto adalah keperluan. Pelabur tahu bahawa mereka adalah mangsa penipuan, tetapi menunjukkan penipuan dalam dunia undang-undang crypto yang tidak diatur memerlukan pengalaman. Di AS, satu faktor penting yang menghubungkan ICO palsu dengan sistem perundangan adalah Definisi SEC mengenai keselamatan. Tetapi walaupun dengan definisi SEC, terserah kepada peguam crypto untuk meyakinkan mahkamah sama ada ICO adalah keselamatan atau tidak. Sekiranya pakar kripto sah Centra Tech dapat menentukan token CTR sebagai sekuriti, dan menangani penipuan sekuriti bersama dengan tuduhan lain terhadap syarikat.

Peguam kripto juga penting dalam mencegah tuntutan undang-undang yang berpunca dari ICO. Malah syarikat yang sah yang membuat cryptocurrency dengan niat baik boleh dikenakan tindakan undang-undang. Setiap negara mempunyai peraturan ketat mereka sendiri. Di AS setiap negeri mempunyai undang-undang yang berbeza, bersama dengan keputusan SEC yang mewajibkan sekuriti didaftarkan. Permulaan Crypto yang cuba mengetahui undang-undang sendiri pasti menghadapi beberapa masalah pada masa akan datang.

Pertukaran: Hacks dan Serangan

Pelabur kripto sangat bergantung pada bursa. Kami meletakkan kepercayaan kami sebagai pertukaran dengan harapan bahawa mereka akan berfungsi dengan sempurna setiap masa. Malangnya, tiada pertukaran yang sempurna. Walaupun banyak masalah dapat diselesaikan dengan e-mel pantas kepada staf sokongan, kadang-kadang diperlukan lebih banyak kepakaran. Ini terutama berlaku apabila berjuta-juta dolar terlibat.

Pada masa ini, peretasan adalah salah satu masalah terbesar yang dihadapi pertukaran. Laporan Crypto Aware bahawa pada tahun ini, lebih daripada $ 670 juta USD aset kripto telah dicuri. Tidak ada pemenang dalam hack crypto. Ia memberi kesan negatif kepada bursa dan pelabur. Setiap kali penggodaman berlaku, drama undang-undang pasti akan diikuti.

Bursa Diretas

Tangkapan aksi langsung seseorang mendapat.

Peretasan terbaru yang paling ketara melibatkan pertukaran kripto Jepun Pemeriksa Duit Syiling. Lebih $ 400 juta daripada Duit syiling NEM dicuri, diikuti dengan sejumlah besar drama undang-undang. Beratus-ratus pelabur telah menuntut pertukaran wang tersebut dengan kerugian sekitar $ 2 juta. Plaintif percaya bahawa Coincheck gagal melindungi pelaburan mereka, dan harus dipertanggungjawabkan.

Apabila berlaku peretasan besar, ini adalah bergantung kepada peguam crypto untuk menguraikan apa yang berlaku untuk mahkamah. Mereka harus meminta ganti rugi terhadap Coincheck dan membuktikan bahawa pertukaran itu sebahagiannya harus disalahkan atas kerugian tersebut. Peguam juga ditugaskan untuk meyakinkan pengadilan dengan tepat berapa banyak penggugat yang harus dibayar. Kedua-dua tugas ini memerlukan kepakaran crypto untuk mempermudah segala-galanya dengan syarat undang-undang yang mudah difahami oleh mahkamah.

Kes ini menimbulkan perbincangan serius mengenai pertukaran di mana-mana mengenai peraturan. Tetapi sehingga lebih banyak peraturan disusun, kita masih akan mengadakan perbincangan ini. Pertukaran yang berpengalaman biasanya mempunyai pasukan peguam untuk menolong mereka menavigasi undang-undang kacau-bilau di sekitar cryptocurrency. Hanya peguam kripto khusus yang dapat membantu melindungi mereka daripada melakukan kesalahan dan mendapat perhatian daripada pelabur, atau pemerintah tempatan mereka.

Pemikiran Akhir

Walaupun merupakan pertaruhan terbaik anda untuk menjauhkan diri dari tuntutan mahkamah (kecuali anda seorang peguam), tidak semudah itu. Pertukaran akan diretas, ICO akan jatuh, dan wang akan hilang. Ingatlah untuk melakukan usaha wajar anda, dan berhati-hati dengan pelaburan anda. Sekiranya timbul masalah, pengacara crypto akan hadir untuk menavigasi undang-undang ruang kripto yang sentiasa berubah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map