Teknologi blockchain adalah salah satu konsep yang paling revolusioner pada zaman kita, dan ia mengubah cara interaksi peribadi dan perniagaan berlaku pada skala global. Teknologi ini menyediakan alternatif yang lebih selamat dan menjimatkan kos daripada status quo. Manfaat ini adalah tepat mengapa tidak menjadi kejutan besar apabila mengetahui bahawa teknologi pendidikan tinggi blockchain kini memainkan peranan yang terus berkembang dalam sistem pendidikan kita. Dalam beberapa saat, teknologi blockchain menyelesaikan tugas yang memerlukan staf penting seperti pemantauan, pengaman, dan pengesahan.

Internet Nilai

Internet sangat sesuai untuk menghantar salinan , katakan, e-mel atau kuliah, tetapi hanya apabila digabungkan dengan teknologi blockchain, dapat asli dokumen dihantar, atau kesahihannya disahkan. Penggunaan protokol blockchain ini memungkinkan untuk mengirim nilai daripada sekadar maklumat dalam talian. Sebagai contoh, seseorang boleh menghantar ijazah maya dan bukan hanya salinan. Sama seperti mempunyai kelayakan pendidikan anda di dalam poket anda. Kemungkinan ini memberi kesan yang luar biasa pada keseluruhan sektor pendidikan. Tahun lalu merupakan tahun yang menggembirakan bagi komuniti blockchain, dan penggabungan teknologi ini dengan industri pendidikan adalah penggabungan yang disambut baik.

Pengesahan

Kos yang berkaitan dengan mengesahkan pentauliahan pelajar, dan masa yang terlibat dalam proses permintaan, membatasi majikan untuk memastikan potensi pendidikan pekerja baru yang berpotensi. Sistem berasaskan blockchain akan membolehkan pelajar membuktikan kemampuan akademik mereka ketika mencari pekerjaan secara langsung, tanpa kelewatan, dan pada kadar yang jauh lebih murah.

Pada masa ini, universiti mengenakan bayaran sekitar $ 8 untuk menghantar transkrip anda ke luar negara. Anda dapat membayangkan bahawa titik harga ini adalah gabungan dari kos membuat, memfailkan, dan merujuk dokumen anda. Harga ini mungkin kurang dari $ 0.01 dan masih boleh menguntungkan dalam sistem berasaskan blockchain.

Sony gergasi elektronik telah melihat keperluan untuk platform jenis ini, dan mereka telah membuat pendidikan tinggi blockchain pengesahan sistem yang semakin banyak digunakan di peringkat global. Perkhidmatan ini membolehkan sekolah menguruskan transkrip dan skor melalui portal digital. Platform ini dimungkinkan melalui perkongsian dengan IBM.

Risiko Keselamatan

Masalah dengan sistem transkrip berasaskan kertas atau bahkan digital adalah risiko ia diubah, digodam, dihancurkan, dihapus, disalin, dan banyak lagi. Dokumen boleh hilang selama-lamanya sekiranya musnah. Begitu juga, pendua dan perubahan dokumen versi digital sering berlaku. Kebimbangan ini bertambah setelah penggodam menyasarkan beberapa sekolah berprofil tinggi dalam beberapa tahun terakhir.

Data peribadi boleh menjadi umum setelah serangan terhadap pelayan. Beberapa sekolah seperti Negeri Ohio, University of California – Berkeley, dan University of Wisconsin semuanya diretas baru-baru ini. Keselamatan tambahan yang disediakan oleh sistem blockchain dapat membantu mengurangkan masalah ini dan memastikan maklumat peribadi pelajar lebih selamat dengan kos yang lebih menyenangkan.

Tajuk Pelanggaran Data Negeri Ohio melalui SC Media

Tajuk Pelanggaran Data Negeri Ohio melalui SC Media

Pembelajaran Dua Hala melalui Sistem Pendidikan Tinggi Blockchain

Pelajar hari ini ingin belajar dalam persekitaran interaktif yang memberi penghargaan kepada mereka atas sumbangan mereka. Protokol blockchain membolehkan pemantauan aktiviti pelajar dalam masa nyata. Ciri ini membolehkan penyesuaian teknik pembelajaran berdasarkan keadaan atau gaya pembelajaran pelajar. Dalam senario ini, maklum balas yang diberikan oleh pelajar sama pentingnya dengan kurikulum dalam menentukan pendekatan penyampaian kandungan terbaik.

Baru-baru ini belajar yang dilakukan oleh penyelidik Harvard menyoroti kelebihan sistem pembelajaran dua hala. Keupayaan untuk memantau kemajuan setiap pelajar dengan tepat adalah kelebihan besar berbanding sistem semasa. Hari ini, seorang profesor menentukan nota semasa pelajar menulis maklumat tersebut ke dalam notepad. Pendekatan yang lebih interaktif akan membolehkan pelajar menghantar maklumat secara langsung ke ingatan jangka panjang mereka kerana input deria tambahan yang diperlukan dalam interaksi kelas dua hala.

Pengajaran yang Disesuaikan Menggunakan Pendidikan Tinggi Blockchain

Data yang dikumpulkan juga memungkinkan untuk pengalaman pembelajaran yang lebih disesuaikan untuk individu. Pendekatan unik dalam perancangan kurikulum dapat membantu lebih banyak pelajar mengembangkan potensi maksimum mereka mengikut kemampuan dan mengikut jadual waktu mereka. Portal pembelajaran komputer secara automatik dapat memantau kemajuan pelajar dan membuat kurikulum berdasarkan kekuatan dan kelemahan pelajar.

Penyelidik dari University of Maryland menemui platform e-pembelajaran yang berfungsi di bawah premis ini mengungguli pembelajaran di kelas dalam kebanyakan senario. Penambahan teknologi blockchain pada sistem ini membolehkan para pendidik memahami dengan lebih baik kekuatan dan kelemahan seseorang pelajar secara real-time.

Memperluas Bilik Darjah dengan Sistem Pendidikan Tinggi Blockchain

Dengan blockchain, pencapaian kelas anda dapat beralih ke proses pengambilan pekerja dengan mudah. Bayangkan senario di mana anda mendapat tauliah dari pengalaman kerja sebenar anda. Sistem pembelajaran berasaskan komputer Blockchain dapat memantau pencapaian profesional pelajar tanpa mengira sama ada mereka berada di dalam kelas. Pembelajaran berasaskan projek sistem digunakan secara meluas oleh syarikat dengan kejayaan. Tidak lama lagi, anda mungkin dapat menggunakan maklumat ini untuk membuktikan pengalaman anda. Dan maklumat ini sangat berguna ketika mencari pekerjaan di masa depan.

Sistem Ganjaran

Setelah anda dapat memantau pelajar dengan lebih cekap, anda kemudian dapat menerapkan sistem ganjaran automatik. Sistem ini boleh terdiri daripada platform yang mengumpulkan data blockchain pelajar dan menggunakannya untuk menentukan siapa yang paling pantas mendapat pengiktirafan biasiswa atau akademik. Protokol kemudian dapat menggunakan kontrak pintar untuk mengirim dana ke akaun pelajar setelah menerima penghargaan.

Universiti Nicosia di Cypress menggunakan yang serupa sistem yang menjejaki rekod pelajar mereka. CNBC pertama kali merangkumi platform ini pada tahun 2016. Sejak itu, para pendidik telah mengembangkan platform ini untuk memasukkan kurikulum yang disesuaikan untuk pelajar.

Kerjasama Dalam Pendidikan Tinggi Blockchain

Teknologi blockchain memudahkan untuk melakukan tugas yang lebih besar dan lebih interpersonal yang juga lebih realistik terhadap persekitaran kerja masa kini. Dalam persekitaran korporat, adalah perkara biasa untuk melihat projek-projek besar yang dikembangkan oleh banyak orang yang bekerjasama. ConsenSys hanya satu perkhidmatan yang menyediakan perniagaan dengan cara mudah untuk menyelesaikan tugas-tugas ini.

ConsenSys Menawarkan Syarikat Akses ke Teknologi Blockchain

ConsenSys Menawarkan Syarikat Akses kepada Teknologi Blockchain

Bilik darjah masa depan adalah mengenai kerjasama. Melalui penggunaan konsensus blockchain, sejumlah besar individu di wilayah yang berbeza dapat memilih perubahan pada projek tunggal dalam masa nyata. Selain itu, mereka yang mengusahakan projek dapat mengesan kemajuan mereka. Teknologi blockchain dapat memantau sumbangan setiap orang untuk projek tersebut secara automatik.

Sistem pendidikan kita sekarang menggunakan persaingan dan bukannya kerjasama. Pelajar bersaing antara satu sama lain, dan pemenangnya ialah sesiapa sahaja yang sesuai dengan gaya pengajaran guru besar. Bekerjasama dalam ujian atau tugas lain akan menghasilkan hukuman yang berat. Strategi ini hanya membantu pelajar mengembangkan maklumat dan bukannya memperoleh kemampuan untuk menerapkan maklumat ini dengan cara yang bermakna.

Guru telah lama mencari kaedah untuk membawa lebih banyak interaksi ke dalam kelas. Penyelidikan telah membuktikan strategi ini sangat produktif dalam perkembangan pelajar, terutamanya kanak-kanak kecil. Teknologi ini dapat melancarkan era baru pembelajaran koperatif pelajar di mana kelas atau bahkan seluruh institusi pembelajaran dapat mengerjakan projek pendidikan berskala besar bersama-sama.

Pendidikan Tinggi Blockchain – Kurikulum Baru

Teknologi blockchain sangat sesuai untuk menangani permintaan institusi pendidikan tinggi dan pelajar kami. Persekolahan adalah teras masyarakat kita dan peningkatan yang dilakukan terhadap sistem pendidikan kita memberi manfaat kepada semua sektor. Mudah-mudahan, terdapat perpaduan berterusan sektor-sektor ini di masa hadapan yang akan menghasilkan lebih banyak platform berasaskan blockchain pendidikan tinggi.