Syarikat pengiriman wang blockchain mengalami pertumbuhan rekod berkat peningkatan penghijrahan global. Ketika penduduk terus berhijrah, keperluan untuk mengirim wang kembali ke negara asal mereka semakin meningkat. Syarikat pengiriman wang Blockchain menyediakan perkhidmatan penting ini dengan kadar yang lebih rendah.

Pembayaran antarabangsa ini sangat penting untuk mata pencarian berjuta-juta orang di seluruh dunia. Mereka digunakan terutamanya untuk perbelanjaan hidup seperti makanan, pengangkutan, dan pendidikan. Menjadikan penyataan ini lebih nyata, negara-negara Asia Timur menerima pembayaran kiriman wang $ 129 bilion tahun lalu menurut Bank Dunia.

Statistik Imbuhan

Baru-baru ini belajar mendedahkan bahawa sektor pengiriman wang telah berkembang menjadi industri $ 585 bilion yang mengejutkan. Pada tahun 2017 sahaja, $ 439 bilion telah dihantar ke negara-negara membangun, setara dengan sekitar 700 juta keluarga yang tinggal di luar pembayaran kiriman wang secara global.

Bayaran kiriman wang juga menjadi sumber utama pendapatan asing bagi banyak negara. Menurut laporan Mei di Forbes, pembayaran kiriman wang Mexico kini diganti industri minyak mereka untuk menjadi sumber utama pendapatan asing negara. Sebilangan besar pekerja Mexico di luar tanah asal mereka hantar wang ke mexico untuk menyara keluarga mereka.

Mexico tidak sendirian bergantung pada pembayaran kiriman wang. Bank Dunia mengeluarkan statistik pengiriman wang 2016 mereka pada bulan April tahun ini. Laporan itu mendedahkan bahawa pembayaran kiriman wang kini lebih stabil daripada aliran modal swasta dari segi pertumbuhan antarabangsa. Ini bermaksud bahawa industri pengiriman wang boleh menjadi pelaburan pintar di sebahagian besar dunia.

Statistik Kiriman Wang melalui Bank Dunia

Statistik Kiriman Wang melalui Bank Dunia

Kos Tinggi Menghantar Bayaran Imbuhan

Menghantar wang ke peringkat antarabangsa tidaklah murah, dan bukan keuntungan seperti Bank Dunia telah mengatasi bayaran tinggi ini selama bertahun-tahun. Sejak tahun 2008, bayaran kiriman wang telah menurun 7.32 peratus. Penurunan ini menjimatkan bayaran pendatang $ 90 bilion dalam jangka masa yang sama.

Setiap kali seseorang menghantar wang ke peringkat antarabangsa, banyak organisasi pihak ketiga terlibat dalam transaksi tersebut. Setiap langkah pengesahan menambah sedikit kos kepada jumlah kos. Di samping itu, kadar penukaran antarabangsa mesti diambil kira. Laporan Bank Dunia rata-rata melaporkannya kos sekitar 7.45 peratus setiap transaksi yang diproses.

Blockchain Remittance Fintech: Teknologi untuk Membantu Jutaan

Syarikat pengiriman wang blockchain membawa industri ke tahap berikutnya dengan memfasilitasi pengalaman tanpa pengguna untuk pengguna. Secara tradisional, pemindahan wang antarabangsa memerlukan beberapa hari untuk diselesaikan kerana bilangan pengesahan yang diperlukan. Syarikat pengiriman wang Blockchain menyediakan perkhidmatan pemindahan wang segera.

Firma Kiriman Wang: Abra

Afrika sangat bergantung pada pembayaran kiriman wang. Sehingga baru-baru ini, syarikat kewangan besar, seperti Western Union dan MoneyGram, menguasai pasaran. Ini berubah ketika syarikat pengiriman wang blockchain mulai berkembang di seluruh benua. Firma seperti Abra kini mengubah pasaran tempatan.

Platform Abra membolehkan pengguna memindahkan wang secara percuma ke seluruh dunia. Selain penjimatan kos ini, pengguna dapat mengirim transaksi secara langsung dari peranti mudah alih mereka. Abra menawarkan teknologi pemindahan wang peer-to-peer langsung yang tidak memerlukan penggunaan bank mana pun. Dan, platform ini secara automatik memasukkan dana ke kad debit yang disediakan untuk pengguna.

Pembayaran Kiriman Wang melalui Abra

Pembayaran Kiriman Wang melalui Abra

Abra mempelopori pengiriman wang FinTech dengan pendekatan all-inclusive ini. Ketidakbergantungan pada sistem perbankan tradisional ini penting bagi negara-negara membangun kerana mereka sering kekurangan alat untuk melaksanakan infrastruktur mahal yang diperlukan untuk menubuhkan organisasi-organisasi ini. Dengan mengelakkan sistem semasa, pengguna Abra tidak perlu risau tentang cara memindahkan wang dari blockchain ke akaun bank.

Migran menjimatkan kos dan kos kadar penukaran dengan membuang orang tengah dari sistem pengiriman wang. Penjimatan ini terlalu besar untuk diabaikan, dan sekarang, pemimpin industri sedang meneliti teknologi ini.

Penghantaran Blockchain Meningkat

Buat pertama kalinya, Sidang Kemuncak Pemindahan Wang Global (GMTS) tahun ini akan menampilkan FinTech pengiriman wang blockchain. GMTS adalah persidangan pemindahan wang antarabangsa terbesar di dunia. Setiap tahun, wakil dari institusi kewangan utama dipilih untuk berucap di acara ini.

Antara yang dijemput adalah wakil dari Ripple, Stellar, dan Cashaa. Wakil-wakil cryptocurrency yang popular ini akan membincangkan masa depan industri pemindahan wang dan mengapa teknologi blockchain adalah jalan penting bagi industri ini untuk melakukan perjalanan.

Cryptocurrency Kiriman Wang: Ripple

Ripple (XRP) adalah salah satu cryptocurrency bank pertama yang memasuki pasaran pada tahun 2012. Direka terutamanya untuk pemindahan wang antara bank antarabangsa yang besar, pemaju Ripple menggambarkannya sebagai sistem penyelesaian kasar masa nyata. Platform Ripple menggunakan token XRP untuk memudahkan pemindahan global ini dengan serta-merta.

Ripple telah berjaya menjalin kerjasama besar dengan banyak organisasi kewangan besar termasuk Fidor Bank di Munich, Bank of America, dan Santander. Pada bulan Mei 2015, Ripple menjadi patuh AML setelah menerima denda $ 700,000 dari KEWANGAN kerana tidak mematuhi Akta Kerahsiaan Bank. Hari ini, cryptocurrency kekal dalam lima syiling teratas dari segi permodalan pasaran.

Imbuhan Fintech: Horizon Baru

Teknologi blockchain mengubah sektor pengiriman wang, dan Ripple tidak sendirian dalam usaha mereka untuk melayani industri pemindahan wang antarabangsa. Hari ini, terdapat banyak cryptocurrency yang berfokus pada pengiriman wang. Anda boleh melihat penyatuan lebih lanjut dari teknologi yang mengubah permainan ini.

Sekarang industri telah secara terbuka mengakui manfaat yang dibawa oleh teknologi blockchain, permintaan untuk perkhidmatan pengiriman wang berdasarkan blockchain diharapkan akan meningkat dengan ketara. Ini adalah berita baik bagi berjuta-juta keluarga yang bergantung pada garis hidup ini untuk bertahan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me